joi, 6 mai 2010

NOUA DIETA BEVERLY HILLS

Noua Dieta Beverly Hills este un program de nutritie de 35 zile, creat de Judy Mazel, bazat pe ideea ca unele alimentele nu ar trebui sa fie amestecate. Conform autoarei, fructele trebuie consumate separat, iar glucidele si proteinele nu trebuie sa fie niciodata consumate impreuna pentru a nu fi depozitate sub forma de grasime. Autoarea sustine ca dupa cele 35 zile de dieta, slabiti intre 5 si 8 kilograme.

Noua Dieta Beverly Hills are la baza principiul alegerii inteligente a alimentelor; astfel, in prima saptamana puteti manca porumb fiert, cartofi copti (cu unt), paste fainoase, fructe proaspete, friptura (sau alte proteine animale la alegere), salate cu ulei si otet -toate in cantitati fara restrictii. Dieta Beverly Hills cuprinde 21 de alimente la alegere.

Principiile alegerii inteligente a alimentelor sunt usor de retinut si de urmat. In timp, aceste principii devin o rutina:

1.Proteinele pot fi combinate cu proteine; glucidele cu glucide; iar fructele trebuie consumate individual.
2.Dimineata consumati un singur fruct din lista inclusa in dieta (ananas, capsuni, struguri, papaya, pepene, mango, kiwi, prune, caise sau smochine). Puteti manca orice fruct in cantitati nelimitate, dar nu amestecati doua fructe diferite (struguri cu capsuni, de exemplu).

Asteapta o ora inainte de a trece de la un tip de fructe la altul si doua ore inainte de a consuma un aliment care apartine unui alt grup. Odata ce ai mancat un aliment din alt grup, nu mai consuma fructe pe toata durata zilei.

3.Dupa fructe, poti consuma glucide fara restrictii, pana cand ajungi la proteine.
4.Odata ce ai consumat proteine, indiferent in ce cantitate -chiar daca e vorba de laptele din cafea sau de puiul din salata Cezar – 80% din ceea ce mananci in restul zilei trebuie sa fie proteine.
5.Glucidele (legume, cereale, etc.) nu trebuie sa fie combinati cu proteinele.
6.Proteinele (carne, peste, lapte, iaurt, branza, nuci, seminte, etc.) nu trebuie sa fie combinate cu glucide.
7.Grasimile (unt, ulei, maioneza, etc.) pot fi combinate fie cu proteinele, fie cu glucidele, dar nu si cu fructele.
8.Eliminati din alimentatie bauturile carbogazoase, indulcitorii artificiali, produsele dietetice care contin indulcitori artificiali, margarina. Limitati, sau eliminati complet, toate produsele care contin aditivi alimentari.
9.Majoritatea bauturilor alcoolice contin glucide (bere, rom, vodka, scotch, tequila) si trebuie sa fie combinate doar cu glucide; vinul provine din fructe si se poate asocia cu alte fructe; sampania se poate asocia cu orice alimente.

Avantajele si dezavantaje dietei Beverly Hills

Avantaje:
Dieta Beverly Hills nu va obliga sa luati 3 mese pe zi. Puteti manca la orice ora, dar nu treceti la urmatorul aliment pana cand nu consumati cantitatea necesara din primul. Dieta va ajuta sa slabiti hranind organismul si nu infometandu-l. De exemplu, cu cat mancati mai multe fructe, cu atat slabiti mai usor.

Dezavantaje:
Persoanele care critica dieta Beverly Hills, sustin ca aceasta nu se bazeaza pe dovezi stiintifice, ci are la baza teorii incorecte privind digestia. Dieta nu furnizeaza necesarul de vitamine si minerale si promoveaza comportamente alimentare periculoase. In plus, prin faptul ca incurajeaza consumul unor alimente in cantitati nelimitate, dieta nu promoveaza cu adevarat reducerea grasimii corporale.
Pierderea in greutate ce poate fi observata dupa cele 35 zile de dieta se datoreaza scaderii apetitului provocata de disocierea alimentelor si nu combinarii inteligente a alimentelor.

Un comentariu:

  1. Te asteapta un premiu pe blogul meu... http://despredragoste2009.blogspot.com/
    O zi buna in continuare...

    RăspundețiȘtergere