duminică, 17 aprilie 2011

Te-ai gandit ca esti mai bogata decat alte cateva milioane de oameni?


Azi-dimineata am simtit ca nu am nimic. A fost un gand, nascut dintr-o stare mai mult sau mai putin melancolica si din niste ganduri negative pe care le-am alungat imediat.

Tu cum te simti azi? Te-ai intristat dintr-un motiv anume? Ti-au aparut deodata in fata ochilor golurile pe care simti ca le ai in viata? Ni se intampla adeseori sa uitam ca avem o multime de lucruri pentru care sa multumim fie fortei divine, fie familiei, prietenilor sau poate unor oameni pe care i-am intalnit o singura data in viata.

Mi-am repetat intr-o zi toate aceste lucruri pentru care inima mea ar trebui sa rosteasca "multumesc" de o mie de ori, doar ca sa imi aduc aminte ca am motive ca sa zambesc. Uitam usor lucrurile care ne fac fericite, dar le uitam greu pe cele care ne-au intristat.

Nu lucrurile materiale ne aduc fericirea, dar contribuie la bunastarea noastra astfel incat sa ne putem dezvolta si sa putem supravietui intr-o societate moderna. In acelasi timp, la polul opus, sute de oameni mor de foame, se imbolnavesc din cauza saraciei sau sunt condamnati toata viata datorita unui handicap pe care nu l-au putut corecta deoarece nu au avut cum sa beneficieze de sprijin medical.

Iata 10 motive pentru care ar trebui sa fii recunoscatoare:

1. Nu te-ai dus aseara flamanda la culcare.

2. Nu a trebuit sa dormi afara.

3. Ai avut de ales cu ce haine sa te imbraci azi.

4. Abia daca ai depus vreun efort fizic pana la ora asta.

5. Nu a trebuit ca azi sa traiesti nici macar un minut cu groaza in suflet.

6. Ai avut acces la apa potabila.

7. Ai acces la servicii medicale.

8. Ai acces la Internet.

9. Stii sa citesti.

10. Ai drept de vot.

Asa ca nu e nicio supriza ca, in ochii altora, suntem niste oameni de o mie de ori mai bogati. Poate pentru noi inseamna prea putin, dar ar trebui sa ne amintim mai des ca viata altor oameni s-ar schimba radical in bine daca ar avea toate aceste lucruri pe care noi le vedem doar ca pe niste facilitati pe care societatea ni le ofera si pe care suntem indreptatite sa le folosim. Nimic gresit in asta. Dar tocmai de aceea, ar trebui sa fim si recunoscatoare atunci cand ne dorim mai mult si credem ca nu avem nimic. Si sa fim recunoscatoare pentru familia noastra. Si sa spunem mai des... "multumesc".(sursa www.suntfericita.ro)


3 comentarii:

  1. Lumina Sfanta si Caldura Pastelui sa va incalzeasca sufletele si sa va lumineze mintile.

    PASTE FERICIT tuturor romanilor de pretutindeni!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim Gabriela , si tie i-ti uram Paste Fericit incununat de caldura , lumina si iubire !!!

    RăspundețiȘtergere