joi, 16 iunie 2011

Spitalele din Romania au fost clasificate. Afla care sunt cele mai bune


Clasificarea unitatilor sanitare in functie de competente a luat sfarsit. Dintre cele 461 de spitale supuse evaluarii de catre Ministerul Sanatatii, 58% se incadreaza in cele mai slabe categorii, respectiv patru si cinci.


Impartirea institutiilor sanitare s-a realizat avand in vedere cinci categorii de competente, dintre care categoria intai reprezinta maximul de competenta. Clasificarea este importanta atat pentru pacienti, care se vor putea orienta in alegerea locatiei de tratament, cat si pentru autoritati, finantarea unitatilor sanitare fiind acordata in functie de acest criteriu. La nivel national, dintre cele 461 de spitale, 30 au fost incadrate in clasa intai de performanta, 64 in clasa a doua, 50 in clasa a treia, 169 in clasa a patra si 147 in ultima clasa de performanta. Un singur spital a ramas neclasificat.
Dintre spitalele din Bucuresti doar 19 au fost incadrate in cea mai inalta clasa de performanta. Acestea cuprind 34 de sectii, avand toate specializarile acoperite, linii de garda si cabinete in ambulatoriu pentru toate sectiile, medici specialisti aferenti fiecarei sectii in parte si aparatura medicala performanta, scrie Hotnews.
Lista spitatelor din Bucuresti incadrate in clasa intai de performanta :
1. Institutul Oncologic "Prof. Dr. Al. Trestioreanu" 2. Institutul National de Endocrinologie "C.I. Parhon 3. Institutul National de Geriatrie si Gerontologie "Ana Aslan" 4. Instititutul National de Boli Infectioase "Prof. Dr. Matei Bals" 5. Institutul de Fonoaudiologie si Chirurgie Functionala ORL B 6. Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" 7. Institutul National de Neurologie si Boli Neurovasculare 8. Institutul National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice "Prof. Dr. N. Paulescu" 9. Instititutul National de Recuperare, Medicina Fizica si Balneclimatologie 10. Institutul Clinic Fundeni 11. Instititutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare "Prof. Dr.CC Iliescu" 12. Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti I 13. Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Gr. Alexandrescu" 14. Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice 15. Spitalul Clinic de Urgenta de Chirurgie Plastica Reparatorie si Arsuri 16. Spitalul Clinic de Psihiatrie "Al. Obregia" 17. Spitalul Clinic de Urgenta "Bagdasar-Arseni" 18. Spitalul Universitar de Urgenta I 19. Spitalul Militar Central
Lista spitalelor din tara incadrate in clasa intai de performanta :
1. Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca 2. Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca 3. Institutul Inimii de urgenta pentru Boli Cardiovasculare "N. Stancioiu" Cluj-Napoca 4. Institutul Oncologic "Prof. Dr. I. Chiricuta" Cluj-Napoca 5. Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta 6. Instititutul de Boli Cardiovasculare "Prof. Dr. G. I .M. Georgescu" 7. Spitalul Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Spiridon" Iasi 8. Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Tg.Mures 9. Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Timisoara 10. Institutul de Boli Cardiovasculare Timisoara
Clasamentul integral intocmit de Ministerul Sanatatii poate fi vizualizat aici
sursa Lacramioara Vidru http://www.manager.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu