luni, 28 februarie 2011

De ce nu slabesc acolo unde trebuie ?

De ce nu slabesc unde trebuie?
Contrar opiniilor vehiculate, in momentul in care tii o cura de slabire sanatoasa slabesti peste tot. Insa, de unele grasimi scapi mai usor, iar altele se tin de tine ca scaiul.


In talie slabesti mai usor!

Reducerea tesutului adipos se realizeaza diferit in functie de zona: grasimile acumulate in partea superioara a corpului (in special, in regiunea abdominala) sunt cele de care vei scapa cel mai usor daca urmezi un regim de slabire eficient. Este o veste buna, nu-i asa? Daca mai cunosti si faptul ca pe masura ce kilogramele se acumuleaza in regiunea abdominala, sanatatea ta este in pericol: la barbati creste riscul de diabet, hipertensiune, boli cardiovasculare si unele tipuri de cancer.


Coapsele si soldurile: mai dificil de modelat

Depozitele de grasime de pe solduri si coapse nu deranjeaza buna functionare a organismului, ba dimpotriva la femei au un rol important. Ele constituie o rezerva care ajuta femeile sa faca fata unui consum ridicat de energie pe perioada sarcinii si apoi cand alapteaza. Tocmai datorita importantei pe care o au aceste "rezerve de grasime" de pe solduri si coapse va fi mult mai dificil sa scapi de ele.

Aceasta repartitie inegala a grasimilor, diferita la barbati si la femei explica faptul ca acele persoane care au avantajul unei mase musculare mai dezvoltate vor pierde mult mai usor kilogramele in plus. Asadar, cand o femeie tine o cura de slabire poate sa isi modeleze mai usor talia, insa in acelasi timp risca sa-si reduca si dimensiunea sanilor. In fond, sanii sunt constituiti in mare parte din grasime, glanda mamara avand o dimensiune redusa.


Accepta-ti formele cu care te-a inzestrat natura!

Slabitul ajusteaza dimensiunile corpului, insa nu-i schimba aspectul general! Daca te incadrezi in prototipul femeilor cu forme generoase (bust bine dezvoltat si ferm, talie definita, solduri din abundenta), cele 3-4 kilograme pe care le vei da jos nu te va transforma nicidecum intr-o Kate Moss. Trebuie sa fii constienta de aceste lucruri pentru e evita dezamagirea care apare dupa ce ai tinut o cura de slabire.

Asadar, inainte de a incerca sa pierzi kilogramele trebuie sa-ti accepti formele si conformatia corporala cu care te-a inzestrat natura. Nu trebuie sa arati ca si Kate Moss, Jennifer Lopez, Kylie Minoque, etc. Bucura-te de felul in care arati tu, iar daca iti doresti sa pierzi cateva kilograme, gandeste-te cum ar arata corpul tau fara acele kilograme. Lasa imaginile vehiculate peste tot, acestea nu te vor ajuta niciodata. Cine zice ca trebuie sa arati ca ele?


Slabeste in functie de conformatia ta corporala!

Multi dintre noi avem o parere total eronata asupra constitutiei corporale. "Sunt prea gras/s", "sunt prea slab/a" ... ori e una, ori e alta, insa rareori vei intalni o persoana care sa fie intru totul multumit/a de conformatia corpului.

Daca ai o perceptie reala asupra corpului tau, niciodata nu vei fi multumita cu kilogramele pierdute: fie consideri ca tot mai ai nevoie sa dai jos din ele, fie ca sunt "prost repartizate". Aceste complexe conduc intotdeauna la excese si probleme atat psihologice, cat si fizice. Inainte de a te pune pe slabit, "trateaza-te" de obsesia care exista in capul tau legata de acest subiect si stabileste obiective realizabile!
www.eva.ro

vineri, 25 februarie 2011

BLESTEM DE OM SĂRAC , de Andrei Radu

Din balegi şi din cuib de cuci,

Răsar ca viermii, politruci
Şi din haznalele de bani –
Costume negre cu şnapani,
Viteji ca musca la arat!
Şi ne-aţi minţit şi ne-aţi furat,

Şi-aţi pus pe noi şi jug de boi!
Blestem, blestem, blestem pe voi!


Murdari în suflet şi în gând,
Cu ghearele averi strângând,
Din flote, fabrici şi uzine,
Voi aţi lăsat numai ruine!
V-aţi gudurat pe lângă clerici
Cu mânăstiri şi cu biserici
Şi vile v-aţi făcut, de soi...

Blestem, blestem, blestem pe voi!


Voi v-aţi trădat şi între fraţi,
Ca voi, şi viermii-s mai curaţi.
Aţi dărâmat şcoli şi spitale
Ca să vă fie vouă moale
Şi v-aţi brodit şi parlamente
Din licheluţe repetente.
Şi ne-mproşcaţi doar cu noroi!

Blestem, blestem, blestem pe voi!


Aţi omorât orice dreptate,
Aţi jecmănit tot ce se poate,
Guvernul vostru cu miniştri
E-o adunătură de sinistri,
Batjocura şi umilinţa
Au mai rămas la voi credinţa?

Ghiolbani de jafuri şi gherțoi,
Blestem, blestem, blestem pe voi!


Aţi sărăcit o ţară-ntreagă,
Nici dracul să nu o mai dreagă
Şi din privatizări cu fumuri
Aţi tot lăsat lumea pe drumuri!
Dar cum să faceţi voi vreun drum
Când urma voastră e doar scrum?
La tâlhării vă strângeţi roi!

Blestem, blestem, blestem pe voi!


Blestemul greu să vă lovească,
Doar bube rele să vă crească,
Ochii să îi aveţi ca napul
Şi să vă roadă viermii capul!
Să putreziţi toţi prin palate,
Toţi spulberaţi să fiţi în toate
Şi să aveţi doar oase moi!

Blestem, blestem, blestem pe voi!



Popor român, nu te-ai săturat să stai pe locul mortului şi să fii condus de toţi tâmpiţii?
Chiar ţi-e jenă să iubeşti ţara asta? Nu trebuie să fii naţionalist-comunist pentru asta.


Dan Puric











marți, 22 februarie 2011

Cateva trucuri care te fac sa pari mai slaba

9 trucuri care te fac mai slaba instant
Foto: Hepta
Modalitatile de a slabi, tot ce inseamna diete si exercitii fizice pentru pierderea kilogramelor iti iau timp. In plus, unele au rezultate mai evidente, altele deloc... Ce te faci insa daca tu ai nevoie acum, azi sau in aceasta seara, sa pari mai slaba? Avem pentru tine cateva trucuri care te vor ajuta efectiv sa pari mai slaba, fara efort si fara bataie de cap. Curioasa ce trebuie sa faci? Afli imediat.

1. Stai dreapta

O postura incorecta a corpului iti poate adauga kilograme in plus pe care este posibil nici sa nu le ai. Atragi atentia in zona taliei, acolo unde se aduna acei colacei care iti afecteaza atat de mult look-ul si, in plus, pari mai scunda.

De aceea indreapta-ti spatele chiar acum! Stai in pozitie verticala, cu umerii drepti, capul ridicat, cu pieptul inainte si cu abdomenul plat. Te vei simti brusc mai usoara si mai inalta. Nici nu credeai ca poti fi asa, nu?

In plus, daca obisnuiesti sa stai mai tot timpul cocosata, dai dovada de lipsa de incredere in tine. De aceea, un spate drept iti asigura si o atitudine pe masura, de persoana increzatoare in fortele proprii.

2. Piele bronzata

O piele bronzata frumos da impresia de silueta mai zvelta. Cand nu ai soarele si marea la dispozitie, aplica cu atentie un autobronzant sau mergi la solar. Bronzul minimizeaza vizual urmele de celulita, iar corpul pare mai zvelt si mai frumos.

3. Poarta body pentru slabit

In comert gasesti tot felul de articole vestimentare din materiale speciale care te ajuta sa slabesti si care pot fi purtate pe sub tinutele tale de zi cu zi. Chiar daca aceste produse nu fac neaparat minuni, totusi ele te ajuta sa pari mai slaba, pentru ca ajuta mult la nivel vizual: iti subtiaza soldurile, zona abdomenului si coapsele, exact cele mai problematice zone. Si nimeni nu va observa ca ai purta ceva pe dedesubt.

4. Evita hainele prea largi sau prea stramte

Multe persoane cred ca daca poarta haine mai largi isi ascund eventualele kilograme. Din pacate insa, hainele cu o masura sau doua mai mari sau croite largi te pot face sa pari si mai grasa decat esti in realitate. De aceea, nu purta nici haine prea stramte, in ideea ca te subtiaza, ci poarta acele haine care sunt exact masura ta si care ti se potrivesc.

5. Poarta haine "verticale"

Daca vrei sa pari mai slaba, trebuie sa porti cu precadere haine care sunt croite cumva pe verticala. Fie ca este vorba de haine cu dungi pe verticala, fie ca este vorba de decolteuri in V sau de croieli drepte, care urmaresc linia corpului, toate te vor ajuta sa pari mai slaba fara efort. Asa ca nimic pe orizontala! Nici un fel de croiala tip gogosar sau supradimensionata nu are ce cauta in garderoba ta.

6. Tinute uni

Poarta cate o singura culoare din cap pana in picioare. Ea iti poate da un aspect de uniformitate pe care combinatiile de culori nu ti-o vor da niciodata. Ai grija insa si ce culori alegi, din punct de vedere estetic. Nu alege culori foarte puternice sau dimpotriva, sterse, deoarece efectul poate fi exact invers: atragi atentia asa cum nu ti-ai dori.

7. Poarta tocuri


Tocurile reusesc sa subtieze orice fel de silueta. Ele te fac sa pari mai inalta, mai eleganta si mai stilata. Ai grija insa si de aceasta data la ce fel de incaltaminte cu toc porti. In nici un caz sa nu aiba botul ascutit si tocul mic si subtire. De asemenea nu purta nici tocuri groase sau platforme, pentru ca iarasi aduc un efect invers fata de cel scontat. Poarta tocuri inalte, insa solide, care nu se scalciaza usor si care se potrivesc stilului tau vestimentar.

8. Poarta decolteuri in V

Cand vine vorba de decolteuri, fie ca este vorba de rochii, camasi, bluze sau sacouri, este bine sa porti decolteuri in V, care reusesc sa iti alungeasca silueta. Nu purta niciodata decolteuri rotunde sau ovale, deoarece zona bustului va parea mai mare decat ti-ai dori.

9. Poarta culori inchise

Intr-adevar, culorile inchise si in special negrul "slabesc" la nivel vizual. Daca ti-e teama ca totusi ai putea parea imbracata mult prea trist si plictisitor, ai cale libera la accesorii cat mai colorate: esarfe, bijuterii, genti, pantofi si chiar si manichiura cat
mai colorate. Iar look-ul tau va fi si estetic, si zvelt in acelasi timp
www.stilfeminin.ro

luni, 21 februarie 2011

20 de remedii pe bază de ulei de măsline

Uleiul de măsline face minuni

Medicul Ioan Nedelcu, specialist în boli dermatologice la Spitalul
Elias din Bucureşti vă învaţă ce întrebuinţări puteţi da uleiului de
măsline extravirgin. Astfel, specialistul vă pune la dispoziţie 20 de
reţete ce vă pot ajuta în ameliorarea unor afecţiuni, precum şi
remedii utile în cosmetică.
1. Paradontoza
Prin masarea periodică a gingiilor cu ulei de măsline s-a observat că este mult diminuat pericolul parodontozei. Folosiţi ulei de măsline de trei ori pe zi.
2. Ulcerul duodenal
Se bate un albuş de ou prospăt cu o linguriţă de zahar pudră şi o
lingură de ulei de măsline până se face cremă. În fiecare dimineaţă se consumă acest amestec pe stomacul gol timp de 10 zile.
3. Gastrita
O lingurita de ulei de măsline extravirgin luată înainte de fiecare
masă protejează stomacul împotriva ulcerului şi gastritei.
4. Constipaţia
Dacă se consumă o lingură sau două de ulei de măsline dimineaţa, în combinaţie cu zeamă de lamâie sau cafea se previne constipaţia.
5. Balonări şi arsuri la stomac
Folosiţi 250ml de ulei de masline presat la rece, 1 kg de miere de
albine şi 4 lamâi trecute prin maşina de tocat carne. Se amesteca
totul şi se ţine în borcane la frigider. Se iau 3 linguri pe zi cu 30 minute înaintea meselor. Cura cu salata de pătrunjel este de asemenea eficientă. Se mănâncă zilnic, timp de două săptămâni o legatură de patrunjel tăiat mărunt, la care se adaugă puţin ulei de măsline şi puţină lămâie. Este şi un detoxifiant excelent al organismului.
6. Eliminarea pietrelor de la vezica biliară
Reţeta 1: Folosiţi 200 grame de ulei de măsline, un gălbenuş de ou,
zeama de la o lămâie, 40 ml. coniac natural de bună calitate, 1
linguriţă de zahar, miere naturală. Se amestecă şi se bea cu
înghiţituri rare. Staţi apoi culcat pe partea dreapta, cu picioarele
la piept. Urmariţi-vă scaunul şi veţi observa că aţi eliminat
pietricele.
Reţeta 2: Folosiţi 250 ml ulei de măsline. Cantitatea se bate puternic cu zeama de la trei lămâi până ce uleiul devine lăptos. Beţi acest amestec două zile la rând.
7. Eliminarea pietrelor de la bilă
Se râşnesc seminţe uscate de pepene roşu. Timp de 10 zile, dimineaţa pe nemâncate se ia o linguriţă din pulberea obţinută împreună cu o lingură de ulei de măsline presat la rece şi se stă culcat pe partea dreaptă 20 minute. Tratamentul durează 3 luni, câte 10 zile pe lună.
8. Probleme hepatice sau biliare
Se pot lua 1-2 linguri de ulei dimineaţa înainte de masă sau 1-2
linguri de ulei înaintea fiecărei mese. Este recomandat ca după
înghiţirea uleiului să se stea culcat o jumatate de oră pe partea
dreaptă. Daca medicul constată ca pietrele sunt destul de mici pentru a putea fi eliminate fără să se blocheze, se amestecă o jumătate de ceaşca de ulei de măsline cu o jumătate de ceaşca cu suc de lămâie sau grapefruit şi se bea seara înainte de culcare. Dimineata se bea ceva fierbinte şi apoi e posibil ca pietrele să fie eliminate. Alteori se poate posti două zile înainte, bând suc de mere din două în două ore, iar în cea de a doua seară se bea amestecul de ulei şi suc de lămâi.
Astfel se va curăţa vezica, se vor dizolva sau elimina pietrele mici.
9. Artroza
Se toarnă ulei de măsline peste frunze tinere de nuc şi se lasă timp
de 3-4 ore, după care se aplică frunzele în 3-4 straturi pe locul
bolnav. Masajul cu ulei de măsline şi suc de lămâie este şi el
eficient. Încălziţi pe foc un amestec de ulei de masline şi suc de
lămâie, apoi masaţi-vă cu el articulaţiile dureroase. Aplicaţi un
bandaj şi lăsaţi-l şi peste noapte.
10. Reumatismul
Se fierb 10 minute: o ceapă mare tăiată fin, 4 linguri de ulei de
măsline, 150 ml apă şi 40 grame untură nesărată. Se bea foarte caldă mai multe seri la rând. După două ore, la culcare, se bea un decoct de cruşin (o linguriţă la cană, fiert 3 minute). Tratamentul se face o dată pe an, timp de 7 zile. Se pun opt linguri de piper negru măcinat într-un litru de rachiu tare şi se lasă la macerat 5-7 zile. Se filtrează şi se masează cu această soluţie zonele dureroase de 2-3 ori/zi.
11. Ciocuri pe coloană
Alifia de sânziene: 20 grame de plantă uscată, bine mărunţită se pun la macerat timp de 12 ore în 30 mililitri spirt sanitar, într-un
borcan închis ermetic. Se adaugă 200 ml ulei de măsline şi se ţine în"bain marie" timp de 3 ore, agitând vasul din când în când. Se lasă în repaus trei zile, după care se filtrează.
După filtrare, se pune într-un vas pe foc şi se adaugă 50 grame ceară de albine, amestecându-se continuu până se topeşte. După răcire, se păstrează la rece. Se fac fricţionări de-a lungul coloanei vertebrale în fiecare seară.
12. Arsuri
Uleiul de măsline s-a dovedit eficient pentru calmarea arsurilor. Se
combină cu albuş de ou şi se aplică pe locul afectat.
13. Ten deshidratat
În cazul tenului obosit şi uscat, uleiul de măsline se foloseşte sub
formă de comprese călduţe pe pomeţi, pe frunte sau tâmple.
După câteva minute, compresele se înlătură şi se clăteşte faţa cu apă călduţă. Sunt suficiente câteva asemenea proceduri pentru ca tenul să îşi recapete strălucirea. Uleiul înmoaie pielea, hidratează,
regenerează şi ajută la îndepărtarea impurităţilor.
14. Creme antirid
Pentru tenul ridat şi uscat este recomandată o mască dintr-un ou crud bătut bine, o lingură cu miere şi o lingură cu ulei de măsline. În acest amestec se poate adauga şi puţin suc de fructe
sau legume - lămâie, pepene, morcovi, castraveţi. Masca se aplică pe faţă pentru 15-20 de minute, apoi se spală cu apă călduţă. Se repetă de trei ori pe săptămână. Efect de întinerire a tenului şi de netezire a ridurilor are şi masca din ulei de măsline amestecat cu tărâţe, care se aplică în acelaşi mod.
15. Tonifierea tenului
Se amestecă o lingură cu ulei de măsline şi suc de castravete. Se
adaugă argilă până se obţine o pastă care se aplică pe faţă în strat
subţire timp de 20-30 de minute, apoi se spală cu apă călduţă. Daca tenul este foarte uscat, doza de ulei poate fi mărită. Pentru
hidratare, uleiul de măsline se poate combina cu argilă şi gălbenuş de ou. Pentru ca măştile să îşi facă efectul, trebuie repetate o dată la două zile.
16. Pete maronii
Amestecaţi bine o lingură de mălai cu un sfert de linguriţă de pudră din coaja de portocală (se poate realiza din cojile uscate de la o portocală, măcinate fin într-o râşniţă de cafea), o lingură de
lapte bătut şi o linguriţă de ulei de măsline. Aplicaţi pasta obţinută
pe faţă şi pe decolteu, lăsând-o să acţioneze până când începe să se usuce. Masaţi uşor pielea cu degetele, până când devine strălucitoare.
Clătiţi faţa mai întâi cu apă caldă, apoi cu apă cât mai rece. Veţi
îndepărta astfel petele maronii, iar pielea va deveni netedă şi
catifelată.
17. Masca pentru ten gras
Amestecaţi bine o linguriţă de mălai cu câteva picături de zeamă de lămâie verde, jumătate de linguriţă de lapte şi jumătate de linguriţă de ulei de măsline. Aplicaţi pasta obţinută pe piele, lăsând-o să acţioneze o jumătate de oră. Clătiţi din abundenţă cu apă călduţă.
18. Contra acneei
Comprese cu ulei de măsline: încercaţi amestecul urmator: ulei de
masline virgin, plus 100 de picături de ulei aromat de lavandă (ulei
esenţial, nu industrial). Se amestecă bine şi se aplică pe coşuri sub
formă de comprese sau se fricţionează uşor. Primele efecte apar după câteva zile.
19. Mâini şi unghii
Pentru a va întări unghiile, înmuiaţi-le timp de 10 minute în ulei de
măsline căldut, o dată pe săptămână. Ele vor deveni mai puţin casante. Aceasta practică are meritul de a reduce cuticulele.
Dacă aveţi mâinile uscate, roşii sau crăpate, încălziţi puţin ulei de
măsline într-un bol la cuptorul cu microunde (atentie, uleiul de
măsline nu trebuie sa fiarba!). Înmuiaţi-vă mâinile timp de 15 până la 20 de minute, o data la două zile şi pielea se va calma. Pentru a avea mâini cu pielea fină, masaţi-le cu ulei de măsline amestecat cu o linguriţă de zahăr.
20. Îngrijirea părului
Uleiul de măsline conferă strălucire părului uscat şi deteriorat.
Pentru acest tip de păr este indicată o mască hidratantă pregatită
dintr-un gălbenuş de ou şi o lingură cu ulei de măsline. Părul se
masează cu acest amestec cu 20 de minute înainte de baie. Uleiul de măsline trebuie folosit însă în cantitţi mai mici, pentru ca în exces poate provoca o uşoară îngrăşare a părului. Contra căderii părului se fac frecţii ale pielii capului cu ulei seara, timp de 10 zile.

duminică, 20 februarie 2011

Ce dieta functioneaza cel mai bine

Ce dieta functioneaza cel mai bine?
Foto: Hepta
Chiar daca vara ni se pare undeva departe (afara inca este ger si innorat), totusi gandul ne mai zboara uneori la faptul ca trebuie sa slabim din timp daca vrem sa avem un corp frumos pe care sa il etalam la plaja. Asa ca incepi sa cauti in disperare tot felul de diete, te pierzi in ele si nu iti poti da seama niciodata care este cea mai buna. Si te intrebi: care este totusi cea mai buna dieta? Afli in continuare.

Decat sa iti pui la incercare sanatatea trecand rapid de la un tip de dieta la altul, mai bine pleci de la baza lor si tii cont in special de urmatoarele reguli:

1. Mananca mai putin si fa mai multa miscare


Simplu si logic, nu? Stiu ca multe dintre voi aplica doar prima regula, a doua lasand-o undeva uitata. Problema sta in felul urmator: daca doar te chinui sa mananci putin, fara exercitii fizice, corpul tau va slabi chinuit. In schimb, daca faci miscare, va slabi armonios. In plus, miscarea fizica te ajuta sa faci alegeri mai sanatoase in ceea ce priveste alimentatia, nu vei mai avea tot felul de pofte ciudate si nici nu te vei mai simti tot timpul obosita, lipsita de chef si infometata. Incearca trucul asta timp de o luna macar si ai sa vezi diferenta. Dupa aceea nu vei mai face altfel, iti garantez.

2. Mananca mai inteligent

Nu asculta doar de stomac atunci cand vrei sa mananci ceva anume. Asculta si de ratiune. Nu mai alege alimentele cele mai colorate, cele mai delicioase si cele mai apetisante. Gandeste-te de doua ori inainte sa iei masa: ce anume ar fi mai bun pentru organismul tau, ce ar fi mai sanatos?

Cauta acele alimente cat mai putin atinse de aditivi chimici, cat mai naturale. Evita fast-food-urile, incearca sa iti gatesti acasa si fa-ti o lista de alimente bune si interzise. Poti gasi un exemplu in lista alimentelor sanatoase si a alimentelor nesanatoase .

3. Incepe ziua corect

Ia micul dejun, pentru ca in orice caz nu de la el te ingrasi. Dimpotriva, te ingrasi tocmai de la faptul ca sari peste el si apoi la masa de pranz recuperezi cat se poate, pentru ca te simti ingrozitor de slabita. In schimb, micul dejun iti da energia necesara pentru intreaga zi, iar masa de pranz nu va reprezenta decat o completare. Vei observa ca nu vei simti nevoia sa faci excese la a doua masa a zilei tocmai pentru ca ai avut grija sa o iei pe prima.
stilfemini.ro

joi, 17 februarie 2011

Uleiuri pentru ten


Noile mele creme de fata… sunt uleiurile vegetale. De cand cu uleiul de argan(ca pana la el nu incercasem), am devenit fan si am vrut sa mai experimentez. Asa ca intre timp am mai incercat uleiul de migdale dulci (presat la rece) siuleiul de susan alb.

Migdalele au o mare putere nutritiva, fiind bogate in vitaminele A, B si E. Uleiul poate fi folosit si pentru uz intern, conform indicatiilor de pe ambalaj, dar si pe corp , deoarece mentine pielea elastica si previne formarea vergeturilor.

Uleiul de susan contine acizi grasi, vitamina E, componenti cu efect bactericid. Este eficient in a trata psoriazisul, dar in egala masura poate fi folosit in bucatarie pentru gustul extraordinar si pentru proprietatile sale de reducere a colesterolului.

uleiuri naturale

Vezi toate uleiurile pentru ten in magazinul Organik

Exista si o teorie pe care tot mai multe femei o impartasesc si deja o pun in aplicare. Se spune ca uleiurile din plante au o structura moleculara mai delicata decat cremele, motiv pentru care reusesc sa patrunda mult mai usor in piele, fara a obtura porii. In plus, la randul sau, prin glandele sebacee, corpul nostru produce propriile uleiuri. Deci, e evident ca un produs cu o structura asemanatoare este acceptat si absorbit cu mai multa usurinta de organism. Pentru rezultate optime, e bine ca pe durata noptii sa aplicati pe fata doar cateva picaturi de ulei vegetal (fara crema), in schimb, in timpul zilei, actiunea sa poate fi completata cu o crema hidratanta.

De asemenea, opinia potrivit careia folosirea uleiurilor in cosmetica ingrasa tenul si provoaca acnee pare complet nejustificata. Dimpotriva, riscul de a obtura porii si a produce inflamatii este mult mai mare in cazul cremelor cu formule complicate si ingrediente chimice de sinteza.

Tips & tricks :

  • pielea trebuie curata riguros cu apa calduta – principiile active sunt absorbite mai bine de pielea incalzita;
  • nu stergeti apa de pe piele! toate uleiurile se absorb mai bine astfel, cand pielea e umeda – in felul acesta ne asiguram ca hidratarea este optima, si nici nu raman urme grase;
  • puneti doar cateva picaturi si masati riguros – in felul acesta se stimuleaza si eliminarea toxinelor din tesuturi;
  • uleiurile vegetale sunt destinate ingrijirii tuturor tipurilor de ten. Ele nu ingrasa tenul – din contra, prin alegerea unui ulei potrivit ati putea elimina o parte din problemele cu care va confruntati;
  • eu le-am cumparat de la magazinul Plafar, flacoane de 10 ml, 5 ron/bucata. Sunt foarte ieftine, sunt 100% naturale, sunt presate la rece, fara solventi!

In continuare vreau sa incerc uleiul de macese, renumit pentru capacitatile sale cicatrizante si de regenerare, pentru continutul bogat de vitamina C, B1, B2, P, K. Am citit ca are efect rapid impotriva ridurilor, petelor pigmentare sau cicatricilor minore.

mamica bio http://organicka.ecosapiens.ro

miercuri, 16 februarie 2011

Sa zambim putin : SOACRA LU' ŞTEFAN CEL BUGETAR...

Pe o stradă îngustă, într-un bloc recent
Unde bate vântul şi-i pe jos curent ,
Tânăra nevastă plânge şi suspină
Că-i oprită apa şi nu e lumină.
Şi că la serviciu soţul ei iubit
A plecat la 6 şi n-a mai venit!...
Orologiul sună noaptea jumătate
Jos în bloc la scara, oare cine bate?
- Eu sunt mamă soacră , sunt făcut covrig
Vin de la serviciu şi sunt mort de frig!

Tânăra nevastă fuge să-i deschidă
Însă din balcon, mama soacră-i strigă:
- Ora e târzie , eşti un derbedeu,
De nu ai chenzină, nu-ţi sunt soacră eu !
- Nu sunt eu de vină , soarta fuse crudă
Am muncit ca boul pe 50% !...
Am venit acasă să mă încălzesc
Şi să fac o baie , să mă odihnesc...

- Ai venit degeaba, îi răspunse soacra
Fiindcă nu-i lumină şi-i oprită apa!
Du-te la serviciu şi de-o fi să mori
Vine sindicatul cu-n buchet de flori..
,,primita pa mail de la prieteni''

marți, 15 februarie 2011

7 greseli prin care iti deteriorezi parul

7 greseli prin care iti deteriorezi parul
Foto: Hepta
Inainte sa te plangi ca ai un par rar, uscat, deteriorat, cu varfuri despicate, citeste acest articol si afla unde gresesti. Parul tau nu se imbolnaveste singur, ci are parte de o gramada de probleme din cauza neglijentei tale. Afla unde este vina ta si evita de acum incolo obiceiurile gresite, daca iti doresti un par sanatos, care sa fie invidiat de ceilalti.

1. Astepti prea mult timp pana sa il tunzi

Probabil ca iti doresti un par cat mai lung sau in orice caz amani prea mult timp tunsul varfurilor. Din pacate insa, perioada prea mare de timp care trece intre doua tunsori deterioreaza parul nu doar la varfuri, ci pe jumatate din lungime chiar, asa ca atunci cand intr-un final te vei hotara sa il tunzi, este foarte posibil sa fie mult prea ars si despicat ca sa mai poata fi salvat la lungimea dorita. In plus, toate produsele cosmetice din lume nu iti vor lipi la loc firele despicate, asa ca fa tot posibilul si tunde-ti varfurile la fiecare 6 saptamani cel putin.

2. Iti speli parul in fiecare zi

Parul nu are nevoie de o spalare zilnica, oricat ti-ai dori tu sa il mentii extrem de curat. Din pacate insa, produsele de ingrijire ale parului usuca excesiv scalpul, rezultand ulterior tocmai un exces de sebum care da parului un aspect de ingrasat, determinandu-te cu atat mai mult sa il speli in disperare zi de zi. Solutia consta in mentinerea unui echilibru: alterneaza samponul cu un balsam care confera volum.

3. Il usuci cu foehn-ul la volumul cel mai mare

Orice foehn are cel putin doua trepte de caldura / viteza. Majoritatea obisnuim sa folosim treapta cea mai rapida, pentru ca pur si simplu nu avem rabdare. Caldura artificiala insa face foarte mult rau parului, deoarece usuca excesiv. De aceea fie foloseste treapta minima, fie aerul rece, fie lasa-l sa se usuce natural. In timp, parul tau va arata mult mai sanatos si rezistent.

4. Iti aranjezi parul cand inca este umed

Nu trebuie sa iti coafezi parul pana nu este uscat in proportie de 80%. Atunci cand este umed, parul este foarte foarte sensibil. In plus, coafarea se face mai greu si pot rezulta multe fire incalcite si rupte.

5. Combini fixativ cu placa

Obisnuieste sa te dai cu fixativ sau spuma pe par si apoi sa il coafezi cu placa? Foarte mare greseala. Nu faci decat sa iti "prajesti" parul efectiv, si de multe ori poti simti chiar miros de ars. Contactul dintre caldura fierului si alcool este fatal pentru firele de par, de aceea incearca sa folosesti mai intai o placa pentru coafare care sa aiba neaparat protectie termina si abia apoi finiseaza-ti coafura cu fixativ.

6. Iti vopsesti parul integral in repetate randuri

Daca iti vopsesti parul des, evita sa aplici vopseaua peste tot. Nu are rost! Vopseste-ti doar radacinile care scot la iveala vechea culoare si lasa restul parului neatins. Pentru restabilirea culorii parului vopsit, poti folosi solutia pe toata suprafata parului la distanta de cateva luni. In orice caz, obisnuieste-te sa repari doar in zonele in care este neaparata nevoie, deoarece in timp, parul vopsit se degradeaza si se subtiaza.

7. Prea multa hidratare

Parul uscat ridica probleme la fel ca si parul gras. Are nevoie de o ingrijire speciala si de multa atentie. Insa asa cum parul gras nu trebuie neaparat uscat in exces, la fel nici parul uscat nu trebuie revitalizat obsesiv. Atunci cand aplici o crema hidratanta pentru par, nu folosi cantitati mari si evita sa aplici prea mult la radacina. Axeaza-te in special pe varfuri, deoarece ele tind sa se usuce mult mai repede.


duminică, 13 februarie 2011

Oare suntem " nebuni " ....?

Apa plata este la acelasi pret cu berea .

Branza e mai scumpa decat carnea (branza telemea 19 lei, branza de burduf 28 lei, carnea de porc 16 lei).
Carnea de pui este mai ieftina decat ciupercile.
Nucile noastre mai scumpe decat nuca de cocos.
Laptele simplu mai scump decat laptele batut.
Portocalele mai ieftine decat merele.
Cartile sunt mai ieftine decat revistele.
Biscuitii fara ciocolata sunt mai scumpi decat ciocolata.
Muzica buna e mai ieftina decat muzica proasta.
Maslinele umplute cu gogosar sunt mai ieftine decat maslinele umplute cu propriul sambure.
Ceasurile mici sunt mai scumpe decat ceasurile mari.
Hartia nescrisa (A4) este mai scumpa decat hartia gata tiparita.
Vinul este mai ieftin decat strugurii.
Pixul cu mina este mai ieftin decat mina de pix fara pix.
Si se mai presupune ca omul este o fiinta rationala...
Si ca o incununare ... :
Oamenii neinstruiti sunt mai "scumpi" decat oamenii valorosi care, pentru a supravietui, se "vand" ieftin.

vineri, 11 februarie 2011

Cei mai sexi 10 barbati

Dincolo de barbatii din viata noastra, suntem atrase cu siguranta de barbatii - vedeta, printre care gasim exemple pe care le identificam drept idealul nostru masculin. Ei sunt perfecti, frumosi, inteligenti, cu simtul umorului si consideram ca ne-ar putea schimba radical viata daca i-am intalni.


Sa vedem care sunt cei mai sexy 10 barbati ai momentului. Incepem cu locul 10.

Cei mai sexy 10 barbati
Foto: Hepta
10. Sam Worthington


Are 33 de ani si a atras atentia lumii intregi datorita rolului din Avatar. Are o relatie cu stilista Natalie Mark.

Il vom putea vedea in curand in filmul Last Night, alaturi de Eva Mendes si Keira Knightley.






Cei mai sexy 10 barbati
Foto: Hepta
9. Ed Westwick


Are 23 de ani si il stim si pe el din Gossip Girl. Are o relatie cu una dintre colegele de platou (nu, nu cu Leighton Meester, aka Blair), si anume cu Jessica Szohr.

Pe el il poti vedea deocamdata doar in Gossip Girl, jucandu-l inconfundabil pe cel mai rau baiat din Upper East Side.






Cei mai sexy 10 barbati
Foto: Hepta
8. Justin Timberlake


Are 29 de ani si are o relatie de ceva timp cu Jessica Biel. Il poti vedea in filmul The Social Network sau ii poti auzi vocea in animatia Yogi Bear. El este personajul Boo Boo.









Cei mai sexy 10 barbati
Foto: Hepta
7. Ryan Reynolds


Are 33 de ani si este luat de mult. Sotia lui este nimeni alta decat actrita Scarlett Johansson. Il putem vedea la cinema in filmul The Green Lantern.








Cei mai sexy 10 barbati
Foto: Hepta
6. Chace Crawford


Are doar 24 de ani, il stim din Gossip Girl si, din cate stim, este cat se poate de singur. Va juca in drama Twelve alaturi de Emma Roberts si rapperul 50 Cent.








Cei mai sexy 10 barbati
Foto: Hepta
5. Gerard Butler


Are 40 de ani, dar arata mai bine ca niciodata. Il stim din filmul 300, cand era un adevarat pachet de muschi. Se pare ca se intalneste cu Jeniffer Aniston, insa nu se cunoaste care este stadiul relatiei lor.









Cei mai sexy 10 barbati
Foto: Hepta
4. Johnny Depp


Desi are 47 de ani si o relatie cat se poate de stabila (sunt de 12 ani impreuna!) cu Vanessa Paradis, Johnny Depp inca atrage atentia femeilor si se afla pe pozitii privilegiate in topurile vedetelor masculine. Acum il poti vedea jucand in The Tourist alaturi de Angelina Jolie.







Cei mai sexy 10 barbati
Foto: Hepta
3. Ian Somerhalder


Are 31 de ani si il stim din doua seriale de mare succes: mai vechiul Lost si mai noul Vampire Diaries. Deci e si el un vampir atragator. El a avut o relatie cu Ashley Greene, dupa care presa a vorbit despre o legatura cu colega de film Nina Dobrev. Insa intr-un interviu, actorul a spus ca ar avea o relatie cu Elizabeth







Cei mai sexy 10 barbati
Foto: Hepta
2. Taylor Lautner


Are doar 18 ani si este adversarul lui Robert Pattinson nu doar in film, ci si in realitate, in sensul ca fanele seriei Twilight se impart in doua categorii: cele care il iubesc pe vampir si cele care il iubesc pe baiatul-lup.

Acum este singur, dupa ce a avut o relatie cu Taylor Swift. In viitor il vom vedea in cel de-al patrulea film al seriei Twilight, Breaking Dawn, prima parte, care va fi lansat in noiembrie 2011.





Cei mai sexy 10 barbati
Foto: Hepta
1. Robert Pattinson


Are 24 de ani si de cand joaca el in Twilight au inceput sa ne fascineze vampirii, care nu mai sunt doar personaje hidoase de horror, ci tineri frumosi, care stiu sa iubeasca cu pasiune. Robert nu este singur, ci zvonurile cel putin spun ca se intalneste cu colega de platou, Kristen Stewart. In viitor, Pattinson va juca in filmul "Bel Ami", adaptat dupa un roman francez, alaturi de Uma Thurman si Christina Ricci.




stilfeminin.ro



5 greseli care te imbatranesc inainte de vreme

Nu, nu este vorba despre riduri. Sunt si alte aspecte care te pot face sa pari mai batrana decat esti in realitate, insa pe care le poti evita cu succes. Afla care sunt si ia masuri.

1. Nu iti ingrijesti pielea corespunzator

Un astfel de ten il obtii in urma unei neingrijiri corespunzatoare. Daca nu respecti ritualul zilnic de ingrijire, celulele moarte nu sunt date la o parte si nu lasa pe cele tinere sa iasa la lumina. Celulele moarte se acumuleaza la suprafata, blocand hidratarea si reimprospatarea pielii. In plus, radicalii liberi din atmosfera afecteaza si mai mult pielea atunci cand aceasta contine impuritati ca praf si sebum, imbatranind tenul inainte de vreme.

Solutie:

Urmeaza un ritual zilnic de ingrijire in functie de tipul pielii tale.

2. Te expui la soare fara protectie

Desi iubim pielea bronzata, soarele ne poate aduce cativa ani in plus la varsta noastra reala. Expunerea prelungita la soare, fara protectia corespunzatoare, iti imbatraneste pielea fara cale de intoarcere. Razele UV determina producerea unei cantitati crescute de melanina in piele, iar rezultatul este la fel de negativ ca existenta ridurilor. Pielea fetei capata pete extinse de culoare maro, care nu pot fi indepartate cu nici un produc cosmetic.

Solutie:

Foloseste produse cu factor de protectie solara ridicat, in functie de sezon, de intensitatea si de durata expunerii la soare.

3. Nu iti ingrijesti pielea excesiv de uscata

Probabil ca ai auzit faptul ca persoanele cu tenul gras sunt mai putin predispuse sa faca riduri devreme. Daca tu te afli de cealalta parte a taberei, si anume ai o piele excesiv de uscata, constientizezi, prin comparatie, ce te asteapta. Iar pielea are cu atat mai mult de suferit atata vreme cat temperaturile sunt extrem de scazute. Combinatia de aer rece afara si aer cald si uscat inauntru iti da la o parte bariera protectoare a pielii, facand-o sa para patata, cojita si terna.

Solutie:

Cauta creme hidratante cat mai bune, in functie de tipul de ten pe care il ai.

4. Nu dormi indeajuns

Somnul insuficient si noptile pierdute in cluburi te imbatranesc cu ani buni. Oboseala excesiva duce la o supraproductie de hormoni, care corespund unor inflamatii la exterior in ceea ce priveste pielea ta. Astfel apar pungile de sub ochi.

Solutie:

Ca sa eviti aparitia lor trebuie sa dormi cel putin 7 ore pe noapte. In plus, conteaza si pozitia in care dormi. Daca dormi pe burta sau pe o parte, se pot acumula fluide sub piele in zona ochilor. De aceea, incearca sa dormi pe spate, cu capul putin mai ridicat fata de restul corpului. In plus, pentru micsorarea pungilor de sub ochi foloseste comprese reci in fiecare seara pe care sa le aplici in zona de sub ochi.

5. Tii diete care te slabesc brusc

Toate acele diete care te slabesc brusc iti aduc modificari pe chip: pielea devine mai palida si iti apar cearcane. Cearcanele nu sunt provocate de oboseala cat de pierderea necontrolata a grasimilor din depozitele organismului. Pielea de sub ochi se innegreste treptat, ochii par mai obositi, iar fata ta pare mai matura cu cativa ani fata de varsta ta reala. La varsta de 20 - 30 ani, cearcanele apar fie din cauze genetice, fie din cauza alergiilor sau a efectului yo-yo al dietelor.

Solutie:

Nu tine diete care te infometeaza si care te slabesc brusc. Apeleaza la un nutritionist care sa iti prescrie un regim alimentar potrivit stilului tau de viata si organismului tau.
stilfeminin.ro

joi, 10 februarie 2011

Idei cadouri Valentine`s Day

Se apropie cu pasi repezi Ziua Indragostitilor si fie ca esti sau nu fana acestei zile, ai cu siguranta nevoie de idei pentru cadouri Valentine`s Day pe care sa le oferi iubitului tau. Iar pentru cazul in care iubitul tau ajunge la acest articol, avem si o sectiune de cadouri "pentru ea", mai ales ca ei au probleme mari cu inspiratia. Sau in orice caz, ii poti trimite chiar tu articolul si ii poti sugera mai subtil sau mai putin subtil ce anume iti place de aici.

Cadouri valentine`s Day pentru el

Cand vine vorba de cadouri pentru el, sursele noastre de inspiratie sunt destul de limitate. Din fericire, idei exista, iar noi te ajutam.

Daca este un barbat stilat, care pretuieste cadourile rafinate, ii poti oferi in dar cadouri intocmai. Pentru el, un set elegant de ustensile pentru vin sau un ceas avangardist pot fi alegerea perfecta.

Daca iubitul tau este mare iubitor de petreceri si de bauturi alcoolice, ii poti oferi in dar un shaker, un tirbuson sau un suport de sticle de vin transparent.

Daca este dedicat carierei cea mai mare parte din timp si isi petrece foarte mult timp la birou, ii poti oferi un set de rame pentru perete sau un suport de carti.

Daca este un gurmand sau isi petrece serile in fata televizorului la meciuri de fotbal, ii poti oferi un suport ingenios de scobitori sau un bol special, mult mai practic fata de cele obisnuite.

bol-servire-2in1-double-dish-gri---joseph-joseph_4.jpg
ceas-small-time-negru---umbra_1.jpg
set-9-rame-foto-perete-snap-negru---umbra_1.jpg
set-vin-negru-leopold_1.jpg
shaker-700-ml-cu-retete---bar-craft_1.jpg
suport-carti-pe-raft-falling-bookend---monkey-business_1.jpg
suport-scobitori-picky-boy-verde---qualy_3.jpg
suport-sticle-vin-grapevin---umbra_1.jpg
tirbuson-multifunctional---sagaform_1.jpg


Cadouri Valentine`s Day pentru ea

In cazul femeilor, ideile de cadouri sunt mai multe, insa totodata si acestea se pot epuiza de la o ocazie la alta. In plus, sa recunoastem, suntem si mai pretentioase. Daca iubitul tau ajunge la aceasta lista, cu siguranta va gasi ceva care sa iti placa.

Daca camera ei pare cam goala, atunci ii poti infrumuseta peretii cu decoratiuni usor de atasat pe astfel de suprafete, cum ar fi de exemplu fluturasi colorati in diverse culori.

Daca iubeste mult shoppingul, ofera-i o sacosa de cumparaturi din plastic in diverse culori ca in imagine.

E femeie, e frumoasa si cu siguranta va aprecia o oglinda autoadeziva in care sa se priveasca ori de cate ori are timp. In plus, o astfel de oglinda serveste si ca obiect de decor.

Daca ii place sa bea ceai, ofera-i un infuzor deosebit, feminin si aparte. Daca obisnuiesti sa ii oferi deseori flori, nu uita sa ii iei si o vaza in care sa le aseze.

Cu siguranta citeste reviste glossy (sau orice alt fel de reviste), asa ca ii poti oferi in dar un suport semitransparent, in care sa isi adune numerele favorite, in loc sa le tina imprastiate peste tot.

Ca orice femeie, cu siguranta are foarte multe accesorii, asa ca ii poti oferi fara probleme o cutie de bijuterii dotata pentru toate tipurile de bijuterii: cercei, bratari sau coliere.

Pentru ca biroul ei sa fie mai vesel si sa ii distraga atentia de la stresul zilnic, ii poti oferi un suport pentru agrafe in forma de pasare, de diverse culori. Iar pentru masa din bucatarie ii poti face cadou un blat pe care sa isi aseze de fiecare data farfuria fierbinte. Cu siguranta timpul mesei va fi mai vesel si cu mai multa pofta de mancare.

blat-masa-sticla-incasabila-veggie-gang---joseph-joseph_1.jpg
caseta-bijuterii-daisy---umbra_1.jpg
decoratiuni-perete-wallflower-roz---umbra_1.jpg
infuzor-ceai-le'xpress---kitchencraft_1.jpg
oglinda-autoadeziva-acril-broken-heart_1.jpg
sacosa-shopping-violeta-koziol.jpg
suport-agrafe-birou-pip-alb---koziol_2.jpg
suport-reviste-milano-alb-translucid-koziol_1.jpg
vaza-clara-mov-koziol_1.jpg