miercuri, 30 martie 2011

Patrunjelul , ce nu stiam despre aceasata planta miraculoasa !!!

Modest si banal, are putere cat o fabrica de medicamente

Numele latin al patrunjelului este Petroselinum crispum si vine din limba greaca, unde "petros"
inseamna piatra, iar "selinon" telina. Asadar, grecii antici considerau patrunjelul un fel de... telina
de stanca, pe care o foloseau atat ca aliment, cat si ca planta medicinala. Cu frunzele sale erau decorate si aromatizate mancarurile, dar erau si incoronati invingatorii in intrecerile sportive sau erau tratate muscaturile de sarpdeori de scorpion.
Planta provine de pe malurile Marii Mediterane si a ajuns pe actualul teritoriu al Romaniei cu cel
Putin 2000 de ani in urma. In prezent, patrunjelul este cel mai folosit zarzavat in bucataria traditionala
romaneasca, iar pana nu demult, era un remediu redutabil in medicina noastra populara. Cu el erau oblojite ranile in pericol de a se infecta, erau frecate gingiile slabite, erau facute fierturi contra bolilor de ficat sau de intestin, ori era folosit pentru diferite "deochiuri" sau "facaturi". In ultimii ani,
frunzele aromate ale patrunjelului, laolalta cu cele ale "rudelor" sale, mararul, telina si leusteanul, au devenit tinta unor studii medicale cu rezultate uluitoare, care plaseaza zarzavaturile traditionale mai degraba in farmacii decat pe tarabele din piete. In cele ce urmeaza, vom vorbi despre aplicatiile
terapeutice extraordinare ale patrunjelului, nu inainte de a vedea cum se prepara si cum se administreaza frunzele sale.

Cum preparam si cum administram frunzele de patrunjel

Asa cum vom vedea, acest zarzavat este o adevarata colectie de vitamine, minerale si alte principii active cu efecte terapeutice foarte intense. Totusi, simplul consum ocazional de patrunjel, ca zarzavat nu pare a avea rezultate terapeutice. De ce? Deoarece dozele de patrunjel pe care le consumam sunt insuficiente pe de o parte, iar pe de alta parte, pentru ca prepararea termica a acestei plante inactiveaza multe din substantele active terapeutic. Din aceste motive, este necesar sa acordam o foarte mare importanta metodelor de preparare care urmeaza, ce ne vor ajuta sa punem cu adevarat in valoare patrunjelul ca medicament:

Sucul

Pentru a obtine sucul de patrunjel verde se mixeaza o mana de frunze proaspete la care s-au adaugat patru linguri de apa, dupa care se lasa jumatate de ora sa macereze si se filtreaza. Licoarea obtinuta este bine sa se consume imediat sau sa fie pastrata la frigider, dar nu mai mult de 4 ore. Sucul proasat astfel obtinut este un remediu puternic si, ca atare, nu se administreaza singur, ci diluat in putin suc dem radacina de morcov. De regula, se iau de 3 ori pe zi cate 4-6 linguri (cate 20-30 ml) de suc de frunze de patrunjel, diluate in cate un sfert de pahar de suc de morcov.

Salata

Pentru... cerul gurii: sandviciuri cu patrunjel

In medicina araba patrunjelul verde taiat fin, amestecat cu suc de lamaie si putina ceapa (eventual si cateva felii de rosii) este folosit ca salata, numita "tabbuli", care este folosita adesea pentru marirea puterii de digestie si pentru evitarea eventualelor deranjamente gastro-intestinale. Iata una din retetele
de "tabbuli" frecvent folosite: se maruntesc 2-4 legaturi de patrunjel proaspat, se adauga putin ulei de masline si zeama de la un sfert de lamaie. Se mai poate pune un catel de usturoi, seminte de dovleac tocate marunt ori susan. Salata se consuma zilnic, timp de 14-60 de zile, sub forma de cura,care este tonica si revigoranta, contribuind la fortificarea sistemului imunitar.

Patrunjelul ca adaos in hrana

Foarte multe din mancarurile de zi cu zi pot fi "innobilate" prin adaugarea de frunze de patrunjel verde,proaspat. In mancarurile calde, cum ar fi ciorbele, supele, tocanitele, va fi adaugat dupa prepararea termica, pentru pastrarea continutului de vitamine al plantei. Patrunjelul mai poate fi adaugat ca si
condiment si totodata ca element decorativ, in toate salatele, in sandviciuri, in sosuri, in garnituri.

Vinul de patrunjel

Pentru tratamentul problemelor digestive si de apetit, ca adjuvant contra insuficientei cardiace si a bolilor de inima, se recomanda vinul de patrunjel: 20 de tulpini proaspete cu tot cu frunze se maruntesc si se pun intr-un litru de vin, la care se adauga 2 linguri de otet. Se lasa sa macereze vreme de 7 zile,dupa care se adauga 300 g miere de albine. Se agita pana se topeste mierea, apoi se strecoara si se pune in sticle. Se bea cate un paharel inainte de masa.

Tratamente interne

* Intoxicatie etilica acuta (betie) - se consuma una-doua legaturi de patrunjel, bine spalate, frunzele mestecandu-se indelung, inainte de a fi inghitite. Uleiul volatil din aceste frunze este un puternic stimulent al sistemului nervos central, care va fi mai putin afectat de efectele alcoolului. De asemenea,patrunjelul este un protector si un stimulent al ficatului, ajutand si la o mai rapida eliminare a alcoolului din organism.

* Fumat
Vin pentru inima sanatoasa
- mai multe componente ale uleiului volatil din frunzele de patrunjel protejeaza organismul impotriva actiunii nocive a gudroanelor din fumul de tigara, prevenind diferite afectiuni ale aparatului respirator, de la bronsita cronica, la cancerul pulmonar. Sunt recomandate curele cu suc de patrunjel, din care se administreaza cate 50 ml pe zi, vreme de 4 saptamani..

* Ateroscleroza - nu mai putin de patru substante continute de catre frunzele de patrunjel previn oxidarea colesterolului negativ (LDL) si depunerea sa pe artere. Persoanele cu varsta de peste 35 de ani,dar si cele care consuma frecvent carne, grasimi hidrogenate, prajeli ar trebui sa consume de macar 3 ori pe saptamana salata de patrunjel, pentru a beneficia de efectele sale benefice asupra vaselor de sange.

* Hipertensiune - consumul de patrunjel proaspat, adaugat la hrana de zi cu zi, ajuta la tinerea sub control a tensiunii arteriale, avand efecte diuretice, usor vasodilatatoare, si actionand la nivelulsistemului nervos central cu efect calmant. Astfel, 30 de grame de frunze de patrunjel consumate zilnic ajuta la mentinerea elasticitatii si a rezistentei peretilor vaselor de sange, prevenind, de asemenea
si accidentele vasculare,dar si formarea echimozelor produse de fragilizarea vaselor capilare.

* Litiaza biliara - se bea de trei ori pe zi, inainte de masa cu 1-2 ore, cate un sfert de pahar de suc de patrunjel (radacina si frunze ), diluat cu trei sferturi de pahar de suc de morcovi. Conform Comisiei E,organismul guvernamental german de control al eficientei plantelor medicinale, consumul de patrunjel previne formarea calculilor biliari, acest produs natural fiind aprobat pentru prevenirea si combaterea
acestei afectiuni.

* Hepatita virala - studii recente au aratat ca patrunjelul are un neobisnuit efect de combatere a virusilor care ataca ficatul. Totul se datoreaza, se pare, clorofilei care se gaseste din abundenta in frunzele proaspete de patrunjel si care inhiba dezvoltarea virusilor hepatici. Este foarte posibil, insa, ca si uleiul <%2

marți, 29 martie 2011

LAMAIA - un produs miraculos !!!


Lamaia este un produs miraculos pentru uciderea celulelor canceroase.
Ea este de 10.000 de ori mai puternica decat chimioterapia !!!
De ce nu suntem noi la curent cu asta?
Pentru ca exista laboratoare interesate in fabricarea unei versiuni sintetice, care le-ar aduce imense beneficii.
Voi puteti, de asemeni, sa va ajutati un prieten care are probleme .Gustul ei este agreabil si el nu produce efectele oribile ale chimioterapiei.
Daca aveti posibilitatea, plantati un lamai in spatiul sau in gradina voastra.
Cate persoane mor in timp ce acest secret este pastrat cu invidie, pentru a nu fi afectate beneficiile multimilionare ale marilor corporatii?
Cum stiti, lamaiul nu ocupa mult loc si este cunoscut pentru varietatile sale de lamai si lime.
Puteti sa consumati fructul in diverse moduri : puteti sa mancati pulpa, sa faceti suc, sa faceti bauturi, serbet etc.
I se atribuie multe virtuti, dar cea mai interesanta este efectul produs asupra chisturilor si tumorilor. Aceasta planta este un remediu probat contra cancerului de toate tipurile. Unii afirma ca este de mare utilitate in toate tipurile de cancer. Se considera, de asemeni, ca este un agent antimicrobian cu spectru larg, care controleaza infectiile bacteriene si cu ciuperci, eficace contra parazitilor interni si a viermilor, regularizeaza tensiunea arteriala crescuta si este antidepresiv, combate stress-ul si bolile nervoase.
Sursa acestei informatii este fascinanta; ea provine de la unul din cei mai mari fabricanti de medicamente din lume, care afirma ca dupa mai mult de 20 de experimente efectuate in 1970, rezultatele au relevat ca sucul de lamaie distruge celulele maligne din 12 tipuri de cancer, intelegand aici cel de colon, de san, de prostata, de plaman, de pancreas...
Componentele acestui arbore au demonstrat ca actioneaza de 10.000 de ori mai bine decat produsul Adriamycin, un produs chimioterapeutic utilizat uzual in lume pentru incetinirea cresterii celulelor canceroase. Si ce este inca f. uimitor este ca acest tip de terapie cu extract de lamaie distruge numai celulele maligne canceroase si nu afecteaza celulele sanatoase !
Institutul de Stiinte in Sanatate, L.L.C. 819 N. Str Charles Baltimore, MD 120

duminică, 27 martie 2011

MSG – Drogul din alimente

Te-ai intrebat vreodata…
De ce alimentele cumparate sunt mai gustoase decat cele de casa ?
De ce mancarea de acasa n-o egaleaza niciodata la gust pe cea de la fast-food?
De ce sunt atat de gustoase mezelurile, desi sunt facute doar din cateva resturi de carne?
De ce sunt atat de “bune” unele alimente, incat atunci cand le manaci, pur si simplu NU te mai poti opri?
Raspunsul este simplu:
Producatorii mezelurilor/cipsurilor/supelor la plic/condimente-lor si alimentelor de la fast-food adauga intentionat un “E” care sa ne pacaleasca papilele gustative si creierul.
Despre ce “E” este vorba ?
Monoglutamatul de Sodiu (MSG) sau E621
Monoglutamatul de Sodiu(E621) face ca un salam, obtinut din fie ce resturi de carne pe care oricine le-ar arunca la gunoi, sa fie un aliment atat de gustos incat sa nu pe mai poti opri din mancat. Ti se pare ca acel aliment este irezistibil de bun.
Mai mult decat atat, te face sa iti doresti sa mananci acel aliment si maine si poimaine si apoi in fiecare zi – ITI DA DEPENDENTA.

Aroma din MSG se numeste “Umami” sau “Al cincilea gust”. Odata ce papilele tale gustative simt acest gust, transmit creierului o sensatie de placere si euforie, motiv pentru care incepi sa mananci din ce in ce mai mult si simti ca nu te mai poti opri.
Oamenii care consuma regulat alimente care au MSG adaugat, ajung sa dezvolte o asa mare dependenta de alimente, incat mancatul devine pentru ei principala satisfactie in viata.
Paradoxul este ca acesti oameni sunt nevinovati pentru starea lor. Ei sunt doar victimele unei manipulari la nivel biochimic, care are printre scopuriimbogatirea producatorilor si indobitocirea consumato-rilor.
Partea si mai proasta este ca acest “E” nu numai ca da dependenta, ci este si extrem de DAUNATOR pentru organismul uman.
Vorbim despre efectele daunatoare dupa ce vizionezi reportajul de mai jos, ca sa intelegi mai bine cum stau lucrurile:
Stiintific vorbind MSG-ul este un aditiv alimentar (“potentiator de gust”) format din 79% Acid Glutamic si 21% Sodiu.

Daca sodiul NU reprezinta un pericol pentru sanatate,acidul glutamic sintetic este, asa cum spune Dr Russell Blaylock, “o otrava mai rea decat nicotina si alcoolul, dar care se gaseste din abundenta in bucatariile fiecaruia dintre noi” .
Acidul glutamic e un aminoacid necesar omului care se gaseste in mod NATURAL in organism: in sange, in creier sau in laptele mamar, dar si in unele alimente: in oua, rosii, soia, in seminte, ciuperci, in branza, in peste etc.
Ce boli provoaca ?
Desi se fac eforturi imense pentru a ascunde si a minimaliza efectele daunatoare ale MSG-ului, studiile arata CLAR ca aceasta substanta este una deosebit de daunatoare pentru sanatate.
Conform oamenilor de stiinta, Monoglutamatul de Sodiu poate provoca o multime de boli:
Creierul – principalul organ afectat
“Ne prajeste neuronii”
MSG – ul e clasificat ca excitotoxina sau neurotoxina, deoarece excita neuronii atat de tare incat ii distruge – si de aici deriva o serie de boli si dezechilibre ale creierului:

- Bolile Alzheimer si Parkinson
- Hiperactivitatea si deficitul de atentie la copii(ADHD)
- Autismul si Epilepsia
- Atacurile de panica si Migrene
- Oboseala cronica, si nu in ultimul rand…
- Depresia si tuburarile de comportament: Dr. Blaylock a demostrat in cartea “Exitotoxinele: Gustul care ucide” ca MSG-ul, nu numai ca provoaca o gramada de boli de creier, dar are si un efect devastator in comportamentul de zi cu zi al oamenilor, din cauza ca creeaza dezechilibre puternice in hipotalamus.
Asadar, ai toate sansele sa devii o persoana deprima-ta, iritata, stresata si obosita cronic, daca in dieta ta zilnica se gaseste MSG(si se gaseste garantat daca mananci la fast-food si consumi alimente procesate) .
In ce alte moduri te afecteaza MSG-ul?
- Afecteaza Glanda Pituitara – care este responsabila pentru buna functionare a celorlalte glande din organism. Astfel ca, MSG-ul deregleaza intreg echilibrul hormonal al organismului: si de aici – o reactie in lant care va afecta sanatatea intregului organism.

- Duce la OBEZITATE: din doua motive:
1. Strica echilibrul hormonal al organismului – deoarece afecteaza glanda pitulara.
2. Creste cu 40%-50% apetitul – cel putin asa arata studiile. Pofta de mancare creste deoarece se dezechilibreaza mecanismele naturale care ne dau pofta de mancare. Astfel ca, MSG-ul te va face sa-ti doresti sa mananci din ce in ce mai mult, chiar daca nu ai nevoie.
- Afecteaza vederea: studiile arata ca un consum excesiv de MSG duce in timp la scaderea vederii la distanta – Miopia
- Provoaca hipertensiune – deoarece are un efect vasoconstricor asupra sistemului cirulator (ingusteaza vasele de sange).
Mai mult decat atat…
Pe langa ca este foarte periculos pentru sanatate si provoaca atatea boli, MSG-ul da si DEPENDENTA. – Acesta este si unul din principalele motive pentru care producatorii il introduc in alimente.
Cum ne ferim?
Probabil acum te intrebi, cum ai putea sa te feresti de efectele daunatoare ale acestui E621 ?
Foarte simplu:
Citiţi eticheta!!!


Daca obisnuiesti sa nu citesti eticheta, este timpul sa-ti faci un obicei nou cand mergi la cumparaturi.
Pentru a te feri de efectele daunatoare ale MSG-ului si a nu deveni dependent de alimentele procesate,este ESENTIAL sa citesti eticheta alimentelor pe care le cumperi.
Partea proasta este ca… producatorii de alimente nu sunt prosti. Ei nu au niciun interes ca TU sa stii ca alimntele pe care le cumperi sunt injectate cu un “E” care pe langa ca te imbolnaveste, iti da sidependenta. Din acest motiv producatorii folosesc denumiri alternative pentru MSG prin care incearcasa ne ascunda faptul ca alimentele care ei le vand contin acest aditiv.
Partea buna e ca poti afla mai jos denumirile care mascheaza faptul ca un aliment contine MSG:
Alimentele care au inscrise pe etichete urmatoarele ingrediente contin INTOTDEAUNA MSG:
- Glutamat
- Glutamat de sodiu
- Aroma de fum
- Potentiator de aroma
- Gelatina
- Extract de drojdie
- Acid Glutamic
- Potentiator de gust
- Glutamat Monosodic
- Proteina vegetala hidrolizata
- Cazeinat de Sodiu
- Arome naturale
- Cazeinat de calciu
-Proteine texturate
- E621
- Aroma naturala de pui, vaca sau porc
Si eu ce mai mananc ?

1. Cea mai buna alegere o reprezinta intotdeauna HRANA VIE.
2. Alege intotdeauna alimentele de casa in locul celor din comert!
3. Citeste eticheta si alege alimentele fara “E-uri” si cu termen de valabilitate scurt.
4. Consuma cat mai putine alimente procesate: dulciuri, supe la plic, cipsuri, mezeluri, sosuri cumparate, condimente procesate si sucurile racoritoare.
5. Renunta pentru totdeauna la Junk-Food:
Mancarea de tip Fast-Food are de obicei un continut ENORM de MSG, de aceea este si atat de buna incat iti da dependenta !
Sănătate să avem!

sâmbătă, 26 martie 2011

9 alimente pentru un sistem imunitar puternic


9 alimente pentru un sistem imunitar puternicDaca erai de parere ca marul zilnic iti poate asigura sanatatea, afla ca ai nevoie de mult mai mult decat atat pentru a avea un sistem imunitar puternic.

Mai jos vei gasi 9 alimente care, odata ce sunt consumate zilnic, vor avea grija de rezistenta organismului tau.

1. Iaurt

Iaurtul contine anumite bacterii care protejeaza stomacul si intreg aparatul digestiv de cauzele care pot duce la aparitia de boli.

Respectivele bacterii se pot gasi si sub forma de pilule in farmacii, insa studiile arata ca 7 doze de iaurt zilnice au acelasi efect benefic asupra organismului ca cel dat de pastilele in cauza.

Ai grija insa sa iti alegi un iaurt cu nu mai mult de 900 de calorii, 4 grame de grasime, 30 de grame de zahar si mai putin de 6 grame de proteine.

2. Cartofi


Pielea ta reprezinta prima componenta care arata daca sistemul tau imunitar este puternic sau nu. Ea are nevoie de vitamina A, iar cea mai bogata sursa de vitamina A se afla in banalii cartofi.

Nu ii neglija in alimentatia ta. Pentru a completa portia zilnica de betacaroten, adauga in dieta ta morcovi, dovleci si pepene galben.

3. Ceai negru

Include-ti iarna aceasta in alimentatie ceaiul negru. El te va proteja de tot ce inseamna raceala si alte afectiuni de sezon.

Specialistii in imunologie de la Universitatea Harvard au descoperit ca cei care beau cate 5 cesti de ceai negru in fiecare zi, timp de doua saptamani prezinta un sistem imunitar mult mai puternic decat cei care nu consumau deloc ceai. Iar efectele sunt similare si in cazul ceaiului verde.

4. Supa de pui


Supa de pui este eficienta si ca element de prevenire, nu numai de tratament culinar in momentul in care raceala deja s-a instalat.

Cercetatorii de la Universitatea din Nebraska au descoperit ca supa de pui, consumata cu regularitate, ajuta la blocarea infectiilor.

Mai mult, condimentele pe care le adaugi, dupa gust, contribuie si ele la cresterea nivelului de imunizare a organismului impotriva infectiilor.

5. Carne de vita

Deficitul de zinc reprezinta una dintre cele mai comune probleme de nutritie intalnite in cazul adultilor, in special a celor vegetarieni.

Zincul este substanta care are scopul de a inmulti celulele albe, cele care detecteaza si distrug tot ce inseamna invadatori din exterior.

In cazul in care nu iti place carnea de vita, mai ai ca variante cerealele, iaurtul, laptele, carnea de pui si pe cea de porc.

9 alimente pentru un sistem imunitar puternic6. Ciuperci

De-a lungul timpului, ciupercile au fost preferate atat in alimentatie, cat si in tratamente. Studiile recente au descoperit ca ciupercile au rolul de a creste numarul de celule albe si, mai mult de atat, de a le face mai puternice, luptand mai bine impotriva infectiilor.

7. Carne de peste

Seleniul reprezinta o alta substanta necesara unei bune functionari a organismului. Ea se gaseste in special in carnea de peste si in cea de crab. Aceasta substanta ajuta la indepartarea virusilor din organism.

8. Usturoi

Dincolo de mirosul neplacut pe care il confera, usturoiul are un rol important in buna functionare a sistemului imunitar. Aceasta datorita unei substante active care lupta impotriva infectiilor si a bacteriilor.

Doi catei de usturoi pe zi, fie consumati in stare naturala, fie adaugati la mancarea consumata zilnic vor face minuni pentru sanatatea ta.

9. Fulgi de ovaz si orz

Aceste alimente contin o fibra care are rol antimicrobian si antioxidant. Ele ajuta la cicatrizarea si vindecarea mai rapida a ranilor, cresc imunitatea si dubleaza efectul antibioticelor.
stilfeminin.ro

joi, 24 martie 2011

Atentie la creme , 10 ingrediente cosmetice daunatoare


Incerci sa vanezi produsele cosmetice cu mai multe ingrediente naturale decat sintetice? Pentru aceasta trebuie sa fii foarte atenta la componentele din lista de ingrediente in momentul in care vrei sa achizitionezi o lotiune, un sampon sau o crema de maini.

Din multitudinea de ingrediente mai mult sau mai putin nocive pentru sanatatea ta, expertii sunt de parere ca ar trebui excluse urmatoarele componente sintetice, pentru a fi inlocuite cu derivate naturale benefice.

1. Imidazolidinyl urea si diazolidinyl urea - sunt cele mai frecvente substante conservante folosite, dupa parabeni (compusi sintetici inclusi in aproape toate categoriile de produse cosmetice). Academia Americana de Dermatologie le-a etichetat drept principala cauza care determina aparitia dermatitei. Aceste doua substante sunt cunoscute si sub denumirea: Germall II (diazolidinyl urea) si Germall 115 (imidazolidinyl urea). Niciuna dintre ele nu are un efect antifungic si este necesara combinarea lor cu alte substante conservante. Aceste substante chimice sunt toxice pentru organism.

2. Methyl/propyl/butyl/ethyl paraben - sunt conservantii cei mai utilizati in industria cosmetica. Folositi pentru a inhiba dezvoltarea bacteriilor si pentru a prelungi valabilitatea produsului cosmetic, acestia sunt toxici. Studiile efectuate au aratat ca pe langa reactiile alergice si iritatii ale pielii, acesti parabeni se intalnesc in tesuturile tumorale ale femeilor care se confrunta cu cancerul mamar. Asadar, absorbtia lor in organism si acumularea in timp pot cauza cancer.

3. Uleiul mineral si derivatele sale (parafina si alte petrochimicale) sunt produse sintetice ale petrolului procesat chimic. Ele, de obicei, pot insuma 10% din produsul cosmetic si sunt considerabil folosite pentru pretul lor scazut, o mare stabilitate si o usoara integrare in orice formula. Cand sunt folosite in cosmetice, ele blocheaza porii si inhiba functiile naturale ale pielii. (Sursa: Korres) Este folosit in foarte multe produse (Uleiurile pentru bebelusi contin 100% ulei mineral!).

4. Sodium Lauryl Sulfate (SLS) - substanta sintetica folosita in majoritatea sampoanelor, spumantelor de baie si sapunurilor. Cauzeaza iritatii ale ochilor, ale pielii, caderea parului si alte reactii alergice. Este adesea "deghizata" intr-o substanta pseudo-naturala, prin explicatia ca "provine din nuca de cocos". Interactionand cu alte substante formeaza nitrati, care sunt recunoscuti ca si substante cancerigene.

5. Propylene Glycol - este un element standard pentru majoritatea extraselor din plante. Este sintetic si a fost legat, in mod repetat, de un numar mare de alergii si reactii toxice. (Sursa: Korres).

6. Talcul - numeroase studii stiintifice au descoperit ca o aplicare frecventa a pudrei de talc in zona genitala este asociata cu o crestere a riscului de aparitie a cancerului ovarian.

7. Lanolina - emolient obtinut din lana oilor. Este folosita in compozitia rujurilor si a cremelor si poate provoca forme grave de acnee. De obicei, lanolina folosita in industria cosmetica este contaminata cu pesticide si insecticide.

8. Stearalkonium Chloride - substanta chimica folosita ca si ingredient in balsamul de par si in diferite creme. Este toxica si cauzeaza reactii alergice. Se sustine ca ar avea proprietati de hidratare si este mult mai ieftin si usor de folosit in compozitia balsamurilor de par decat proteinele si extractele din plante (care intr-adevar aduc beneficii pentru sanatatea parului).

9. Parfumurile sintetice - pot avea peste 200 de ingrediente in compozitia lor. Bineinteles ca nu ai cum sa afli care anume sunt acestea, din moment ce pe eticheta este precizat un simplu cuvant "Parfum/Fragrance". Cateva dintre problemele pe care le cauzeaza aceste parfumuri sunt: migrenele, ameteala, iritatii ale pielii, hiperpigmentare, tuse violenta, voma.

10. Vopselele sintetice - sunt folosite cu scopul de a "infrumuseta" aspectul compozitiei. Trebuie evitate cu orice pret. Le poti recunoaste deoarece sunt inscriptionate pe eticheta ca si FD$C sau D$C urmate de o culoare si un numar. De exemplu: FD$C Red No. 6 / D$C Green No. 6. Aceste vopsele sintetice sunt considerate a fi cancerigene. Daca pe produsul pe care tocmai intentionezi sa-l cumperi vezi inscriptionat acest lucru, mai bine renunta la el!

In concluzie este indicat sa cauti produsele care contin cele mai multe ingrediente naturale. Nu folosi cosmeticele care sunt colorate artificial. Samponul tau este verde, albastru sau roz? Contine parfumuri sintetice? Nu-l cumpara si vei vedea cum dispar unele probleme alergice cu care te-ai confruntat pana in acel momen

miercuri, 23 martie 2011

6 lucruri pe care orice femeie trebuie sa le aiba in dulap

Desi suntem innebunite dupa shopping si dupa haine noi prin definitie, ar fi recomandat ca orice domnisoara si doamna sa aiba in dulap sase elemente vestimentare de baza, care nu se demodeaza niciodata si care iti asigura o tinuta cu care nu ai cum sa dai gres.

1. Blugi negri

Blugii negri, spre deosebire de cei albastri, se potrivesc oricarui tip de silueta. Daca esti slaba, vin ca turnati. Daca esti mai grasuta, iti ascund cu succes formele si te avantajeaza. Asa ca, daca inca nu ai o pereche de blugi negri, ar fi cazul sa mergi sa iti cumperi cat de curand posibil!

2. Pantofi cu toc in nuanta pielii

Stii deja ca pantofii cu toc sunt perfecti din nou pentru orice tip de silueta: cele slabute au parte de picioare mai lungi, iar femeile cu forme devin de asemenea mai inalte si mai zvelte. Apar insa probleme atunci cand vine vorba de culoare. Nu oricine indrazneste sa poarte culori vii, iar banalul negru nu te atrage intotdeauna. De aceea, nuanta cea mai potrivita este cea nude, apropiata de culoarea pielii, care poate fi asortata la aproape orice.

3. Tricoul si camasa alba

Un tricou sau o camasa alba te scot din incurcatura atunci cand nu stii ce anume sa mai porti. Pentru zilele obisnuite, in care nu vrei sa iti bati capul cu tinute complicate, cele doua optiuni sunt ideale pentru o senzatie de lejeritate si feminitate totodata. Tricoul alb poate avea si imprimeuri simple, daca vrei totusi sa il scoti cumva din anonimat.

4. Mica rochie neagra

In general, rochiile de seara sunt ceva mai pretentioase: pot avea culori care ies prea tare in evidenta sau diverse accesorii sclipitoare, care simti ca nu te reprezinta. Daca vrei sa fii sigura ca nu alegi ceva kitsch, care sa atraga atentia celor din jur intr-un mod negativ, atunci ia-ti o "little black dress" care din nou avantajeaza orice femeie, indiferent de varsta, stil sau greutate. Vei fi o prezenta clasica, stilata si cu bun gust la orice ocazie vei merge.

5. Fusta creion

Acest tip de fusta este potrivita oricarei femei si nu trebuie sa lipseasca din nici o garderoba feminina datorita unor avantaje: ascunde partea mai groasa a picioarelor si o lasa la vedere pe cea subtire. In plus, evidentiaza talia si subtiaza orice tip de silueta. O poti gasi si in varianta business, in culori inchise, dar si pentru iesirile in oras, in culorii diversificate sau cu imprimeuri.

6. Trenciul

Este una dintre cele mai versatile piese vestimentare. Poate fi purtata atat toamna, cand vremea ploioasa isi spune cuvantul, dar si primavara, cand temperaturile inca se incapataneaza sa ramana scazute. El te ajuta sa faci o trecere cu stil de la palton la geaca scurta. In plus, evidentiaza talia si il poti gasi in diverse nuante si modele, in functie de gustul vestimentar propriu.
stilfeminin.ro

luni, 21 martie 2011

Cinci solutii pentru un mariaj fericit

Nu orice mariaj rezista la proba timpului. Primele luni pot fi de vis, urmate apoi de neintelegeri, divergente de opinie, probleme de diferite tipuri si nemultumiri reciproce. Ce se poate face insa pentru a "trai fericiti pana la adanci batraneti?". Afla din randurile urmatoare.

1. Ramai implicata emotional

Problemele realiste, care te aduc de fiecare data cu picioarele pe pamant, legate de cresterea copiilor, dificultati financiare, probleme de zi cu zi te fac sa uiti de partea ta sentimentala. Te concentrezi mai mult pe ceea ce te afecteaza in mod direct decat pe sentimentele pe care le nutresti fata de cei de langa tine.

Iti poti salva insa mariajul prin realizarea unui echilibru intre felul tau de a fi realist si partea ta emotionala. Nu uita sa arati afectiune, sa te implici si cu sufletul in tot ceea ce faci, practic sa iubesti. Iar principalul subiect catre care trebuie sa iti indrepti doza de iubire este sotul tau.

2. Organizeaza activitati in doi

Activitatile planuite in doi va tin apropiati. Bineinteles, trebuie sa tineti cont de ambele pareri si hobby-uri. Nu il obliga sa faca ceva ce il enerveaza, doar pentru ca tie iti place. Situatia trebuie sa se aplice si in ceea ce il priveste. Gasiti puncte comune si agatati-va de ele. Va vor ajuta sa aveti mereu activitate atunci cand nu stiti ce anume sa faceti.

3. Respectati nevoia fiecaruia de singuratate

Sunteti mai mult decat un cuplu, sunteti casatoriti. Asta implica in mare parte o viata in doi. Insa fiecare om are nevoie de perioadele lui de singuratate. Incearca sa nu intelegi gresit rugamintea lui de a-l lasa singur sau de a iesi in oras cu prietenii. Si tu ai nevoie de momente in care sa fii singura si sa faci lucruri care iti plac. Asta nu inseamna insa separare sau un semnal de racire a relatiei. Este absolut firesc sa simti nevoia de a evada din cand in cand din viata in doi.

4. Discutati pe diverse subiecte

Gasiti pasiuni comune si discutati despre ele. Dincolo de punctele comune, puteti vorbi si despre ceea ce intereseaza doar pe unul dintre voi. Astfel celalalt afla lucruri noi si interesante. Gasiti zi de zi subiecte de dezbatut, va ajuta sa va apropiati si sa emiteti pareri personale. De asemenea, va veti cunoaste in permanenta unul pe celalalt si nu va trece zi fara sa comunicati, indiferent de subiect.

5. Fii increzatoare si optimista

De foarte multe ori, lucrurile sunt asa cum le percepem noi. Daca tu ai impresia ca relatia ta este cea mai dificila posibila, vei trai cu aceasta impresie si nu vei fi capabila sa vezi situatia si intr-o lumina mai favorabila.

Schimba-ti atitudinea la 180 de grade si vei observa o schimbare nesperata. Trebuie sa ai incredere ca lucrurile vor merge si mai bine la un moment dat, iar optimismul te va ajuta sa treci mai usor peste perioadele dificile din cuplu. Mai ai nevoie si de implicare pentru ca situatia sa se schimbe si de asemenea este necesar sa il determini si pe sotul tau sa isi doreasca o relatie cat mai buna intre voi doi.
stilfeminin.ro

duminică, 13 martie 2011

Adevăr sau minciună? 19 martie, ziua în care se cutremură Pământul

Se apropie sfârşitul lumii? Dacă ar fi să dăm crezare teoriilor alarmiste care au fost puse în circulaţie în ultimele zile, răspunsul este afirmativ. După ce, vreme îndelungată, omenirea a trăit sub teroarea lui 2012, acum pare să se contureze o nouă dată în care vom fi "zgâlţâiţi" din temelii: 19 martie 2011. Acesta este momentul în care, potrivit unor experţi în astronomie şi astrologie, ceva cumplit, de exemplu cutremure ori uragane, ar putea să ne tulburele liniştea. Şi totul pentru că Luna se va găsi sâmbăta viitoare în cel mai apropiat punct de Terra din ultimii ani.

Omenirea e în pericol! Sfârşitul lumii s-a mutat din 2012 în 2011! Pe 19 martie 2011, mai exact. Acestea sunt teoriile care, de o bună bucată de vreme, sunt prezentate intens în presa internaţională. Nebunia s-a stârnit după ce astronomii au anunţat că sâmbăta viitoare vom avea Lună Plină. Nimic ieşit din comun până aici, doar că, tot atunci, potrivit experţilor, satelitul natural al Pământului se va afla la o distanţă incredibil de mică de planeta noastră, respectiv 356.578 de kilometri, în condiţiile în care între Lună şi Terra se află, în medie, 384.000 de kilometri.


Mai pe înţelesul tuturor, pe 19 martie, vom vedea Luna mai mare şi mai strălucitoare decât de obicei. Dacă cerul va fi senin, cu 15% mai mare şi cu 30% mai strălucitoare. Dar lucrurile nu se rezumă numai la atât. Există zeci de savanţi care susţin că, sâmbăta viitoare, apropierea incredibilă dintre Lună şi Terra ne va da peste cap. Unii vorbesc despre cutremure devastatoare, uragane şi chiar despre trezirea la viaţă a unor vulcani. Şi pentru a demonstra că aceste spuse nu sunt doar vorbe în vânt, susţinătorii teoriei "19 martie- dezastru planetar" aduc în sprijin elemente din istoria recentă. De fiecare dată când aceste "Super Luni" au apărut pe cer, în 1955, 1974, 1992 şi 2005, au avut loc catastrofe. De exemplu, cutremurul devastator şi tsunami-ul care au aruncat paradisul indonezian în haos în decembrie 2004 au avut loc cu două săptămâni înainte de perigeul lunar din ianuarie 2005. Există, însă, specialişti care susţin că totul nu este decât o furtună într-un pahar cu apă şi că Luna Plină nu ne va aduce decât insomnii şi o oarecare predispoziţie către visare şi meditaţie. Rămâne de văzut care tabără a avut până la urmă dreptate: cea a susţinătorilor teoriei că Luna Plină va aduce cu sine calamităţi naturale de proporţii, ori cea a susţinătorilor ideii că pe 19 martie nu se va întâmpla nimic ieşit din comun.

Vom avea nervii întinşi la maximum! Violuri şi crime înfricoşătoare în serie

Astrologii trag semnalul de alarmă! Vom avea nervii întinşi la maximum în următoarele zile şi vom fi expuşi unor incidente nefaste. Dacă ţara noastră nu va fi zguduită de un cutremur de proporţii în această perioadă, nu vom scăpa de descărcări energetice. Pentru că Luna va fi cu peste 20.000 de km mai aproape de noi decât de obicei vom fi foarte agitaţi, vom intra în conflicte, iar multe dintre certuri se vor solda cu crime dintre cele mai înfricoşătoare.

Din iulie vin cutremurele şi inundaţiile


Săptămâna viitoare, Pământul se va afla la cea mai mică distanţă de Lună din ultimii 19 ani. Din punct de vedere astrologic, fenomenul ne va influenţa în mod direct starea psihică, emoţională. Iar problemele vor continua cel puţin până la jumătatea lunii mai. "Vor avea loc o serie de evenimente neaşteptate, cu descărcare mare de energie, de la boli până la nenorociri grave. Vor fi foarte multe certuri distructive, violuri şi crime groaznice", spune astrologul Cristina Vanea. Dar previziunile pe termen lung nu sunt deloc îmbucurătoare. Dezastrul la nivel mondial va începe odată cu venirea lunii lui Cuptor. "Din luna iulie, până în anul 2015, cu mici pauze, vor avea loc evenimente nefaste. Se întrevăd cutremure, alunecări de teren şi incendii", mai spune astrologul Cristina Vanea.

Autori: Alina Creanga, Ionela Chircu cancan

sâmbătă, 12 martie 2011

Tsunami astral ce ne poate schimba destinul

Vremea schimbarilor furtunoase

TSUNAMI-69961In martie si aprilie un convoi planetar traverseaza impulsivul Berbec. Acest tsunami astral matura din viata noastra toate aspectele redundante, toxice si inutile, ce ne tin pe loc si nu ne mai permit sa avansam. Primavara lui 2011 ne schimba viata!

Convoiul incepe sa se formeze din 9 martie cand lui Jupiter (care deja se afla in Berbec din 22 ianuarie 2011 si va sta aici pana pe 4 iunie 2011) i se alatura Mercur. Jupiter este astrul care conduce tot convoiul planetar ce tranziteaza Berbecul, convoi responsabil de marile schimbari din viata noastra. Pentru unii e vorba de schimbari de relatii, sens si scopuri, pentru altii de schimbari de situatie prezenta datorita efortului personal si a curajului afirmarii.

Indiferent de zodia noastra de nastere sau de cea din ascendent, toti vom fi provocati sa dam un test de curaj. Curajul de a recunoaste cine suntem de fapt (ce vrem in viata, ce ne place sa facem, care ne sunt valorile, cu cine vrem sa ne asociem si cu cine nu etc.) si ce vrem sa facem cu viata noastra mai departe.

In unele cazuri, tranzitul furtunos al planetelor in Berbec poate schimba major destinul. Poate rupe relatii bazate doar pe promisiune si buna-intentie, dar nu si pe iubire; poate prabusi cariere bazate doar pe dorinta de castig, poate zdruncina sanatatea sabotata de prea multa pasiune, de pofte nestapanite sau de inconstienta si comoditate.

Acum, cu toti trecem prin schimbari furtunoase, indiferent ce trenuri am ratat sau in care ne-am urcat in trecut. Fiecare om de pe planeta isi manifesta, mai puternic in prima jumatate a acestui an, nevoia de libertate si curajul de a fi el insusi. Pentru unii este nevoie de o criza, de o mica isterie pentru a putea constientiza cine sunt, ce le trebuie si ce nu le trebuie in viata. La foarte multi cutitul a ajuns la os. Altii sunt mai constienti de sine si realizeaza (inainte ca mari drame sa se produca) ce trebuie sa faca cu viata lor si ce trebuie sa schimbe la ei insisi.

Suntem chemati sa fim noi insine. Orice ar insemna asta. Sa fim sinceri cu noi, cand ne privim in oglinda. Sa ne aratam celorlalti asa cum suntem, fara sa ne menajam pe noi sau sa ii menajam pe ei. Dar daca nu o putem face, daca insasi viata noastra n-o putem recunoaste ca fiind a noastra (si ni se pare ca jucam alt rol ce ne este complet strain) atunci contextul planetar ne impune oprirea jocului si schimbarea directiei.

Berbecul este zodia ce gazduieste cel mai puternic tranzit planetar din acest an (puternic, in sensul in care genereaza cele mai mari schimbari). Momentul a avut o avanpremiera in perioada iunie-august 2010. Rememorati intentiile, proiectele, initiativele si deciziile avute atunci. Daca ati batut in retragere sau n-ati avansat cu demersurile voastre, acum aveti sansa sa demonstrati vointa mai mare, claritate in gandire, hotarare in actiuni. Lunile de iarna, cu tranzitul planetelor in Varsator si Pesti au ajutat la conturarea unui nou viitor, a unei alte viziuni despre cum ar putea fi viata voastra si apoi la incheierea socotelilor cu trecutul, la o benefica renuntare la tot ce ne tine pe loc, ne afecteaza sanatatea, ne tradeaza constiinta. Berbecul, reprezentand constiinta de-a fi, ne obliga sa ne sondam constiinta in toate situatiile de viata si sa vedem daca suntem conformi cu noi insine sau ne mintim si pe noi si pe cei din jurul nostru. Asta nu inseamna egoism ci realism. A sti cine esti si a fi conform cu tine insuti iti usureaza si tie existenta si celor din jurul tau, neinducandu-i in eroare. Si incepi sa traiesti adevarata ta viata, orice ar insemna asta. Cand traim adevarata noastra constiinta si viata, orice dificultate este primita cu inima deschisa si cu sufletul impacat – iar de aici ne luam enorm de multa putere si bucurie ce ne ajuta sa depasim provocarile. Pe cand tradarea propriei fiinte si a propriului Sine ne face sclavi lipsiti de putere ai unei realitati pe care ne-o impunem – incepem sa traim impotriva propriei noastre vieti.

Pana pe 2 aprilie (sub influenta conjunctiei Mercur-Jupiter in Berbec) avem timp sa ne gandim la propria persoana, la cine vrem sa fim, cum vrem sa fim noi in viata noastra, sa ne gandim la scopurile noastre si sa ne asiguram ca le alegem pe baza inimii si constiintei noastre si nu doar pe baza nevoilor, ambitiilor, vanitatilor, fricilor noastre. Asta inseamna sa incepem sa traim o viata din expresie de sine, exprimandu-ne pe noi insine si nu o viata traita din nevoia de comoditate si confort, ori impinsi de ambitia reusitei sau de frica saraciei si acceptarea vasalitatii.

O viata traita din expresie de Sine asigura mereu o reusita profunda, satisfacatoare material si implinitoare sufleteste. Pentru ca Sinele (spiritul nostru divin) asigura prosperitatea, bucuria si iubirea. O viata traita din frica sau ambitia sterila a succesului nu garanteaza nimic, de aceea atingerea obiectivelor e calpa, amorfa si nu aduce fericire – pot marturisi asta cei care nu vad niciodata mai departe de scop si reusita, nu ancoreaza efortul lor in inima si constiinta, nu se exprima pe sine in munca lor, ci doar vointa expresa de a atinge obiectivul.

Din 9 martie Mercur ne obliga sa nu ne mai ignoram constiinta – stiinta de Sine. Si sa privim in noi si la viata noastra. Si sa aflam daca ne-am ratacit de noi insine, daca nu mai stim cine suntem, daca suntem straini pentru noi insine, daca, dimpotriva, ne onoram prin ce facem, daca suntem loiali unor convingeri si credinte constructive si onorante sau inchistate si egoiste. Care ne sunt crezurile, adevarurile? Cum le afirmam? Cat de limitati suntem de propriile noastre adevaruri? Facem din credintele noastre inchisoarea noastra tinand viata si oamenii la distanta sau facem doar un cadru viu de orientare?

Mercur in Berbec ne obliga sa fim brutal de sinceri cu noi insine si sa raspundem unor mari intrebari:

- Vreau eu cu adevarat ceea ce mi-am propus sau m-am angajat sa fac?

- Cred cu adevarat in ceea ce am afirmat?

- Ma simt demn si onorat de postura in care m-am pus?

- Sunt conform cu mine insumi in situatia pe care o traiesc?

- Mai este de actualitate si ma mai reprezinta scopul pe care mi l-am fixat in urma cu ceva timp?

- Ma reprezinta functia pe care o detin?

- Ma onoreaza rolul si contributia pe care le am in familie si la munca?

- Ma onoreaza postura sociala si profesionala in care ma aflu?

- Mai iubesc persoana de langa si mine si vreau eu cu devarat aceasta relatie?

- Mai vreau eu sa pastrez angajamentul pe care mi l-am luat?

- Sunt eu cu adevarat parinte asa cum pot fi eu la cel mai inalt nivel al acestui rol?

- Simt cu adevarat cuvintele pe care le rostesc si promisiunile pe care le fac?

- Imi traiesc cu adevarat constiinta de fiecare data cand actionez, relationez sau iau decizii?

planets (1)Din 12 martie Uranus intra in Berbec si va ocupa acest semn 7 ani! Astrul indica un timp al curajului de a ne exprima pe noi insine: fire si credinte personale. In cadrul acestui lung interval de timp, aceasta primavara este revolutionara, dupa cum vor fi si pasajele iulie – august 2013 si decembrie 2013- august 2014.

Uranus indica un curaj „electric” ce ne impinge sa ne exprimam clar vointa si personalitatea. Destinul poate cunoaste rasturnari teatrale, putem manifesta impulsuri irationale dar extrem de puternice. De aceea un atrenament anterior in contactul cu propria constiinta si o buna intuitie ne vor ghida spre impulsuri si porniri pozitive fata de propriul nostru destin. Iar rasturnarile de situatie, chiar daca brutale vor fi evolutive si salutare. Uranus, ca palneta colectiva, ne scoate din anonimat promovandu-ne unicitatea, originalitatea. Talentele noastre speciale sunt chemate sa iasa la rampa, punandu-ne intr-o lumina unica.

Din 24 martie si pana pe 16 decembrie 2011 Luna Neagra (Lilith) se afla si ea in Berbec. Lilith aduce la suprafata ravnirile si aviditatile noastre. Fiind in Berbec, ne vom dori mai mult curaj, expunere, putere si afirmare. Dar ne vom si teme sa le avem. Pentru ca atunci nu vom mai putea da inapoi de la rolul si responsabilitatile pe care afirmarea si expunerea le implica.

ATENTIE! : Berbecul merge doar inainte si nu suporta sa fie oprit din drum! Luna martie si luna aprilie aduc provocari de la care nu vom putea da inapoi. Orice actiune inceputa trebuie dusa la final. O putem modela pe parcurs, dar nu putem renunta la ea.

Marte, planeta Berbecului, se afla pana pe 2 aprilie in blandul si rezervatul Pesti. Marte in Pesti ne ajuta sa incheiem inca discret capitolele inutile si toxice din viata noastra. Sa renuntam la relatiile nepotrivite, la visele incompatibile cu menirea noastra, la ambitiile desarte, la prejudecatile neonorante, la credintele copiate. Sa renuntam la servilism in favoarea serviabilitatii, sa renuntam la subordonare in favoarea cooperarii echitabile, sa renuntam la pretentii in favoarea cererii deschise, sa renuntam la plangeri in favoarea analizelor obective, sa renuntam la furie in favoarea iertarii si a puterii de a lasa in urma.

Abia intrarea lui Marte in Berbec, pe 2 aprilie declanseaza miscarea dramatica a placii turnante pe care se afla viata noastra, declanseaza marile evenimente de destin.

Asadar:

Dupa 9 martie sa privim atent la noi insine. Si sa acceptam adevarurile pe care le aflam. Aceste adevaruri pot impune in aprilie o serie de corectii in deciziile si atitudinile noastre de pana acum.

Luna aprilie ne impinge in ring! Va trebui sa ne cunoastem fortele si abilitatile. Va trebui sa dovedim curaj si spirit de initiativa. De aceea luna martie este extrem de valoroasa pentru ca ne pregateste pentru marile schimbari pe care le vom decide porniti fiind pe drumul afirmarii crezurilor si constiintei noastre.

BERBEC

Afla ce vrei cu adevarat de la tine insuti. Cine esti cu adevarat, dincolo de poza aratata in ultimul timp. Ce vrei cu adevarat de la tine si unde vrei sa jungi cu viata ta? Scopurile pe care ti le-ai propus te reprezinta sau exprima doar dorinta de libertate si respingerea unei stari nemultumitoare din trecut? Stii sa te sprijini pe tine la greu sau te temi sa contezi doar pe tine? A conta doar pe tine se transforma in sfidarea celorlalti si in insingurare sau este expresia puterii interioare si a talentelor tale?

TAUR

Da o valoare altruista muncii tale. Ceea ce faci si esti in acest moment prejudiciaza pe cineva sau ajuta, sprijina, salveaza pe cineva – poate chiar pe tine insuti. Ia masuri de a elimina erorile personale, manifesta curajul de a accepta senin si deschis ceea ce vor cei din jur sa faca cu vietile lor. Ajuta-i sa isi clarifice scopurile nu sa si le reprime!

GEMENI

Te reprezinta actualii tai prieteni? Grupul in care esti te onoreaza? Deschide-te spre adevaratii prieteni si spre persoanele a caror prezenta te onoreaza, cu care rezonezi in aspiratii, gusturi, scopuri. Gaseste-ti curajul de a-ti tria prietenii sau de a alege langa cine stai. Gaseste-ti curajul de a iesi in societate si de a afirma ce iti place sa fii si sa faci.

RAC

Priveste la actuala ta slujba si functie – te reprezinta? Iti exprima crezurile sau cu fiecare decizie si actiune in pozitia pe care o ocupi te negi pe tine? Ambitiile tale te reprezinta in acest moment si te onoreaza? Sau te expun si te fac sa iti negi firea si familia? Ti-ai castigat puterea in viata ta sau te temi de responsabilitati si de confruntarea cu parintii?

LEU

Ai curajul de a-ti expune public convingerile? Rezista ele testului intrebarilor sau confruntarilor? Traiesti conform declaratiilor tale? Esti una cu imaginea pe care o oferi? Ai curajul de a merge mai departe de punctul de confort in care te-ai instalat? Ai curajul de a-ti apara ideile sau de a le modela ori de a renunta la ele daca afli ca sunt neprogresiste si neconstructive pentru cei din jur? Esti deschis la colaborarea cu strainatatea?

FECIOARA

Ai curajul sa devii mai pragmatic si mai eficient in munca pe care o depui? Sa iti sustii colaboratorii si partenerul apreciind mai mult talentele celor de langa tine? Esti pregatit sa te sustii financiar sau sa apreciezi si sa ajuti persoana care te sprijina financiar? Iti asumi esecurile financiare? Ai curajul sa iti impui restrictii in cheltuieli si ratiune in investitii?

BALANTA

Esti pregatit sa vezi adevarul despre partenerul tau sau despre singuratatea ta? Esti pregatit sa faci fata adevarului despre felul in care se simte omul de langa tine in preajma ta, despre cum il afecteaza prezenta ta, despre cum traieste alaturi de tine? Esti pregatit sa afli cum ai contribuit la singuratatea ta si la felul in care oamenii si-au format opinii legate de tine?

SCORPION

Ai curajul sa faci schimbari in activitatile tale cotidiene? Esti pregatit sa te implici mai mult sau sa delegi o parte din activitati avand incredere in colaboratori si pregatindu-i sa fie loiali si responsabili? Ai curajul sa iti asumi responsabilitatea pentru calitatea muncii tale de pana acum si pentru munca de acum incolo? Ai curajul sa iti conduci corect echipa de lucru?

SAGETATOR

Ai curajul sa vezi adevaratele tale sentimente? Sa iti recunosti valoarea si talentele si sa le afirmi? Esti pregatit sa afli ce fel de parinte esti? Iti asumi reponsabilitatile ca parinte? Iti recunosti talentele dar si esecurile pedagogice? Faci fata sentimentelor tale, nevoii de libertate, de expresie si de interactiune? Faci fata pornirilor tale aventuroase si iti recunosti patimile si instinctinctele?

CAPRICORN

Faci fata schimbarilor din viata ta personala? Esti pregatit sa iei decizii ce afecteaza planul domestic? Faci fata cererilor de autonomie venite din partea membrilor familiei? Iti asumi responsabilitatile admininstrative legate de casa? Esti capabil sa privesti advarul despre familia ta sau despre parintii tai? Iti recunosti adevaratele nevoi legate de siguranta materiala si importanta familiei in viata ta?

VARSATOR

Ai curajul sa iti sustii afirmatiile, ideile, promisiunile si proiectele? Ai curajul sa iesi la rampa si sa te implici in propagarea adevarurilor in care crezi, sa fii un agent de distribuire a cunoasterii? Este cunoasterea ta corecta si informatiile pe care le detii si le transmiti sunt veridice? Transmiti altora date false sau date corecte? Ai curajul sa recunosti nivelul educatiei tale si sa iti completezi cunostintele?

PESTI

Esti pregatit sa muncesti mai mult si mai implicat astfel incat castigurile tale sa fie pe deplin meritate? Ai curajul sa folosesti mai indraznet, creativ si curajos talentele tale astfel incat sa obtii onorariile meritate? Esti hotarat sa inveti sa te pui in lumina corecta in plan profesional? Ai curajul sa incepi o afacere pe cont propriu sau sa acccepti un job ca si cand ai fi pe cont propriu: deplin responsabil si asumat pentru ce faci la munca si pentru calitatea actului tau profesional?

de Camelia Patrascanu
www.horoscoptv.ro

miercuri, 9 martie 2011

TOP 7 locuri, parca desprinse de pe alta planeta

Valul de Piatra
“Valul” este localizat in platoul Colorado la granita statului Arizona, SUA. Oamenii de stiinta sutin ca aici a existat o veche duna de nisip, dar care, din cauza ploilor s-a calcificat si a devenit tare ca o roca. Aspectul zonei pare sa fie de pe alta planeta.

Oamenii de stiinta sustin ca datorita depozitelor de minereu de fier, in rocile din canion se poate observa curcubeul. Combinatia de minerale duce la acest efect care pare sa fie unic in lume.

TOP 7 Locuri parca desprinse de pe alta Planeta

Cascada Horsetail
Tot in SUA, Cascada Horsetail impresioneaza, intr-un mod unic, cateva zile pe an. Datorita luminii soarelui care se reflecta in timpul lunii februarie, cascada lasa impresia ca este portocalie.

Cascada este localizata in Parcul National Yosemite California

TOP 7 Locuri parca desprinse de pe alta Planeta

Raul celor 5 culori
In Columbia exista Raul celor 5 culori. Acesta trece prin Parcul Natural National . Pe langa cascadele impresionante care s-au format pe cursul apei, raul mai ofera un fenomen unic. Datorita unor specii de muschi colorat care creste doar in aceste zone, pietrele din albie sunt colorate .

TOP 7 Locuri parca desprinse de pe alta Planeta

Piscinele de la Cuzco
In Valea Sacra a Incasilor, Peru, la 40 de kilometri de Cuzco, un peisaj parca copiat de pe Marte ofera un spectacol incredibil. Intr-o fosta mina de sare s-au format piscine micute cu apa. In tot complexul minier exista aproximativ 1000 de astfel de piscine, iar intr-o zi insorita piesajul este absolut uluitor.

TOP 7 Locuri parca desprinse de pe alta Planeta

Copacii dragon din Yemen
Si in Yemen peisajul parca este desprins de pe alte plaente. Copacii dragon si trandafirul de stanca completeaza foarte bine locul care pare desprins dintr-o epoca preistorica.

Pe insula Socotra (care s-a desprins de continent acum 18 milioane de ani) traiesc aproximativ 700 de specii de plante unice si bizare.

TOP 7 Locuri parca desprinse de pe alta Planeta

Antarctica Dry Valley
Anarctica Dry Valley este un loc in care precipiatatiile nu ajung din cauza curentilor de aer. Chiar daca se afla la Polul Sud, acest loc nu beneficiaza de ninsori sau ingheturi. Totusi acest fapt le-a permis cercetatorilor sa studieze anumite bacterii care au ramas inghetate de multe mii de ani in gheata care inconjoara acesta zona.

In anumite zone, peisajul este atat de surprinzator incat te astepti mai degraba sa te sui intr-o nava spatiala decat in elicopter.
TOP 7 Locuri parca desprinse de pe alta Planeta

Lacul de foc
Lacul de foc din Vulcanul Erta Ale din Etipoia pare desprins din peisajele mitologice cu centauri. Locul este un adevrat infern. Daca vrei sa cunosti o fata nevazuta a iadului aceasta este una dintre ele. Vulcanul este activ si are o inaltime de 614 metri.

TOP 7 Locuri parca desprinse de pe alta Planeta
yuppy.ro

marți, 8 martie 2011

La multi ani!!!

Ca un boboc de floare, sa traiesti in sarbatoare ,
Ca ofloare inflorita sa te simti mereu iubita,
Ca un fir de iarba fina , sa fii scaldata in lumina,
Ca o gingasa orhidee , sa te simti mereu femeie !
La multi ani !!!

duminică, 6 martie 2011

6 pasi de refacere a pielii pentru primavara

Martie 2011
6 pasi de refacere a pielii pentru primavara
Foto: Hepta
Odata cu venirea primaverii, pielea ta va fi supusa unor schimbari care o pot afecta. De aceea, trebuie sa fii pregatita cu toate solutiile posibile pentru ca trecerea de la iarna si temperaturi scazute la vremea frumoasa si calda sa se faca firesc, fara probleme din punct de vedere dermatologic.

Avem pentru tine 6 pasi de refacere a pielii pentru venirea primaverii:

1. Foloseste produse cu protectie solara

Chiar daca pana la vara si soare puternic mai este timp, totusi pielea ta nu mai este obisnuita din perioada iernii cu expunerea la soare. De aceea este bine sa iti ingrijesti pielea cu ajutorul produselor cosmetice cu protectie solara cu un SPF corespunzator.

2. Nu uita de hidratare

Chiar daca treptat va disparea gerul si aerul uscat care iti afectau pielea pana acum, provocand descuamare, totusi nu trebuie sa neglijezi hidratarea nici pe perioada primaverii. Desi temperaturile sunt mai ridicate si tenul tinde sa se ingrase, nu uita sa bei apa pe toata perioada zilei si sa folosesti produse cosmetice hidratante, dupa ce ai curatat pielea cu un demachiat sau o lotiune tonica.

3. Foloseste machiajul mineral


Odata cu venirea primaverii, uita de machiajul incarcat si foloseste un machiaj mai usor, cat mai apropiat de natural. Vei putea obtine acelasi machiaj perfect si in acelasi timp te vei simti mai bine, deoarece pielea ta va respira mai bine.

4. Foloseste o masca de curatare o data pe saptamana

Pastreaza-ti pielea curata si perfecta, fara cosuri sau pete folosind o data pe saptamana o masca de curatare a porilor in profunzime. Daca observi ca pielea tinde sa se ingrase mai mult pe perioada iernii, fa tot posibilul sa iti mentii pielea curata si cat mai departe de praf si sebum.

5. Exfoliere regulata


Perioada rece a iernii este posibil sa iti fi lasat o piele cu zone uscate, coji sau pete rosii care sunt greu de mascat prin intermediul machiajului. Scapa de ele cu ajutorul unui scrub facial sau mergi la un spa pentru un tratament profesionist de microdermabraziune. Pielea ta va arata si se va simti mai proaspata, mai moale si mai tonifiata datorita unor sesiune de exfoliere regulate.

6. Arunca la gunoi produsele cosmetice vechi

Niciodata sa nu mai folosesti produse cosmetice vechi sau de care in orice caz nu mai stii de cand le ai si cat mai sunt valabile, indiferent ca este vorba de produse de ingrijire sau de produse de machiaj. Acestea pot provoca probleme serioase tenului, pot astupa porii, pot produce iritatii si iti pot face pielea sa fie lipsita de stralucire. Asa ca vezi care sunt datele de valabilitate ale produselor cosmetice pe care le folosesti si arunca tot ce este expirat.
stilfeminin.ro

miercuri, 2 martie 2011

Sa zambim : Program de slabire profesional !!!

Un tip destul de grasut se hotaraste sa slabeasca. Cauta pe internet un program de slabire si solicita on-line de la o companie planul lor de pierdere in greutate 5kg in 5 zile, zicandu-si s-o ia mai usor.

A doua zi ii bate la usa o tipa la vreo 19 ani, superba atletica si doar incaltata in niste adidasi roz si avand un semn atarnat de gat.

Se prezinta ca un reprezentant al companiei online de pierdere in greutate si ii arata ce scrie pe semnul de la gatul sau: "Daca ma poti prinde, poti sa ma ai."

Fara niciun alt cuvant tipa se apuca sa fuga. Tipul dupa ea. Cativa kilometri mai tarziu, transpirat si obosit fleasca, el renunta la urmarire.

Aceeasi fata se prezinta la usa tipului in urmatoarele zile si acelasi lucru se intampla de fiecare data.

In a sasea zi, el se cantareste si constata incantat ca a pierdut 5 kg cum i s-a promis.

Se gandeste ca ar putea sa coom grasntinue si sa piarda si mai mult din greutate si solicita programul de pierdere in greutate 10 kg in 5 zile de la aceeasi companie.

A doua zi ii bate la usa cea mai frumoasa femeie vazuta in viata lui.

Ea nu poarta nimic, doar adidasi roz si un semn atarnat de gat pe care scria: "Daca ma poti prinde, poti sa ma ai."

Si alergatura reincepe, ea in fata, el dupa ea. Femeia era atat de frumoasa incat omul nostru alearga dupa ea de ii iesea sufletul.

In urmatoarele patru zile, acelasi lucru se intampla.

A sasea zi, tipul se cantareste si constata super multumit ca a mai pierdut 10 kg cum i s-a promis.


Decide sa scape odata pentru totdeauna de kg care le mai avea in plus si solicita programul de pierdere in greutate 20 kg/ 7 zile.

"Esti sigur?" i se trimite un email. "Acesta este cel mai riguros program al nostru."

"Absolut", raspunde el, "nu m-am simtit atat de bine in viata mea. Si de data asta sunt sigur ca o prind."


A doua zi aude o bataie in usa, alearga fericit sa deschida, gandindu-se ce minunatie de femeie o sa vada, deschide usa si inlemneste.

In fata usii statea un ditamai masculul, incaltat doar cu o pereche de adidasi roz si cu un semn atarnat de gat pe care scria:


"Daca te prind, al meu esti!"