joi, 28 aprilie 2011

5 miracole pentru tine . Ingrijirea pielii

PROTEJEAZA PIELEA CU VECHIME
Pielea de pe fata este cea mai subtire si , cu cat este mai batrana , cu atat poate fi mai subtire si uscata . Va avea nevoie de protectie suplimentara si de hidratare , asa ca foloseste des creme hidratante si evita lotiunile tonifiante agresive.

ATENTIE LA BETA-CAROTEN
Beta-carotenul , un puternic antioxidant natural cu efect antiimbatranire , este un pigment care se gaseste in legumele si fructele proaspete ,colorate in galben si rosu , pe care corpul il converteste in vitamina A , utila pentru a genera celulele noi. Asigura-ti doza zilnica necesara din caise , piersici, nectarine , cartofi dulci, morcovi si verdeturi.

CAUTA SELENIUL
Pestele, carnea rosie , puiul , cerealele si ouale contin seleniu, un antioxidant care actioneaza impreuna cu vitamina E impotriva agentilor poluanti , combatand imbatranirea pielii si cancerul . Seleniul se gaseste in cantitati mari in nuci , seminte si avocado.

INCEPE DEVREME
Pentru a obtine efecte maxime , e mai bine sa incepi folosirea cremelor antiimbatranire imediat ce ajungi la varsta de 30-40 de ani.Mai devreme consistenta lor prea bogata s-ar putea sa fie prea grea pentru piele.

FARA GRIMASE
Facand des grimase sau adoptant preponderent o anumita expresie faciala ,favorizezi aparitia liniilor si a ridurilor dintre sprancene si ochi. Vei reusi sa impiedici aparitia acestora doar constientizand expresiile fetei(mai ales in plin soare). sursa "1001 miracole pentru imfrumusetare"

marți, 26 aprilie 2011

Legile sufletului de Bert Hellinger

”Fiecare familie are un suflet comun si o constiinta comuna. Acest suflet si si aceasta constiinta sunt ghidate de trei legi nescrise.

Prima: Fiecare individ dintr-un sistem are un drept egal cu toti ceilalti de a apartine. Si asta este valabil pentru cei vii cat si pentru cei morti. Cand unui individ i se neaga dreptul de a apartine, de exemplu din cauza unei judecati de tipul ”este un ticalos” sau ”este un alcoolic” sau ”a avut un copil in afara casatoriei” sau orice altceva se poate spune despre cineva, efectul este mereu acelasi. Anumiti membrii ai familiei sau ai clanului se simt superiori si pretind ca ei au mai mult drept sa apartina, pentru ca ei sunt persoane mai bune. Dar sufletul familiei nu distinge intre bine si rau in felul acesta. Pentru ca asa numitul rau nu este altceva decat o fateta a multiplicitatii din care binele isi extrage forta. In lipsa raului nu exista bine. O persoana care se considera perfecta in realitate este teribila. In compania oamenilor care se considera obisnuiti te simti impacat si simti ca apartii.

Cand ii este negat cuiva dreptul egal de a apartine unei familii sau unui clan, sufletul familei sau constiinta familiei va incerca sa re-echilibreze acesta situatie sau sa restabileasca ordinea intr-un fel sau altul. Aceasta este a doua lege si priveste atat sufletul familiei cat si constiinta acesteia. Rezulta defapt din prima lege, astfel: o persoana nascuta mai tarziu se va identifica cu un membru al familiei, care s-a nascut inainte si care a fost exclus, dar acesta persoana nu este constienta de identificare. Ea reprezinta acel membru al familiei, pentru a restabili ordinea si a face dreptate in termenii constiintei de familie. Astfel, acesta persoana nascuta mai tarziu, sufera in acelasi fel, are aceleasi emotii si devine asemenea celui exclus. Se identifica cu el. Din cauza acestei identificari, sistemul trebuie sa se repozitioneze in ceea ce priveste binele si raul.

Solutia pentru persoana identificata ar fi sa onoreze persoana exclusa din familie, asta inseamna, sa-i dea acesteia un loc in inima sa.

Se intampla de asemenea, ca cineva sa fie exclus sau uitat pentru ca soarta sa a fost una prea infricosatoare, de exemplu, cand o femeie a murit dand nastere unui copil. Ea trebuie sa fie primita in memoria familiei si inclusa in sistem astfel incat sa nu fie nevoie de vreun descendent sa se identifice cu ea. Apoi, fiecare are sansa de a se simti din nou impacat.

Primele doua legi sunt : fiecare are dreptul egal de a apartine si sistemul va re-echilibra un drept refuzat de a apartine. A treia lege se refera la faptul ca cei care au aparut mai devreme in sistem au intaietate fata de cei care au aparut mai tarziu. Sufletul familiei si constiinta familiei protejeaza drepturile celor care au venit primii si le sacrifica pe ale celor care au venit mai tarziu, in scopul de a echilibra lucrurile. Cand statutul celor care au venit mai devreme este recunoscut, atunci cei care au aparut mai tarziu sunt liberi.” Sursa: Bert Hellinger

luni, 25 aprilie 2011

" Rostul " de Bradut Florescu


Bradut Florescu, unul din "vechii" publicitatii romanesti, si-a incheiat contractul cu Realitatea Catavencu, unde coordona strategia de comunicare a grupului, si a plecat in Thailanda.

IATA CE ARTICOL A SCRIS, DUPA CE A PLECAT :

Rostul

Romaniei i-a disparut rostul. E o tara fara rost, în orice sens vreti voi. O tara cu oameni fara rost, cu orase fara rost, cu drumuri fara rost, cu bani, muzica, masini si toale fara rost, cu relatii si discutii fara rost, cu minciuni si înselatorii care nu duc nicaieri.


Exista trei mari surse de rost pe lumea asta mare: familia (batranii), pamantul si credinta.


Batranii. Romania îi batjocoreste cu sadism de 20 de ani. Îi tine în foame si în frig. Sunt umiliti, bruscati de functionari, uitati de copii, calcati de masini pe trecerea de pietoni. Sunt scosi la vot, ca vitele, momiti cu un kil de ulei sau de malai de care, dinadins, au fost privati prin pensii de rahat. Vite slabe, flamande si batute, asta au ajuns batranii nostri. Caini tinuti afara iarna, fara macar o mana de paie sub ciolane.
Dar, ce e cel mai grav, sunt nefolositi. O fonoteca vie de experienta si întelepciune a unei generatii care a trait atatea grozavii e stearsa de pe banda, ca sa tragem manele peste. Fara batrani nu exista familie. Fara batrani nu exista viitor.


Pamantul. Care pamant? Cine mai e legat de pamant în tara aia? Cine-l mai are si cine mai poate rodi ceva din el? Majestatea Sa Regele Thailandei sustine un program care se intituleaza "Sufficiency Economy", prin care oamenii sunt încurajati sa creasca pe langa case tot ce le trebuie: un fruct, o leguma, o gaina, un purcel. Foarte inteligent. Daca se întampla vreo criza globala de alimente, thailandezii vor supravietui fara ajutoare de la tarile "prietene".
La noi chestia asta se numeste "agricultura de subzistenta" si lui tanti Europa nu-i place. Tanti Europa vrea ca taranii sa-si cumpere rosiile si soriciul de la hypermarketuri frantuzesti si germane, ca de-aia avem UE.
Cantatul cocosilor dimineata, latratul vesel al lui Grivei, grohaitul lui Ghita pana de Ignat, corcodusele furate de la vecini si iazul cu salcii si broaste sunt imagini pe care castratii de la Bruxelles nu le-au trait, nu le pot întelege si, prin urmare, le califica drept niste arhaisme barbare. Sa dispara!

Din betivii, lenesii si nebunii satului se trag astia care ne conduc acum. Neam de neamul lor n-a avut pamant, ca nu erau în stare sa-l munceasca. Nu stiu ce înseamna pamantul, cata liniste si cata putere îti da, ce povesti îti spune si cat sens aduce fiecarei dimineti si fiecarei seri. I-au urat întotdeauna pe cei care se trezeau la 5 dimineata si plecau la camp cu ciorba în sufertas. Pe toti gangavii si pe toti puturosii astia i-au facut comunistii primari, secretari de partid, sefi de puscarii sau de camine culturale. Pe toti astia, care au neamul îngropat la marginea cimitirului, de mila, de sila, crestineste.


Credinta. O mai poarta doar batranii si taranii, cati mai sunt, cat mai sunt. Un strai vechi, cusut cu fir de aur, un strai vechi, greu de îmbracat, greu de dat jos, care trebuie împaturit într-un fel anume si pus la loc în lada de zestre împreuna cu busuioc, smirna si flori de camp. Pus bine, ca poate îl va mai purta cineva. Cand or sa moara oamenii astia, o sa-l ia cu ei la cer pe Dumnezeu.

Avem, în schimb, o varianta moderna de credinta, cu fermoar si arici, prin care ti se vad si tatele si portofelul burdusit. Se poarta la nunti, botezuri si înmormantari, la alegeri, la inundatii, la sfintiri de sedii si aghesmuiri de masini luxoase, la pomenirea eroilor Revolutiei. Se accesorizeaza cu cruci facute în graba si cu un "Tatal nostru" spus pe jumatate, ca trebuie sa raspunzi la mobil.
Scuze, domnu parinte, e urgent.

Fugim de ceva ca sa ajungem nicaieri. Ne vindem pamantul sa faca astia depozite si vile de neam prost pe el. Ne sunam bunicii doar de ziua lor, daca au mai prins-o. Bisericile se înmultesc, credinciosii se împutineaza, sfintii de pe pereti se gandesc serios sa aplice pentru viza de Canada .

Fetele noastre se prostitueaza pana gasesc un italian batran si cu bani, cu care se marita. Baietii nostri fura bancomate, joaca la pokere si beau de sting pentru ca stiu de la televizor ca fetele noastre vor bani, altfel se prostitueaza.
Parintii nostri pleaca sa culeaga capsuni si sa-i spele la c-- pe vestici. Iar noi facem infarct si cancer pentru multinationalele lor, conduse de securistii nostri.


Suna-ti familia,
pune o samanta într-un ghiveci si aprinde o lumanare pentru vii si pentru morti.

Sa traiesti.

Bradut Florescu




duminică, 17 aprilie 2011

Te-ai gandit ca esti mai bogata decat alte cateva milioane de oameni?


Azi-dimineata am simtit ca nu am nimic. A fost un gand, nascut dintr-o stare mai mult sau mai putin melancolica si din niste ganduri negative pe care le-am alungat imediat.

Tu cum te simti azi? Te-ai intristat dintr-un motiv anume? Ti-au aparut deodata in fata ochilor golurile pe care simti ca le ai in viata? Ni se intampla adeseori sa uitam ca avem o multime de lucruri pentru care sa multumim fie fortei divine, fie familiei, prietenilor sau poate unor oameni pe care i-am intalnit o singura data in viata.

Mi-am repetat intr-o zi toate aceste lucruri pentru care inima mea ar trebui sa rosteasca "multumesc" de o mie de ori, doar ca sa imi aduc aminte ca am motive ca sa zambesc. Uitam usor lucrurile care ne fac fericite, dar le uitam greu pe cele care ne-au intristat.

Nu lucrurile materiale ne aduc fericirea, dar contribuie la bunastarea noastra astfel incat sa ne putem dezvolta si sa putem supravietui intr-o societate moderna. In acelasi timp, la polul opus, sute de oameni mor de foame, se imbolnavesc din cauza saraciei sau sunt condamnati toata viata datorita unui handicap pe care nu l-au putut corecta deoarece nu au avut cum sa beneficieze de sprijin medical.

Iata 10 motive pentru care ar trebui sa fii recunoscatoare:

1. Nu te-ai dus aseara flamanda la culcare.

2. Nu a trebuit sa dormi afara.

3. Ai avut de ales cu ce haine sa te imbraci azi.

4. Abia daca ai depus vreun efort fizic pana la ora asta.

5. Nu a trebuit ca azi sa traiesti nici macar un minut cu groaza in suflet.

6. Ai avut acces la apa potabila.

7. Ai acces la servicii medicale.

8. Ai acces la Internet.

9. Stii sa citesti.

10. Ai drept de vot.

Asa ca nu e nicio supriza ca, in ochii altora, suntem niste oameni de o mie de ori mai bogati. Poate pentru noi inseamna prea putin, dar ar trebui sa ne amintim mai des ca viata altor oameni s-ar schimba radical in bine daca ar avea toate aceste lucruri pe care noi le vedem doar ca pe niste facilitati pe care societatea ni le ofera si pe care suntem indreptatite sa le folosim. Nimic gresit in asta. Dar tocmai de aceea, ar trebui sa fim si recunoscatoare atunci cand ne dorim mai mult si credem ca nu avem nimic. Si sa fim recunoscatoare pentru familia noastra. Si sa spunem mai des... "multumesc".(sursa www.suntfericita.ro)


sâmbătă, 16 aprilie 2011

Vin Floriile , cateva moduri de a gati peste !


Bors de peste adevarat!

Daca vreti sa mancati un bors adevarat pescaresc trebuie sa veniti la noi in Delta sau sa iesiti undeva in aer liber, sa faceti un foc adevarat cu un strat de jar asa de 2-3 palme si la el sa fierbeti o ciorba sa le povestiti si nepotilor de ea.
Aveti nevoie de: un ceaun mare (obligatoriu ceaun, nu vreo cratita oarecare), toata reteta este pentru un ceaun de 20l, adica asa cum avem noi in Delta, 4 kg peste marunt (poate fi oblete, babusca, platica sau biban), 4 kg peste mai mare (crap, caras mare, somn, stiuca), 1 kg morcovi, 1 kg rosii bine coapte, 1 kg cartofi, 6 cepe, cativa ardei grasi, patrunjel, leustean, sare, piper , 3 litri de bors dar bors de casa, proaspat, cu leustean si crengute de visin, nu prafuri la plic si obligatoriu ardei iute.
Ce aveti de facut:
In primul rand aruncati in ceaun, la fiert, zarzavaturile, cartofii ii puneti mai pe sfarsit odata cu pestele marunt. Dupa ce s-au fiert bine, vedeti ca nu dureaz aprea mult se scot toate zarzavaturile si pestele cu o spumiera mare sau se strecoara zeama. Dupa aceasta puneti din nou ceaunul la foc si can da in clocot puneti pestele mare . Dupa ce da in cateva clocote puneti borsul, fierbinte. Il mai lasati cateva clocote si apoi il luati de pe foc. Scoateti zeama in castroane si presarati pe deasupra leustean proaspat tocat. Pestele il puneti pe o tava mare in mijlocul mesei. Obligatoriu sa aveti la masa ardei iute si o mamaliga mare, numai buna pentru zeama.
Pofta buna!
Vitali

Saramura de biban

Va recomand o excelenta reteta de preparat bibanii, acum, in anotimpul rece. Pe final de toamna, cand pestele este mai gras si mai bun, cand in Postul Craciunului sunt atatea dezlegari la peste.

Saramura de biban

Se iau cativa bibani mai frumusei (peste 2-300g), se spinteca, se scot matele si se pun cu grija la sare icrele, trebuie sa va spun ca icrele de biban sunt o minunatie. Solzii nu se curata, se vor lua foarte usor dupa coacere.
Pe o tabla intinsa, tabla neagra, de fier curat, se presara sare grunjoasa, peste ea se pun bibanii si se lasa pana se rumenesc, se intorc pe partea cealalta cu o lopatica, cu grija sa nu se rupa. Dupa ce s-au copt bine pe ambele parti se scoate crusta, pielea cu tot cu solzi si se scufunda cca 20-25 minute in saramura.

Saramura
Saramura nu are o reteta anume, fiecare o face dupa gust, numai sarata si putin picanta sa fie.
Carnea bibanului, carne alba, fina si dulce trage multa sare. Ca sa va iasa o saramura buna puneti la 1 litru de apa 2 linguri de sare grunjoasa, o lingura de otet sau zeama de lamaie, o lingura de boia, un ardei iute rosu, niste rosii coapte pe tabla si apoi cojite si razuite sau o lingura mare de bulion, 5-6 catei de usturoi pisati, patrunjel tocat marunt, cimbru si busuioc.
Marele secret este ca saramura si pestele sa fie foarte fierbinti atunci cand sunt puse impreuna.

Se serveste obligatoriu cu o mamaliga fierbinte si multa veselie. Sa aveti pofta!


Vitali

Peste dobrogean

In: Retete culinare romanesti

Ingrediente: 1-2 pesti (cca 2 kg), 4 ardei grasi, 3-4 rosii, 2 capatani de usturoi, 200 ml ulei, 50g pasta de rosii, 2-3 lamai, 100 ml vin alb sec, patrunjel, sare, piper, cimbru.

Preparare: Pestele curatat se aseaza intr-o tava, se presara cu sare, piper si cimbru apoi se pun deasupra ardeii taiati felii si uleiul. Se dau la cuptor cca 15 minute apoi se scoate tava, se pun deasupra rosiile taiate felii, pasta de rosii diluata si vinul. Se da iar la cuptor cca 10 minute.
Se serveste fierbinte, cu felii de lamaie si patrunjel tocat deasupra.(sursa www.crap.ro)

vineri, 15 aprilie 2011

Bancnotele EURO conţin cipuri RFID


Sub pretextul luptei împotriva spălării banilor, Uniunea Europeană a introdus cipuri RFID în bancnotele sale începând cu anul 2005.

Ce este un cip RFID?

Wikipedia: Identificare prin frecvenţă radio (RFID) este o metodă de identificare automată, care se bazează pe stocarea şi regăsirea datelor la distanţă, folosind dispozitive numite tag-uri RFID sau transpondere. Tehnologia necesită o anumită măsură, de cooperare, a unui cititor de RFID, şi o etichetă RFID.

O etichetă RFID este un obiect care poate fi aplicat sau încorporat într-un produs, animal, sau persoană, în scopul de identificare şi urmărire, folosind unde radio. Unele tag-uri pot fi citite de la mai mulţi metri, şi de dincolo de linia de vedere a cititorului.

Cele mai multe tag-uri RFID conţin cel puţin două părţi. Unul este un circuit integrat pentru stocarea şi prelucrarea de informaţii, modulare şi demodulare a unui semnal de radio-frecvenţă (RF), şi alte funcţii de specialitate. Cel de-al doilea este o antenă pentru recepţionarea şi transmiterea de semnal.

Cum funcţionează?

Să spunem că doriti să cumpăraţi o pereche de papuci de la Carrefour, şi că aceşti papuci conţin un cip RFID. Datele stocate în acest cip pot fi: un număr unic de identificare, fabricantul papucilor, ţara de origine, mărimea (măsura) papucilor, etc.

Dacă treceţi cu papucii pe lângă poarta dotată cu dispozitiv de citire RFID, atunci iată ce se întâmplă:
1. Dispozitivul de citire RFID emite periodic semnale radio.
2. Odată ce papucii ajung în apropierea dispozitivului de citire (numit cititor), antena cip-ului RFID captează undele electromagnetice emise de cititor, şi le transformă în curent electric cu care pune în funcţiune cip-ul RFID, care va începe acum să emită unde electromagnetice de tip radio-frecvenţă ce conţin datele stocate în cip.
3. Cititorul recepţionează aceste date şi le transmite către calculatorul cu care este în legătură.
Dacă încercaţi să ieşiţi cu papucii prin poarta de intrare în magazin, poarta va începe să sune alarma.

Dacă plătiţi papucii la casa de marcat, datele sunt citite din cip-ul RFID şi trimise la calculator. Acum, când ieşiţi cu papucii prin poarta de iesire de la casa de marcat, cititorul din poartă detectează că aţi ieşit cu o pereche de papuci pe care i-aţi plătit deja, pentru că aşa a găsit în calculator. Drept urmare, alarma nu se mai declanşează.

Dovada că bancnotele EURO conţin cip-uri RFID

Firma japoneză Hitachi a anunţat încă din 2004 că a reuşit producerea unui cip RFID care are o grosime de numai 0,06 mm, şi poate fi introdus în bancnote (grosimea unei bancnote este de 0,10 mm). Nu se ştie dacă acesta este furnizoarea de cip-uri RFID folosite în bancnotele EURO, dar iată dovada: introduceţi o bancnotă de 10 EURO în cuptorul cu microunde şi porniţi-l. În numai 5-6 secunde cip-ul RFID va exploda datorită supraîncălzirii create de emisia de microunde din cuptor, astfel că în locul lui veţi găsi o gaură în bancnotă.
Iată mai jos şi filmarea video a acestei experienţe:
Pro şi contra RFID

Promotorii folosirii RFID pe scară largă doresc ca în toate obiectele să existe câte un astfel de cip şi nu contenesc să ne aminteasca tot timpul beneficiile acestei tehnologii: hoţii nu vor mai putea să fure, obiectele pierdute vor putea să fie găsite mult mai uşor, iar ilegalităţile vor dispare.

Iată un scenariu tipic: "Domnul A scoate bancnote euro de la un automat (ATM) bancar, şi pariază cu o bancnotă de 10 Euro la o luptă considerată ilegală, şi pierde pariul. Organizatorul luptei este prins de poliţie că a făcut o ilegalitate, iar poliţia începe verificarea banilor strânşi din pariuri. Astfel, poliţia merge direct la Domnul A şi-l arestează pentru că a participat la o luptă organizată ilegal."

De cealaltă parte, cetăţenii sunt îngrijoraţi în legătură cu viaţa personală, care ar fi astfel expusă fără nicio oprire, privirii pătrunzătoare a tehnologiei RFID.

Iată acum un scenariu tipic în care tehnologia RFID poate fi folosită pentru a face o nedreptate: "Domnul A retrage 100 Euro de la un automat bancar (ATM) şi îi pune în portofel, în buzunar sau în geantă. El scapă accidental o bancnotă de 10 Euro pe jos, iar atcineva îi găseşte şi îi foloseşte pentru a paria întro luptă ilegală. Apoi, întregul scenariu de mai sus se repetă, cu arestarea Domnului A în final, deşi este nevinovat."

Sau, şi mai înfricoşător: "Ai în portofel o bancnotă de 100 Euro. Eu, ca angajat întrun magazin, supraveghez cititorul RFID montat la intrarea în magazin. Astfel pot să văd că atunci când intri, ai asupra ta o bancnotă de 100 Euro. Apoi te urmaresc şi îţi fur banii."

Tehnologia RFID este folosită pentru a "vedea" dincolo de bariera naturală a vederii optice, pe care cu toţii ne bazăm. Doar de asta ne punem banii în buzunar, sau în portofel, ca să nu-i vadă toată lumea, nu-i aşa?

În felul acesta, toate aşa-zisele "bune intenţii" se dovedeşte că pot fi transformate în adevarate ameninţări. Atâta timp cât există modalităţi prin care tehnologia poate fi folosită în moduri greşite, cu siguranţă se va abuza de ea pentru a fi folosită în scopuri îndoielnice, sau chiar criminale.

E uşor de imaginat un dispozitiv de citire RFID portabil, pe care hoţii să-l folosească pentru a se focaliza numai pe oamenii care au portofelul "valoros". Acesta este doar unul din multele exemple de folosire în rău a acestei tehnologii.

Monitorizarea VIDEO a cipurilor RFID

Fie că este vorba de microcipul RFID din paşaport, carnet de conducere sau buletin, sau chiar de celebrul implant RFID uman (localizat sub piele, pe braţ), există sisteme de urmărire care se bazează pe aceste microcipuri. Vă prezentăm un foarte scurt documentar are arată monitorizarea în timp real a persoanelor care poartă asupra lor obiecte ce conţin cipuri RFID.

Incredibil, dar adevărat!

Desigur, microcipurile RFID sunt prezente de mai mulţi ani in Statele Unite şi alte ţări occidentale. Este foarte posibil ca să aveţi unul dintre aceste cipuri RFID chiar asupra dvs., fără să ştiţi. Referindu-ne la România, majoritatea marilor distribuitori şi comercianţi (Carrefour, Cora, Metro, Praktiker, Auchan, Bricostore, Diverta, Altex, Flanco, Media Galaxy, etc.) folosesc în produsele lor etichete ce conţin cipuri RFID.

Motivul invocat este protecţia împotriva furturilor. Aceste etichete RFID sunt plasate pe produsele respective în zone sau locuri greu accesibile sau greu de observat. Dacă scopul acestor etichete RFID este să prevină furtul, atunci de ce la ieşirea din spaţiul comercial nu suntem atenţionaţi să îndepărtăm aceste etichete RFID, pentru că ele nu mai au niciun rost odată ce am părăsit perimetrul monitorizat?

Odată am cumpărat o pereche de pantaloni de la Carrefour. Întro altă zi mă aflam la Metro, iar când am ajuns la casa de marcat, după ce plătisem toate cumpărăturile, a sunat alarma anti-furt a porţii de monitorizare RFID (prin care suntem obligaţi să trecem).

Aşa am descoperit că pantalonii mei aveau o etichetă RFID cusută în croiala pantalonilor. Având grijă să nu-mi compromit proaspăta achiziţie, a fost foarte greu să o îndepărtez, odată ajuns acasă, pentru că era practic ascunsă întro cusătură, şi foarte greu accesibilă.

Aşa am aflat pentru prima dată că poveştile citite şi văzute pe internet au devenit realitate chiar în România.

Desigur, AIM a mai scris despre acest subiect şi până acum. Care sunt noutăţile?

În mini-documentarul de mai jos puteţi vedea un sistem de monitorizare în timp real a etichetelor RFID aflate asupra persoanelor dintro clădire. În acest caz este vorba de un centru comercial mare. Imaginile camerelor de supraveghere sunt folosite de sistemul de monitorizare RFID pentru a le combina cu identificarea tuturor cipurilor RFID aflate în spaţiul activ de urmărire.

În acest fel, sistemul oferă detalii complete atât despre persoana respectivă (prin datele extrase din microcipul RFID aflat în buletin, paşaport sau carnetul de conducere), cât şi despre obiectele aflate asupra sa (care conţin etichete RFID).

Astfel, agentul de monitorizare poate vedea "live" cum dl. Peter Stevenson, posesor al pasaportului F-1427883502, are o pereche de pantofi marca Tsubo, marimea 9, pe care i-a cumparat în urmă cu 4 luni de la un magazin aflat pe strada 47, numarul 15. De asemenea, domnul mai poartă o pereche de boxeri C-IN2 marimea L, un maieu Nike XL, o camaşă Debenhams XL, toate achiziţionate din acest centru comercial în urmă cu 7 saptamani.

Dar asta nu este tot. Dl. Stevenson mai are asupra sa 7 bancnote de 100 EUR, 4 bancnote de 10 EUR şi o bancnotă de 500 EUR, toate scoase din bancomatul X472 în acestă dimineaţă.

Cum este posibil aşa ceva?

Simplu. Mult prea simplu. Toate obiectele enumerate mai sus conţin etichete cu cip RFID, care sunt identificate în mod unic. De aceea se cunoaşte orice detaliu despre aceste obiecte, inclusiv data şi adresa de unde au fost cumpărate.

Vă rog să reţineţi că toate acestea sunt disponibile chiar acum, în acest moment. Realitatea depăşeşte orice imaginaţie.

Pentru americanii care s-au lăsat implantaţi în braţ cu microcipul de identificare personală, acest scenariu este multmai crud. Pe lângă faptul că ei pot fi monitorizaţi 24 de ore din 24, 7 zile din 7, se supun unui înalt risc de a face cancer, datorită activităţii microcipului RFID plasat sub piele, aşa cum au demonstrat cercetările realizate pe cobai şi şobolani, în laboratoare.

Desigur, posesorii de acte de identitate tip RFID "beneficiază" şi de riscul ca identitatea să le fie foarte uşor furată. De fapt, mult mai uşor ca până acum. Nici nu mai e nevoie ca hoţul să aiba acces la buzunarul în care se află buletinul. Este suficient ca să dispună de un echipament electronic de tipul acestui sistem de monitorizare RFID, pentru ca el să aibă acces la toate datele conţinute în microcip, şi astfel să le poată copia în doar câteva clipe.

Ce se întâmplă când hoţul se foloseşte de identitatea falsă pe care tocmai a copiat-o, pentru a fura? Chiar dacă reuşeşte să fugă, identitatea pe care şi-a asumat-o este evident trecută pe o listă specială. La prima detectare a acestei identităţi (să spunem - chiar în centrul comercial din acest exemplu), sistemul de monitorizare dă alarma şi poliţia arestează pe posesorul acestei identităţi (în acest caz - cel real). Poliţia are chiar probe pentru faptul că posesorul acestei identităţi a furat. Totul este clar. Dl. Stevenson va face puşcărie nevinovat.

Iată deci mai jos sistemul de monitorizare RFID integrat cu camere de luat vederi, întrun centru comercial.

Microcipul peRFID din paşapoarte şi abonamente

Este interesant şi înfricoşător în acelaşi timp să urmărim evenimentele din ultimii ani. Ştiu, unii vor sări că e vorba de "teoria conspiratiei" (a se citi: baliverne), dar îi rog cel puţin să aibă răbdare şi să citească ce am de spus. Pentru mine e destul de clar în ce direcţie ne îndreptăm: o societate controlată total cu o structură de conducere piramidală, în care marea masă e redusă la nivelul de sclavie.

Fiecare om va fi "cipat", adică i se va implanta un microcip RFID (perfid) de identificare ce va conţine toate datele personale: nume, vârstă, sex, date biometrice, situaţie profesională, permis auto, date medicale, cont bancar (nu vor mai exista bani cash) etc.

Aceste date vor putea fi accesate şi modificate de către autorităţi şi, probabil, de hackeri. Departe de a fi o lume mai sigură, furtul de identitate va deveni o crimă extrem de frecventă şi periculoasă. Sigur, de cipare va fi scutită o anumită "elită".

Absolut totul va fi controlat. Dealtfel, deja sunt înregistrate TOATE convorbirile noastre telefonice, tot ce facem pe internet (e-mail-uri; ce scriem în blog; ce site-uri accesăm). Cu ajutorul telefonului mobil, o persoană poate fi monitorizată non stop (adică se va şti exact în ce poziţie este).

E posibil că mulţi oameni să fie obligaţi să poarte brăţări de monitorizare (care permit localizarea posesorului pe principiul telefoniei mobile); dar chiar şi fără asemenea metode, camerele video "inteligente" plasate peste tot ne pot identifica automat pe bază datelor biometrice. La fel, se pot plasa cititoare de microcip rfid în toate zonele "sensibile": la intrarea în metrou sau în autobuz, de exemplu. [Completarea AIM: deja există cititoare RFID atât la Metrou cât şi în fiecare mijloc de transport RATB, care citesc datele aflate în abonamentul numit "portofel electronic", inclusiv numele şi codul numeric personal.]

Pe de altă parte, fiecare om va avea o fişă electronică în care se vor înregistra absolut toate datele relevante (din punctul de vedere al lui Big Brother) despre el. Orice revoltă împotriva sistemului va putea fi astfel rapid înlăturată!

Cum va arată oraşul viitorului? Citiţi aici: primul oraş in care totul va fi supravegheat (New-Songdo-City) E drept, acolo nu se vorbeşte de microcip implantat, "doar" de un card universal de identitate cu microcip (RFID). Efectul e acelaşi însă. Şi, la o adică, după cum spunea cineva - cardul poate fi pierdut sau furat. Aşa că, se va spune că e mai "sigur" să fii implantat cu un microcip.

Nu? Eşti retrograd şi te opui "progresului tehnologic"? (Ştiţi foarte bine: deja avem paşapoarte biometrice cu microcip în România şi permise auto cu microcip. Şi carduri bancare cu microcip! Şi de peste 2 ani, vom avea buletine cu microcip.). Aşa că naivii care îşi închipuie că lucrurile despre care vorbesc sunt plasate într-un viitor îndepărtat, ar fi bine să-şi deschidă ochii!!!

De câţiva ani, oamenii sunt forţaţi să-şi implanteze animalele cu microcipuri. S-a început cu vacile, porcii, caii, oile etc. Găinile şi alte păsări de curte au fost scutite (însă exterminate cu ocazia ţepei numită "gripa aviara"). De microcipuri implantate n-au scăpat nici pisicii şi câinii de casă.

De exemplu, în Bucureşti primăria a decis că toţi câinii şi pisicile de casă să fie castraţi - uite aşa! - asta pe lângă microcipare, vaccinuri, paşapoarte şi alte formalităţi costisitoare.

Nu o zic eu, e o ştire de presă: Bucureştenii, obligaţi să-şi sterilizeze câinii şi pisicile. De ce toate aceste măsuri? Pentru control, evident! Uitaţi ce ţeapă şi-au luat ţăranii! Acum nu mai au voie să vândă lapte şi brânză în pieţe! Nici ouă măcar!

Sunt obligaţi să predea laptele firmelor mari de procesare; pe un preţ de nimic, bineînţeles! Vor să crâcnească? Păi nu ştim totul despre câte vaci/oi au? Vor să ne trişeze? Să vândă lapte pe ascuns? Îi plesnim imediat peste bot! Asta aşa, în paranteză fie spus...

Vrei să protestezi, să-ţi ceri drepturile? Păi, pur şi simplu, nu vei fi capabil să gândeşti aşa ceva!

Cum s-a ajuns în situaţia asta? Eh, povestea e lungă. Scriitori S.F. nu numai au prevăzut de mult timp ceea ce urma să se întâmple. Romanul 1984 al lui Orwell e poate cel mai cunoscut. Tot faimos e şi romanul "Minunata lume nouă" lui Huxley.

Sunt şi alte contrautopii clasice interesante.

O societate orwellizată e descrisă foarte bine, după părerea mea, în romanul "Dayworld" al lui Phillip Jose Farmer (cu menţiunea lumea de acolo pare idilică faţă de realitatea curentă). Dar nu numai scriitorii SF au scris despre "vremurile noastre" (îmi permiteţi această sintagmă).

Apocalipsa a fost scrisă cu aproape 2 milenii în urmă, şi iată că multe lucruri de acolo se dovedesc extrem de actuale! Câţi oameni sunt conştienţi că în casele lor numărul 666 e prezent (sub o formă codificată) de zeci, poate sute de ori? Şi totuşi, fiecare cod de bare are un 666! E limpede! Cele două bare subţiri - care apar de 3 ori în codul de bare, pe post de separatori - sunt citite de calculator sub forma numărului 6 (ŞASE).

O glumă proastă a inventatorilor acestui sistem de codificare a produselor, ar spune unii. Dar mi se pare că e mai mult decât proastă această "gluma"; e de-a dreptul diabolică! Iniţialele T.I. pot însemna atât "tehnologia informaţiei", cât şi TALPA IADULUI! Nici o legătură? Mai gândiţi-vă! ( sursa www.roaim.com)

luni, 11 aprilie 2011

5 secrete pe care un sot nu ti le va spune niciodata

5 secrete pe care un sot nu ti le va spune niciodataEsti casatorita de mai mult sau mai putin timp. Crezi ca stii totul despre sotul tau, desi recunosti in sinea ta ca exista momente in care ti se pare ca are ceva e ascuns... Urmareste urmatoarele5 secrete pe care barbatii stiu sa le ascunda cat mai bine de tine.

1. Da, ma uit dupa alte femei, dar asta nu inseamna ca vreau sa te parasesc.

Barbatii se uita dupa alte femei toata viata, chiar daca sunt casatoriti. E o realitate pe care noi, femeile, o acceptam foarte greu. De fapt, multe discutii aprinse, certuri si chiar divorturi pot aparea de la o banala privire indreptata spre o alta femeie. "Te-ai uitat dupa ea? E mai frumoasa decat mine? Iti place de ea?" Recunosti toate aceste replici?

Incearca insa sa nu exagerezi. Chiar daca un barbat si cu atat mai mult sotul tau, se uita la alte femei, o simpla privire nu inseamna ca are de gand sa te paraseasca pentru altcineva. Gandeste-te ca poate si tie iti atrage atentia un barbat frumos care trece intamplator pe langa tine...

2. Uneori merg la fotbal ca sa nu mai stau langa tine

Sotul tau nu iti va spune in fata ca vrea sa plece la fotbal cu baietii numai ca sa scape de tine. Iti va spune ca merge sa faca miscare, ca se intalneste cu prietenii si ca merge sa mai ia aer... Minciuni! De fapt are un alibi in momentul in care vrea sa te evite, astfel ca un meci de fotbal e tot ce are nevoie.

3. Faptul ca eu castig banii in casa ma face sa ma simt bine

Ti se intampla ca sotul tau sa iti reproseze ca el castiga mai multi bani decat tine? Stai linistita, nu o face decat sa iti aduca aminte cat de mult munceste si cat de important este el in viata ta.

Barbatii se simt mult mai bine atunci cand ei conduc. Un barbat nu poate accepta ca sotia sa castige mai mult decat el. Asa ca lasa-l sa simta ca el este barbatul in casa si ca meritul e in mare parte al lui. El se va simti bine, iar tu te vei simti protejata.

4. Desi ma plang mereu, imi place sa repar ce strici tu

Regreti de fiecare data cand strici ceva. Nu de alta, dar te-ai saturat sa il rogi si sa ii amintesti in nenumarate randuri sotului tau sa repare usa pe care tu ai stricat-o de acum o luna.

Afla insa ca lui ii place sa se simta util in casa, la treburile casnice. El e barbatul in casa si are responsabilitatile lui.

5. Te iubesc mai mult cu fiecare an

Barbatii nu se vor mai avanta in declaratii de dragoste odata ce au trecut ceva ani de la casatorie... Insa chiar daca nu ti-o spune, sa stii ca sotul tau te iubeste mai mult cu fiecare an. Stie ca tu ii vei fi mereu aproape, la bine si la rau. Si in orice caz, alegerea lui e pentru o viata intreaga. Trebuie doar sa vezi si tu asta. stilfeminin.ro

sâmbătă, 9 aprilie 2011

Adevarul despre apa imbuteliata

Adevarul despre apa imbuteliata
Foto: Hepta
Suntem convinsi de faptul ca apa de la robinet este poluata, insa cumparam cu incredere diferite marci de apa imbuteliata, fara sa ne punem problema daca lichidul din interior este intr-adevar pe cat de pur se pretinde. Diferentierea dintre o apa curata si una cu bacterii nu se poate face foarte usor, nici vizual si nici gustativ, ci doar in urma unor analize specifice.

Afla insa in continuare de ce ar trebui sa pui la indoiala acuratetea apei pe care o platesti, imbuteliata in PET-uri:

Este posibil sa bei tocmai apa de la robinet

Daca tu credeai ca apa minerala sau plata pe care o cumperi din comert este adusa de la izvoare naturale, din munti, afla ca te inseli amarnic. Nu trebuie sa crezi chiar tot ce se spune in reclame. Este vorba doar de o strategie de marketing, folosita, bineinteles, pentru cresterea vanzarilor. De cele mai multe ori este vorba de apa de la robinet, purificata si imbogatita chimic cu minerale. Asta e tot. Totul este impachetat in ambalaje atragatoare si vandute cu un anumit pret. Astfel, "izvoarele naturale" de care vorbesc reclamele nu sunt decat sursele de apa locale.

Apa imbuteliata nu este tocmai pura

Marcile de apa minerala folosesc foarte des termeni ca: "pur", "natural" si "curat". Culmea, de multe ori tocmai apa imbuteliata se prezinta mai toxica decat cea de la robinet. Un studiu din SUA al Consiliului de protejare a resurselor naturale a aratat ca aproape 22% din brandurile de apa testate contineau cel putin un tip de contaminare cu substante chimice la un nivel mult peste cel admis pentru protejarea sanatatii.

Apa imbuteliata este depozitata in spatii improprii

Apa imbuteliata nu este tinuta la frigider, ci la temperatura camerei. Aceasta este greseala producatorilor si ulterior a comerciantilor. La randul lor, consumatorii pastreaza apa imbuteliata chiar la temperaturi mari, pe perioade mari de timp. Apa de la robinet este, prin comparatie, mult mai curata decat cea imbuteliata, prin simplul fapt ca ea circula la temperaturi mult mai scazute, fapt ce nu lasa bacteriile sa se dezvolte, asa cum se intampla in cazul apei cumparate.

Sticlele de plastic - de trei ori problematice

Pe de o parte, PET-ul nu reuseste sa pastreze calitatea apei pe perioade mari de timp. Plasticul nu are nici un fel de proprietate de izolare a apei din interior, astfel incat bacteriile si substantele toxice se pot inmulti incontrolabil, mai ales din cauza depozitarii inadecvate, in soare si la temperaturi mari.

Pe de alta parte, sticlele de plastic reprezinta o adevarata amenintare pentru mediul natural. Doar 16% din cantitatea de sticle de plastic este reciclata, si aceasta doar in cele mai dezvoltate state ale lumii. Pentru a se degrada, o sticla de plastic are nevoie de o perioada cuprinsa intre 400 - 1000 de ani.

In plus, sunt folosite anual 17 milioane de barili de petrol pentru realizarea PET-urilor. O risipa imensa, care duce automat la un pret ridicat pentru fiecare sticla de apa imbuteliata, de 4000 de ori mai scumpa decat aceeasi cantitate de apa luata de la robinet. stilfeminin.ro

marți, 5 aprilie 2011

10 argumente in favoarea casniciei


10 motive in favoarea casniciei
Foto: Hepta
Unele femei aleg sa se casatoreasca, altele nu. Situatia este la fel de diversa si in cazul barbatilor. Fiecare face o alegere, care de cele mai multe ori este una pe viata. Ne temem de cele mai multe ori sa nu gresim intr-un sens sau altul si incercam sa gandim la rece, inainte de a lua o decizie pe care am putea-o regreta mai tarziu.

Ai mai jos o lista de 10 motive, menite sa iti prezinte argumente in favoarea casniciei. Va urma apoi si un articol opus acestuia, in care vei gasi 10 argumente impotriva casniciei care te pot determina sa nu vezi in mariaj cea mai buna alegere.

Acum insa vom vorbi despre 10 argumente care vin in favoarea alegerii unei casnicii:

1. Casnicia te ajuta sa traiesti mai mult

Diverse studii, realizate de-a lungul timpului, au aratat, comparativ, faptul ca persoanele casatorite traiesc mai mult si sunt mai sanatoase decat cele celibatare. Un studiu al Universitatii din California din 2006 arata ca persoanele singure sunt de cinci ori mai predispuse la deces din cauza unor boli infectioase, cu 40% mai predispuse la deces din cauza bolilor de inima si de doua ori mai supuse probabilitatii de a avea parte de accidente fatale, fata de persoanele casatorite. Studiul s-a raportat in special la persoanele implicate in casnicii implinite.

2. Casnicia iti dubleaza puterea financiara

O persoana celibatara va trebui sa faca eforturi si economii pentru a putea sa isi permita intr-un timp scurt anumite vacante sau gadgeturi. In schimb, casnicia inseamna, printre altele, si bani la comun. Si unde-s doi, puterea creste. Vei putea sa iti permiti efectiv lucruri la care altfel doar ai visa, prin simplul fapt ca puneti la un loc, tu si sotul tau, sumele de bani castigate. In plus, esti motivata sa castigi mai mult, in ideea de a avea parte impreuna de confort si de timp liber petrecut agreabil.

3. Casnicia si familia te motiveaza sa mergi mai departe


Probabil ca ti s-a intamplat de multe ori sa auzi mame, parinti sau chiar bunici care isi invoca familia si copiii pentru a-si motiva diferite actiuni. "Am copii de crescut" suna aproape ironic, insa este un adevar. In momentul in care ai o familie, simti pe de o parte ca apartii de mica ta comunitate, iar pe de alta parte, ai o responsabilitate peste care nu poti trece usor. Astfel, esti motivata sa mergi mai departe si stii ca acasa te asteapta persoane care te iubesc si care isi pun toata increderea in tine.

4. Nu ai parte de o singuratate deprimanta

Cat esti tanara si frumoasa, ti se pare ca toti barbatii iti stau la picioare. Iubesti si esti iubita neconditionat, insa aceasta situatie nu o sa dureze vesnic. In orice caz, trebuie sa te gandesti si pe termen lung. Nici o femeie nu si-ar dori sa ajunga batrana si singura. Ti-ar surade mai mult ipoteza unei bunici inconjurate de nepoti, nu-i asa?

5. Casnicia te face mai atractiva


Chiar daca nu recunoastem fatis, uneori ne atrag mai mult barbatii "luati". Te gandesti ca, din moment ce o femeie a ales sa isi petreaca viata alaturi de el, inseamna ca este vorba de un om deosebit.

Lucrurile stau la fel si in tabara adversa. O femeie maritata va parea mai atractiva pentru barbati, deoarece ea apare ca o tentatie indisponibila, un soi de comoara cu proprietar. Nu-i asa ca devine interesant?

6. Mariajul iti aduce beneficii sociale

Fie ca vrei sa accepti sau nu, societatea este astfel construita incat sa incurajeze familiile. De la posibilitatea de a obtine un banal credit pana la facilitarea achizitionarii unei case, mariajul te poate sustine in diverse momente ale vietii tale in societate. Persoanele singure sunt in afara listei de beneficii.

7. Casnicia implica mai mult sex

Studiile arata ca persoanele casatorite au parte de mai mult sex decat cele singure. O cercetare realizata de Institutul Kinsey arata ca 23% dintre persoanele necasatorite fac sex abia la o distanta de un an, in timp ce 36% dintre persoanele casatorite au parte de sex de minim trei ori pe saptamana.

8. Oamenii casatoriti sunt mai fericiti

Un studiu realizat de cercetatori din Australia arata ca persoanele casatorite sunt cu 135% mai fericite decat cele care duc o viata celibatara.

Explicatia poate fi destul de simpla. Casnicia iti confera o stabilitate de care nu poti avea parte in alte contexte. In plus, in locul unor relatii dese si de scurta durata, cu nenumarate esecuri in dragoste, poti avea parte de un singur partener fidel si iubitor, cu care sa imparti si bune si rele.

9. Casnicia te face un om mai bun

Partenerul pe care il alegi ca sot isi va merita cu siguranta locul. Nu vei alege ca sot un barbat in care nu poti avea incredere si cu care nu te simti in largul tau. Implicit, daca esti fericita alaturi de acel om, vei deveni un om mai bun, mai calm, mai calculat.

10. Veti fi o echipa


Daca iti gasesti cu adevarat sufletul pereche, tu si sotul tau veti actiona ca o echipa. Nici unul nu va mai gandi egoist si nu va mai actiona individual. Fiecare va sti ca se poate baza pe celalalt si ca poate cere un sfat valoros de la o persoana de incredere.
stilfeminin.ro

luni, 4 aprilie 2011

Poveste cu barca.... goala .Super !!!

Se spune ca era o data un student care se infuria foarte repede pe tot ce i se intampla…nu ca nu ar fi fost usor, cand toate ii mergeau mai mult decat pe dos. Maestrul lui din planul terestru s-a hotarat sa il conduca spre intelegerea unui adevar simplu care sa il faca sa treaca mai impacat prin viata lui si prin viata celorlalti. Asa ca l-a luat deoparte si i-a spus:

“Dragul meu, sa presupunem ca esti intr-o barca pe un fir de apa destul de ingust, si din sens opus vine o alta barca, iar acea barca este condusa de un om care de voie sau de nevoie intra in barca pe care o conduci tu, ce faci atunci?”

“Pai ce sa fac, ma supar, ce, nu m-a vazut ca vin? Nu putea sa faca in asa fel incat sa nu se ajunga la ciocnirea barcilor, asa ceva nu se poate….”

“Incetisor dragul meu! Am inteles, dar daca ti-as spune ca in barca cealalta nu era nimeni…ca era o barca goala care s-a ciocnit de barca ta pur si simplu…In acest caz ce ai face?”

“In cazul asta mi-as vedea de drum…asa a fost sa fie!”

“Intocmai dragul meu! Asa a fost sa fie! Fii o barca goala! si considera ca te ciocnesti doar de barci goale atunci cand navighezi pe raul vietii. Astfel vei putea sa iti concentrezi energia si lumina in lucrurile care merita cu adevarat! Pe o barca goala nu se supara nimeni…o barca goala nu te poate supara…E atat de simplu!”

Studentul a plecat inseninat si ori de cate ori se intampla pur si simplu ca barca lui sa se ciocneasca de barcile celorlalti…el arunca repede din barca mania, frustrarea, judecata celuilalt si trecea zambind mai departe in barca lui golita de tot raul din el!


duminică, 3 aprilie 2011

A venit primavara , cum se amenajeaza si se ingrijeste gazonul din jurul casei !

Cum se amenajeaza si se ingrijeste gazonul din jurul caseiInsamantarea gazonului se face la sfarsitul verii, toamna sau primavara devreme. Semanatul gazonului se face prin imprastiere, cu mana.
Pentru a mentine culoarea si aspectul, gazonul se uda cu regularitate si se tunde de fiecare daca cand plantele ating inaltimea de 8-10 cm. Cresterea ierbii din gazon se poate accelera foolsind anumite ingrasaminte. Primavara, inainte de pornirea vegetatiei si apoi de 2-3 ori in timpul verii, pe gazonul uscat, se imprastie cantitati mici de azotat de amoniu. Pentru 10 m patrati de gazon se aplica circa 30 g de azotat de amoniu. Dupa aplicarea ingrasamantului, gazonul se uda.

Sunt doua moduri de a avea gazon: fie se cumpara rulouri de gazon, care se intind pe locul ales, se calca bine pentru a elimina aerul dintre pamant si radacina, fie prin insamantare.


Pregatirea terenului

Inainte de semanat, pamantul trebuie curatat de buruieni si sapat la o adâncime de 25-30 cm. Stratul de deasupra se niveleaza cu ajutorul unei greble. Cu câteva zile inainte de semanat pamântul se uda zilnic. Semintele se pun in cantitate de 30-35 g pe metrul patrat. Dupa insemantare, in fiecare dimineata se uda pamantul, timp de 2 saptamani. Imediat dupa plantare, pamântul se grebleaza, pentru ca semintele sa patrunda in pamantul umed si sa nu fie luate de vant. Pamantul trebuie bine tasat, cu piciorul sau folosind un nivelator special.
In maxim doua saptamâni toate firele de iarba trebuie sa rasara. Daca sunt zone in care iarba este mai rara, asteapta pâna la primul tuns pentru a completa. Gazonul se tunde prima data când iarba are cel putin 10-12 cm.

Cositul

Pentru a avea un gazon sanator si cu aspect placut, cositul trebuie facut respectand anumite reguli. Frecvenţa cositului depinde de creşterea ierbii. In perioada de maximă creştere, din lunile mai până in luna iunie, gazonul trebuie cosit de două ori pe săptămână. In restul acestei perioade gazonul se coase doar o data pe saptamana.

In cazul unui gazon de decor, iarba poate avea o înălţime de 2 cm. In cazul unui gazon de zura, pe care se circula des,iarba poate avea o inaltime de 4 cm. In perioadele secetoase iarba ar trebui să fie tunsă la o înălţime de 6 cm.

Cand un gazon, imbatranit, are o culoare neplacuta, verde-albastruie cu nuante violete (mai ales pe timp racoros) si o crestere inceata, este semn ca solul respectiv duce lipsa de fosfor. In acest caz, in timpul iernii, pe solul inghetat sau pe zapada, se imprastie circa 400 g superfosfat.

Daca pe gazon cresc muşchi, inseamnă că umiditatea este mare şi gazonul trebuie uscat cu ajutorul unor tuburil de drenaj. Dacă gazonul se vestejeşte înseamnă că iarba a fost tunsă prea mult şi s-a uscat, si trebuie utilizat un ingrasamant cu un continut mare de azot. Atentie insa daca aveti si alte plante pe terenul pe care se afla gazonul, deoarece anumite ingrasaminte specifice gazonului ataca alte plante.