luni, 30 mai 2011

Culorile verii 2011

Tendinte culori 2011In fiecare sezon apar noi tendinte in moda pe care le poti observa pe podium. O caracteristica comuna tuturor tendintelor in moda este culoarea. Indiferent ca este vorba de haine, accesorii sau farduri, culorile joaca un rol important.

Dar doar cateva culori devin sic si trendy intr-un anumit sezon si multi designeri creaza haine si accesorii centrandu-se pe aceste culori. Poti si tu sa folosesti aceste culori in garderoba ta. Nu este nevoie sa iti cumperi piese vestimentare in aceste culori populare. Le poti folosi doar la machiaj, genti, pantofi si accesorii de par.

Iata care sunt trendurile in materie de culoare pentru sezonul primavara – vara 2011.

Trendurile in materie de culoare pentru sezonul primavara – vara 2011 sunt centrate pe nuante luminoase si vesele. In acest sezon, ne indepartam de culorile neutre si in stil „military” si imbratisam culorile vii.

Coralul


Una dintre cele mai in voga culori este coralul si rozul, nuanta pepenelui rosu. Coralul este ideal pentru vara si multi designeri au gandit piese din colectia lor in aceasta culoare frumoasa. Cea mai buna modalitate de a purta aceasta culoare nu este din cap pana in picioare, ci doar adaugand un accent in aceasta culoare, de exempu o bluza sau esarfa.

Poti combina coralul cu o nuanta de bronz inchis sau maro deschis. Astfel, tinuta ta va parea mai armonioasa si finisata. Daca nu indraznesti sa porti o bluza sau fusta coral, foloseste un lac de unghii sau un gloss in aceasta nuanta. Instant, look-ul tau va arata impecabil si pregatit pentru vara.

Si nuanta de roz prafuit este o culoare grozava pe care o poti incerca in acest sezon si este suficient de eleganta sa o porti pe timp de zi.

In acest an, nuanta de roz prafuit este noul roz.

esarfa-coral.jpg
geanta-coral.jpg
rochie-coral.jpg
rochie-coral2.jpg
rochie-roz.jpg
sandale-coral.jpg


Nuantele de albastru


Daca studiezi tendintele pentru femei din sezonul primavara-vara 2011, vei observa ca designerii au folosit cel mai mult in colectiile lor diferitenuante de albastru. Nuantele mai inchise precum cobalt, albastru electric si albastru verzui sunt foarte trendy in acest sezon. Iti pun foarte frumos in evidenta bronzul si le poti combina foarte bine cu nuante precum bronz, ruginiu si portocaliu deschis. Nuantele de albatru precum albastru marin, albastru celest sunt, de asemenea, foarte la moda.

Cel mai mare avantaj al culorii albastre este ca poti purta nu doar haine albastre, ci si accesorii albastre. Un clutch albastru marin sau o pereche de pantofi poate instantaneu sa invioreze pana si cea mai anosta tinuta. Pentru machiaj, oja de culoare albastru electric este in tendintele de anul acesta.

albastru-cobalt.jpg
albastru-cobalt2.jpg
albastru-cobalt3.jpg
sky-blue.jpg
teal-blue.jpg
teal-blue2.jpg


”Peach”


Un alt trend hot in materie de culoare pentru sezonul primavara-vara 2011 este nuanta de portocaliu denumita piersica sau ”peach”. Aceasta culoare a fost prezenta mai ales in colectiile de moda semnate Elie Saab. Dar este vorba de o nuanta de piersica foarte deschisa, aproape nude.

Pentru a pune aceasta culoare in evidenta, poarta o rochii de cocktail sau rochii lungi de seara in aceasta nuanta cu un luciu metalic. De asemenea, poti purta bluze scurte din organza in aceasta nuanta sau fuste sau rochii scurte in stil origami.

bluza-peach1.jpg
fusta-peach.jpg
rochie-peach2.jpg


Verde menta


Verdele menta este o alta culoare care a fost prezenta in foarte multe colectii primavara/vara ale multor designeri celebri si case de moda. O nuanta fresh de verde menta este ideala pentru vara, indiferent ca este vorba de haine sau machiaj. Daca porti ceva deschis la culoare, asorteaza un machiaj si oja verde menta.

verde-menta.jpg
verde-menta2.jpg
verde-menta3.jpg
(sursa stilfeminin.ro)

sâmbătă, 21 mai 2011

20 de locuri pentru o vacanta speciala


Great Blue Hole (Marea groapa albastra
Vara aceasta, cine calatoreste in Caraibe trebuie neaparat sa faca o escala in Belize pentru a vizita aceasta extraordinara dolina carsica subacvatica. Cavitatea, aproape perfect circulara, are 120 de metri in adancime. A fost aleasa de catre marele explorator francez Jacques-Yves Cousteau drept unul din cele zece cele mai interesante locuri din lume unde sa faci scufundari. "Great Blue Hole" se gaseste aproape de atolul Lighthouse Reef, la aproximativ 60 de kilometri distanta de Belize City.

The Wave (Valul)



In Arizona, aceasta splendida formatiune naturala este cunoscuta sub numele de "The Wave" (Valul). Este un peisaj asupra caruia si-a pus amprenta eroziunea naturala, care a sapat in piatra un model aproape acvatic ca infatisare. Aceasta minune a naturii se gaseste in una din zonele cele mai spectaculoase din Paria Canyon, la granita dintre statele Utah si Arizona. Intrarea aici este insa dificila: doar 20 de turisti pe zi sunt admisi in aceasta zona, si daca vreti sa mergeti acolo trebuie sa va faceti programare cu patru luni inainte.

Insula Socotra



E cea mai mare insula a arhipelagului cu acelasi nume din Oceanul Indian, aproape de Cornul Africii. Din 2008 a fost inclusa in Patrmoniul Umanitatii UNESCO. Insula este celebra pentru ca aici se afla o flosa si o fauna unice in lume: 37% din cele 825 de plante care cresc aici si 95% dintre serpii de aici (ca sa nu mai vorbim de pasari) nu mai pot fi gasiti in niciun alt colt al lumii. Aici, ecoturistii isi vor descoperi paradisul.

Restaurantul subacvatic Ithaa



Restaurantul subacvatic din insulele Maldive sunt un loc musai de vizitat de cei care iubesc marea si natura. Pe atolul Rangali se gaseste aceasta bizarerie, fruct al imaginatiei umane: restaurantul Ithaa (perla) se afla la 5 metri sub nivelul marii. Este o experienta unica. Din motive evidente, doar 12 persoane pot manca aici la un moment dat, iar factura e destul de piperata.

Cappadochia



Regiunea, celebra chiar din timpurile romanilor, se gaseste in Turcia centrala. Multumita formatiunilor geologice unice in lume si siturilor arheologice, a fost inclusa in patrimoniul UNESCO in 1985. In parcul national Goreme se gasesc faimoasele "hornuri ale zanelor", formatiuni stancoase formate in urma eroziunii a doi vulcani, Hasan Dagi si Ercyas Dagi, in urma cu aproximativ 8 milioane de ani.

Lagoon



Piscina cea mai mare din lume. Realizata la San Alfonso del Mar, la 90 de kilometri de Santiago de Chile, e dotata cu un bazin ce masoara 1.013 metri de lungime si acopera o suprafata de 8 hectare, impreuna cu laguna artificiala. A costat 1,5 miliarde de dolari sa fie construita si umpluta si la fiecare 6 luni se cheltuiesc 2 milioane de dolari pentru intretinerea ei.

Spiral Jetty



Opera centrala a artistului Robert Smithson, realizata in 1970 pe Marele Lac Sarat, in statul american Utah, are peste 40 de metri in diagonala. Scopul acestei bizare opere de arta este sa puna accentul pe actiunea timpului asupra proceselor naturale. De-a lungul timpului care s-a scurs de la crearea operei, miscarea undelor a modificat puternic lucrarea lui Smithson.

Parcul National al Padurii Pietrificate



Situat in Arizona, e un loc unde se pot admira incredibile minuni naturale create din lemnul pietrificat. Parcul s-a format dupa ce o padure a fost inghitita de lava scursa dintr-un vulcan.

Valea Gnomilor



A fost denumita astfel de catre indienii Ute, primii care au ajuns in aceasta parte a statului Utah. Au fost impresionati de straniile forme ale pietrelor, formate in urma eroziunii, si nu au vrut sa locuiasca aici deoarece traiau cu convingerea ca valea apartine unor pitici rai.

Canionul Antelope



Si acesta este format datorita eroziunii rocilor si este astazi unul din cele mai vizitate locuri din America. Se poate gasi in Arizona.

Plaja de sticla



Se gaseste la Mendocino in California si pana la jumatatea anilor '60 era o adevarata groapa de gunoi, care a fost ulterior inchisa. Mii de sticle au ramas in urma, fiind netezite de actiunea apei pana cand au format una din cele mai neobisnuite plaje din lume. California a declarat plaja cu milioane de cioburi de sticla colorata zona protejata.

Hotelul Jumbo



Hoteluri inedite in lume sunt cu miile. Acesta este unul dintre cele mai ciudate: este vorba despre un fost avion Boeing 747, care, dupa ce a efectuat ultimul zbor in 2002 a fost transformat la inceputul lui 2009 in hotel, in apropierea aeroportului Stockholm.

Apartamentul "grand suite" al Hotelului Grand Hills



Este, la propriu, cel mai mare din lume. Cine are bani suficienti si vrea sa vada ce inseamna adevaratul lux se poate caza la Grand Hills Hotel and Spa din Broumana, in periferia Beirutului. In interiorul complexului se gaseste cel mai mare apartament din lume, cu sase dormitoare si o piscina privata.

Rodeo la inchisoarea Angola



Cine vrea emotii puternice poate merge la institutul penitenciar de maxima siguranta "Angola Prison" din Louisiana, Statele Unite. Aici, in fiecare duminica din octombrie, sute de detinuti se intrec la un concurs de rodeo. Spectatorii vin cu miile.

Valea Jiuzhai



Proclamata de UNESCO ca facand parte din patrimoniul umanitatii in 1992, aceasta zona a Chinei este bogata in stranii forme muntoase si lacuri de culoarea smaraldului, iar flora si fauna sunt unice. Aici traiesc si panda gigant si takin-ul de Sichuan, o specie rara de antilope

Restaurantul Yellow Treehouse



Cine vrea sa imbine aventura cu arhitectura trebuie sa ia masa la restaurantul Yellow Treehouse, in Auckland, Noua Zeelanda. 12 persoane au loc sa ia masa in ineditul restaurant, construit pe trunchiul unui copac din padure, la 12 metri deasupra solului.

Motelul Hobbit



Tot un hotel inedit din Noua Zeelanda. Motelul Hobbit, creat de un fan al cartilor lui Tolkien si a sagai Stapanul Inelelor. Este situat in parcul Woodlyn si atrage mii de turisti.

Plaja Zlatni Rat



E considerata cea mai frumoasa plaja din Croatia, fiind formata dintr-o lunga limba de nisip foarte fin. Partea care intra in mare isi schimba forma in fiecare zi, sub efectul curentilro marini. Plaja se gaseste pe minunata insula Brac.

Hotelul Vrouwe van Stavoren



Se gaseste in orasul olandez Stavoren si in afara clasicelor dormitoare, turistii pot dormi in 4 camere care in trecut erau uriase butoaie de vin, capabile sa tina pana la 15.000 de litri.

Shark Bay



Acest golf plin-ochi de specii protejate se gaseste in Australia, in regiunea Gascoyne. In fiecare an este vizitat de mii de turisti atrsi aici de delfini, de testoasele marine si de multele specii de pesti care populeaza aceasta zona. (sursa ziare.com)

vineri, 20 mai 2011

Nestiutele paradisuri de pe pamant

Rasplata suprema a religiei crestine este o viata de dupa moarte in Rai, expresia suprema a frumusetii, promisa numai celor care au respectat normele si invataturile biblice in timpul vietii. Atat de frumos a fost descris Raiul cu gradinile si peisajele sale de vis, incat multi oameni au inceput sa viseze la el inca din timpul vietii. Sa-l viseze si sa-l caute.

Este posibil ca o forta divina sa fi creat aceste mici oaze de frumusete in mediul mundan, ca o avanpremiera a Raiului celest promis? Aproape fiecare tara a lumii se lauda cu autenticitatea sa, insa doar cateva, extrem de putine, detin locuri care se ridica la standardele exclusive ale unui veritabil Rai pe Pamant. Ceea ce va propunem este un tur turistic mai putin obisnuit, un periplu in diverse colturi ale lumii, in cautarea paradisurilor lumesti. Avanpremiera la ceva mai bun au ba, macar ne putem bucura de faptul ca nu trebuie sa parasim aceasta lume pentru a ajunge acolo.


Insula Vieques, Puerto Rico

Este de ajuns doar sa pasesti pe insula Vieques pentru ca pupilele sa ti se maresca si sa treci printr-un moment suprem de iluminare. Abia atunci, motivul pentru care armata americana a ocupat insula pentru mai multi ani va deveni clar ca lumina zilei. Localizata la 13 kilometri distanta de Puerto Rico, insula apartine din punct de vedere adminstrativ de Statele Unite ale Americii, desi, ca si restul Puerto Rico-ului, pastreaza o puternica influenta a culturii si traditiilor spaniole, o urmare fireasca a celor 400 de ani de ocupatie hispanica.



In ciuda ocupatiei si testarii armelor militare americane, insula, in prezent eliberata, si-a pastrat aproape nealterate calitatile care o transforma intr-un paradis pe Pamant. Plaje intinse si fine, marginite de dealuri acoperite cu paduri verzi, formeaza un peisaj de vis pentru indragostitii lulea de natura. Insula a fost deschisa publicului larg abia din 2003, prin urmare, incearca sa recupereze rapid la capitolul turism. Si reuseste cu succes, de vreme ce complexuri hoteliere moderne sunt gata sa-i serveasca pe cei cu cele mai exigente gusturi in materie de vacanta exotice. Iar cei care vor sa mai apuce o bucatica din frumusetea originala a insulei si care sa dau mai degraba in vant dupa peisaje cu dealuri impadurite decat dupa cele cu constructii moderne, sunt invitati sa isi rezerve cat mai repede biletele de avion catre insula Vieques.


Fernando de Noronha, Brazilia

Iata o destinatie cu adevarat greu accesibila, insa ar trebui sa ne ajunga cuvantul celor care au ajuns aici pentru a ne convinge ca merita efortul de a calatori pana acolo cu varf si indesat. Obiectul dorintei se numestearhipelagul Fernando de Noronha, alcatuit din 21 de insule si localizat la aproximativ 320 de kilometri de coasta de nord-est a Braziliei. Noutatea consta in faptul ca doar un grup de 240 de oameni este primit, pe rand, in arhipelag.

Vacanta celor care vin aici se aseamana cu o vizita prelungita intr-un muzeu in aer liber, deoarece sunt obligati sa plateasca, pe langa serviciile de care beneficiaza, si o taxa de conservare a frumusetii celor 21 de insule. Dintre acestea, doar cea mai mare este locuita, iar serviciile turistice de aici sunt in perfecta concordanta cu locul. Practic, in afara de vizitele pe insulele invecinate, nu sunt prea multe de facut in acest paradis terestru. Inotul in oceanul Atlantic si activitatile pe plaja sunt principala distractie si sursa de relaxare. Dar, in cele din urma, nu este acesta scopul unei vacante pe o insula exotica?


Morzine, Franta


Un alt paradis, de data aceasta alpin si mai ales, modern, se afla in localitatea Morzine, situata in inima Portes du Soleil. Nu va speriati de cuvantul "modern", Morzine este un loc ideal pentru cei care vor sa impace confortul cu natura. Hotelurile cochete si primitoare, gazde gata sa isi demonstreze ospitalitatea specific montana, zapada fina pe fondul verde al pinilor si mult aer curat pentru plamanii poluati ai orasenilor - sunt tot atatea motive pentru care cei care ajung in Morzine inventeaza scuze pentru a nu parasi locul.

Aici, aria activitatilor este mult mai extinsa. Ciclism montan, plimbari in aer liber, explorarea pesterilor, golf sau pur si simplu meditatia in fata focului din semineu sunt doar cateva dintre posibilitatile placute de a va petrece timpul. Trebuie retinut faptul ca Morzine nu este o statiune de tratament, astfel incat asigurati-va ca nu o sa ramaneti singur in camera, ci dati-va intalnire cu prietenii la unul din barurile din oras, unde va veti putea pune la curent cu tot ceea ce se intampla in "cealalta lume".


Parcul Algonquin, Canada

La doar trei ore distanta de Toronto, o metropola aglomerata a Canadei, se afla unul dintre cele mai frumoase locuri din lume, un paradis terestru montan, garnisit cu paduri de pini, stanci abrupte si rauri repezi. Calitatea cea mai de seama a parcului este slaba reprezentare a rasei umane. In afara de cateva campinguri si cladiri, parcul este ferit complet de neajunsurile civilizatiei. Odihna si relaxarea sunt doar doua din efectele placute ale absentei amprentei umane.

Ce poti face in acest parc, in afara de odihna? Poti sa explorezi imprejurimile salbatice, sa faci canoe pe lac, sa inoti sau doar sa pescuiesti in raurile reci. In principiu, poti face cam orice activitate care se potriveste unui loc montan dotat cu de toate, inainte de a te intoarce in orasul tau aglomerat. Daca esti indeajuns de norocos, vei avea o intalnire placuta cu elani sau castori, insa daca nu esti foarte norocos te poti alege cu o intalnire de gradul trei cu unul dintre cei 2.000 de ursi ai parcului. Chiar daca nu iti vei petrece noaptea in oras, printre claxoane si zgomote, te vei putea distra copios dormind in cabana ta din mijlocul padurii, incercand sa faci abstractie de oracaielile broastelor, de tipatul infundat al bufnitelor sau de urletele lupilor. Somn usor…


Rezervatia Thornybush Game, Africa de Sud


Trebuie sa recunoastem ca in ciuda problemelor de natura politica, sociala si economica cu care se confrunta,Africa a ramas unul dintre cele mai spectaculoase continente din punct de vedere geografic si biologic. Animale exotice nemaintalnite nicaieri in lume si mii de kilometri de pamant salbatic fac din Africa una dintre destinatiile preferate ale celor dornici de aventura. O posibila destinatie, sigura in acelasi timp, este rezervatiaThornybush Game, aflata in apropierea Parcului National Kruger din Africa de Sud.

Va puteti caza la campingul Chapungu Luxury, care pastreaza o veche atmosfera coloniala si are o politica interesanta: nu primeste mai mult de 16 oaspeti intr-o serie. Un loc cu peisaje spectaculoase si cu putini oameni este un candidat perfect pentru titlul de paradis pe Pamant. Nu este nevoie sa carati corturile de acasa, cele pregatite de gazde sunt la inaltimea celor mai exigente dorinte: corturi spatioase, cu paturi mari, ce permit ridicarea panzei pentru a admira din varful patului unul dintre cele mai spectaculoase apusuri pe care le-ati vazut vreodata. In timpul zilei, puteti colinda imprejurimile la bordul unui jeep sau puteti porni intr-o excursie safari, in asteptarea unor aparitii salbatice. Altfel spus, orice alta vacanta trecuta va pali in comparatie cu salbaticia africana.


Kiribati, Micronezia

Cel mai estic punct al lumii, Kiribati, cunoscut in trecut sub denumirea de Insulele Gilbert, se afla in Oceanul Pacific la o distanta de 4.000 de kilometri sud-vest de Hawaii. Arhipelagul format din 33 de insule, dintre care 21 nu sunt locuite, gazduieste cea mai mare rezervatie marina protejata de lege.



Se crede despre Kiribati ca este unul dintre ultimele arhipelaguri de corali neafectat de incalzirea globala. Cu o suprafata vasta, Kiiribati dezvaluie secretele vietii marine mai mult decat oricare muzeu din domeniu. Insulele sunt populate mai degraba de cocotieri decat de fiinte umane, iar plajele cu nisip fin si lagunele de un albastru transparent par sa confirme ca ai gasit in sfarsit locul in care ti-ai fi dorit sa te nasti… si sa ramai.


Kauai, Hawaii


In vreme ce restul insulelor din Hawaii par sa fi incaput pe mana unor dezvoltatori lipsiti de suflet, dar cu prea multi bani, dupa vizitarea insulei vulcanice Kauai ai tendinta de a incepe sa crezi in miracole. Cum de a scapat de ochiul vigilent al investitorilor tocmai Kauai, denumita Insula Gradina? Meritul apartine autoritatilor statului Hawaii care au declarat jumatate din insula parc natural protejat de lege, ceea ce a echivalat cu frangerea visurilor marete ale investitorilor. Kauai este aproape lipsita de drumuri, presarata cu paduri inguste, cascade si, mai ales, este fericita posesoare a singurelor rauri navigabile din intreg Hawaii.



Daca ajungeti in zona, nu aveti cum sa ratati adancul canion Waimea sau linia de coasta Nepali. Surprizele nu se opresc aici, deoarece insula are mai multe plaje pe kilometru decat oricare dintre celelalte insule. Prin urmare, nu este de mirare de ce Kauai atrage turistii care sunt mai putin avizi de lux si mai mari iubitori de natura. Din exemplarele "faunei" umane veti putea observa surferi, hippioti si turisti cu cortul, veniti de prin toate colturile lumii.


Patagonia, Chile

O regiune mai putin cunoscuta a Chile-ului este Patagonia, o zona care pare a fi o tara in sine. Deosebita de imaginea clasica pe care ne-am facut-o despre Chile, in Patagonia rasar paduri dese si verzi, fiorduri, ghetari si insule tacute. Un paradis terestru mai putin obisnuit si in acelasi timp, un capat de lume. Localizata in sudul tarii, regiunea se imparte in doua jumatati: cea nordica si cea sudica. Aceasta impartire are rol pur geografic, pentru ca altfel, amandoua sunt acoperite de paduri virgine si traversate de rauri reci, acolo unde nu apar ghetari impunatori sau campuri de gheata care stralucesc in lumina zilei.

Patagonia nu se arata insa foarte primitoare cu oaspetii, astfel incat drumurile de acces sunt putine. Este nevoie de un sofer experimentat care sa treaca printre fiorduri pentru a ajunge sa admire aceste peisaje unice. In estul Anzilor se desfasoara cel de-al cincelea desert ca marime din lume, iar izvoarele fierbinti de aici garanteaza cel mai bun jacuzzi pe care l-ati incercat vreodata. Cu zilele sale nesfarsit de lungi, cerul albastru, climatul polar si o abundenta de viata salbatica, printre care pinguini si balene, Patagonia este Chile, insa nu asa cum il stim noi.


Cotswolds, Anglia


Daca aceasta locatie este indeajuns de buna pentru vedetele britanicilor care isi fac veacul aici in fiecare week-end, atunci cu siguranta ca este la fel de buna si pentru noi, cei privati de lumina reflectarelor. Localizat in tinutul Gloucestershire, Cotswolds reproduce in cel mai amanuntit si placut detaliu aerul bonom si usor aristrocratic al Angliei, conservat cu succes departe de aglomerarile urbane. Spre deosebire de celelalte destinatii propuse, in Cotswolds, dincolo de peisaje verzi si aer curat, veti iubi peste masura zidurile, casele, caramizile, trotuarele, pub-urile si in mare, cam tot ce are legatura cu vechiul stil de viata britanic.

In timpul zilei va puteti destinde cu plimbari prin imprejurimile verzi, desi chiar si o plimbare prin satul in care alegeti sa va cazati nu va fi chiar o experienta urbana. Gradini aranjate si inflorite, ferestre incadrate de flori multicolore, o atmosfera linistita si o populatie primitoare sunt o reteta sigura si in acelasi timp, unica, de a uita de vacante in statiuni montane sau marine, aglomerate si moderne. La caderea serii te poti retrage in fata semineului pentru a citi o carte buna in timp ce savurezi un pahar de vin sau, daca deja ai intrat in spiritul britanic, iesi cu amicii intr-un pub si gusta berea originala a casei. Toamna este anotimpul perfect pentru a pasi pe taramul pierdut in timp al Cotswolds-ului, atunci cand natura se aliniaza la tendintele de un lux retinut ale vechiului stil de viata britanic.


Tristan da Cunha

Declarata oficial cea mai indepartata insula a lumii, Tristan da Cunha rasare in sudul Oceanului Atlantic ca un vulcan preistoric. Situata la o distanta de 2.000 de kilometri de insula Sf. Elena si la 2.800 de kilometri de Capul Bunei Sperante, insula pare sa isi merite pe buna dreptate renumele. In realitate, acest arhipelag format din insulele Nightingale, cateva insule nelocuite si una inaccesibila, pare a fi mai degraba o lume pierduta. Odata ajuns aici te-ai putea astepta oricand ca un T-Rex sa rasara din padurea inalta. Sa nu ne facem totusi o idee gresita despre Tristan da Cunha si despre motivul pentru care merita numele de paradis terestru.



Pe langa vegetatia bogata, exista aici si plaje intinse, vederi de neuitat catre marea de un albastru ireal, stanci de bazalt sfidatoare, o economie infloritoare, zero rata somajului si o rata a criminalitatii situata la aceeasi cifra. Iata cum aceasta insula, infricosatoare la prima vedere, s-a dovedit a fi o combinatie ideala intre natura si civilizatie. Am putea spune ca la cel din urma capitol, umanitatea a reusit sa faca ceea ce altfel a intocmit numai in teorie: o societate ideala, fara somaj si fara criminalitate. Altfel spus, o viata fara griji petrecuta pe o insula paradisiaca. Daca te-am convins si ai nevoie de o destinatie precisa, incearca Edinburgh, unde vei intalni cele mai primitoare gazde. Visul oricarui turist, concurenta in privinta ospitalitatii este destul de acerba in Tristan da Cunha. Aici locuiesc doar 8 familii, si, spre deliciul tau, fiecare dintre ele este dornica sa iti arate frumusetile celei mai indepartate insule din lume.



Sursa: (descopera.ro)