luni, 18 iulie 2011

Pericolele verii - prevenirea si tratarea lor

Printre razele soarelui, una dintre principalele bucurii ale verii, sau apa mării sau plajă, vara aduce cu ea şi destule neplăceri. Am mai discutat şi în alte articole despre insolaţii, arsuri solare, însă acestea nu sunt singurele pericole în materie de sănătate pe durata verii.

Erupţiile de acnee apar adesea în sezonul cald din cauza dereglărilor hormonale produse de expunerea îndelungată la soare, dar şi din cauza combinaţiei de transpiraţie şi praf la care este supus tenul în această perioadă. Se previne făcând cure cu frunze de păpădie sub formă de salată, consumând multe fructe de sezon şi zarzavaturi proaspete toate reglează activitatea endocrină şi ajută la eliminarea toxinelor din corp. Odată erupţiile acneice apărute, se tratează cu o mască din frunze de mărul-lupului: pulberea de plantă uscată se combină cu apa până când se formează o pastă care se aplică direct pe piele, unde se lasă vreme de 20-60 de minute, după care se îndepărtează. Cu condiţia să nu aveţi sensibilitate la ea, această plantă face adevărate minuni în combaterea acneei.

Hipertensiune arterială – Se consumă zilnic două linguriţe de pulbere de frunze de vâsc, obţinută prin măcinarea cu râşniţa electrică de cafea. Tratamentul se face vreme de 2 luni, cu câte 15 zile de pauză. Efectele apar după primele 3 săptămâni de administrare şi constau în scăderea gradată a tensiunii şi în stabilizarea valorilor acesteia. Pentru persoanele cu tensiunea foarte oscilantă se recomandă asocierea fiecărei linguriţe de vâsc cu încă una de pulbere de rozmarin.

Palpitaţii – Florile de păducel regularizează ritmul cardic şi, de asemenea, îl şi încetinesc în mod natural, fiind un bun ajutor şi în caz de tahicardie. Cele mai bune rezultate se obţin prin administrarea unei combinaţii în proporţii egale de tinctura de flori de păducel şi de iarbă de talpă-gâştei. Din acest amestec se ia câte o linguriţă la orele 6, 12, 18 şi 22. Se face tratament de câte 3 luni, urmate de 10 zile de pauză, după care se reia.

Diaree – Este o problemă care apare frecvent vară, din cauza calităţii apei, a alterării rapide a alimentelor, a spălării insuficiente a fructelor şi a legumelor, înainte de a fi consumate. Se tratează rapid şi eficient cu infuzie combinată de iarbă de coadă-racului, 4-6 linguriţe de plantă mărunţită se pun în jumătate de litru de apă călduţă şi se lasă să stea vreme de opt ore, după care se filtrează; maceratul se lasă deoparte, iar planta rămasă după filtrare se opăreşte cu încă jumătate de litru de apa clocotită şi se lasă să se răcească până ajunge la temperatură camerei.
Se filtrează infuzia astfel obţinută şi se combină cu maceratul pus deoparte anterior, abţinându-se aproximativ un litru de preparat. De regulă, acest remediu se bea pe stomacul gol, câte un litru pe zi, în cure de 2-6 zile(sura www. ladiescafe.ro)

duminică, 17 iulie 2011

Pantalonii scurti – inspira-te din tinutele vedetelor


Pantalonii scurti – inspira-te din tinutele vedetelor
Sursa foto: Hepta
Pantalonii scurti din denim sunt in tendinte in aceasta vara. Vezi cum i-au combinatvedetele din Miami si creaza-ti tinuta preferata. Inspira-te din tinutele vedetelor si poarta pantaloni scurti in combinatii interesante.

Emma Roberts poarta pantaloni scurtideschisi la culoare, pe care i-a combinat cu o bluza lejera, usor transparenta, o geanta tip postas si o pereche de balerini. O modalitate ideala de a purta pantalonii scurti in aceasta vara, cu conditia sa ai pielea putin bronzata. In aceasta privinta,Emma Roberts mai trebuie sa faca progrese.

Desi e miniona, Eva Longoria arata foarte bine in pantaloni scurti. Actrita a ales sa ii combine cu pantofi cu toc, o madalitate ideala de a castiga cativa centimetri in plus.

Lindsay Lohan
combina pantalonii scurti cu botine. Un stil garcon nu neaparat elegant, dar actrita a obisnuit criticii de moda cu tinutele ei. Combina pantalonii scurti cu o bluza dintr-un material vaporos sau chiar cu o ie si o pereche de bocanci pentru a obtine un look similar actriteiLindsay Lohan.

1emma-roberts.jpg
2eva-longoria.jpg
3lindsay-lohan.jpg


Kate Bosworth
poarta pantaloni scurti de culoare alba, pe care i-a combinat cu un tricou in culorile steagului Statelor Unite ale Americii. Un look bobo cu accente Woodstock.

Megan Fox
, bomba senzuala, poarta pantaloni scurti si un tricou verde olive. Un stil foarte simplu, dar care arata foarte bine pe trupul fara cusur al actritei.

Vanessa Hudgens adopta un stil inspirat din Pocahontas: pantaloni scurti din jeans si un top crosetat si accesorii boho. Un look foarte reusit si tineresc, ideal pentru varsta ei si pentru vara.

4kate-bosworth.jpg
5megan-fox.jpg
6vanessa-hudgens.jpg


Victoria Beckham a ales sa combine pantalonii scurti cu pantofi cu toc inalt si pulover in dungi Isabel Marant, o tinuta potrivita pentru o iesire in oras, care ii pune in evidenta picioarele lucrate in timpul orelor de sport.

Alessandra Ambrosio nu iese in oras fara catelusul ei, dar avand in vedere ca e vorba de o iesire obisnuita, si-a ales un outfit foarte trendy.Pantalonii scurti i-a combinat cu un tricou alb, dar a dat un accent de culoare tinutei terne, printr-o frumoasa esarfa intr-o nuanta puternica de roz.

Cameron Diaz iti recomanda o varianta sic, o combinatie intre o pereche de pantaloni scurti eleganti, o camasa alba si un sacou lejer, intr-o nuanta frumoasa de roz. Poti asorta tinutei o pereche de pantofi sau sandale cu toc Sergio Rossi, precum a facut-o Cameron Diaz. Este indicat sa alegi o pereche de pantofi si sandale cu toc inalt, care alungesc piciorul si dau un aspect frumos siluetei.

Naomi Watts a combinat o pereche de pantaloni scurti intr-o nuanta tonica de rosu cu un top din dantela si un cardigan scurt. O serie de proportii care alungesc silueta, iar contrastul dintre cele trei culori este foarte reusit.

Topul alb imaculat din dantela iese foarte bine in evidenta si pune in valoare atat cardiganul negru, cat si pantalonii scurti rosii. Privirea este centrata pe tinuta si ca sa nu iti fie distrasa atentia de la centrul de interes al intregului outfit, au fost alese accesorii in nuante neutre. Un look foarte reusit.

Inca un outfit cool iti propune Kate Bosworth. Actrita a adoptat un look de Barbie Girl si a ales sa poarte roz. Foarte frumoasa asocierea de texturi: denimul roz al pantalonilor scurti, combinat cu puloverul tricotat tot roz, de sub care se vede discret un top crosetat intr-o nuanta nude de bej, care creaza un contrast esential tinutei intre pulover si pantalonii scurti, ambele in nuante de roz.

Sau daca preferi, te poti inspira din tinuta lui Nicky Hilton si sa combinipantalonii scurti din denim cu o pereche de balerini cu varf ascutit si animal print si un maieu negru. Si, bineintels, nu uita de accesoriile cool ale acestei tinute, palaria si ochelariide soare, care te vor proteja de razele soarelui si in timpul unei iesiri in oras.

Alegerea e a ta.

10naomi-watts.jpg
11kate-bosworth (2).jpg
12nicky-hilton.jpg
7victoria-beckham.jpg
8alessandra - ambrosio.jpg
9cameron-diaz.jpg
sursa www.stilfeminin.ro