duminică, 26 septembrie 2010

ROMANIA - PALATUL MOGOSOAIA


Daca sunteti din Bucuresti si sunteti in cautarea unui loc care sa fie cat mai aproape , un loc in care puteti sa va relaxati si sa vizitati si ce va frumos si interesant va recomand Palatul Mogosoaia . Palatul se afla la 14 km de Bucuresti in comuna cu acelasi nume .In sine este superb, dar acelasi lucru se poate spune si despre zona in care este plasat. Palatul a fost inaltat pe malul lacului Mogosoaia, in mijlocul unui parc plin de verdeata si flori multicolore. Fatada dinspre lac a palatului da intr-o loggia foarte simpatica terasata pe mal in stil venetian tipic. Gardul viu este un alt deliciu reusit al parcului Palatului Mogosoaia, din acesta fiind realizate elemente frumoase cum ar fi mini-labirinturi, coloane sau arcade, toate inviorate din loc in loc cu flori.

Stilul constructiei este stilul brancovenesc sau stilul arhitectural romanesc renascentist, prezentand o combinatie de elemente otomane si venetiene. Predominanta in arhitectura palatului este caramida, iar decoratiunile sculptate in piatra sunt de inspiratie orientala, dand un farmec aparte cladirii
In parcul care inconjoara Palatul Mogosoaia se gasesc numeroase zone la marginea padurii din apropiere unde se poate face plaja, se pot juca badminton sau alte jocuri, se pot face gratare (nu ca as incuraja acest spirit) sau plimbari linistite. In weekend, zona este inundata pur si simplu de turisti.
Palatul Mogosoaia gazduieste si Muzeul de Arta Brancoveneasca, muzeu de sinteza a artei si culturii romanesti din cele 3 secole de devenire brancoveneasca.

Daca la etaj se afla incaperile si saloanele oficiale ale domnitorului si familiei sale, vom observa ca la parter vom gasi camere modeste destinate slujitorilor. Vom putea admira pe cele 2 etaje tablouri, piese de mobilier, tapiterii, covoare si alte obiecte de arta ale vremii. Salile sunt denumite sugestiv in functie de continut, perioada sau tara de specific – Sala Italiana, Sala Franceza, Sala Transilvana, Sala Turco-Persana, Sala Fanariota, Sala Cancelariei Domnesti, Sala Ortodoxa, Sala Sfatului Domnesc, Sala Scoartelor si Sala Hartilor.
Daca cumva vi se face foame aveti posibilitatea sa serviti masa la restaurantul din incinta palatului , mancarea este delicioasa .........preturile nu sunt asa mici dar merita sa luati masa intr-un loc atat de feeric cu aer aristocrat , marcat de istorie si de eleganta acelor vremuri .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu