luni, 18 iulie 2011

Pericolele verii - prevenirea si tratarea lor

Printre razele soarelui, una dintre principalele bucurii ale verii, sau apa mării sau plajă, vara aduce cu ea şi destule neplăceri. Am mai discutat şi în alte articole despre insolaţii, arsuri solare, însă acestea nu sunt singurele pericole în materie de sănătate pe durata verii.

Erupţiile de acnee apar adesea în sezonul cald din cauza dereglărilor hormonale produse de expunerea îndelungată la soare, dar şi din cauza combinaţiei de transpiraţie şi praf la care este supus tenul în această perioadă. Se previne făcând cure cu frunze de păpădie sub formă de salată, consumând multe fructe de sezon şi zarzavaturi proaspete toate reglează activitatea endocrină şi ajută la eliminarea toxinelor din corp. Odată erupţiile acneice apărute, se tratează cu o mască din frunze de mărul-lupului: pulberea de plantă uscată se combină cu apa până când se formează o pastă care se aplică direct pe piele, unde se lasă vreme de 20-60 de minute, după care se îndepărtează. Cu condiţia să nu aveţi sensibilitate la ea, această plantă face adevărate minuni în combaterea acneei.

Hipertensiune arterială – Se consumă zilnic două linguriţe de pulbere de frunze de vâsc, obţinută prin măcinarea cu râşniţa electrică de cafea. Tratamentul se face vreme de 2 luni, cu câte 15 zile de pauză. Efectele apar după primele 3 săptămâni de administrare şi constau în scăderea gradată a tensiunii şi în stabilizarea valorilor acesteia. Pentru persoanele cu tensiunea foarte oscilantă se recomandă asocierea fiecărei linguriţe de vâsc cu încă una de pulbere de rozmarin.

Palpitaţii – Florile de păducel regularizează ritmul cardic şi, de asemenea, îl şi încetinesc în mod natural, fiind un bun ajutor şi în caz de tahicardie. Cele mai bune rezultate se obţin prin administrarea unei combinaţii în proporţii egale de tinctura de flori de păducel şi de iarbă de talpă-gâştei. Din acest amestec se ia câte o linguriţă la orele 6, 12, 18 şi 22. Se face tratament de câte 3 luni, urmate de 10 zile de pauză, după care se reia.

Diaree – Este o problemă care apare frecvent vară, din cauza calităţii apei, a alterării rapide a alimentelor, a spălării insuficiente a fructelor şi a legumelor, înainte de a fi consumate. Se tratează rapid şi eficient cu infuzie combinată de iarbă de coadă-racului, 4-6 linguriţe de plantă mărunţită se pun în jumătate de litru de apă călduţă şi se lasă să stea vreme de opt ore, după care se filtrează; maceratul se lasă deoparte, iar planta rămasă după filtrare se opăreşte cu încă jumătate de litru de apa clocotită şi se lasă să se răcească până ajunge la temperatură camerei.
Se filtrează infuzia astfel obţinută şi se combină cu maceratul pus deoparte anterior, abţinându-se aproximativ un litru de preparat. De regulă, acest remediu se bea pe stomacul gol, câte un litru pe zi, în cure de 2-6 zile(sura www. ladiescafe.ro)

2 comentarii:

  1. SFATURI SI RETETE EXTRAORDINAR DE INTERESANTE SI SINT SIGURA EXTRAORDINAR DE FOLOSITOARE...!!!!!! ! "FELICITARI"!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. intradevar interesant si util "FELICITARI"

    RăspundețiȘtergere