vineri, 18 noiembrie 2011

Scopul scuza mijloacele!


Cum am putut deveni atat de fatarnici , de invidiosi ... atat de rai si de parsivi? Parca eram mai buni ...parca tineam cont de etica , de principii . Unde este loialitatea fata de prieteni ,fata de oamenii dragi , ne-am pierdut oare in goana asta nebuna dupa bani . Oare ce se intampla in sufletul omului care a fost tradat ? Oare ce se-ntampla in sufletul omului care-si atinge sopurile numai prin tradare . Cum ii putem recunoaste pe acei oameni care se folosesc de noi si cum putem sa ne indepartam de ei ? Sau oare ne folosim unii de altii , atat timp cat finalitatea ne poate aduce o satisfactie nu conteaza mijoacele prin care ajungem acolo ?
De multe ori multi oameni cad in capcana iluziei , si cred ca daca vor fi impreuna ...chiar daca nu au multe in comun, vor gasi un raspuns , se va intampla ceva maret , poate chiar miracole si intru-un final viata lor va fi un succes . Am stat vreodata sa reflectam daca intradevar intalnirea cu aceste persoane ne face bine , ma simt cu adevarat bine sau doar ma prefac ....Incet , incet o sa ajung sa o copiez si sa devin reflectia acestei persoane . Cum spunea Democrit : ,, Gloria si bogatia sunt bunuri nesigure daca nu exista minte ." si suflet , as contiua eu.
Dar trebuie sa fim constienti si de motivatiile noastre ascunse si de masca pe care ne-am creat-o pentru a ne ascunde . Nu este usor sa acceptam adevarul profund ca traim in falsitate si toate darurile frumoase ale vietii pe care sufletul nostru ni le poate arata nu le putem vedea datorita acestor piedici autoimpuse !

Un comentariu:

  1. Este foarte adevarat.Stau si ma gindesc; si poate ca nu sint singura....oare:..chear se merita sa traim viata,asa cum se nimereste pentru un motiv sau altul..? Viata este doar una.Trece foarte repede fara sa ne dam seama; si chear daca aduce citeodata si probleme mai mici sau mai mari,"VIATA" ESTE DARUL CEL MAI DE PRET PE LUME...!!! "PRETUITI VIATA"

    RăspundețiȘtergere