vineri, 6 ianuarie 2012

Greselile barbatului intr-o relatie

Orice relatie este o negociere subtila de forte, de dominare versus supunere, de alternare de roluri.
Greselile barbatilor in relatii sunt rezultatul unor cutume sociale, ale unor meschinarii mostenite din familie, a incapacitatii de a se separa de rolurile feminine vazute in familia sa, a fricilor si complexelor personale, a traumelor din relatiile anterioare. Si a faptului ca pur si simplu nu se pricep, nu stiu, nu le-a spus nimeni. Aceasta insa se va remedia cu acest articol.

1. Barbatul greseste intr-o relatie incercand sa fie el insusi. Cu animalismul sau funciar, cu nevoile sale de copil in cautare de o mama eterna, cu incapacitatea de a suporta orice critica, cu nevoia imatura de fi mintit frumos ca este primul, ca este cel mai tare, cel mai potent.

2. Barbatul greseste atunci cand nu intelege ca femeia si barbatul sunt doua creaturi extrem de diferite. Ca femeia are nevoie de cuvinte, de tandrete, de atingeri care sa nu aiba drept scop declarat si imperativ sexul. Ca femeia are nevoie sa fie mintita frumos din cand in cand, chiar daca ea stie acest lucru.
3. Barbatul greseste atunci cand neaga diferenta de roluri barbat versus femeie, atunci cand se asteapta in mod utopic la egalitate. Femeia si barbatul nu sunt egali. Faptul ca o femeie poate conduce o masina mai bine decat un barbat este o exceptie. Sau ca un barbat stie la fel de multe cuvinte ca o femeie, este de asemenea o exceptie.
Barbatul si femeia au abilitati diferite. Nu-i cere femeii sa fie excesiv de rationala, ea este o fiinta emotionala in primul rand. Daca ar fi fost atat de rationala, probabil nu s-ar mai fi indragostit de tine de la bun inceput.

4. Barbatul greseste atunci cand cere ca femeia sa indeplineasca toate rolurile posibile: mama, sora, amanta, prietena, sotie. Daca barbatul indeplineste complementar toate aceste roluri, atunci este justificat sa ceara pe masura. Intotdeauna insa este vorba de cerere si oferta in relatie. Ofera mai mult daca vrei mai mult. Ofera totul daca ceri totul.

5. Barbatul greseste atunci cand nu este suficient de discret in cazul in care isi inseala iubita, astfel incat aceasta sa nu afle.O insulta astfel de doua ori, nu numai ca femeie, dar ii insulta si inteligenta. Femeia are resurse nelimitate in a ierta, daca stii in a-ti face mea culpa, daca stii a compensa pentru greselile facute, daca stii a te schimba suficient cat sa mai poate pastra speranta.

6. Barbatul greseste atunci cand incearca sa isi controleze partenera afisand o gelozie feroce. Un dram de gelozie este binevenita, insa patologicul o indeparteaza. Cea mai buna metoda de a-ti fideliza partenerul este sa ii oferi totul, sa ii indeplinesti toate nevoile. Sa ii oferi siguranta cat si impredictibil, sa ii oferi iubire cat si pasiune, sa ii oferi dominare cat si supunere, sa ii oferi libertate cat si control, sa ii oferi divin cat si animalic.

7. Barbatul greseste uitand ce scurtcircuit cerebral poate provoca un buchet de flori sau un mic cadou daruite fara motiv, doar de dragul ei. Femeia este o fiinta care are nevoie in permanenta sa se simta ocrotita, sustinuta, sa simta ca barbatul ei o va proteja. E un dat genetic, nu mai lupta impotriva lui, nu investitia materiala conteaza neaparat, ci cea emotionala, sa simta ca o pricepi suficient de mult ca sa ii accepti aceste nevoi irationale, dar atat de usor de satisfacut.

8. Barbatul greseste atunci cand considera ca femeia trebuie sa faca totul in casa. Daca i se pare nedemn sa o ajute la gospodarie, este binevenit sa angajeze o menajera in locul sau. Femeia nu poate fi bijuteria creatiei daca nu are timp si resurse sa se ocupe de ea. Prozaicul cotidianului nu-i permite sa se ocupe de ea asa cum ar trebui. Aceste neintelegeri ce tin de pragmatismul traitului in doi pot afecta enorm alchimia emotionala si erotica dintre cei doi.

9. Barbatul greseste atunci cand se considera prea barbat ca sa poata plange cand simte, sa se arate vulnerabil atunci cand chiar este, sa ceara un sfat sau ajutorul atunci cand il poate primi. Frumusetea unei relatii vine din alternarea rolurilor, de forta si de vulnerabilitate.

10-16. Barbatul greseste atunci cand nu rationalizeaza suficient de mult clipa de tentatie care il face sa cedeze instinctului sexual si isi inseala iubita. Cateva clipe de placere nu merita sa riste o relatie frumoasa.

17. Barbatul greseste atunci cand subestimeaza femeia. Ea este capabila sa citeasca emotiile mult mai bine decat un barbat. Ea va simti cand el minte, cand el admira o alta femeie, cand el o inseala, cand el este absent din relatie.

18. Barbatul greseste atunci cand incearca sa controleze financiar o femeie. Cand crede ca o poate cumpara sau umili prin resursele sale. Femeia ii va plati intr-un final toate meschinariile de care el a dat dovada.

19. Barbatul greseste atunci cand prefera o femeie frumoasa cu un IQ mic sperand ca astfel o va controla mai bine. Femeia trofeu va fi trofeu doar pentru inceput. Fara baze solide emotionale si intelectuale, orice relatie se va degrada, indiferent de cat de bun este sexul.

20. Barbatul greseste atunci cand incearca sa limiteze femeia in a se dezvolta, cand nu o sustine in planurile ei, fiindu-i teama de fortele ei, simtindu-se complexat daca ea la un moment dat va avea o pozitie sociala mai buna de exemplu.

Cel mai prost sfat care poate fi dat cuiva este “fii tu insuti pur si simplu”. Gresit. Fii intotdeauna mai bun, mai mult decat ceea ce esti. Fii eul tau ideal, cel care iti imaginezi tu ca esti dar nu esti in realitate. Fii mai bun, mai galant, mai generos, mai tandru, mai creativ, mai barbat.
O relatie in care nu cresti, nu devii mai mult, mai bogat, mai nobil, in care animalicul nu este supus de divin, in care nu reusesti sa iesi din tine insuti pentru altcineva, este o relatie in care mori incet.

Iubirea in esenta este o nebunie in doi iar dependenta noastra de iubire este doar expresia nevoii de irationalitate exprimata in invingerea instinctului egoist de conservare pentru a face fericit un alt eu. Poti alege, ca multi altii, comfortul unei relatii sigure, molcome, lipsita de pasiune dar sigura.
Nu pentru totdeauna insa. Vei vrea sa te simti viu, vei vrea sa traiesti intens, vei vrea sa sfidezi efemerul cu iluzia vesniciei oferita de cateva clipe de iubire autentica. Iar daca ai gasit-o, fii destept si fa totul pentru a o pastra.

…si 21. Barbatul greseste atunci cand nu citeste si nu aplica sfaturile din acest articol


Stiu ca va place, ... dar e valabil si pt noi femeile !
Va rog sa comentati... astept parerea voastra cu interes.
Practic e un indemn la elevare continua, la trevzie! dincolo de bla-bla-urile ... stiute
Relatia se construieste permanent si daca responsabilizam doar o parte... nu ajuta, pt ca nu e practic , moral sau sanatos.
E un impuls pt a deveni mereu mai constiente si a manifesta tot mai mult virtutile si darurile primite.
Daruind ... ele se vor amplifica, ceea ce aduce frumusete, dragoste si bucurie, atat in fiecare partener, in relatie, cat si in jurul nostru.
Iar daca extrapolam, poate fi valabil si in alte relatii (nu doar in cea de cuplu sau barbat-femeie).
Lasam de-o parte aspectele care se refera la relatia sexuala si ramane o relatie intre doua persoane – ca sa creasca in frumusete si iubire, tot de noi depinde, daca alegem sa ne depasim neintelegerile, frustarile, irm si sa manifestam mai mult ED .
Va multumesc

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu