vineri, 23 martie 2012

Lucruri pe care le afli dupa casatorie


Foarte multe cupluri cred ca se cunosc suficient inainte de a se casatori, insa casnicia dovedeste contrariul. Viata in doi poate fi plina de surprize, dezamagiri si bucurii in aceeasi masura. Oamenii sunt surprinsi ca si cele mai intime relatii au dedesubturi, lucruri care asteapta sa fie descoperite.

Iata cateva aspecte pe care partenerii le pot afla dupa ani buni de convietuire:

- Familia conteaza mai mult decat s-ar fi asteptat. Desi cred ca pot negocia foarte bine relatia cu socrii, dupa casatorie, acest lucru se poate dovedi surprinzator de greu. Foarte multe cupluri sunt, de asemenea, surprinse de asemanarile dintre casnicia lor si cea a parintilor. Adesea ele subestimeaza istoricul familial. Convingerile lor despre casatorie pot fi initial foarte diferite de cele ale parintilor, pentru ca ulterior sa se comporte la fel ca ei. Se cearta din aceleasi motive, gestioneaza la fel problemele.

- Problemele se inmultesc. Foarte multe cupluri cred ca problemele se rezolva mai usor in doi. Ulterior, realizeaza ca, de fapt, problemele cresc ca numar si ca dificultate. Totul acum se imparte in cuplu, inclusiv problemele, ceea ce poate fi si multumitor, dar si stresant. Cuplurile nu se asteptau la un volum atat de mare de "probleme" inainte de casatorie si nu credeau ca pentru a mentine o casnicie fericita trebuie sa faca eforturi, sa se deconecteze de la problemele curente si sa discute si despre aspiratii, sentimente si planuri de viitor.

- Reprosuri. Multe persoane marturisesc ca simt intens nevoia sa-i reproseze partenerului lucruri marunte. Surprinzator este ca inainte de casatorie nu credeau ca vor deveni pisalogi. Daca nu sunt discutate, problemele domestice, tabieturile celuilalt sau alte probleme "marunte" relatia poate sa degenereze.

- Importanta complimentelor. Chiar si expertii se declara surprinsi de importanta complimentelor intr-o relatie pe termen lung. Este necesar ca partenerul sa-ti acorde importanta, sa simti ca esti iubit. Nu trebuie sa te straduiesti sa cauti complimente, poti sa-i multumesti ca te-a ajutat la curatenie sau poti sa-i reamintesti ca il iubesti.

- Casnicia nu trateaza frustrarile preexistente. Un mariaj fericit nu suplineste un job stresant, problemele de sanatate, depresiile si alte probleme preexistente casatoriei. Multe greutati sunt puse insa gratuit pe seama celuilalt. Este intotdeauna mai usor sa-i invinovatesti pe altii pentru problemele tale.

- Casnicia creste capacitatea cuplului de a rezista la probleme dificile. Cand apar dificultati in familie, precum boli severe, probleme ale copiilor, sotii isi dau seama ca, de fapt, toate celelalte probleme sunt mici si descopera adevaratele valori.

Barbatii si casatoria

Casatoria este un subiect care a atras mult interes din partea oamenilor de stiinta care au ajuns la concluzia ca barbatii devin mai responsabili dupa casatorie si ca oamenii casatoriti tind sa fie mai sanatosi si sa traiasca mai mult, in plus sunt mai putin deprimati decat cei singuri.
De mult timp se crede ca mariajul reduce, in general, comportamentul ilegal si agresiv la barbati.

Exista cu adevarat o legatura intre comportamentul barbatilor si casatorie sau pur si simplu barbatii mai sociabili au mai multe sanse sa se casatoreasca? Studiile realizate arata ca ambele variante sunt posibile. Barbatii cu o atitudine antisociala - oameni agresivi, care nu simt remuscari, au un comportament iresponsabil si nu tin cont de drepturile celorlalti - sunt mai predispusi sa ramana burlaci.

Tulburarea de personalitate antisociala este deseori inteleasa gresit, iar persoana este considerata asociala. De fapt, comportamentul antisocial presupune incalcarea drepturilor si amenintarea sigurantei celor din jur.

Cercetarile pe perechi de gemeni de sex masculin, atunci cand aveau 17, 20, 24 si 29 de ani concluzioneaza ca cei care au fost mai putin antisociali cand aveau 17 si 20 de ani au fost mai susceptibili de a se casatori pana la varsta de 29. Chiar si cei cu tendinte antisociale care s-au casatorit au devenit mai sociabili.

Dupa casatorie se schimba comportamentul ambilor parteneri, deoarece intra in vigoare modele pe care le-au invatat de la parinti si etica pe care institutia casatoriei o impune. Daca barbatul a trait intr-o familie patriarhala va incerca sa copieze comportamentul tatalui si se va astepta ca femeia sa fie supusa. Daca partenera nu se va adapta noului stil de viata, barbatul poate avea un comportament agresiv.

Desigur ca un barbat casatorit nu va avea un comportament antisocial, deoarece nu are ocazia sa isi manifeste acest comportament. Poate iesi in fiecare weekend sa se imbete? Nu, pentru ca institutia casatoriei ii impune sa stea acasa cu sotia. In plus, dupa casatorie barbatii, se simt responsabili pentru familia lor si de aceea nu se mai implica in activitati ilegale.

Reguli pentru cuplurile care rezistã in timp :

1. Adresati-va unul altuia pe numele de botez.
2. Respectati unul altuia viata particulara (intima).
3. Manifestati incredere reciproca.
4. Fiti punctuali si respectati-va promisiunile.
5. Uitati-va in ochii interlocutorului in timpul conversatiei.
6. Nu va criticati unul pe altul in public, in fata copiilor, a parintilor sau amicilor.
7. Sprijiniti-va partenerul mai ales in absenta acestuia sau cand este intr-o situatie dificila.
8. Pastrati secretele cuplului dvs.
9. Aratati-va interesul fata de sentimentele celuilalt.
10. Fiti corecti si credinciosi unul fatã de celalalt.
11. Transmiteti vestile bune si comunicati permanent.
12. Oferiti-va unul altuia cadouri cu ocazia aniversarilor. Oferiti cadouri, recompense si favoruri neasteptate.
13. Tolerati-va unul altuia prietenii sau rudele.
14. Imaginati surprize placute celuilalt...

citynews.ro
Foto: sxc.hu

3 comentarii:

  1. Numele meu este Lilian N. Aceasta este o zi plină de bucurie a vieții mele din cauza ajutorului pe care mi-a oferit-o Dr.saguru, ajutându-mă să-mi recuperez ex-soțul cu vraja lui magică și de dragoste. Am fost căsătorit timp de 6 ani și a fost atât de teribil pentru că soțul meu mă înșela într-adevăr și căuta un divorț, dar când am întâlnit e-mailul Dr.saguru pe internet despre modul în care a ajutat atât de mulți oameni să-și primească ex și de a ajuta la stabilirea relației. și să facă oamenii să fie fericiți în relația lor. Mi-am explicat situația și i-am căutat ajutorul, dar spre cea mai mare surpriză, mi-a spus că mă va ajuta cu cazul meu și că acum sarbatoresc pentru că soțul meu sa schimbat complet pentru totdeauna. El vrea întotdeauna să fie lângă mine și nu poate face nimic fără prezența mea. Mă bucur foarte mult de căsnicia mea, o celebrare mare. Voi continua să depun mărturie pe internet pentru că Dr. Saguru este cu adevărat un adevărat vrăjitor. VĂ RUGĂM SĂ VĂ RUGĂM AJUTAȚI DOCTOR SAGURU ACUM ACUM DUPĂ EMAIL: drsagurusolutions@gmail.com sau WhatsApp +2349037545183 El este singurul răspuns la problema dvs. și te face să te simți fericit în relația ta.
    1 LOVE SPELL
    2 CÂȘTIGĂȚI BACK EX
    3 FRUCTE DE FEMEI
    4 PROMOȚIE SPELL
    5 SPELL DE PROTECȚIE
    6 SPELL BUSINESS
    7 SPELL GOOD JOB
    8 LOTTERY SPELL și SPELL CASE SPELL.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi nombre es Negación Edward, quiero agradecer al Dr. Patrick que lanzó un HECHIZO que ayudó a mi familia a ganar un caso judicial que habría condenado a mi hermano de por vida, quien fue acusado de asesinato. Mi familia y yo estamos totalmente agradecidos. También puede contactarlo si tiene un desafío similar en el correo electrónico: drpatrickspelltample2001@gmail.com, también lanzó un hechizo para ganar la lotería, recuperar a su ex amante, hechizo de promoción, hechizo de suerte, coronavirus COVID 19, cura de vih / sida, cáncer, hechizo para tener hijos, etc.

    RăspundețiȘtergere