luni, 18 octombrie 2010

Vacanta de iarna - Statiunea Paltinis


O statiune frumoasa , nesufocata inca de pensiuni si hoteluri care mai de care mai mari si mai colorate .......nimic de genul Valea Prahovei . Din Sibiu pana in statiune aveti un traseu cu un peisaj superb cu multe dealuri si vai intinse . Vreo 5-10 km urcati ...asa ca masina trebuie echipata de iarna
.Statiunea Paltinis este situata in centrul Romaniei (judetul Sibiu), pe coasta de nord-est a muntilor Cindrel (Carpatii Meridionali), in mijlocul unor paduri de conifere, sub virful Oncesti, la 90 km de Medias si la 32 km SV de municipiul Sibiu, de care este legat printr-o sosea modernizata.

Paltinis este statiunea din Romania aflata la cea mai ridicata altitudine, 1450 m.

Statiunea detine mai multe hoteluri, numeroase cabane si vile, facilitati de recreere ca restaurante, club cu teatru si cinema, discoteca, biblioteca, terenuri de volei, tenis si handbal. In timpul iernii sunt disponibile mai multe pirtii de schi de dificultati variate, un telescaun si teleschi. Masivul Cindrel, prin morfologia sa (culmi domoale si platouri), se preteaza foarte bine pentru practicarea schiului de fond.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu