joi, 12 mai 2011

Trup sau suflet...?

Dragoste sau logica?
Om sau masinarie? Daca nu ai avea sentimente, ai fi condusa in orice circumstante, situatii, imprejurari, de reguli si logica. Insa esti om, ai sentimente si dintre acestea cel mai puternic e cu siguranta dragostea, un sentiment pe deplin liber, ce nu admite constrangeri si nu se supune niciunei reguli. Fiind om, cel mai ilogic lucru pe care il poti face e sa te impotrivesti sentimentelor. Astfel, singura logica corect aplicabila e sa le cedezi. Dragostea invinge mereu.

Trup sau suflet?
Spre deosebire de dragoste si logica, acestea doua nu sunt in opozitie, ci dependente unul de celalalt. Totusi, sunt puse mereu in balanta, in asteptarea unei alegeri, insa balanta ramane in echilibru perfect, fiindca pot exista doar fie amandoua, fie niciunul. La fel ca barbatul si femeia, intunericul si lumina, frigul si caldura, atat trupul si sufletul in sine cat si tot ce le leaga sunt perfect simetrice.

Viata sau moarte?
Imagineaza-ti doua persoane deosebit de marete, extrem de capabile. In fata mortii, insa, se distinge o singura diferenta intre ele: una se teme, cealalta absolut deloc. Ai fi tentata sa crezi ca cea dintai ar avea nevoie de sprijin, insa te-ai insela. Esti sigura ca cea de-a doua e demna de lauda si nu de mila? Fiindca singura cale ca o persoana sa fie fara de frica in fata mortii, e ca acea persoana sa nu-si iubeasca cu adevarat propria viata. De aceea nu se teme sa o piarda. Viata e tot ce ai. Moartea e elementul care iti va lua si aceasta singura posesie. Dedica-ti toate gandurile vietii si niciunul mortii. Moartea va veni oricum, insa viata nu se traieste cu adevarat de una singura. Aici nu exista nicio balanta. Nu exista 50% - 50%. Viata e 100%.

Liniste sau haos?
Liniste? De ce ai alege linistea? Fie ca vrei sau nu, linistea iti e data in cel putin doua cazuri: cand dormi si cand mori. Aproximativ jumatate din viata e deja liniste. Dupa ce mori e numai liniste. De ce ai alege linistea? Alege un haos, format insa nu din flacari, ci din artificii, din culoare.(sursa nightfall)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu