duminică, 6 martie 2011

6 pasi de refacere a pielii pentru primavara

Martie 2011
6 pasi de refacere a pielii pentru primavara
Foto: Hepta
Odata cu venirea primaverii, pielea ta va fi supusa unor schimbari care o pot afecta. De aceea, trebuie sa fii pregatita cu toate solutiile posibile pentru ca trecerea de la iarna si temperaturi scazute la vremea frumoasa si calda sa se faca firesc, fara probleme din punct de vedere dermatologic.

Avem pentru tine 6 pasi de refacere a pielii pentru venirea primaverii:

1. Foloseste produse cu protectie solara

Chiar daca pana la vara si soare puternic mai este timp, totusi pielea ta nu mai este obisnuita din perioada iernii cu expunerea la soare. De aceea este bine sa iti ingrijesti pielea cu ajutorul produselor cosmetice cu protectie solara cu un SPF corespunzator.

2. Nu uita de hidratare

Chiar daca treptat va disparea gerul si aerul uscat care iti afectau pielea pana acum, provocand descuamare, totusi nu trebuie sa neglijezi hidratarea nici pe perioada primaverii. Desi temperaturile sunt mai ridicate si tenul tinde sa se ingrase, nu uita sa bei apa pe toata perioada zilei si sa folosesti produse cosmetice hidratante, dupa ce ai curatat pielea cu un demachiat sau o lotiune tonica.

3. Foloseste machiajul mineral


Odata cu venirea primaverii, uita de machiajul incarcat si foloseste un machiaj mai usor, cat mai apropiat de natural. Vei putea obtine acelasi machiaj perfect si in acelasi timp te vei simti mai bine, deoarece pielea ta va respira mai bine.

4. Foloseste o masca de curatare o data pe saptamana

Pastreaza-ti pielea curata si perfecta, fara cosuri sau pete folosind o data pe saptamana o masca de curatare a porilor in profunzime. Daca observi ca pielea tinde sa se ingrase mai mult pe perioada iernii, fa tot posibilul sa iti mentii pielea curata si cat mai departe de praf si sebum.

5. Exfoliere regulata


Perioada rece a iernii este posibil sa iti fi lasat o piele cu zone uscate, coji sau pete rosii care sunt greu de mascat prin intermediul machiajului. Scapa de ele cu ajutorul unui scrub facial sau mergi la un spa pentru un tratament profesionist de microdermabraziune. Pielea ta va arata si se va simti mai proaspata, mai moale si mai tonifiata datorita unor sesiune de exfoliere regulate.

6. Arunca la gunoi produsele cosmetice vechi

Niciodata sa nu mai folosesti produse cosmetice vechi sau de care in orice caz nu mai stii de cand le ai si cat mai sunt valabile, indiferent ca este vorba de produse de ingrijire sau de produse de machiaj. Acestea pot provoca probleme serioase tenului, pot astupa porii, pot produce iritatii si iti pot face pielea sa fie lipsita de stralucire. Asa ca vezi care sunt datele de valabilitate ale produselor cosmetice pe care le folosesti si arunca tot ce este expirat.
stilfeminin.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu