luni, 21 martie 2011

Cinci solutii pentru un mariaj fericit

Nu orice mariaj rezista la proba timpului. Primele luni pot fi de vis, urmate apoi de neintelegeri, divergente de opinie, probleme de diferite tipuri si nemultumiri reciproce. Ce se poate face insa pentru a "trai fericiti pana la adanci batraneti?". Afla din randurile urmatoare.

1. Ramai implicata emotional

Problemele realiste, care te aduc de fiecare data cu picioarele pe pamant, legate de cresterea copiilor, dificultati financiare, probleme de zi cu zi te fac sa uiti de partea ta sentimentala. Te concentrezi mai mult pe ceea ce te afecteaza in mod direct decat pe sentimentele pe care le nutresti fata de cei de langa tine.

Iti poti salva insa mariajul prin realizarea unui echilibru intre felul tau de a fi realist si partea ta emotionala. Nu uita sa arati afectiune, sa te implici si cu sufletul in tot ceea ce faci, practic sa iubesti. Iar principalul subiect catre care trebuie sa iti indrepti doza de iubire este sotul tau.

2. Organizeaza activitati in doi

Activitatile planuite in doi va tin apropiati. Bineinteles, trebuie sa tineti cont de ambele pareri si hobby-uri. Nu il obliga sa faca ceva ce il enerveaza, doar pentru ca tie iti place. Situatia trebuie sa se aplice si in ceea ce il priveste. Gasiti puncte comune si agatati-va de ele. Va vor ajuta sa aveti mereu activitate atunci cand nu stiti ce anume sa faceti.

3. Respectati nevoia fiecaruia de singuratate

Sunteti mai mult decat un cuplu, sunteti casatoriti. Asta implica in mare parte o viata in doi. Insa fiecare om are nevoie de perioadele lui de singuratate. Incearca sa nu intelegi gresit rugamintea lui de a-l lasa singur sau de a iesi in oras cu prietenii. Si tu ai nevoie de momente in care sa fii singura si sa faci lucruri care iti plac. Asta nu inseamna insa separare sau un semnal de racire a relatiei. Este absolut firesc sa simti nevoia de a evada din cand in cand din viata in doi.

4. Discutati pe diverse subiecte

Gasiti pasiuni comune si discutati despre ele. Dincolo de punctele comune, puteti vorbi si despre ceea ce intereseaza doar pe unul dintre voi. Astfel celalalt afla lucruri noi si interesante. Gasiti zi de zi subiecte de dezbatut, va ajuta sa va apropiati si sa emiteti pareri personale. De asemenea, va veti cunoaste in permanenta unul pe celalalt si nu va trece zi fara sa comunicati, indiferent de subiect.

5. Fii increzatoare si optimista

De foarte multe ori, lucrurile sunt asa cum le percepem noi. Daca tu ai impresia ca relatia ta este cea mai dificila posibila, vei trai cu aceasta impresie si nu vei fi capabila sa vezi situatia si intr-o lumina mai favorabila.

Schimba-ti atitudinea la 180 de grade si vei observa o schimbare nesperata. Trebuie sa ai incredere ca lucrurile vor merge si mai bine la un moment dat, iar optimismul te va ajuta sa treci mai usor peste perioadele dificile din cuplu. Mai ai nevoie si de implicare pentru ca situatia sa se schimbe si de asemenea este necesar sa il determini si pe sotul tau sa isi doreasca o relatie cat mai buna intre voi doi.
stilfeminin.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu