sâmbătă, 12 martie 2011

Tsunami astral ce ne poate schimba destinul

Vremea schimbarilor furtunoase

TSUNAMI-69961In martie si aprilie un convoi planetar traverseaza impulsivul Berbec. Acest tsunami astral matura din viata noastra toate aspectele redundante, toxice si inutile, ce ne tin pe loc si nu ne mai permit sa avansam. Primavara lui 2011 ne schimba viata!

Convoiul incepe sa se formeze din 9 martie cand lui Jupiter (care deja se afla in Berbec din 22 ianuarie 2011 si va sta aici pana pe 4 iunie 2011) i se alatura Mercur. Jupiter este astrul care conduce tot convoiul planetar ce tranziteaza Berbecul, convoi responsabil de marile schimbari din viata noastra. Pentru unii e vorba de schimbari de relatii, sens si scopuri, pentru altii de schimbari de situatie prezenta datorita efortului personal si a curajului afirmarii.

Indiferent de zodia noastra de nastere sau de cea din ascendent, toti vom fi provocati sa dam un test de curaj. Curajul de a recunoaste cine suntem de fapt (ce vrem in viata, ce ne place sa facem, care ne sunt valorile, cu cine vrem sa ne asociem si cu cine nu etc.) si ce vrem sa facem cu viata noastra mai departe.

In unele cazuri, tranzitul furtunos al planetelor in Berbec poate schimba major destinul. Poate rupe relatii bazate doar pe promisiune si buna-intentie, dar nu si pe iubire; poate prabusi cariere bazate doar pe dorinta de castig, poate zdruncina sanatatea sabotata de prea multa pasiune, de pofte nestapanite sau de inconstienta si comoditate.

Acum, cu toti trecem prin schimbari furtunoase, indiferent ce trenuri am ratat sau in care ne-am urcat in trecut. Fiecare om de pe planeta isi manifesta, mai puternic in prima jumatate a acestui an, nevoia de libertate si curajul de a fi el insusi. Pentru unii este nevoie de o criza, de o mica isterie pentru a putea constientiza cine sunt, ce le trebuie si ce nu le trebuie in viata. La foarte multi cutitul a ajuns la os. Altii sunt mai constienti de sine si realizeaza (inainte ca mari drame sa se produca) ce trebuie sa faca cu viata lor si ce trebuie sa schimbe la ei insisi.

Suntem chemati sa fim noi insine. Orice ar insemna asta. Sa fim sinceri cu noi, cand ne privim in oglinda. Sa ne aratam celorlalti asa cum suntem, fara sa ne menajam pe noi sau sa ii menajam pe ei. Dar daca nu o putem face, daca insasi viata noastra n-o putem recunoaste ca fiind a noastra (si ni se pare ca jucam alt rol ce ne este complet strain) atunci contextul planetar ne impune oprirea jocului si schimbarea directiei.

Berbecul este zodia ce gazduieste cel mai puternic tranzit planetar din acest an (puternic, in sensul in care genereaza cele mai mari schimbari). Momentul a avut o avanpremiera in perioada iunie-august 2010. Rememorati intentiile, proiectele, initiativele si deciziile avute atunci. Daca ati batut in retragere sau n-ati avansat cu demersurile voastre, acum aveti sansa sa demonstrati vointa mai mare, claritate in gandire, hotarare in actiuni. Lunile de iarna, cu tranzitul planetelor in Varsator si Pesti au ajutat la conturarea unui nou viitor, a unei alte viziuni despre cum ar putea fi viata voastra si apoi la incheierea socotelilor cu trecutul, la o benefica renuntare la tot ce ne tine pe loc, ne afecteaza sanatatea, ne tradeaza constiinta. Berbecul, reprezentand constiinta de-a fi, ne obliga sa ne sondam constiinta in toate situatiile de viata si sa vedem daca suntem conformi cu noi insine sau ne mintim si pe noi si pe cei din jurul nostru. Asta nu inseamna egoism ci realism. A sti cine esti si a fi conform cu tine insuti iti usureaza si tie existenta si celor din jurul tau, neinducandu-i in eroare. Si incepi sa traiesti adevarata ta viata, orice ar insemna asta. Cand traim adevarata noastra constiinta si viata, orice dificultate este primita cu inima deschisa si cu sufletul impacat – iar de aici ne luam enorm de multa putere si bucurie ce ne ajuta sa depasim provocarile. Pe cand tradarea propriei fiinte si a propriului Sine ne face sclavi lipsiti de putere ai unei realitati pe care ne-o impunem – incepem sa traim impotriva propriei noastre vieti.

Pana pe 2 aprilie (sub influenta conjunctiei Mercur-Jupiter in Berbec) avem timp sa ne gandim la propria persoana, la cine vrem sa fim, cum vrem sa fim noi in viata noastra, sa ne gandim la scopurile noastre si sa ne asiguram ca le alegem pe baza inimii si constiintei noastre si nu doar pe baza nevoilor, ambitiilor, vanitatilor, fricilor noastre. Asta inseamna sa incepem sa traim o viata din expresie de sine, exprimandu-ne pe noi insine si nu o viata traita din nevoia de comoditate si confort, ori impinsi de ambitia reusitei sau de frica saraciei si acceptarea vasalitatii.

O viata traita din expresie de Sine asigura mereu o reusita profunda, satisfacatoare material si implinitoare sufleteste. Pentru ca Sinele (spiritul nostru divin) asigura prosperitatea, bucuria si iubirea. O viata traita din frica sau ambitia sterila a succesului nu garanteaza nimic, de aceea atingerea obiectivelor e calpa, amorfa si nu aduce fericire – pot marturisi asta cei care nu vad niciodata mai departe de scop si reusita, nu ancoreaza efortul lor in inima si constiinta, nu se exprima pe sine in munca lor, ci doar vointa expresa de a atinge obiectivul.

Din 9 martie Mercur ne obliga sa nu ne mai ignoram constiinta – stiinta de Sine. Si sa privim in noi si la viata noastra. Si sa aflam daca ne-am ratacit de noi insine, daca nu mai stim cine suntem, daca suntem straini pentru noi insine, daca, dimpotriva, ne onoram prin ce facem, daca suntem loiali unor convingeri si credinte constructive si onorante sau inchistate si egoiste. Care ne sunt crezurile, adevarurile? Cum le afirmam? Cat de limitati suntem de propriile noastre adevaruri? Facem din credintele noastre inchisoarea noastra tinand viata si oamenii la distanta sau facem doar un cadru viu de orientare?

Mercur in Berbec ne obliga sa fim brutal de sinceri cu noi insine si sa raspundem unor mari intrebari:

- Vreau eu cu adevarat ceea ce mi-am propus sau m-am angajat sa fac?

- Cred cu adevarat in ceea ce am afirmat?

- Ma simt demn si onorat de postura in care m-am pus?

- Sunt conform cu mine insumi in situatia pe care o traiesc?

- Mai este de actualitate si ma mai reprezinta scopul pe care mi l-am fixat in urma cu ceva timp?

- Ma reprezinta functia pe care o detin?

- Ma onoreaza rolul si contributia pe care le am in familie si la munca?

- Ma onoreaza postura sociala si profesionala in care ma aflu?

- Mai iubesc persoana de langa si mine si vreau eu cu devarat aceasta relatie?

- Mai vreau eu sa pastrez angajamentul pe care mi l-am luat?

- Sunt eu cu adevarat parinte asa cum pot fi eu la cel mai inalt nivel al acestui rol?

- Simt cu adevarat cuvintele pe care le rostesc si promisiunile pe care le fac?

- Imi traiesc cu adevarat constiinta de fiecare data cand actionez, relationez sau iau decizii?

planets (1)Din 12 martie Uranus intra in Berbec si va ocupa acest semn 7 ani! Astrul indica un timp al curajului de a ne exprima pe noi insine: fire si credinte personale. In cadrul acestui lung interval de timp, aceasta primavara este revolutionara, dupa cum vor fi si pasajele iulie – august 2013 si decembrie 2013- august 2014.

Uranus indica un curaj „electric” ce ne impinge sa ne exprimam clar vointa si personalitatea. Destinul poate cunoaste rasturnari teatrale, putem manifesta impulsuri irationale dar extrem de puternice. De aceea un atrenament anterior in contactul cu propria constiinta si o buna intuitie ne vor ghida spre impulsuri si porniri pozitive fata de propriul nostru destin. Iar rasturnarile de situatie, chiar daca brutale vor fi evolutive si salutare. Uranus, ca palneta colectiva, ne scoate din anonimat promovandu-ne unicitatea, originalitatea. Talentele noastre speciale sunt chemate sa iasa la rampa, punandu-ne intr-o lumina unica.

Din 24 martie si pana pe 16 decembrie 2011 Luna Neagra (Lilith) se afla si ea in Berbec. Lilith aduce la suprafata ravnirile si aviditatile noastre. Fiind in Berbec, ne vom dori mai mult curaj, expunere, putere si afirmare. Dar ne vom si teme sa le avem. Pentru ca atunci nu vom mai putea da inapoi de la rolul si responsabilitatile pe care afirmarea si expunerea le implica.

ATENTIE! : Berbecul merge doar inainte si nu suporta sa fie oprit din drum! Luna martie si luna aprilie aduc provocari de la care nu vom putea da inapoi. Orice actiune inceputa trebuie dusa la final. O putem modela pe parcurs, dar nu putem renunta la ea.

Marte, planeta Berbecului, se afla pana pe 2 aprilie in blandul si rezervatul Pesti. Marte in Pesti ne ajuta sa incheiem inca discret capitolele inutile si toxice din viata noastra. Sa renuntam la relatiile nepotrivite, la visele incompatibile cu menirea noastra, la ambitiile desarte, la prejudecatile neonorante, la credintele copiate. Sa renuntam la servilism in favoarea serviabilitatii, sa renuntam la subordonare in favoarea cooperarii echitabile, sa renuntam la pretentii in favoarea cererii deschise, sa renuntam la plangeri in favoarea analizelor obective, sa renuntam la furie in favoarea iertarii si a puterii de a lasa in urma.

Abia intrarea lui Marte in Berbec, pe 2 aprilie declanseaza miscarea dramatica a placii turnante pe care se afla viata noastra, declanseaza marile evenimente de destin.

Asadar:

Dupa 9 martie sa privim atent la noi insine. Si sa acceptam adevarurile pe care le aflam. Aceste adevaruri pot impune in aprilie o serie de corectii in deciziile si atitudinile noastre de pana acum.

Luna aprilie ne impinge in ring! Va trebui sa ne cunoastem fortele si abilitatile. Va trebui sa dovedim curaj si spirit de initiativa. De aceea luna martie este extrem de valoroasa pentru ca ne pregateste pentru marile schimbari pe care le vom decide porniti fiind pe drumul afirmarii crezurilor si constiintei noastre.

BERBEC

Afla ce vrei cu adevarat de la tine insuti. Cine esti cu adevarat, dincolo de poza aratata in ultimul timp. Ce vrei cu adevarat de la tine si unde vrei sa jungi cu viata ta? Scopurile pe care ti le-ai propus te reprezinta sau exprima doar dorinta de libertate si respingerea unei stari nemultumitoare din trecut? Stii sa te sprijini pe tine la greu sau te temi sa contezi doar pe tine? A conta doar pe tine se transforma in sfidarea celorlalti si in insingurare sau este expresia puterii interioare si a talentelor tale?

TAUR

Da o valoare altruista muncii tale. Ceea ce faci si esti in acest moment prejudiciaza pe cineva sau ajuta, sprijina, salveaza pe cineva – poate chiar pe tine insuti. Ia masuri de a elimina erorile personale, manifesta curajul de a accepta senin si deschis ceea ce vor cei din jur sa faca cu vietile lor. Ajuta-i sa isi clarifice scopurile nu sa si le reprime!

GEMENI

Te reprezinta actualii tai prieteni? Grupul in care esti te onoreaza? Deschide-te spre adevaratii prieteni si spre persoanele a caror prezenta te onoreaza, cu care rezonezi in aspiratii, gusturi, scopuri. Gaseste-ti curajul de a-ti tria prietenii sau de a alege langa cine stai. Gaseste-ti curajul de a iesi in societate si de a afirma ce iti place sa fii si sa faci.

RAC

Priveste la actuala ta slujba si functie – te reprezinta? Iti exprima crezurile sau cu fiecare decizie si actiune in pozitia pe care o ocupi te negi pe tine? Ambitiile tale te reprezinta in acest moment si te onoreaza? Sau te expun si te fac sa iti negi firea si familia? Ti-ai castigat puterea in viata ta sau te temi de responsabilitati si de confruntarea cu parintii?

LEU

Ai curajul de a-ti expune public convingerile? Rezista ele testului intrebarilor sau confruntarilor? Traiesti conform declaratiilor tale? Esti una cu imaginea pe care o oferi? Ai curajul de a merge mai departe de punctul de confort in care te-ai instalat? Ai curajul de a-ti apara ideile sau de a le modela ori de a renunta la ele daca afli ca sunt neprogresiste si neconstructive pentru cei din jur? Esti deschis la colaborarea cu strainatatea?

FECIOARA

Ai curajul sa devii mai pragmatic si mai eficient in munca pe care o depui? Sa iti sustii colaboratorii si partenerul apreciind mai mult talentele celor de langa tine? Esti pregatit sa te sustii financiar sau sa apreciezi si sa ajuti persoana care te sprijina financiar? Iti asumi esecurile financiare? Ai curajul sa iti impui restrictii in cheltuieli si ratiune in investitii?

BALANTA

Esti pregatit sa vezi adevarul despre partenerul tau sau despre singuratatea ta? Esti pregatit sa faci fata adevarului despre felul in care se simte omul de langa tine in preajma ta, despre cum il afecteaza prezenta ta, despre cum traieste alaturi de tine? Esti pregatit sa afli cum ai contribuit la singuratatea ta si la felul in care oamenii si-au format opinii legate de tine?

SCORPION

Ai curajul sa faci schimbari in activitatile tale cotidiene? Esti pregatit sa te implici mai mult sau sa delegi o parte din activitati avand incredere in colaboratori si pregatindu-i sa fie loiali si responsabili? Ai curajul sa iti asumi responsabilitatea pentru calitatea muncii tale de pana acum si pentru munca de acum incolo? Ai curajul sa iti conduci corect echipa de lucru?

SAGETATOR

Ai curajul sa vezi adevaratele tale sentimente? Sa iti recunosti valoarea si talentele si sa le afirmi? Esti pregatit sa afli ce fel de parinte esti? Iti asumi reponsabilitatile ca parinte? Iti recunosti talentele dar si esecurile pedagogice? Faci fata sentimentelor tale, nevoii de libertate, de expresie si de interactiune? Faci fata pornirilor tale aventuroase si iti recunosti patimile si instinctinctele?

CAPRICORN

Faci fata schimbarilor din viata ta personala? Esti pregatit sa iei decizii ce afecteaza planul domestic? Faci fata cererilor de autonomie venite din partea membrilor familiei? Iti asumi responsabilitatile admininstrative legate de casa? Esti capabil sa privesti advarul despre familia ta sau despre parintii tai? Iti recunosti adevaratele nevoi legate de siguranta materiala si importanta familiei in viata ta?

VARSATOR

Ai curajul sa iti sustii afirmatiile, ideile, promisiunile si proiectele? Ai curajul sa iesi la rampa si sa te implici in propagarea adevarurilor in care crezi, sa fii un agent de distribuire a cunoasterii? Este cunoasterea ta corecta si informatiile pe care le detii si le transmiti sunt veridice? Transmiti altora date false sau date corecte? Ai curajul sa recunosti nivelul educatiei tale si sa iti completezi cunostintele?

PESTI

Esti pregatit sa muncesti mai mult si mai implicat astfel incat castigurile tale sa fie pe deplin meritate? Ai curajul sa folosesti mai indraznet, creativ si curajos talentele tale astfel incat sa obtii onorariile meritate? Esti hotarat sa inveti sa te pui in lumina corecta in plan profesional? Ai curajul sa incepi o afacere pe cont propriu sau sa acccepti un job ca si cand ai fi pe cont propriu: deplin responsabil si asumat pentru ce faci la munca si pentru calitatea actului tau profesional?

de Camelia Patrascanu
www.horoscoptv.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu