sâmbătă, 25 decembrie 2010

Cum ne dregem dupa masa copioasa de craciun.


Bătălia caloriilor se dă astăzi. Cum ne dregem după masa de Crăciun.

Cu gândul la masa de Crăciun după un păhărel și o sărmăluţă bine umplută cu calorii, arădenii se dreg după „reţete” din medicina populară. Pentru a evita o vizită la urgenţe, este necesară o masă cât mai echilibrată.

Că tot e sezonul festinurilor, parangheliilor și a chefurilor, iar românii depășesc mereu limita admisă de stomac și de ficat, reacţiile adverse pot fi drese fie după modelul românesc, cu varză acră, fie după cel exotic, în care fructele și ceaiurile calmează excesele mesei de Crăciun.

În primul rând, nu este indicat statul în pat după masă. Mișcarea este cel mai bun remediu de a scăpa de problemele cauzate de infulecatul de cârnaţi și fripturi. După ce am terminat de mâncat, cea mai indicată este plimbarea în aer liber, mai ales acum când termometrul arată circa zece grade Celsius. Mai mult de atât, nu este indicat consumul de dulciuri după masă.

În cazul în care tentaţile sunt prea mari, două linguri de coajă de mandarină tăiată subţire și fierte timp de zece minute alături de două linguriţe de ginger ras și o linguriţă de zahăr vă scapă de indigestie.

Pentru balonări, o cană cu infuzie de chimen este cea mai indicată. Pentru stările de greaţă, cel mai un bun remediu este limonada, baută caldă. În cazul în care am „dat-o pe ulei” cu băutura cel mai comun remediu este ceaiul negru, care se bea neîndulcit. De asemenea, se poate zdrobi un cartof dulce crud peste care se adaugă o linguriţă de zahăr. Puneţi totul într-o cană, umpleţi cu apă fierbinte și se poate servi pe post de compot.

sursa Adevarul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu