joi, 16 decembrie 2010

Minciunele ...care nu te lasa sa slabesti!

Minciunele care nu te lasa sa slabesti!De cate ori nu ai vrut sa te apuci de o cura de slabit si ai gasit tot felul de scuze si de minciuni mai grave sau mai putin grave pe care ti le spui singura atunci cand tragi de timp ca sa nu te apuci de dieta? Probabil de foarte multe ori....sunt acele fraze pe care ni le spunem foarte des,doar pentru a ne putea desfata in voie cu alimentele care ne plac atat de mult si la care nu putem renunta. Noi ti le vom prezenta pentru ca tu sa reusesti sa le ocolesti.

Cea mai tare scuza este:"de luni ma apuc de cura"! De parca lunea totul ar fi mai usor, parca ar fi o zi magica. Scuza aceasta este cel mai des folosita de persoanele care au o motivatie destul de puternica pentru a incepe o cura dar si de cele care, in general, se tem de esecuri. Ar trebui sa decizi mai intai de cate kilograme vrei sa scapi si care dieta ti se potriveste cel mai bine.

Este important de stiut ca dieta care la prietena sau mama ta da rezultate uimitoare,la tine poate sa nu aiba niciun efect datorita simplului motiv ca nu ti se potriveste. Odata identificate obiectivul si mijlocul prin care il poti atinge, treci la atac! Si nu neaparat de luni, ci intr-o perioada in care te simti mai energica si mai multumita de viata ta.

Minciunele care nu te lasa sa slabesti! O alta scuza este faptul ca nici tu nu esti convinsa ca vei slabi vreodata.De cand erai mica, atunci cand venea vorba despre constitutia fizica, parintii tai ti-au spus ca tu esti mai ''rotofeie''. In plus, mai vezi si ca in fiecare zi, cea mai buna prietena a ta, mancacioasa mare, ramane slaba orice ar fi, si oricat de mult ar manca, in timp ce tu, desi te infometezi,tot plinuta ramai.

Astfel ca te-ai resemnat cu ideea ca vei avea forme generoase toata viata. Este adevarat ca daca ai din nastere o constitutie mai robusta, nu vei putea niciodata sa fii filiforma.

Fiecare dintre noi a mostenit de la parinti un corp mai mult sau mai putin robust,dar si tendinta de a arde cu mai mare sau mai mica rapiditate caloriile. Insa chiar si cele care apartin primei categorii isi pot imbunatatii silueta. Important e sa eviti sa-ti propui obiective false, neadaptate propriei constitutii.

O alta minciunica este: "sunt prea trista si prea furioasa! Mi-e imposibil sa tin dieta!'' Parca toate merg pe dos,parca toata lumea ar complota impotriva ta...si atunci care sa fie singura alinare decat delicioasa CIOCOLATA?! Pe deasupra, de cate ori te asezi la masa, te simti nefericita, plictisita si frustrata.

Cand incercam sa slabim, este esential sa avem grija la varietatea de gusturi a alimentelor, daca pranzul si cina devin plictisitoare e inevitabil sa apara dorinta de a intrerupe dieta. Ar fi bine sa incerci sa le adaugi salatelor un pic de gust,condimentandu-le.

Minciunele care nu te lasa sa slabesti! Daca esti obisnuita sa te consolezi si sa iti calmezi furia mancand,in momentul in care incepi o dieta trebuie sa gasesti o alta metoda ajutatoare pentru cazurile dificile. Primul pas pe care trebuie sa il faci este sa recunosti ca esti furioasa. Al doilea este sa gasesi unul sau mai multe moduri de a scapa de aceste sentimente, fara a recurge la mancare. Fa mai bine o plimbare sau da pumni unei perne. Important este sa stai departe de frigider.

Salata, morcovi, ierburi de toate felurile - acesta e meniul tau de vreo doua luni incoace. Te duci in vizita la prieteni si toata lumea mananca numai bunatati iar tu esti nevoita sa mananci salata la pranz, salata seara, salata chiar si dimineata. Solutia? Mananca si tu ce mananca ei, insa in cantitati mult mai mici si straduieste-te sa mananci cat mai lent, mestecand fiecare bucatica indelung.

Produsele anticelulitice si asa zisele pastile-minune care te fac sa slabesti 3 kg pe zi,ceaiuri,etc sunt speranta ta.Speri ca intr-o buna zi se va descoperi o potiune fermecata care sa te faca sa arati ca o zeita peste noapte.

Insa acest lucru nu este posibil pentru ca nu exista produse fermecate care sa te faca sa slabesti ca prin minune fara niciun efort din partea ta,iar tu de fapt esti constienta de lucrul acesta. Imagineaza-ti ca dieta este asemanatoare unui job,ceva ce necesita efort zi de zi,iar rezultatele se vad peste un numar fix de zile.

ASADAR,daca te-ai hotarat sa slabesti,inarmeaza-te cu multa vointa si rabdare si nu te astapta la rezultate miraculoase dupa numai o zi, doua de dieta.
Raluca Dedu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu