joi, 30 decembrie 2010

Cum ne coafam in noaptea de revelion

.
Coafuri de Revelion
Foto: Hepta
Seara trecerii dintre ani se apropie pe lin si, ca de fiecare data, ne dorim sa fie intr-adevar magica. Totul porneste, desigur, din interior, insa o tinuta bine aleasa si o coafura pe masura ne pot conferi starea de spirit pe care ne-o dorim in aceste momente speciale. Stilfeminin ti-a propus la inceputul saptamanii modele de rochii pentru revelion 2011, iar acum a sosit randul celor mai tentante propuneri de coafuri pentru revelion.

Daca ai parul scurt, poti opta pentru aranjarea lui sub forma unui bob scurt, neted si asimetric (fie din tunsoare, fie cu ajutorul unei carari laterale). Pentru finisare poti folosi un gloss de par cu efect de stralucire, sau gel pentru crearea unui aspect "umed", dandy-like.

O alta modalitate de a-ti elibera (si evidentia) zona fruntii este taparea parului catre spate, cu ajutorul spumei modelatoare si al foehnului, intr-una dintre cele mai hot coafuri ale momentului.

Emporio_Armani_hepta_247800.jpg
Michael_Kors_hepta_250197.jpg
Nina_Ricci_volum_aw2010.jpg

Coafurile tapate pot fi realizate cu succes atat pe un par de lungime scurta, cat si pe un par de lungime medie sau lunga. Numeroase astfel de exemple intalnim in colectiile Chanel si Nina Ricci de toamna-iarna 2010/2011.

Chanel_hepta_273711.jpg
Iceberg_hepta_248415.jpg
Nina_Ricci_hepta_269672.jpg

O alta metoda sic de a ne aranja parul este cu ajutorul cocurilor, propuse in varianta lejera, naturala, sau studiata si netezita cu gel.

Donna_Karan_hepta_249624.jpg
Giambattista_Valli_coc2_aw2010.jpg
Jill_Stuart_hepta_249698.jpg
Valentino_hepta_252095.jpg
Yves_Saint_Laurent_coc_aw2010.jpg
dkny_hepta_249546.jpg

Cocurile intra si in structura unor coafuri complexe propuse pentru seara de Revelion. Aici gasim diverse modele de cocuri pe baza de impletituri, cu aspect neted sau nefinisat, dar si coafuri ce combina cozile impletite cu parul ondulat si tapat.

AF_Vandevorst.jpg
Christian_Dior_bucle_aw2010.jpg
Custo_Barcelona_coc_aw2010.jpg
Issey_Miyake_hepta_251545.jpg
Max_Mara_coc_aw2010.jpg
Valentino_coc_aw2010.jpg

Potrivite pentru aceasta ocazie sunt si coafurile la care adaugam accesorii elegante de par, cum ar fi bentitele sau fundele de culoare inchisa, ori clamele discrete cu straluciri metalice.

John_Richmond_hepta_248537.jpg
Moschino_coc_aw2010.jpg
Prada_machiajaw2010.jpg

Daca ne dorim un look mai simplu pentru seara de revelion, putem adopta o coada clasica, neteda, realizata cu parul dat pe spate sau cu carare laterala. Pentru un look mai sofisticat, vom gelui parul inainte de a-l prinde in coada.

Carolina_Herrera_hepta_249120.jpg
Dsquared2_machiaj_aw2010.jpg
Jil_Sander_hepta_248520.jpg

O alta varianta simplu de realizat si in voga pentru sezonul de toamna-iarna este parul lasat liber. Aici putem adopta un finisaj neted, cu carare laterala, obtinut prin aplicarea unei cantitati moderate de gel. Sau putem opta pentru un finisaj cu volum si carare centrala, care pune in valoare parul usor ondulat (cu bucle naturale sau obtinute cu ajutorul bigudiurilor mari).

Carolina_Herrera_machiajaw2010.jpg
Emilio_Pucci_hepta_248218.jpg
Gucci_hepta_248349.jpg

Coafurile pe baza de onduleuri reprezinta un alt trend puternic in materie de aranjare a parului, pe care il putem adopta cu succes pentru seara de revelion. Variantele de stilizare sunt numeroase, de la onduleurile lejere, nefinisate sau usor electrizate, pana la buclele seducatoare de inspiratie retro.

3.1_Phillip_Lim_hepta_249110.jpg
Emanuel_Ungaro_hepta_272849.jpg
Jean-Charles_de_Castelbajac_hepta_251006.jpg
Jill_Stuart_hepta_264247.jpg
Just_Cavalli_hepta_248606.jpg
Kenzo_hepta_251777.jpg

Andreea Peticaru

Sursa foto: Hepta


marți, 28 decembrie 2010

O tara fara trecut este o tara fara viitor , sa nu uitam !!! Nea Marin De Revelion 1979

Catalog Mary Kay - produse cosmetice exceptional de bune


Mary Kay este una dintre cele mai vandute marci din lume pentru ingrijirea a tenului si a coprului.

Este singura firma din America care se ocupa cu vanzarea directa a produselor sale.

A fost inclusa de trei ori in topul celor mai prestigioase “100 de firme ale Americii”.

In Ucraina la fel a fost inclusa in topul celor “10 companii special create pentru femei”.

Produsele Mary Kay sunt unice si nu traumatizeaza pielea. Acesteproduse cosmetice pot fi testate in cadrul "orelor de frumusete" si pot fi obtinute doar prin intermediul unui consultant.

Tehnologiile de fabricare sunt pur si simplu cosmice. Compania Mary Kay a descoperit un diluant pe baza de apa - acesta este secretul firmei. El dizolva pigmentul de vopsea in molecule. Dupa aceea masa lichida este vaporizata in camere vide. In vid lichidul se evapora
Mary Kay comanda online
instantaneu si moleculele se aduna in particule apropiate formei sferice si complet identice.
Daca e sa comparam produsele Mary Kay cu alte firme, acolo particulele tari de vopsea se obtin prin metoda maruntirii fine, de aceea fardurile raman neuniforme.
c_marykay@yahoo.com / 0766222096


sâmbătă, 25 decembrie 2010

Cum ne dregem dupa masa copioasa de craciun.


Bătălia caloriilor se dă astăzi. Cum ne dregem după masa de Crăciun.

Cu gândul la masa de Crăciun după un păhărel și o sărmăluţă bine umplută cu calorii, arădenii se dreg după „reţete” din medicina populară. Pentru a evita o vizită la urgenţe, este necesară o masă cât mai echilibrată.

Că tot e sezonul festinurilor, parangheliilor și a chefurilor, iar românii depășesc mereu limita admisă de stomac și de ficat, reacţiile adverse pot fi drese fie după modelul românesc, cu varză acră, fie după cel exotic, în care fructele și ceaiurile calmează excesele mesei de Crăciun.

În primul rând, nu este indicat statul în pat după masă. Mișcarea este cel mai bun remediu de a scăpa de problemele cauzate de infulecatul de cârnaţi și fripturi. După ce am terminat de mâncat, cea mai indicată este plimbarea în aer liber, mai ales acum când termometrul arată circa zece grade Celsius. Mai mult de atât, nu este indicat consumul de dulciuri după masă.

În cazul în care tentaţile sunt prea mari, două linguri de coajă de mandarină tăiată subţire și fierte timp de zece minute alături de două linguriţe de ginger ras și o linguriţă de zahăr vă scapă de indigestie.

Pentru balonări, o cană cu infuzie de chimen este cea mai indicată. Pentru stările de greaţă, cel mai un bun remediu este limonada, baută caldă. În cazul în care am „dat-o pe ulei” cu băutura cel mai comun remediu este ceaiul negru, care se bea neîndulcit. De asemenea, se poate zdrobi un cartof dulce crud peste care se adaugă o linguriţă de zahăr. Puneţi totul într-o cană, umpleţi cu apă fierbinte și se poate servi pe post de compot.

sursa Adevarul

luni, 20 decembrie 2010

Cum impodobim bradul , Povestea Craciunului






Nu stiu daca deja v-ati impodobit bradul....sau nu , dar eu vreau sa va impartasesc cateva idei. Anul acesta se poarta rosu cu auriu , cu toate ca , culorile oficiale au fost declarate albastru cu maro....sincer nu stiu cum ar fi aratat bradul meu cu aceste culori . In mare voga sunt funditele , clownii si ingerasii, intradevar sunt destul de scumpi dar merita . Fiecare dintre noi i-si poate personaliza bradul , eu de exemplu o sa pun in brad cateva instrumente muzicale in ton cu globurile rosu cu auriu , deoarece fetitei mele ii place foarte mult muzica , sper sa iasa frumos . In seara aceasta o sa-l impodobesc impreuna cu tati si printesa mea , iar maine o sa postez cateva poze. Pentru cei care inca nu s-au decis , am cules cateva poze de pe net , poate va pot inspira in impodobirea bradului , mult succes!!
Cati dintre voi cunoasteti povestea Craciunului ,nici eu nu am stiut-o , am gasit-o pe net si sincer m-a incantat nespus .... sper sa va placa si voua .

Din vremuri stravechi ne-a ramas o istorisire care explica de ce sarbatoarea nasterii Domnului poarta numele de “Craciun”.
Se spune ca Fecioara Maria, de mica, intrase la manastire. Aici a fost anuntata de arhanghelul Gavril ca-L va naste pe pruncul sfant. Cand sarcina incepea sa fie vizibila, nevinovata fecioara i-a spus staretii intreaga poveste, dar aceasta n-a crezut-o si a alungat-o de la manastire.
Rusinata, Fecioara s-a ascuns intr-o padure, dar aici o urmarea tartorul iadului, chinuind-o cu vedenii si cosmaruri.In ajunul nasterii el a aruncat o piatra in sanii fecioarei. Din ei a tasnit pe cer laptele sfant, astfel luand nastere Calea Laptelui (Calea Lactee).
Nemaiputand indura acest chin, Maria a plecat din padure si a ajuns la casa lui Craciun, un boier nemilos care-si tortura sotia si fetele. Acesta era plecat si sotia lui, o femeie miloasa, a gazduit-o pe Fecioara in staul, unde a nascut. In acel moment s-a aratat pentru prima data pe cer Luceafarul, pentru a vesti sosirea lui Iisus. Vazand steaua, Craciun crezu ca femeile au dat foc la casa si se grabi sa vada ce s-a intamplat.
Intre timp Craciuneasa avusese grija sa faca totul dupa datini, si drept rasplata Maica Domnului le vindeca pe cele trei fiice ale lui Craciun care fiecare avea cate ceva : una era schioapa, alta oloaga si ultima oarba.
Cand ajunse acasa, fiindca sotia nu i-a iesit in intampinare, i-a taiat mainile. Vazand aceasta, Fecioara i le puse la loc si, prin aceasta minune il facu si pe barbat sa-si dezghete inima si sa creada in Dumnezeu. Din acest motiv, ziua in care s-a nascut Mantuitorul, s-a numit Craciun


duminică, 19 decembrie 2010

Retete naturiste pentru ingrijirea mainilor

Retete naturiste pentru ingrijirea mainilor
Foto: Hepta
Mainile
reprezinta nu numai una dintre cele mai expuse parti ale corpului uman, ci si o adevarata carte de vizita, mai ales pentru femei. De aceea, ingrijirea lor constanta este esentiala, cu atat mai mult in sezonul rece, cand frigul si schimbarile de temperatura ne pot afecta sanatatea pielii.



Unele dintre cele mai utile formule de mentinere a sanatatii si frumusetii mainilor ne sunt oferite direct de natura si pot fi puse cu mare usurinta in aplicare.

Maini inrosite, invinetite sau degerate

Cartoful, pe langa excelentele sale calitati nutritive, ne poate ajuta sa combatem cu succes invinetirea mainilor. Pasta obtinuta din 100 g de cartofi fierti intr-un litru de apa se aplica prin masare usoara pe maini. Se lasa sa actioneze timp de 20 de minute, dupa care se indeparteaza cu apa calduta.

Tot pentru tratarea mainilor care se inrosesc sau invinetesc usor, putem apela la solutia obtinuta prin fierberea a 2 teline taiate in 1/2 de litru de apa, timp de 30 de minute. Mainile se scufunda in aceasta solutie timp de 10-15 minute.

Telina ne este utila si in tratarea degeraturilor. Pentru aceasta, o telina taiata marunt se fierbe in 2 litri de apa, timp de 45 de minute, dupa care este folosita pentru bai calde de 10-15 minute, efectuate de 2-3 ori pe zi.

Foarte buna in tratarea degeraturilor este si varza, aplicata ca atare sau sub forma de infuzie din frunze de varza.

Pentru mainile iritate de folosirea detergentului, sucul de rosii ne poate fi de ajutor. Vom amesteca 50 g/ml de suc de rosii cu un varf de cutit de sare si o lingurita de glicerina, dupa care vom lasa amestecul sa actioneze timp de 10 minute. La sfarsit se clatesc mainile cu apa calda.



Retete naturiste pentru ingrijirea mainilor
Foto: Hepta
Transpiratie abundenta a palmelor


Stejarul ne poate fi de folos in combaterea transpiratiei mainilor (si picioarelor). Se prepara un decoct din 20-30 de grame de coaja maruntita la un litru de apa. Decoctul se strecoara si este folosit caldut atat pentru bai efectuate de 1-2 ori pe zi, cat si pentru tamponari locale.

Tot pentru diminuarea transpiratiei mainilor, putem apela cu incredere la infuzia de pedicuta. Peste o lingura de pedicuta uscata si maruntita se toarna 200 ml de apa clocotita, se lasa la infuzat timp de 20-30 de minute, iar apoi se foloseste pentru bai calde.


Hidratare si intretinere

Foarte bun pentru actiunea sa intens hidratanta asupra pielii mainilor (si a fetei) este maceratul de gutui, obtinut dintr-o lingura de samburi la 240 ml de apa rece, lasata sa macereze timp de 24 de ore.

Tot pentru actiunea sa hidratanta este recomandat si laptele de migdale. 30 g de migdale necojite se pun in 100 ml de apa clocotita, se racesc, dupa aceea se curata de pielita si se piseaza, amestecandu-se cu putina apa si 5 ml de alcool. Se aplica apoi sub forma de comprese si ca lotiune.

Retete naturiste pentru ingrijirea mainilor
Foto: Hepta
Lamaia
este buna atat pentru intretinerea mainilor foarte uscate, cat si pentru fortificarea unghiilor. Se poate folosi atat ca atare, cat si in amestecuri, cum ar fi cel dintre 50 g de branza de vaci, 50 g de faina si 10 picaturi de lamaie. Acesta se aplica pe maini prin masare timp de 5 minute si se clateste cu apa calda.

Pentru pielea aspra si inrosita putem incerca laptele din tarate de grau. Acesta se obtine din 250 g de tarate, cernute printr-o sita deasa si fierte apoi intr-un litru de lapte, timp de 15 minute. Dupa ce amestecul incepe sa se raceasca, se tin mainile scufundate in el pana la racirea completa. Pentru a obtine cele mai bune efecte, vom efectua acest tratament de 3 ori pe saptamana.

Tot ca metoda de catifelare a mainilor, putem apela la exfoliantul rezultat din amestecarea unei lingurite de zahar cu o cantitate mica de ulei de masline. Mainile vor fi masate cu acest amestec timp de un minut, iar apoi se vor spala cu sapun si clati cu ceai de musetel.

Oricare ar fi necesitatile noastre in materie de intretinere a pielii mainilor, natura ne ofera cu generozitate solutii, care pot completa sau inlocui cu succes remediile propuse de industria cosmetica.
Andreea Peticaru stilfeminin.ro

sâmbătă, 18 decembrie 2010

Vine Craciunul .. ce gatim bun ...!!!

Cozonac

Ingrediente

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, in afara de lapte.

Coca

1 kg faina
4 lingurite rase (14 g) drojdie „fast rise” sau 5 lingurite rase (17 g) drojdie uscata sau 45 g de drojdie proaspata
300 g zahar
coaja de la jumatate de lamaie
5 galbenusuri
2 albusuri
400 ml lapte rece
1/4 lingurita esenta de rom
1/2–1 lingurita esenta de vanilie
200–250 g margarina

Umplutura

100 g miez de nuca macinat
2 lingurite rase (10 g) de cacao (optional)
100 g mac
100 ml lapte
8 linguri de zahar
3 albusuri

Mod de preparare

Ingredientele in bolul mixerului
1
Se pun deoparte doua lingurite de albus pentru uns cozonacii. Se bat restul de albusuri spuma, dar nu foarte tare (se bat toate cinci albusurile impreuna, si se ia pentru coca doar 40-50% din spuma).
Coca pusa la crescut
2
In alt vas se topeste margarina (pe aragaz sau la microunde pe „dezghetare”), apoi se adaugalaptele rece si galbenusurile. Se incalzeste cu grija amestecul pana e cald, dar nu fierbinte (40–43°C, 105–110°F). Un amestec prea rece face drojdia sa nu creasca, iar unul prea fierbinte o opareste si o omoara. Se adauga esenta de vanilie, esenta de rom si coaja de lamaie. Se adauga albusurile batute si se amesteca putin.
Foaia pe cozonac cu amestecul de nuca
3
In vasul de la mixer se pun ingredientele uscate: faina (se lasa 200 g deoparte), drojdiasi zaharul. Cu carligul de coca, se amesteca 10–20 de secunde. Amestecand in continuare, se toarna incet, cate putin, amestecul lichid. Cel mai probabil, coca o sa fie prea moale. Se adauga din restul de faina cate 50–75 g odata, si se amesteca de fiecare data pana se incorporeaza complet (1–2 minute). Cand coca ramane agatata pe carlig si curata peretii vasului, nu mai trebuie faina. E posibil sa fie nevoie de mai mult de 1 kg de faina — adaugati pana cand coca nu se mai lipeste de peretii vasului, dar nu mai mult de atat. Continuati sa amestecati inca 3–4 minute dupa ce ati adaugat ultima portie de faina.
4
Faceti o bila din coca si lasati-o sa creasca intr-un vas uns cu foarte putin ulei. Rostogoliti bila in vas ca sa se unga cu ulei pe toate partile, inveliti vasul intr-un prosop si puneti-l la dospit cam o ora intr-un loc cald si ferit de curent (30–35°C, 85–90°F). Coca trebuie aproape sa se dubleze in volum.
Cozonacul impletit
5
Intre timp, pregatiti umpluturile. Fierbetimacul in lapte cu cinci linguri de zahar pana absoarbe tot laptele (10–20 de minute; adaugati inca putin lapte daca devine prea gros). Lasati sa se raceasca pana nu mai e fierbinte. Adaugati jumatate din spuma de albusuri ramasa si amestecati bine, ca sa se dezumfle spuma.
Cozonacul dat cu albus ca sa iasa lucios
6
Amestecati restul de albus cu nucile rase, cu cele doua lingurite de cacao si cu trei linguri dezahar. Bateti cu mixerul pana se dezumfla spuma si ramane o pasta.
Cozonacul vazut prin usa cuptorului, dupa 10 minute
7
Impartiti coca in doua. Ungeti masa cu putinulei si intindeti jumatate din coca intr-o foaie dreptunghiulara, de doua ori mai lunga decat tava, fara a apasa prea tare. Ungeti foaia cu pasta cu nuci si rulati-o strans, dar fara a da umplutura pe afara. Strangeti aluatul la capete ca sa nu iasa umplutura. Puneti ruloul in doua si rasuciti-l, avand grija, daca se poate, ca imbinarea (capatul foii) sa fie dedesubt. Procedati la fel cu cealalta jumatate de coca si cu pasta cu mac. Puneti cozonacii impletiti in doua tavi unse cu putin ulei, acoperiti cu prosopul, si lasati-i sa creaca inca o ora, sau pana se dubleaza in volum.
Felii de cozonac cu nuca ai cu mac
8
Dupa ce au crescut, ungeti cozonacii cu albusul pe care l-ati pastrat la inceput, folosind o pensula de bucatarie. Puneti-i in cuptorul incalzit la 375°F, 190°C. Dupa 15 minute reduceti temperatura la 360°F, 180°C si lasati-i inca 20-35 de minute, pana sunt bine rumeniti. Testati cu o scobitoare infipta vertical in mijlocul cozonacului – daca iese curata, fara nici o urma de aluat, cozonacul e gata. Scoateti cozonacii din forme imediat dupa ce i-ati scos din cuptor, ca sa nu se umezeasca, si lasati-i sa se raceasca pe un gratar (sau pe un prosop).

Sugestii

Cozonacul nu e bun cald! Aveti rabdare sa se raceasca. :)

Daca nu aveti un mixer care poate sa amestece coca de cozonac si de paine, trebuie sa dizolvati drojdia in 75 ml de lapte cald (40–43°C, 105–110°F) cu doua lingurite de zahar, pe care le scadeti din cei 400 ml de lapte si 300 g de zahar. Lasati drojdia zece minute. Adaugati si zaharul la lapte si oua. Puneti faina (800 g) intr-un castron mare sau intr-un lighean, formand o gramajoara. Scobiti un crater si turnati in el amestecul cu lapte, oua, zahar etc. Turnati si laptele cu drojdie. Amestecati cu grija, incorporand lichidele in faina. Adaugati faina ca mai sus, cate putina, pana cand aluatul se dezlipeste de pe vas. Framantati cu incredere si aplomb 15–20 de minute, pana cand face basicute (da, e foarte greu fara mixer).

Daca aveti drojdie proaspata, dizolvati-o in lapte cald, ca mai sus.

Puteti face cozonaci cu un singur fel de umplutura. Ajustati corespunzator cantitatile. Puteti si sa impletiti un rulou cu nuca cu un rulou cu mac si sa obtineti cozonac cu ambele ingrediente.

Daca nu vreti cozonac impletit, intindeti foaia intr-un dreptunghi lat cat e tava de lunga si faceti un rulou mare si gros. Pentru un cozonac cu stafide, presarati stafide pe foaie inainte de a o rula; reduceti timpul de coacere cu 5–10 minute.

Aluatul de cozonac e foarte delicat si sensibil. In bucatarie trebuie sa fie foarte cald si sa nu fie deloc curent. Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei (in afara de lapte). Vasul de la mixer trebuie sa fie cald (clatiti-l cu apa fierbinte si apoi stergeti-l). Nu opariti drojdia! Lichidele trebuie sa fie calde, dar nu fierbinti. Nu puneti prea multa faina; adaugati cate putina si framantati bine de fiecare data. Aluatul trebuie sa fie un pic lipicios la pipait, dar sa nu se lipeasca de vas, si elastic, cu consistenta asemanatoare cu lobul urechii. Framantati fara mila. Nu umblati la usa de la cuptor in primele 20 de minute de coacere.

CIORBA DE PORC CU ZEAMA DE VARZA




Dupa cum se deduce din titlu, aceasta este o reteta din iarna trecuta, pe care abia acuma o postez. Nu cred ca are vreo importanta acest lucru. Sa vedem ce am pus noi in aceasta ciorbita.


-1,300kg carne de porc cu os
-1 morcov mare
-1 ceapa mare
-3 maini de mazare congelata
-3 maini de fasole verde congelata
-2 maini de orez
-2 linguri pasta de ardei
-400ml suc de rosii
-1 legatura de marar (eu am in congelator)
-zeama de varza dupa gustul fiecareia


Se pune carnea la fiert. Cand face spuma se strange bine spuma pana nu mai ramane nimic. Se fierbe 15 minute dupa care se pune ceapa taiata patratele

si morcovul dat prin razatoarea mica si se mai fierbe 15 minute.

Apoi se pune mazarea

si fasolea si se mai fierbe 10 minute.

Apoi vine randul pastei de ardei,

a orezului pe care le lasam 10 minute,

iar la sfarsit a sucului de rosii.

Dupa 10 minute punem zeama de varza,

iar cand fierbe se stinge si se pune mararul.




Friptura de porc la cuptor
Reteta din categoria: Fripturi
Timp de preparare:
1 h20 min (complexitate medie)

Ingrediente:
1/2 but porc, sare, piper, 2-3 catei usturoi

Mod de preparare:
Se ia un but de porc sau jumatate de but, se sareaza, se pipereaza, se freaca cu usturoi si se lasa astfel cel putin o ora. Apoi se asaza in tava, impreuna cu cateva linguri de apa si se da la cuptor. Se stropeste mereu pe deasupra cu zeama din tava.
Se serveste la masa cu cartofi prajiti si varza murata sau varza calita.

Salată de boeuf

Bine zicea mama ca la salata de boeuf e inutil sa dai cantitati exacte. De ce sa pui omu sa ingurgiteze 500 gr de cartofi daca lui nu ii plac cartofii? Asa ca am pastrat din reteta ingredientele de baza si m-am jucat cu cantitatile in functie de gusturile noastre. Eu si sotul (si bebe) fiind niste carnivori convinsi, am folosit asa:

- 1 kg piept de pui
- 3 cartofi mari (da pe bune ca erau f mari)
- 5 morcovi potriviti
- 3 radacini de patrunjel
- 1/2 dintr-o telina gigantica
- un borcanel de 300 gr de mazare boabe
- 1/2 borcan de 800 gr de castraveti murati

Am pus la fiert pieptul de pui cu apa si sare (nu uitati sa spumati apa o data ce carnea incepe sa fiarba); in alt vas am pus la fiert, in apa cu vegeta legumele (mai putin mazarea si castravetii :D). cand au fost fierte toate, le-am taiat marunt (in cubulete, pentru ca nu imi place salata beouf foarte fina), am taiat si castraveciorii si am adaugat mazarea.



Pentru sosul de maioneza, am folosit un galbenus moale si unul tare, o lingura buna de mustar dulce, 200-300 ml de ulei, un borcanel de 300 gr de iaurt, sare. Operatiunea e aceeasi ca si in celelalte retete in care am folosit maioneza si gasiti reteta AICI, doar ca la sfarsit adaug si iaurtul, pt ca face maioneaza mai putin grea la stomacul meu sensibil. Asa ca, turnam maioneza peste carnea si legumele tocate marunt:



Si ornam dupa imaginatia si gustul fiecaruia :D Eu las de obicei (si multa lume face asa) o parte din maioneza pentru turnat peste salata de bouef dupa ce o asezam in vas. Eu am facut o salata de boeuf "inflorita":