marți, 5 aprilie 2011

10 argumente in favoarea casniciei


10 motive in favoarea casniciei
Foto: Hepta
Unele femei aleg sa se casatoreasca, altele nu. Situatia este la fel de diversa si in cazul barbatilor. Fiecare face o alegere, care de cele mai multe ori este una pe viata. Ne temem de cele mai multe ori sa nu gresim intr-un sens sau altul si incercam sa gandim la rece, inainte de a lua o decizie pe care am putea-o regreta mai tarziu.

Ai mai jos o lista de 10 motive, menite sa iti prezinte argumente in favoarea casniciei. Va urma apoi si un articol opus acestuia, in care vei gasi 10 argumente impotriva casniciei care te pot determina sa nu vezi in mariaj cea mai buna alegere.

Acum insa vom vorbi despre 10 argumente care vin in favoarea alegerii unei casnicii:

1. Casnicia te ajuta sa traiesti mai mult

Diverse studii, realizate de-a lungul timpului, au aratat, comparativ, faptul ca persoanele casatorite traiesc mai mult si sunt mai sanatoase decat cele celibatare. Un studiu al Universitatii din California din 2006 arata ca persoanele singure sunt de cinci ori mai predispuse la deces din cauza unor boli infectioase, cu 40% mai predispuse la deces din cauza bolilor de inima si de doua ori mai supuse probabilitatii de a avea parte de accidente fatale, fata de persoanele casatorite. Studiul s-a raportat in special la persoanele implicate in casnicii implinite.

2. Casnicia iti dubleaza puterea financiara

O persoana celibatara va trebui sa faca eforturi si economii pentru a putea sa isi permita intr-un timp scurt anumite vacante sau gadgeturi. In schimb, casnicia inseamna, printre altele, si bani la comun. Si unde-s doi, puterea creste. Vei putea sa iti permiti efectiv lucruri la care altfel doar ai visa, prin simplul fapt ca puneti la un loc, tu si sotul tau, sumele de bani castigate. In plus, esti motivata sa castigi mai mult, in ideea de a avea parte impreuna de confort si de timp liber petrecut agreabil.

3. Casnicia si familia te motiveaza sa mergi mai departe


Probabil ca ti s-a intamplat de multe ori sa auzi mame, parinti sau chiar bunici care isi invoca familia si copiii pentru a-si motiva diferite actiuni. "Am copii de crescut" suna aproape ironic, insa este un adevar. In momentul in care ai o familie, simti pe de o parte ca apartii de mica ta comunitate, iar pe de alta parte, ai o responsabilitate peste care nu poti trece usor. Astfel, esti motivata sa mergi mai departe si stii ca acasa te asteapta persoane care te iubesc si care isi pun toata increderea in tine.

4. Nu ai parte de o singuratate deprimanta

Cat esti tanara si frumoasa, ti se pare ca toti barbatii iti stau la picioare. Iubesti si esti iubita neconditionat, insa aceasta situatie nu o sa dureze vesnic. In orice caz, trebuie sa te gandesti si pe termen lung. Nici o femeie nu si-ar dori sa ajunga batrana si singura. Ti-ar surade mai mult ipoteza unei bunici inconjurate de nepoti, nu-i asa?

5. Casnicia te face mai atractiva


Chiar daca nu recunoastem fatis, uneori ne atrag mai mult barbatii "luati". Te gandesti ca, din moment ce o femeie a ales sa isi petreaca viata alaturi de el, inseamna ca este vorba de un om deosebit.

Lucrurile stau la fel si in tabara adversa. O femeie maritata va parea mai atractiva pentru barbati, deoarece ea apare ca o tentatie indisponibila, un soi de comoara cu proprietar. Nu-i asa ca devine interesant?

6. Mariajul iti aduce beneficii sociale

Fie ca vrei sa accepti sau nu, societatea este astfel construita incat sa incurajeze familiile. De la posibilitatea de a obtine un banal credit pana la facilitarea achizitionarii unei case, mariajul te poate sustine in diverse momente ale vietii tale in societate. Persoanele singure sunt in afara listei de beneficii.

7. Casnicia implica mai mult sex

Studiile arata ca persoanele casatorite au parte de mai mult sex decat cele singure. O cercetare realizata de Institutul Kinsey arata ca 23% dintre persoanele necasatorite fac sex abia la o distanta de un an, in timp ce 36% dintre persoanele casatorite au parte de sex de minim trei ori pe saptamana.

8. Oamenii casatoriti sunt mai fericiti

Un studiu realizat de cercetatori din Australia arata ca persoanele casatorite sunt cu 135% mai fericite decat cele care duc o viata celibatara.

Explicatia poate fi destul de simpla. Casnicia iti confera o stabilitate de care nu poti avea parte in alte contexte. In plus, in locul unor relatii dese si de scurta durata, cu nenumarate esecuri in dragoste, poti avea parte de un singur partener fidel si iubitor, cu care sa imparti si bune si rele.

9. Casnicia te face un om mai bun

Partenerul pe care il alegi ca sot isi va merita cu siguranta locul. Nu vei alege ca sot un barbat in care nu poti avea incredere si cu care nu te simti in largul tau. Implicit, daca esti fericita alaturi de acel om, vei deveni un om mai bun, mai calm, mai calculat.

10. Veti fi o echipa


Daca iti gasesti cu adevarat sufletul pereche, tu si sotul tau veti actiona ca o echipa. Nici unul nu va mai gandi egoist si nu va mai actiona individual. Fiecare va sti ca se poate baza pe celalalt si ca poate cere un sfat valoros de la o persoana de incredere.
stilfeminin.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu