Bors de peste adevarat! |
Aveti nevoie de: un ceaun mare (obligatoriu ceaun, nu vreo cratita oarecare), toata reteta este pentru un ceaun de 20l, adica asa cum avem noi in Delta, 4 kg peste marunt (poate fi oblete, babusca, platica sau biban), 4 kg peste mai mare (crap, caras mare, somn, stiuca), 1 kg morcovi, 1 kg rosii bine coapte, 1 kg cartofi, 6 cepe, cativa ardei grasi, patrunjel, leustean, sare, piper , 3 litri de bors dar bors de casa, proaspat, cu leustean si crengute de visin, nu prafuri la plic si obligatoriu ardei iute.
Ce aveti de facut:
In primul rand aruncati in ceaun, la fiert, zarzavaturile, cartofii ii puneti mai pe sfarsit odata cu pestele marunt. Dupa ce s-au fiert bine, vedeti ca nu dureaz aprea mult se scot toate zarzavaturile si pestele cu o spumiera mare sau se strecoara zeama. Dupa aceasta puneti din nou ceaunul la foc si can da in clocot puneti pestele mare . Dupa ce da in cateva clocote puneti borsul, fierbinte. Il mai lasati cateva clocote si apoi il luati de pe foc. Scoateti zeama in castroane si presarati pe deasupra leustean proaspat tocat. Pestele il puneti pe o tava mare in mijlocul mesei. Obligatoriu sa aveti la masa ardei iute si o mamaliga mare, numai buna pentru zeama.
Pofta buna!
Vitali
Saramura de biban | ![]() |
![]() |
Peste dobrogean | ![]() |
![]() |
Mmmm, delicios:X
RăspundețiȘtergere