joi, 27 mai 2010

ARDE SOARELE....., APAR PETELE PIGMENTARE !!!


Toate.. unul si acelasi lucru: pete maronii dispuse preferential la nivelul zonelor fotoexpuse (expuse luminii solare): obraji, frunte, buza superioara, gat, decolteu. Confera aspectul de “pete intunecate” sau de “gri murdar“, si nu dispar indiferent de gradul de igiena. Cauza este necunoscuta, probabil predispozitia genetica, bagajul hormonal individual si tipul de piele. Deseori, apare in urma sarcinii, purtand denumirea de “cloasma” sau “masca gravidica”.

Ce trebuie sa faci, ce trebuie sa nu faci:

Sa faci una din urmatoarele:

-dermabraziune/microdermabraziune: se ia strat cu strat pielea de pe fata printr-un fascicul fin de cirstale care “abrazeaza” tenul, fara a lasa cicatrici, si odata cu pielea indepartata, dispare si un strat de piele hiperpigmentata. Merge foarte bine si pentru cicatrici, pe care le estompeaza.

-peeling: trebuie sa stai ulteior procedurii in casa, te inrosesti si nu esti de recunoscut timp de cateva zile, apoi pielea fetei se cojeste lasand in urma o piele mai fina si mai tanara, si, cel mai important in cazuld e fata: o piele fara pete.

-creme cu acid azelaic, acid glicolic (au un aorece efect de peeling)

-foarte bine merge Melanex Trio ( o crema depigmentanta de la Noviderm)-in 3 -4 luni scade la jumatate pigmentarea (probabil si cel mai ieftin tratament)

-tratament laser de diverse tipuri (mult mai scump, insa)

Varianta naturista

Se pare ca ceaiul de galbenele ar ajuta la inlaturarea petelor pigmentare. Este recomandabil sa va spalati pe fata, o data pe zi, cu ceai de galbenele.
De asemenea, poate fi util si tratamentul intern (cale de administrare orala) cu ceai de sunatoare si de papadie.

*orice metoda ai utiliza, trebuie sa aplici fotoprotectie (creme protectoare antisolare)

Ce sa NU faci:

-sa nu stai la soare pentru ca petele devin si mai cenusii si inestetice

-sa nu iei in continuare contraceptive orale daca ai senzatia ca poti “lega” aparitia petelor de inceputul tratamentului contraceptiv.

Un comentariu:

  1. La toate sfaturile pe care le-ai adaugat mai sus as mai avea de pus inca unul. Crema de protectie solara sa fie una organica. Chiar daca are un aspect mai putin estetic pe piele (raman albicioase) protectia pe care ti-o ofera este de 10 ori mai buna decat cea a unei creme obisnuite. Cremele obisnuite intra in piele si te protejeaza pe sub epiderma lasand toate ultravioletele sa intre in piele, provocand in timp cancer de piele. In schimb cremele organice de protectie solara te protejeaza la nivelul epidermei, actionand ca un scut impotriva razelor UV.
    In cazul in care suntem in oras ar trebui sa folosim un fond de ten cu protectie solara. Am deschis un topic aici cu privire la acest subiect daca te intereseaza mai multe info: http://www.eva.ro/forum/viewtopic.php?forum=3&topic=86361?forum=3&start=10&nrpages=2.

    Si ca tot vorbim de fonduri de ten bio, am primit pe facebook o oferta prin care sunt reduse 60% produsele de machiaj marca Nvey. Daca te intereseaza mai jos gasesti link-ul:
    http://www.facebook.com/pages/Rangali-Cosmetice-organice/326742012832#!/photo.php?pid=4339435&id=326742012832

    RăspundețiȘtergere