sâmbătă, 29 mai 2010

CE PUTEM FACE IMPOTRIVA RIDURILOR ...!!!!


Putem combate ridurile si ne putem pastra o lunga tinerete printr-o perfecta si continua igiena cu o respectare a ritmului nostru personal specific firii noastre, a capacitatii de rezistenta a organismului, printr-o alimentatie rationala, pe care nu trebuie sa-l dezechilibram prin eforturi sau excese peste rezistenta sa normala.

Este necesar sa respectam buna functionare a organismului, printr-o alimentatie rationala bazata pe o hrana echilibrara cu suficiente proteine, cu multe substante minerale, legume, fructe si vitamine, cu putine grasimi si dulciuri, cu putine excitante ca: sosuri, conserve, afumaturi, muraturi, etc.
Caloriile vor trebui sa fie in raport cu munca depusa, cu anotimpul si altitudinea si chiar cu sexul, femeile avand in mod normal de mai putine calorii decat barbatii.
Vom fi tinere si fara riduri daca vom avea o viata ordonata fara excese, colorata si stimulata printr-o continua dorinta de creatie, de realizare pe multiple planuri avand ca scop si interes crescut pentru viata si munca noastra, primind totul cu bucurie, cu placere, cu multumire si intelepciune.

Toate crisparile se inscriu pe obraz oglindind manifestarile noastre interioare si exterioare.

Un ten neingrijit denota nepasare si comoditate. Nu exista nicio scuza pentru ca o femeie sa nu se ingrijeasca, chiar daca este suprasolicitata. Ea poate totusi sa-si rupa cateva clipe ca sa se infrumuseteze; ingrijindu-se, e suficient sa doreasca!
Chiar atunci cand gatim si cand radem de exemplu morocovi, putem intinde cateva firicele amestecate cu branza de vaca si putina lamaie sau cateva pulpe de fructe care sa ne improspateze si sa ne vitalizeze obrazul printr-o masca rapida.
Acelasi lucru il putem face cand preparam maioneza, intindem si pe obraz o masca de galbenus de ou amestecat cu putina miere.


Tratament cosmetic antirid
Tratamentul cosmetic il vom executa acasa sau la un salon cosmetic. Cu o crema adecvata obrazului nostru ne vom masa cu grija, usor cu varful degetelor in directia pozitiei muschilor. Apoi vom aplica masca revitalizanta, fie din comert, fie din produsele noastre de acasa, cat mai naturale. Vom hidrata tenul cu comprese de ceai de musetel, de trandafiri, de nalba si din alte plante, dupa care vom aplica un tonic si apoi o crema hranitoare. Mentionez ca toate acestea le vom face numai dupa ce mai intai am stat la abur de musetel ca sa se desprinda de pe obraz mai usor celulele moarte.
Daca tenul prezinta scuame, cruste, cicatrice, din cauza acneei nevindecate, si vrem sa vitalizam celulele printr-o descuamare puternica ce impulsioneaza regenerarea lor, vom face uz de peeling-ul cosmetic pe care ni-l va aplica o cosmeticiana experimentata; prin gomaj obrazul este frecat cu o crema in care s-a incorporat un produs exfoliant care indeparteaza celulele moarte si celelalte asperitati ale tenului. Apoi cu o crema grasa, speciala, se maseaza cu degetele intregul obraz si in acest fel se desprind impuritatile.
Acest peeling reda stralucirea pielii eliberand-o de stratul disjunctiv, stimuland celelalte celule vii din epiderma.
Astfel un ten asfixiat, tern, deshidratat, plin de riduri fine devine proaspat si stralucitor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu