duminică, 20 iunie 2010

5 MASTI NATURALE PENTRU HIDRATAREA PARULUI PE TIMP DE VARA


Vara parul este expus la radiatiile solare, se decoloreaza, este uscat de soare, se umple mai repede de praf iar transpiratia nu ii este deloc prietena. De aceea vara parul are nevoie de o ingrijire speciala si adecvata.
Fiindca intreg organismul este predispus la deshidratare, ci nu doar parul, este foarte important sa respecti necesarul hidric si sa bei suficiente lichide in fiecare zi, chiar mai mult de doi litri daca faci sport sau mergi prin soare. De asemenea mananca multe fructe si salate pentru a-ti vitaminiza organismul, dar si parul.

Pentru a spori hidratarea poti folosi masti pentru par pe care le poti prepara in casa.
Este important sa iti speli des parul vara, indicat este chiar zilnic, in ciuda miturilor care spun ca spalarile dese ar ingrasa parul. Este nevoie sa elimini transpiratia si sarurile de la nivelul scalpului precum si sebumul care nu fac decat sa atace si sa incarce parul.

Masca de curatare

Initial trebuie sa aplici o masca de curatare pentru par. Aceasta masca este necesara de doua trei ori pe saptamana, insa nu in zile succesive. Se dilueaza intr-un litru de apa 10 picaturi de otet si se clateste parul dupa spalare. Apoi se face o masca cu doi castraveti pisati, zeama de la o jumatate de lamaie si cateva linguri de lapte. Se omogenizeaza bine, se aplica pe par si se lasa sa actioneze 15 minute. Atentie, daca parul este vopsit, masca va poate decolora pigmentul. Scoateti lamaia si folositi ceai verde concentrat (cinci plicuri la o cana) – cinci lunguri, acesta nu depigmenteaza. Daca parul este blond, puteti folosi fara probleme lamaia.

Masca hranitoare si hidratanta

Aceasta masca se poate folosi saptamanal sau se pot pulveriza zilnic pe par cativa stropi astfel incat sa nu incarce parul. Se amesteca astfel intr-un recipient doua linguri de ulei de masline, inca doua de ulei de ricin, zeama de la o jumatate de lamaie, doua fiole de vitamina E si 20 de picaturi de vitamina A uleioasa (le gasiti in farmacii, mai putin lamaia si uleiul de masline). Amestecul se poate aplica pe par si se mentine jumatate de ora sau poate fi pulverizat dintr-un recipient (de exemplu de la un ulei de masaj care a fost consumat), insa pulverizati foarte putin pe par fara a mai fi necesara clatirea. In cazull in care alegeti masca, aceasta se intinde bine pe par, se lasa sa actioneze jumatate de ora dupa masare energica timp de cateva minute a scalpului, apoi se spala parul cu sampon, se foloseste balsamul si se clateste cu apa din abundenta, iar la final cu 20 de picaturi de otet diluate intr-un litru de apa.

Masca hranitoare si racoritoare

Se ia un pumn de frunze de menta proaspata ori se prepara o infuzie concentrata din cinci plicuri de ceai de menta la o cana cu apa fierbinte. Daca ati ales frunzele, acestea se piseaza foarte bine - se adauga apoi cinci linguri de iaurt, o lingura de miere si un castravete pisat cu tot cu zeama. Masca se aplica pe par, se maseaza bine si se sala sa actioneze o jumatate de ora. Apoi se spala parul cu sampon si balsam si se clateste cu apa din abundenta.

Masca pentru stralucirea parului

Aceasta este o masca pe baza de fructe si se recomada sa folositi cinci sortimente de fructe acrisoare. Noi va recomandam cateva capsune, cirese, cateva felii de mar, o pruna si o jumatate de portocala. Se amesteca apoi cu o lingura-doua de miere si se aplica pe par, lasandu-se sa actioneze minim o jumatate de ora. Se spala apoi parul cu sampon si balsam si se clateste cu apa din abundenta.

Masca intens hranitoare

Se foloseste un ou cu tot cu albus, se bate bine si se adauga o banana pisata, doua linguri de iaurt, o lingura de miere si una de ulei de ricin. Se amesteca bine astfel incat masca sa fie bine omogenizata, apoi se aplica pe par si se lasa sa actioneze minim jumatate de ora. Se spala apoi parul cu sampon si balsam si se clateste cu apa din abundenta.

Preparatul care ramane in urma aplicarii mastilor se pastreaza la frigider in recipiente care nu permit trecerea luminii (caserole, sticle inchise la culoare etc.). Nu trebuie pastrate mai mult de doua saptamani.

sursa Healthy




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu