joi, 17 iunie 2010

STRESUL DE A FI FEMEIE - CUM NE PUTEM RELAXA ...!

A fi femeie este un dar, insa uneori poate fi extrem de stresant. Toate femeile sunt stresate, intr-o mai mica sau mai mare masura.
Poti fi o femeie de afaceri care trebuie sa se lupte cu "baietii cei mari". Esti stresata, spune Ezinearticles.
Poti o femeie care are de-a face cu presiunile financiare. Esti stresata.
Poti fi o mama care lucreaza in afara casei si nu poate sta cu copiii sai atat de mult pe cat isi doreste. Si daca stai acasa tot te vei lovi de probleme. Esti stresata.

Nu conteaza unde lucrezi sau care este povestea ta, stresul te va ajunge la un moment anume.

Sa recunoastem termenul de "Superwoman" poate face mai mult rau decat bine, in unele situatii.
Femeile sunt mai presupuse riscului de a muri de o boala de inima si sunt mult mai stresate ca barbatii. Acesta este adevarul. Poti alege dintre a lasa stresul sa puna stapanire pe viata ta, sau sa lupti si sa castigi.

Te-ai saturat sa muncesti, fara ca cineva sa iti recunoasca meritele? Te-ai saturat de atata stres? Incearca sa lupti cu stresul ajuntandu-te de urmatoare sfaturi.

Ia-ti o vacanta mentala. Gaseste un loc linistit, chiar daca asta presupune sa iesi din casa si sa te asezi pe o banca din parc. Inchide ochii si imagineaza-ti ca esti intr-un loc minunat, spectaculos. Relaxeaza-te acolo si respira puternic de cate ori poti.

Daca vrei sa ramai acasa, poti incepe prin a-ti prepara o baie calda cu spuma si sa citesti partea preferata, sau pur si simplu sa vizezi cu ochii deschisi.

Mergi la sala de fitness. Exercitiile sunt "distrugatoare" de stres si foarte bune pentru inima. "Nu am timp!", nu este o scuza. Oricine are timp daca vrea cu adevarat. Chiar si 10-15 minute de mers pe jos vor avea beneficii asupra organismului tau si il vor ajuta sa se lupte cu stresul. Trebuie sa ai parte de activitati fizice in fiecare zi.

Mananca corect. Prea mult zahar si prea multa cafea nu iti vor face bine. Bea cat mai multa apa si mananca cat mai multe fructe si legume. Te vei simti mult mai bine si vei pierde si cateva kilograme nedorite. Si nu uita: bea cat mai multa apa. Nimic nu este mai bun pentru piele si organism decat apa.

Invata sa spui nu lucrurilor daunatoare, precum alcoolul. Nu iti face bine sa bei cantitati mari in mod regulat. Este adevarat, un pahar de vin de cateva ori pe saptamana iti va face bine la inima, insa nu depasi cantitatea. De asemenea, renunta la fumat. Daca nu vrei inseamna ca iti doresti neaparat sa iti micsorezi durata vietii. Daca vei renunta, plamanii tai iti vor multumi.

Incearca sa iti gasesti un hobby, poate fi un sport. Incearca sa faci ceva doar pentru tine, ceva care sa iti placa si de care sa te bucuri. Toti ne dorim ceva ce nu am putut face pana acum. Uita de obstacole si fa acest lucru.

Aminteste-ti ca ai o singura viata de trait si nu este o telenovela, care se termina cu bine. Viata este un cadou si trebuie sa te bucuri de ea. Spune "NU" stresului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu