luni, 20 decembrie 2010

Cum impodobim bradul , Povestea Craciunului






Nu stiu daca deja v-ati impodobit bradul....sau nu , dar eu vreau sa va impartasesc cateva idei. Anul acesta se poarta rosu cu auriu , cu toate ca , culorile oficiale au fost declarate albastru cu maro....sincer nu stiu cum ar fi aratat bradul meu cu aceste culori . In mare voga sunt funditele , clownii si ingerasii, intradevar sunt destul de scumpi dar merita . Fiecare dintre noi i-si poate personaliza bradul , eu de exemplu o sa pun in brad cateva instrumente muzicale in ton cu globurile rosu cu auriu , deoarece fetitei mele ii place foarte mult muzica , sper sa iasa frumos . In seara aceasta o sa-l impodobesc impreuna cu tati si printesa mea , iar maine o sa postez cateva poze. Pentru cei care inca nu s-au decis , am cules cateva poze de pe net , poate va pot inspira in impodobirea bradului , mult succes!!
Cati dintre voi cunoasteti povestea Craciunului ,nici eu nu am stiut-o , am gasit-o pe net si sincer m-a incantat nespus .... sper sa va placa si voua .

Din vremuri stravechi ne-a ramas o istorisire care explica de ce sarbatoarea nasterii Domnului poarta numele de “Craciun”.
Se spune ca Fecioara Maria, de mica, intrase la manastire. Aici a fost anuntata de arhanghelul Gavril ca-L va naste pe pruncul sfant. Cand sarcina incepea sa fie vizibila, nevinovata fecioara i-a spus staretii intreaga poveste, dar aceasta n-a crezut-o si a alungat-o de la manastire.
Rusinata, Fecioara s-a ascuns intr-o padure, dar aici o urmarea tartorul iadului, chinuind-o cu vedenii si cosmaruri.In ajunul nasterii el a aruncat o piatra in sanii fecioarei. Din ei a tasnit pe cer laptele sfant, astfel luand nastere Calea Laptelui (Calea Lactee).
Nemaiputand indura acest chin, Maria a plecat din padure si a ajuns la casa lui Craciun, un boier nemilos care-si tortura sotia si fetele. Acesta era plecat si sotia lui, o femeie miloasa, a gazduit-o pe Fecioara in staul, unde a nascut. In acel moment s-a aratat pentru prima data pe cer Luceafarul, pentru a vesti sosirea lui Iisus. Vazand steaua, Craciun crezu ca femeile au dat foc la casa si se grabi sa vada ce s-a intamplat.
Intre timp Craciuneasa avusese grija sa faca totul dupa datini, si drept rasplata Maica Domnului le vindeca pe cele trei fiice ale lui Craciun care fiecare avea cate ceva : una era schioapa, alta oloaga si ultima oarba.
Cand ajunse acasa, fiindca sotia nu i-a iesit in intampinare, i-a taiat mainile. Vazand aceasta, Fecioara i le puse la loc si, prin aceasta minune il facu si pe barbat sa-si dezghete inima si sa creada in Dumnezeu. Din acest motiv, ziua in care s-a nascut Mantuitorul, s-a numit Craciun


2 comentarii:

  1. Tu chiar crezi ca asta e povestea craciunului? Asa sti tu ca sa nascut Isus? Ai citit vreodata Biblia sa vezi ce scrie acolo despre nasterea lui Isus Cristos, sau ai fost la biserica sa auzi adevarata poveste? Acela care a scris asta pe blog, bate rau campii. sau e de-a dreptul naiv.
    Gabriel

    RăspundețiȘtergere
  2. Dupa cum am spus si mai sus , se numeste :"Povestea Craciunului" , daca vrei tu sa ne spui o alta poveste poti sa o postezi ...si sa impartasesti si altora parerea ta sau adevarata "poveste"

    RăspundețiȘtergere