luni, 31 mai 2010

CUM SCAPAM DE PUNCTE NEGRE SI DE PORII DILATATI...!!!

Din cauza secretiei abundente de sebum, porii devin din ce in ce mai dilatati si de aceea, este necesara acordarea unei atentii deosebite pentru ingrijirea tenului. Tratamentele pe baza de fructe si legume proaspete, sunt foarte bogate in compusi activi si actioneaza pentru indepartarea cauzelor care duc la aparitia punctelor negre si a porilor dilatati.

Sunt indicate lotiunile cu suc de castraveti. Pentru prepararea lor aveti nevoie de castraveti mari, bine copti si alcool rafinat. Castravetii se vor curata de coaja si se vor stoarce, obtinanduse un suc fara pulpa si seminte. La 1 litru de suc de castraveti veti adauga 250 ml alcool, dupa care veti lasa lotiunea in repaus o zi. Dupa trecerea celor 24 de ore se va strecura si depozita in sticle bine inchise si tinute la loc racoros.

Un alt tratament bazat pe efectele tamaduitoare ale sucului de lamaie este foarte eficient pentru a scapa de problemele cauzate de porii dilatati. Astfel se poate prepara o lotiune excelenta din o ligurita suc de lamaie si o lingurita lapte crud.

Excesul de sebum duce de cele mai multe ori si la aparitia punctelor negre, care sunt foarte inestetice. Acestea apar de obicei in regiunea nasului si pe barbie. Se recomanda ca intr-o prima etapa sa ne expunem obrazul timp de 5-10 minute la o baie de abur. Se va folsi in acest sens un vas cu apa fiarta in care am adaugat flori de musetel. Cand porii sund deschisi, se vor freca zonele cu probleme cu putina faina de malai. Tratamentul va fi facut astfel incat sa nu va agravati problemele, ci din contra sa vi le diminuati. Acest procedeu va fi facut o data pe luna. Saptamanal puteti folosi pentru spalarea zonelor cu puncte negre urmatoarea compozitie: o lingurita de tarate din grau, 1 lingurita de faina de malai si un varf de cutit de borax.

O lotiune cu efecte foarte bune asupra problemelor tenului gras, se prepara din zeama a doua lamai, 3 albusuri batute spuma si 100 ml alcool de 70 grade. Daca vom depozita lotiunea in sticle bine inchise, la loc uscat si racoros o vom putea folosi pe o perioada mai lunga, dar cel mai indicat este sa se prepare in momentul in care vrem sa o folosim, pentru a nu exista niciun risc.

sâmbătă, 29 mai 2010

CE PUTEM FACE IMPOTRIVA RIDURILOR ...!!!!


Putem combate ridurile si ne putem pastra o lunga tinerete printr-o perfecta si continua igiena cu o respectare a ritmului nostru personal specific firii noastre, a capacitatii de rezistenta a organismului, printr-o alimentatie rationala, pe care nu trebuie sa-l dezechilibram prin eforturi sau excese peste rezistenta sa normala.

Este necesar sa respectam buna functionare a organismului, printr-o alimentatie rationala bazata pe o hrana echilibrara cu suficiente proteine, cu multe substante minerale, legume, fructe si vitamine, cu putine grasimi si dulciuri, cu putine excitante ca: sosuri, conserve, afumaturi, muraturi, etc.
Caloriile vor trebui sa fie in raport cu munca depusa, cu anotimpul si altitudinea si chiar cu sexul, femeile avand in mod normal de mai putine calorii decat barbatii.
Vom fi tinere si fara riduri daca vom avea o viata ordonata fara excese, colorata si stimulata printr-o continua dorinta de creatie, de realizare pe multiple planuri avand ca scop si interes crescut pentru viata si munca noastra, primind totul cu bucurie, cu placere, cu multumire si intelepciune.

Toate crisparile se inscriu pe obraz oglindind manifestarile noastre interioare si exterioare.

Un ten neingrijit denota nepasare si comoditate. Nu exista nicio scuza pentru ca o femeie sa nu se ingrijeasca, chiar daca este suprasolicitata. Ea poate totusi sa-si rupa cateva clipe ca sa se infrumuseteze; ingrijindu-se, e suficient sa doreasca!
Chiar atunci cand gatim si cand radem de exemplu morocovi, putem intinde cateva firicele amestecate cu branza de vaca si putina lamaie sau cateva pulpe de fructe care sa ne improspateze si sa ne vitalizeze obrazul printr-o masca rapida.
Acelasi lucru il putem face cand preparam maioneza, intindem si pe obraz o masca de galbenus de ou amestecat cu putina miere.


Tratament cosmetic antirid
Tratamentul cosmetic il vom executa acasa sau la un salon cosmetic. Cu o crema adecvata obrazului nostru ne vom masa cu grija, usor cu varful degetelor in directia pozitiei muschilor. Apoi vom aplica masca revitalizanta, fie din comert, fie din produsele noastre de acasa, cat mai naturale. Vom hidrata tenul cu comprese de ceai de musetel, de trandafiri, de nalba si din alte plante, dupa care vom aplica un tonic si apoi o crema hranitoare. Mentionez ca toate acestea le vom face numai dupa ce mai intai am stat la abur de musetel ca sa se desprinda de pe obraz mai usor celulele moarte.
Daca tenul prezinta scuame, cruste, cicatrice, din cauza acneei nevindecate, si vrem sa vitalizam celulele printr-o descuamare puternica ce impulsioneaza regenerarea lor, vom face uz de peeling-ul cosmetic pe care ni-l va aplica o cosmeticiana experimentata; prin gomaj obrazul este frecat cu o crema in care s-a incorporat un produs exfoliant care indeparteaza celulele moarte si celelalte asperitati ale tenului. Apoi cu o crema grasa, speciala, se maseaza cu degetele intregul obraz si in acest fel se desprind impuritatile.
Acest peeling reda stralucirea pielii eliberand-o de stratul disjunctiv, stimuland celelalte celule vii din epiderma.
Astfel un ten asfixiat, tern, deshidratat, plin de riduri fine devine proaspat si stralucitor

vineri, 28 mai 2010

CUM ALEGEM CREMA DE FATA ...!!!

Varietatea cremelor ce se gasesc in magazine pune adesea in dilema cumparatoarele, care comit uneori greseala de a alege o crema mai cunoscuta in public, fara a tine seama de natura tenului respectiv.

Unele persoane isi pun intrebarea de ce exista creme de zi si creme de noapte, de ce sunt folosite creme cosmetice pentru fata si pentru corp, la ce foloseste laptele demachiant etc. In cele ce urmeaza voi incerca sa raspund la asemenea intrebari perfect justificate.

Corpul, fiind acoperit cu imbracaminte, nu este supus direct factorilor de mediu (agentilor externi) astfel ca un produs cosmetic pentru corp, are drept scop prevenirea deshidratarii pielii si pastrarea aciditatii normale. In acest scop se pot folosi creme simple pe baza de vaselina, lanolina, ceara sau lapte cosmetic, care se aplica masand corpul. In felul acesta se realizeaza si o activare a circulatiei sanguine.

Fata, fiind expusa direct factorilor externi, produsul cosmetic va trebui sa raspunda diferitelor necesitati: sa fie nutritiva, hidratanta, protector, antisolar. Varietatea cremelor este foarte mare, existand creme de demachat, creme pentru machiaj, creme grase, creme vitaminate, creme hranitoare, creme de albire etc.

Ce conditii sa indeplineasca o crema.

- sa fie inofensiva – adica sa nu contina sunbstante iritante, vatamatoare;

- substantele active pe care le contine sa poata fi absorbite cu usurinta de piele;

- sa nu rancezeasca usor, caci devine iritanta si inroseste pielea;

- materiile prime ce le contine sa formeze o emulsie perfecta, pentru a pantrunde mai bine in piele;

- sa formeze un strat protector in orice anotimp si sa aiba actiune emolienta.

O mentiune deosebita trebuie facuta pentru cremele folosite in timpul verii, care este bine sa fie neparfumate, caci anumite substante din compozitia parfumurilor pot provoca pigmentari inestetice ale pielii.

Rolul cremelor

Rolul cremelor dupa scopul urmarit este de protectie, hranitoare, demachiante, calmante, medicamentoase etc.

Crema de protectie a pielii ne apara de actiunea substantelor chimice iritante sau caustice cu care venim in contact in timpul lucrului si totodata impotriva radiatiilor solare, a intemperiilor etc., intr-un cuvant impotriva factorilor externi nocivi ai pielii.

Cremele de curatire a pielii. Rolul lor este indicat in cadrul produselor demachiante.

Creme hranitoare – nutritive – folosite in scopul de a restabili stratul acid al pielii.

Creme emoliente – pentru fata si maini.

Cremele vitaminate sunt creme nutritive, a caror actiune se datoreaza principiilor activi folositi (vitaminele) care actioneaza in profunzime.

Cremele medicamentoase – calmante-racoritoare – care, prin constitutia lor fizica, sunt mai mult creme-medicamente, data fiind actiunea lor de combatere a unor mancarimi sau iritatii ale pielii.

In aceeasi categorie intra si cremele epitelizante, pe care le aplicam deasupra unor iritatii si rani ale pielii, pentru a crea o pelicula protectoare; cremele cheratolitice folosite in scopul combaterii unor ingrosari ale pielii la coate, degete sau contra bataturilor; cremele antiinflamatoare pentru combaterea sau reducerea unor inflamatii ale pielii.

Sa nu confundam cremele medicinale cu produsele de infrumusetare. Exista tulburari ale pielii care necesita un tratament medical cu creme unguente continand substante medicamentoase. Acestea se aplica pe piele la indicatia medicului pentru un timp limitat, ele neputand fi deci considerate ca produse de infrumusetare. Aplicarea lor timp indelungat, poate avea consecinte negative asupra pielii (dilatarea vaselor capilare, ingrosarea pielii sau chiar accidente alergice).

Tipuri de creme dupa timpul de folosire.

Cremele de zi. Acestea nu trebuie sa fie complet absorbite de piele, ele creand o izolare – o bariera – intre piele si factorii externi agresivi.


Creme de zi si creme de noapte
Cremele de noapte sunt creme hranitoare – regeneratoare. In timpul noptii, fata maifiind supusa factorilor externi-agresivi, muschii fetei fiind in destindere, permit ca substantele active din crema sa actioneze in profunzime.

Important la aceste creme nu sunt atat excipientii grasi folositi, cat principii inactivi care trebuie sa actioneze in vederea regenerarii pielii. Crema de noapte o putem folosi si dimineata, daca avem timp necesar sa o pastram pe fata cel putin o ora.

Nu orice crema este buna pentru orisicine! In alegerea cremei trebuie sa tinem seama de natura tenului si de structura pielii, respectiv de cantitatea de grasime pe care o produc glandele sebacee, deoarece intre tenul uscat si cel gras exista numeroase stari intermediare. In functie de gradul de grasime sau uscaciune si de gradul de deshidratare a pielii, vom alege o crema continand mai multe sau mai putine grasimi.

Crema pentru tenul gras, folosita pe un ten uscat, poate duce la formarea de riduri

joi, 27 mai 2010

ARDE SOARELE....., APAR PETELE PIGMENTARE !!!


Toate.. unul si acelasi lucru: pete maronii dispuse preferential la nivelul zonelor fotoexpuse (expuse luminii solare): obraji, frunte, buza superioara, gat, decolteu. Confera aspectul de “pete intunecate” sau de “gri murdar“, si nu dispar indiferent de gradul de igiena. Cauza este necunoscuta, probabil predispozitia genetica, bagajul hormonal individual si tipul de piele. Deseori, apare in urma sarcinii, purtand denumirea de “cloasma” sau “masca gravidica”.

Ce trebuie sa faci, ce trebuie sa nu faci:

Sa faci una din urmatoarele:

-dermabraziune/microdermabraziune: se ia strat cu strat pielea de pe fata printr-un fascicul fin de cirstale care “abrazeaza” tenul, fara a lasa cicatrici, si odata cu pielea indepartata, dispare si un strat de piele hiperpigmentata. Merge foarte bine si pentru cicatrici, pe care le estompeaza.

-peeling: trebuie sa stai ulteior procedurii in casa, te inrosesti si nu esti de recunoscut timp de cateva zile, apoi pielea fetei se cojeste lasand in urma o piele mai fina si mai tanara, si, cel mai important in cazuld e fata: o piele fara pete.

-creme cu acid azelaic, acid glicolic (au un aorece efect de peeling)

-foarte bine merge Melanex Trio ( o crema depigmentanta de la Noviderm)-in 3 -4 luni scade la jumatate pigmentarea (probabil si cel mai ieftin tratament)

-tratament laser de diverse tipuri (mult mai scump, insa)

Varianta naturista

Se pare ca ceaiul de galbenele ar ajuta la inlaturarea petelor pigmentare. Este recomandabil sa va spalati pe fata, o data pe zi, cu ceai de galbenele.
De asemenea, poate fi util si tratamentul intern (cale de administrare orala) cu ceai de sunatoare si de papadie.

*orice metoda ai utiliza, trebuie sa aplici fotoprotectie (creme protectoare antisolare)

Ce sa NU faci:

-sa nu stai la soare pentru ca petele devin si mai cenusii si inestetice

-sa nu iei in continuare contraceptive orale daca ai senzatia ca poti “lega” aparitia petelor de inceputul tratamentului contraceptiv.

duminică, 23 mai 2010

PUNE-TI IN EVIDENTA ATUURILE !!!

Idei de vestimentatie sexy ar fi multe, dar tu trebuie sa le alegi pe acelea care se potrivesc cu corpul tau, cu silueta ta si chiar cu stilul tau. Nimeni nu iti cere sa iti pui panataloni cu talie joasa daca nu ai picioare lungi si nici sa porti o rochie mulata daca ai cateva kilograme in plus.

Ceea ce iti propun este sa te gandesti in primul rand la tine, sa te privesti in oglinda si sa iti faci in minte o lista (fii sincera, te rog!) cu ceea ce iti place la tine din punct de vedere fizic. Ideea este sa iti gasesti tinuta care iti pune in evidenta aceste atuuri, care te avantajeaza si te ajuta sa stralucesti, scotand in evidenta exact ceea ce trebuie scos in evidenta. Ti-am pregatit o lista...

Daca ai picioare lungi...
...renunta pentru totdeauna la blugii cu talia inalta. Poarta numai blugi cu talie joasa si fuste pana la genunchi. Fustele scurte iti vor lungi picioarele prea mult si pot crea senzatia ca esti "desirata". Fustele lungi de asemenea te vor lungi prea mult si poate ca nu acesta este efectul pe care il cauti.

Daca ai un abdomen de vis...
...trezeste invidia celor care inca se mai lupta cu diete si cu ore lungi la sala de fitness, purtand numai bluzite scurte, sau rochii cu abdomenul decupat. Pentru a condimenta si mai mult aceasta tinuta, poarta niste blugi cu talie joasa la aceasta tinuta.

Daca ai "fundulet de negresa"...
...poarta pantaloni mulati, de preferinta jeans. Daca este vorba despre o ocazie mai speciala, ar fi de preferat sa cauti niste pantaloni din satin sau din voal, dar de asemenea mulati in partea de sus.

Daca ai un par lung si matasos...
...lasa-l liber. Barbatii adora femeile cu parul lung, lasat liber, fara a fi prins in coc sau in coada. Parul lung este in general asociat cu feminitatea. Lasa-l liber si eventual pulverizeaza prin el ceara spray pentru a ii asigura volumul si eventual adauga o tenta de sclipici. Daca tinuta ta nu este suficient de stralucitoare, iti poti aplica in par mici clame argintii sau aurii, in functie de ceea ce porti.

Daca ai picioare mortale...
...asorteaza-le cu o rochita scurta si cu niste ciorapi luciosi cu fir. Nu uita insa ca picioarele lungi trebuie sa fie scoase in evidenta si pe pantofii pe care ii porti. Alege niste pantofi cu toc cat mai decupati sau niste cizmulite stranse pe picior. Daca esti prea inalta fata de iubitul tau pentru a purta tocuri inalte, prefera-le pe cele de 4 centimetri.

Daca ai sani frumosi...
...asigura-te ca nu esti tu singura care observa asta. Poarta un decolteu generos, dar nu exagerat. Barbatilor nu le place sa fie totul la vedere, asa ca fii subtila, dar provocatoare in acelasi timp. Pentru a-ti evidentia bustul, pulverizeaza spray sau pudra stralucitoare in decolteu. Condimenteaza apoi decolteul cu un colier pe masura, eventual cu un pandantiv care sa iti evidentieze sanii.

Daca ai brate si umeri de zeita...
...scoate-le cat mai mult in evidenta, purtand rochii sau bluze cu spatele, umerii si bratele goale. Daca frigul te impiedica sa porti bluze fara maneci, incearca sa porti bluze care au doar umerii decupati. O crema stralucitoare aplicata pe umeri ii poate face si mai deliciosi.

Daca ai "talie de viespe"...
...pune-o in evidenta printr-o curea stransa in talie. Nu vorbesc aici despre orice fel de curea, ideal ar fi sa fie o curea cat mai la moda. Alege spre exemplu o curea subtire si impletita din piele intoarsa, care sa se asorteze cu restul vestimentatiei tale. Daca in afara de talie, stai bine si la capitolul abdomen, poti inlocui cureaua cu o bluza scurta asortata la niste pantaloni cu talie joasa.

sâmbătă, 22 mai 2010

Sanatatea sanilor - Cum sa alegi sutienul perfect


Pentru a nu alege ‘din ochi’ un sutien trebuie sa stii care este marimea ta. Aceasta se poate calcula destul de usor prin masurarea circumferintei toracelui sub sani, masurarea piepului in partea proeminenta si calcularea cupei prin diferenta dintre cele doua rezultate obtinute anterior. Astfel, un rezultat mai mic decat 2,5 cm te va plasa in aria persoanelor cu cupa A, intre 2,5 si 5 cm– cupa B, mai mare decat 5 cm – cupa C, peste 7,5 cm – cupa D. Daca nu te incadrezi in aceste masuratori, nu este nicio problema deoarece exista sutiene speciale sau chiar la comanda care iti vin in ajutor.

Tipuri si modele de sutiene

-Sutienele cu burete: acestea sunt special create pentru a adauga cativa centimetri femeilor care isi doresc un decolteu mai generos. Modelele de acest gen vin si cu optiunea indepartarii buretilor, in functie de ocazie sau dispozitie.Cum sa alegi sutienul perfect
-Sutienele push-up: ofera o ridicare naturala a sanilor. Nu exagera prin acest efect doarece rezultatul poate fi contrar asteptarilor, si anume artificial sau chiar ridicol. Trebuie sa ai in vedere faptul ca sutienul nu iti poate schimba conformatia ci doar subliniaza anumite forme feminine ale trasaturilor tale.
-Sutienele cu efect de minimizare: ofera un aspect mai suplu femeilor cu bustul prea mare.
-Sutienele discrete: ofera posibilitatea purtarii in voie a hainelor stranse pe corp deoarece creaza o forma natura a bustului.
-Sutienele speciale pentru exercitii fizice si bustierele: acest tip ofera posibilitatea miscarii in voie in timpul practicarii unui sport. Acesta este deosebit fata de sutienul de zi cu zi deoarece este mult mai compact, acoperind cu success intreg bustul pentru a evita disconfortul, materialul din care este facut permite pielii sa respire in voie iar bretelele sunt mult mai late.
- Sutienul cu jumatate de cupa: dupa cum ii spune si numele acest sutien are doar partea inferioara in alcatuire, lasand partea superioara a sanului libera pentru un efect special.
- Sutienul fara bretele: pentru tinutele decoltate sau de ocazie in care ai nevoie de sustinerea bustului fara efecte vizibile. Exista si varianta cu bretele detasabile sau cu bretele ‘invizibile’ pentru a garanta acelasi efect subtil.
- Sutienul pentru femeile insarcinate: In timpul sarcinii sanii se maresc devenind mai grei si sensibili. De aceea este necesara sustinerea lor prin sutiene extensibile, practice si comode.

Astfel, oricare ar fi optiunea ta in materie de lenjerie, poti sa te simti atragatoare printr-un sutien potrivit din dantela, bumbac, cu push-up, sport, trendy, sexy si lista poate continua. Iar magazinele iti stau la dispozitie cu modele dintre cele mai variate -alege ceea ce ti se potriveste si simte-te bine in pielea ta!
Emma Dobre
Sursa: envy.ro

vineri, 21 mai 2010

SANI FIBROCHISTICI - DISPLAZIE MAMARA


Displazia mamara sau mastopatia fibrochistică reprezintă fibroza asociată formării de chisturi în ţesutul mamar. Un canal mamar se blochează şi se umple cu lichid, ca un balon umplut cu apă – aceasta este componenta chistică a mastopatiei (displaziei mamare). Zona din jurul canalului blocat are tendinţa apoi să formeze o cicatrice – aceasta este componenta fibroasă a mastopatiei (displaziei).

Displazia mamara sau boala fibrochistică a sânului este descrisă ca o modificare comună, benignă (necanceroasă) la nivelul sânului. Sânii fibrochistici nu sunt consideraţi o leziune malignă (canceroasă). Boala fibrochistică a sânului este considerată în prezent cea mai frecventă cauză a “sânilor nodulari” la femeie, afectând peste 60 % din femei.

Această afecţiune este foarte frecvent întâlnită, astfel că este considerată în prezent o variaţie a normalului.

Sânii fibrochistici se caracterizează prin noduli şi disconfort la unul sau ambii sâni.


--------------------------------------------------------------------------------

miercuri, 19 mai 2010

Astronomii au descoperit un sistem solar identic cu al nostru


Cinci mii de ani lumina ne despart de cel mai apropiat sistem solar identic cu cel in care se afla Terra, anunta Martin Dominik, cercetator la Universitatea St Andrews.

Pana in prezent, astronomii au identificat doua planete asemanatoare cu Jupiter si Saturn, ambele orbitand in jurul unei stele de doua mai mica decat Soarele. Oamenii de stiinta considera ca acesta este doar inceputul si ca exista o posibilitate destul de mare ca in indepartatul sistem solar sa existe si planete capabile sa sustina viata.

„Se pare ca planetele respective s-au format in acelasi mod in care s-au format si cele din sistemul nostru solar. In acest caz putem confirma faptul ca galaxia in care se afla Terra nu este unica”, subliniaza Dominik.

Noul sistem, botezat OGLE-2006-BLG-109L, se afla la circa 5000 de ani lumina de Pamant, iar faptul ca ca are mai mult de o planeta, reprezinta o caracterisitica rara, doar 10% dintre sistemele descoperite pana acum prezentand aceasta particularitate.

„Deocamdata, tehnologia actuala nu ne permite sa avansam atat de repede pe cat ne-am dori. Ne asteptam insa ca prima planeta locuibila sa fie descoperita peste numai cativa ani”, concluzioneaza Martin Dominik.

Sursa:DailyMail

Cu ce înlocuiţi dinţii: implant, proteză sau punte?

Sursa: Răzvan VălcăneanţuImplanturile dentare sunt cea mai bună metodă de a înlocui un dinte pe care l-aţi pierdut, deoarece intervenţia nu afectează dinţii vecini, sunt de părere stomatologii. Dacă nu aveţi posibilitatea de a face un implant, puteţi opta pentru o punte din plastic sau din porţelan, ori pentru o proteză mobilă.
Aceasta din urmă este mai ieftină, dar are dezavantajul că trebuie scoasă şi curăţată după fiecare masă. Stomatologii vă recomandă să nu staţi prea mult fără un dinte, deoarece în timp pot apărea complicaţii. Osul pe care a fost susţinut acesta „se micşorează“ în timp şi pot apărea complicaţii.

Implantul, cea mai bună soluţie

Implantul dentar este o rădăcină din titan care se înşurubează în locul rădăcinii dintelui extras. Sudarea rădăcinii din titan de osul maxilar durează aproximativ trei luni, dacă implantul este de bună calitate.
„După acest interval, în rădăcina artificială se înşurubează un pivot (suprastructură) pe care se pune o coroană (dinte). Implantul este cea mai bună metodă recomandată celor care şi-au pierdut un dinte, deoarece nu există riscul distrugerii dinţilor vecini“, explică Bogdan Bader, medic stomatolog implantolog, chirurg principal bucomaxilo-facial la BB Clinic, din Capitală.
Anumiţi factori locali şi de sănătate generală pot contraindica un implant. Spre exemplu, acesta nu se recomandă celor care suferă de diabet, iar boala nu este stabilizată, sau fumătorilor înrăiţi. Medicul specialist implantolog este cel mai în măsură să vă spună dacă puteţi să vă înlocuiţi un dinte pierdut cu un implant.

Protezele, recomandate şi în cazuri de urgenţă

Punţile sunt o altă metodă de a înlocui un dinte pierdut. Metoda presupune şlefuirea dinţilor vecini şi acoperirea lor cu coroane dentare. Punţile pot fi din plastic, din metal cu plastic sau cu porţelan ori integral din porţelan. Metoda are dezavantajul că, prin şlefuire, se pierde substanţa dentară. O altă soluţie este proteza mobilă din plastic care se fixează cu o clemă din sârmă inoxidabilă de dinţii vecini. Costul metodei este redus şi nu este nevoie de şlefuirea dinţilor. Proteza trebuie scoasă însă după fiecare masă şi curăţată.
„Proteza este recomandată numai pentru cazurile sociale sau pentru tratamentele de urgenţă“, mai spune dr. Bogdan Bader. Orice soluţie aţi alege, protezarea locului rămas gol după extracţie se face la cel puţin şase luni, pentru ca rana să aibă timp să se vindece. Medicii vă sfătuiesc să nu staţi prea mult fără un dinte, pentru că ceilalţi au tendinţa de a ocupa spaţiul liber.
„Dinţii vecini se înclină spre spaţiul rămas gol, iar dintele de pe maxilarul opus va creşte în acea breşă“, mai spune medicul. În timp, pot apărea contacte nefiziologice între dinţi care pot cauza complicaţii. În plus, şi osul care susţine dintele se poate micşora (înălţimea osului maxilar se reduce), ceea ce complică tratamentul .

marți, 18 mai 2010

Campania Naţională în domeniul sănătăţii viitoarei mame


Campania va contribui la ameliorarea sanatatii si reducerea mortalitatii perinatale si infantile – obiective prioritare in cadrul Programului National de Promovare a Serviciilor Perinatale.

1. OBIECTIVELE CAMPANIEI NATIONALE DE COMUNICARE DEDICATA SANATATII VIITOAREI MAME SI A COPILULUI
Obiective: Campania de Comunicare dedicata sanatatii viitoarei mame si a copilului isi propune sa contribuie la ameliorarea sanatatii materne si reducerea mortalitatii perinatale si infantile prin promovarea a 4 comportamente cheie pentru femeile care isi doresc o sarcina sau sunt deja insarcinate:
•sa mearga la medic din primele saptamani de graviditate;
•sa ia acid folic cu 3 luni inainte de sarcina planificata si in primele 12 saptamani de sarcina;
•sa ia pastile de fier pe o perioada de cel putin 3 luni in timpul sarcinii;
•sa cunoasca si sa solicite imediat asistenta medicala in cazul aparitiei semnelor de pericol pentru viata mamei si a copilului.
Alegerea celor patru comportamente a fost determinata de importanta acestora in asigurarea supravietuirii viitorului copil, raspandirea problemelor de sanatate pe care comportamentele recomandate le pot solutiona si existenta dovezilor stiintifice despre eficacitatea lor.

Comportamentul 1: adresarea la medic in primele saptamani de sarcina.

Adresarea precoce a femeii gravide la medic este foarte importanta pentru asigurarea unei sarcini sanatoase, prevenirea complicatiilor in timpul graviditatii si nasterii, oferirea suplimentelor gratuite de acid folic si fier din primele saptamani ale sarcinii, informarea gravidelor despre potentialele probleme de sanatate care pot aparea si care solicita adresare imediata la medic.

Comportamentul 2: luarea acidului folic cu 3 luni inainte si in primele 12 saptamani de sarcina.

Este bine cunoscut ca lipsa acidului folic in organismul femeii gravide afecteaza dezvoltarea intrauterina a copilului si duce la aparitia anomaliilor de dezvoltare a Sistemului Nervos Central. Luarea acidului folic inainte de si in primele saptamani de sarcina este recunoscuta pe plan mondial ca o interventie eficienta de sanatate publica in vederea reducerii anomaliilor Sistemului Nervos la copii.

La ora actuala, in Republica Moldova, anomaliile congenitale, inclusiv cele ale Sistemului Nervos, ocupa locul 2 in structura deceselor infantile. Anual, deficitul acidului folic este responsabil de aproximativ 50 de decese in prima luna de viata, sute de cazuri de imbolnaviri si invaliditate la copii. Acidul folic este inclus in Programul Unic de asigurari medicale obligatorii si este oferit gratuit tuturor femeilor gravide. Totusi, in anul 2004 doar 13 la suta din femeile gravide au indicat luarea acidului folic.

Comportamentul 3: luarea pastilelor cu continut de Fier:

Deficienta de fier in timpul sarcinii este asociata cu multiple rezultate negative ce tin de sanatatea mamei si a copilului, inclusiv riscul hemoragiilor, infectiilor, mortalitatii materne si perinatale si greutatea mica la nastere. Actualmente este recunoscut ca chiar si o deficienta moderata de fier, fara semne de anemie, are consecinte functionale adverse. Astfel, deficitul de fier cauzeaza performante intelectuale scazute; dezvoltarea fizica inadecvata a copiilor mici, a prescolarilor si elevilor; scaderea statutului imun si cresterea receptivitatii la bolile infectioase in toate grupurile de varsta.

Statisticile Ministerului Sanatatii arata ca 49% din femeile gravide sufera de anemie. Pentru a solutiona problema in cauza Ministerul Sanatatii a introdus suplimentarea cu Fier in Programul Unic al asigurarilor medicale obligatorii, acesta fiind oferit gratuit tuturor gravidelor. In acelasi timp, in anul 2004 doar 38 la suta din gravide au folosit pastile cu Fier.

Comportamentul 4: cunoasterea si solicitarea imediata a asistentei medicale la aparitia semnelor de pericol pentru viata mamei si a copilului.

In plan international, mai mult de jumatate de decese materne, perinatale si infantile se datoreaza necunoasterii semnelor d pericol asociate cu sarcina pentru viata viitoarei mame si a copilului si ca urmare a adresarii tardive dupa asistenta medicala.
In Republica Moldova, o patrime din decesele materne sunt inregistrate la domiciliu, iar jumatate dintre femeile gravide nu cunosc semnele de pericol in timpul sarcinii. Programul National de promovare a serviciilor perinatale de calitate prevede informarea femeilor gravide despre semnele de pericol pentru viata mamei si a viitorului copil de la prime vizita la medic.

In legatura cu cele relatate mai sus, Clinica Universitara invita toate femeile din sectorul deservit ce planifica o sarcina sa se adreseze la medicul sau de familie pentru a primi consultatia necesara si pentru a avea un copil sanatos. Va asteptam si va asiguram intreaga gama de servicii medicale.

Aveti grija de sanatatea Dumneavoastra si a viitorului copil.

luni, 17 mai 2010

E BINE DE STIUT !!!!

Timpul corect pentru a bea apa va imbunatati eficacitatea ei pentru corpul uman.
- Doua pahare de apa imediat dupa trezire, ajuta la activarea organelor interne.
- Un pahar de apa - 30 de minute inainte de o masa ajuta digestia.
- Un pahar de apa inainte de a face baie. Ajuta la sc aderea tensiunii sanguine.
- Un pahar de apa inainte de culcare. Ajuta la evitarea unui atac cerebral sau de cord.

Rolul unei aspirine
Recomandarile urmatoare se in sc riu in acea minoritate a informatiilor difuzate pe internet pe care e bine sa le luati in considerare si, mai cu seama, sa le respectati.
Cand am avut crizele cardiace, medicul care mi-a acordat ingrijirea de urgenta m-a intrebat daca luasem aspirina dupa ce simtisem durerea toracica. I-am raspuns ca nu aveam aspirina acasa. Si-atunci, mi-a dat urmatorul sfat: in orice casa, in special daca cel putin unul dintre membrii familiei este in varsta de peste 60 de ani, trebuie sa existe macar un flacon cu aspirina. Bineinteles ca pastilele trebuie sa fie la indemana, ca sa poata fi luate, fara intarziere, de indata ce survine durerea in piept. Concentratia enzimelor specifice indica faptul ca mi-as fi putut pierde viata daca n-as fi ajuns la timp la spital.
IN CONSECINTA: daca nu aveti aspirina acasa, cumparati un flacon si tineti-l intr-un loc accessibil. Dumnezeu stie daca o asemenea masura poate face diferenta intre viata si moarte.
Atentie! Exista si alte simptome de atac de cord, insotiate de durere in bratul stang. Trebuie sa aveti in vedere si instalarea unei dureri intense in maxilarul inferior, aparitia varsaturilor si a transpiratiilor abundente, care nu mai sunt doar niste simptome banale.
Detaliu: In timpul unei crize cardiace, e posibil ca, la inceput, sa nu simtiti acea durere in piept; 60% dintre oamenii care au avut o criza de inima in timpul somnului nu s-au mai trezit niciodata. Cu toate acestea, o durere in piept va poate trezi dintr-un somn profund. Intr-un asemenea caz, luati imediat in gura doua aspirine, lasati-le cateva clipe sa se umecteze pe limba si inghititi-le apoi cu putina apa. Apelati fara intarziere serviciul de ambulanta, Politia sau Pompierii, spuneti "criza cardiaca" si informati ca ati luat doua aspirine. Asezati-va pe un sc aun sau un fotoliu si asteptati sa sosea sc a ajutorul solicitat.

sâmbătă, 15 mai 2010

MEDICAMENTUL MINUNE ?... FIRST DEFENCE

Administrare:
Produsul poate fi administrat preventiv, pentru cresterea capacitatii de aparare, dar si la primele manifestari ale bolii, de exemplu frisoane, tuse, febra, dureri în gat sau de ureche, diaree, etc.
La primele semne de infectie:
copii intre 6 luni si 1 an: ½ lingurita de 3 ori/zi;
copii 1 - 12 ani: 1 lingurita de 3 ori/zi
Se poate administra simplu sau amestecat cu băutura preferată a copilului.


Indicatii:
First Defense contine argint coloidal - o suspensie de micro-particule (cu dimensiunea de 0.001 microni, încarcate cu sarcină electrica pozitiva) in apa deionizata, cu efect puternic antibacterian, antiviral, antifungic, antiparazitar pe mai mult de 650 tipuri de agenti patogeni. In concentratii de 3 pana la 15 ppm este complet netoxic si fara efecte secundare. Organismele patogene nu dezvolta rezistenta la argint.
Stimulator al imunitatii specifice umorala si celulara (stimuleaza producerea imunoglobulinelor IgA, IgM, IgG si a limfocitelor T) si a imunitătii nespecifice antiinfectioase (cresterea numărului de fagocite, celule care înglobeaza si digera bacteriile, celule tumorale, alte corpuri străine în organism); bacteriostatic; bactericid, virucid;
reduce timpul de recuperare după toate tipurile de infectii bacteriene si virale; amelioreaza starea psihică în depresii si deficit de atentie antioxidant;
Este indicat in alergii, ulcer, gingivita, halena digestiva, candidoza, toxiinfectii alimentare, diaree acuta si cronica, sindromul de intestin permeabil, malabsorbtie, colita, enterocolita, colon iritabil, giardioza, antibioterapie, hepatita, sindromul oboselii cronice, mononucleoza, herpes, papilomatoza, SIDA, boala Lyme, chlamidioza, pneumonie, endocardita, pediculoza, scabie, holera, toxoplasmoza, toxocaroza, amibiaza, paludism, infectii urinare, TBC, pleurezie, otita, sinuzita, meningita, carii dentare, infectii cu Helicobacter pylori, gripa, impetigo, dermatomicoze, eczeme, furunculoza, intepaturi de insecte, psoriazis, arsuri, conjunctivita, blefarita, depresii, deficit de atentie, neoplasm, chimioterapie.


l-ATI FOLOSIT CUMVA ......ESTE INTRADEVAR ASA DE BUN CUM SE SPUNE ???

vineri, 14 mai 2010

UNGHIILE FALSE SUNT PERICULOASE ?


Daca ai unghiile fragile si nu cresc atat cat ti-ai dori inainte sa se rupa, probabil te tenteaza unghiile artificiale, care arata intotdeauna bine si sunt usor de inlocuit de cate ori e nevoie. Asa-zisele unghii false sunt facute din material acrilic si se aseaza peste unghia ta, acoperind-o in intregime.

Arata bine si sunt relativ ieftine daca ti le pui acasa. Dar inainte sa dai fuga la magazin dupa un set de unghii, trebuie sa stii ca au si dezavantajele lor, care nu sunt deloc de neglijat. Ba chiar, ar spune unii, sunt de-a dreptul periculoase.

In primul rand, exista riscul unei infectii. Onicomicozele (infectii fungice ale unghiilor) sunt foarte frecvente la cele care poarta unghii false.

Materialul acrilic este fixat peste unghia naturala cu un lipici destul de puternic. Totusi, el se poate dezlipi atunci cand te scarpini sau cand zgarii cu unghia o suprafata dura. In locul in care unghia falsa este dezlipita de cea naturala intra bacterii si ciuperci care gasesc aici un mediu prielnic - cald, umed si intunecat - se inmultesc si provoaca infectii. In unele tari, personalul medical nu are voie sa poarte unghii false pentru ca acestea sunt considerate adevarate focare de infectii. In anii `90, in SUA, mai multi nou-nascuti prematuri au murit din cauza unor infectii luate de la unghiile false ale asistentei care i-a ingrijit. Asadar, riscul este real si infectiile se pot transmite la alte parti ale corpului sau la alte persoane, in special copii sau adulti cu un sistem imunitar slabit de boala. Riscul este cu atat mai mare daca unghiile sunt aplicate la un salon care nu respecta regulile de igiena sau daca sunt aplicate acasa, de o persoana fara experienta.

Daca totusi nu poti renunta la unghiile false este indicat sa le porti pentru o perioada scurta de timp, eventual pentru o seara sau cat dureaza evenimentul pentru care te faci frumoasa. Cu cat tii mai mult unghiile false cu atat creste riscul infectiilor.

Produsele chimice folosite la fixarea unghiei acrilice sunt cunoscute pentru riscurile pe care le ridica in ce priveste sanatatea noastra. Se folosesc rasini si formaldehida, substante ce pot fi cancerigene. Daca folosesti des unghiile false inseamna ca te expui destul de mult acestor chimicale. Poate consideri ca riscul este mic, dar merita sa ti-l asumi?

In plus, unele saloane folosesc o substanta numita MMA, care, in unele tari a fost complet interzisa. Se poate cumpara totusi de pe piata neagra si se adauga in lipiciuri si alte produse folosite la fixarea si finisarea unghiilor false. Aceasta substanta poate sa afceteze plamanii si sa deterioreze permanent unghia naturala sau radacina ei, cea ce duce la pierderea definitiva a unghiei.

Este posibil ca, in incercarea de a avea unghii mai frumoase, sa ramai fara ele pentru totdeauna. Camtareste bine riscurile inainte de a lua o decizie iar daca nu poti renunta la unchiile tale false, alege cu grija persoana care ti le aplica si ingrijeste.

miercuri, 12 mai 2010

RETE DE INALTARE - COZONAC PUFOS



ingrediente:
1 kg faina
2 cubulete drojdie proaspata
500 ml lapte gras
200 grame unt
250 grame zahar tos
5 +1 galbenusuri
(albusurile le congelam si le folosim la alte prajituri)
o lingurita sare
esente
coaja de lamaie
3 plicuri zahar vanilinat


Preparare:
De cu seara, cernem faina ...ideal de vreo trei ori....eu doar o data. Parese ca devine mai pufoasa. Intr un vas incalzim laptele cu toata cantitatea de zahar si esentele. Lasam la racit.
Aprindem cuptorul ....in bucatraie tre sa fie cald... si bine.Pregatim maiaua ca la orice cocatura: drojdia se topeste cu o lingurita de zahar+ 2 linguri de faina+alte 2-3 de lapte. Lasam la crescut in mijlocul movilei de faina. Cand si a dublat volumul adaugam toata cantitatea de lapte si cinci galbenusuri frecate. Si acum incepe partea cea mai interesanta: framantatul. Din cand in cand ne inmuiem mainile in untul topit (si racit). Nu turnam direct in aluat. Treptat cu rabdare ...framantam aluatul cu pumnii, cu palmele, aruncam de colo colo :) vreme de juma de ceas. Apoi lasam la dospit in bucataria incalzita vreme de 40 de minute. Impartim aluatul in patru, le intindem cu mana pe masa unsa cu ulei ...aluatul este minunant acum. Umplem cu ce dorim. Facem patru suluri si le impletim doua cate doua....si apoi hop in tava (tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei). Ungem cu galbenus de ou amestecat cu o lingura de lapte si presaram cu zahar. Mai lasam sa cresca pana cand isi dubleaza volumul cozonaceii nostrii si dam la cuptor pentru 50 de minute (dupa al meu cuptor).

Mentiuni:
Umplutura dupa preferinta: eu am combinat mac cu nuca si rahat cu fulgi de ciocolata si stafide.

Aceste cantitati sunt pentru 2 cozonaci

Timp Preparare: 4 h
Complexitate: avansata

duminică, 9 mai 2010

VICII CARE TE IMBATRANESC CU 12 ANI

Patru vicii, si anume fumatul, alcoolul, lipsa de activitate si alimentatia proasta te pot imbatrani cu pana la 12 ani, sugereaza un nou studiu realizat de cercetatorii britanici.

Studiul a implicat un numar de 5,000 de adulti britanici, al caror stil de viata a fost analizat timp de 20 de ani.

In medie, 314 persoane implicate in studiu aveau toate cele patru vicii. Dintre acestia, 91 au murit pe perioada studiului, in procente fiind vorba de 29%. In schimb, in cazul a 387 de persoane sanatoase, care nu prezentau nici unul dintre viciile respective, au murit doar 32 de persoane, adica 8%.

Cei mai riscanti factori erau: fumatul, consumarea a mai mult de trei bauturi alcoolice pe zi la barbati si mai mult de doua bauturi zilnic la femei; mai putin de doua ore de activitate fizica pe saptamana si includerea in alimentatie
a legumelor si fructelor mai rar de trei ori pe zi.

Aceste obiceiuri gresite cresc riscul decesului si i-au imbatranit cu 12 ani pe subiectii din grupul cu vicii, spre deosebire de persoanele din grupul cu un stil de viata sanatos, a spus Elisabeth Kvaavik de la Universitatea din Oslo.

Grupul cu un stil de viata sanatos implica persoane nefumatoare sau persoane care au renuntat la fumat; femei care obisnuiau sa bea mai rar de doua bauturi alcoolice zilnic si barbati care consumau mai putin de trei bauturi zilnic; persoane care faceau sport timp de cel putin doua ore pe saptamana; persoane care consumau fructe si legume de cel putin trei ori pe zi.

"Nu trebuie sa ai un stil de viata perfect pentru a face parte din grupul considerat sanatos", a spus Kvaavik. "De exemplu, un morcov si un pahar de suc de portocale sunt suficiente pentru a acoperi necesarul zilnic de legume si fructe in cazul unui adult".

Specialistii recomanda in cazul activitatilor fizice, o ora jumatate - doua ore pe saptamana, iar in cazul cantitatii zilnice de legume si fructe echivalentul a patru cani.

Participantii la studiu, in numar de 4,886, erau britanici cu varste de 18 ani si peste, sau 44 de ani si peste. Acestia au raspuns la intrebari referitoare la obiceiuri zilnice si stil de viata
.

Certificatele de deces au fost cercetate timp de 20 de ani. Cea mai comuna cauza a mortii a constat in boli de inima si cancer, ambele puse in legatura cu un stil de viata nesanatos.

Kvaavik spune ca rezultatele studiului sunt aplicabile oriunde in lume, chiar daca acestea s-au rezumat la adulti britanici.

Un cercetator al sanatatii publice, June Stevens, de la Universitatea din Carolina de Nord, a spus ca rezultatele reprezinta o continuare a altor studii care au urmarit legatura dintre obiceiurile de viata sanatoase si longevitate.

Rezultatele studiului nu demonstreaza neaparat ca o persoana care are un stil de viata sanatos traieste mai mult decat cei care nu il au, insa o viata cu vicii incluse asigura cu siguranta o imbatranire prematura, a mai spus Stevens.

sâmbătă, 8 mai 2010

ROBIN SHARMA


Este considerat a doua mare minte in domeniul leadership-ului pe plan mondial.
A scris cateva carti ce au ajuns bestseller: "Calugarul care si-a vandut Ferrari-ul" si "Ghidul implinirii"
A inffintat firma "Sharma Leadeship International Inc." care are in portofoliul clientilor pe: Nike, Microsoft, IBM, GE, FedEx, NASA, Unilever, Sun Microsystems, precum si universitatile Harvard si Yale.

Iata sintetizate cateva dintre invatamintele lui:

a) Asa cum iti traiesti zilele, in asa fel iti fauresti viata.
Nu-ti irosi zilele, pentru ca nu exista nicio zi fara importanta.

b) Un proverb spune: "A sti sa citesti, dar a nu citi, este aproape acelasi lucru cu a fi analfabet." Gasiti-va timp pentru a citi in fiecare zi. Citirea unei carti de un autor pe care il admiri face ca o parte din stralucirea lui sa te cuprinde si pe tine. O. Holmes spunea: "Orizontul gandirii, odata largit de o idee, nu va mai reveni niciodata la dimnesiunile de dinainte".
Poti sa reduci cheltuielile cu chiria, cu mancarea sau hainele, dar niciodata sa nu renunti sa investesti in carti bune.

c) Adevaratul risc in viata consta intr-o viata fara riscuri. Nu poti castiga daca nici macar nu intri in joc.

d) Faceti-va timp sa ganditi.
In fiecare zi trebuie sa va faceti timp pentru a sta si a gandi, puteti lua timp de la alte activitati. Peter Drucker, cel mai proeminent expert in management spunea: "Nimic nu e mai inutil decat sa faci bine ceea ce nu ar trebui sa faci"

e) Alegeti modele in viata, modele pozitive.
Daca iti spui "am 65 de ani si ma apropii de sfarsitul vietii" este cel mai pagubos lucru, dar daca iti spui " la 60 de ani vreau sa fiu ca Mick Jagger" este extraordinar, deoarece iti ofera noi posibilitati si o noua perspectiva in viata.

f) Prea multi oameni se tem sa mai fie ei insisi. Asadar renunta la visele lor, la felul lor de a fi pentru a imita multimea din dorinta de a fi acceptati. Fiti unici, fiti voi insiva. Urmati-va visurile si distrati-va in acelasi timp, pentru ca viata nu este facuta sa fie un chin, ci o sarbatoare.

g) Ascultati de doua ori mai mult decat vorbiti.
A asculta pe cineva cu atentie este unul dintre cele mai bune moduri de a arata respect si de a construi o relatie profunda. Oamenii nu mai au timp, rabdare sa asculte. Ascultati cu interes real ce au ceillati de spus si veti vedea doua lucruri: veti intelge corect ce au de comunicat si in plus veti castiga aprecierea, respectul, prietenia si chiar si dragostea lor.

h) De cate ori spuneti "da" unui lucru fara importanta, spuneti de fapt "nu" unui lucru important.

i) Ridicati-va mereu stacheta mai sus.
Perfectionati-va in continuu. Refuzati mediocritatea. Retineti ca toti marii lideri sau vizionari care acum sunt venerati au fost la inceput ridiculizati.

j) Fiti atleti in orice domeniu.
Numai prin exercitiu si antrenament se ajunge la rezultate pozitive si la performanta. Succesul, bucuria si linistea interioara nu apar din senin, ci se creaza.

k) Fiti entuziasti.
Nimeni nu se inconjoara de morocanosi, carcotasi, pesimisti.

l) Valoarea binelui.
Unii spun ca "a fi bun este un semn de slabiciune". Total gresit. Este cea mai mare dovada de putere morala. Este usor sa fii nervos, sa tipi, sa acuzi, sa dai vina pe altii, sa fii violent, dar este in schimb foarte greu sa dai dovada de opusul acestora. Iti trebuie curaj si putere pentru a te purta frumos chiar si in conditii grele sau in situatii limita.
Maica Tereza, Gandhi, Martin Luther King, Nelson Mandela, sunt astfel de oameni.

m) Vorbiti ca un superstar.
Cuvintele pe care le folositi va definesc si va influenteaza viata. Alegeti-le asadar cu atentie si in mod constructiv.

n) Placerea vine din lucruri exterioare. Fericirea din interior.
Placerea este minunata numai ca nu dureaza. Ea vine prin internmediul celor 5 simturi, de la o masa excelenta, de la un parfum bun sau de la o masina noua si frumoasa. Nu e nimic rau in astea numai ca sunt trecatoare.
Fericirea vine insa din interior, de la starea de spirit si poate fi controlata. Va puteti controla starea de spirit, o puteti imbunatati. Cei care o fac devin fericiti si mari personalitati.
Exista fericire fara placere si placere fara fericire.
Alegeti sa fiti fericiti!

o) Cei cu experienta castiga in majoritatea cazurilor.
De ce sa asteptam sa imbatranim ca sa avem experienta? Haideti sa avem experienta si cat suntem tineri. Pentru asta trebuie:
- sa va asumati riscuri,
- sa va perfectionati continuu
- sa purtati discutii cu oameni care au experienta;
- sa cititi cat mai mult;
- sa calatoriti cat mai mult si cat mai divers.

p) Bucurati-va cu ceea ce aveti.
"am blestemat faptul ca nu am pantofi pana cand am intalnit un om fara picioare" spune un proverb persan. Nu cadeti in greseala de a va concentra pe ceea ce nu aveti, in loc sa va concentrati pe ce aveti.

r) Fiti intelepti - treziti-va devreme si nu mancati dupa 7 seara.

s) Nu uitati efectul de bumerang. Oferiti doar ceea ce ati dori sa primiti.

t) Faceti curatenie.
Eliminati ceea ce trebuie sa dispara din viata voastra, ceea ce va trage in jos, ceea ce va prisoseste. Te vei simti mai usurat, mai fericit si cu constiinta mai impacata; asadar faceti curatenie in viata voastra si incepeti asta cat mai curand, veti fi uimiti de rezultatele surprinzatoare pe care le veti obtine.

u) Retineti regula Million Dollar Baby:
gasiti echilibrul perfect intre dragostea pentru ceilalti si dragostea pentru sine.
Nu uitati ca problema martirilor este ca majoritatea nu mor in patul lor.

v) Lumea este mica.
Viata este scurta, lumea este mica dar mai este si foarte larga. Cand aveti o problema intrebati-va: '"va mai conta asta peste un an sau doi?" si daca raspunsul este "nu", ganditi-va bine daca merita sa va irositi atat de tare pentru ea. Sunt probleme care atunci cand apar credem ca s-a sfarsit lumea, dar mai tarziu realizam ca nu au fost decat niste noi inceputuri sau niste oportunitati.

x) Frumusetea timpului.
Ceea ce trebuie sa retineti este ca odata timpul pierdut nu-l veti mai recupera niciodata.

y) Bunele maniere nu sunt doar o vorba in vant, o poveste de pension, ci reprezinta o treapta esentiala in drumul tau spre fericire si implinire.

z) Exemplul lui Garth.
Acesta spunea: "Am venit pe aceasta lume fara a avea nimic, cand voi pleca nu voi lua nimic altceva cu mine decat constiinta mea".

Nimic mai adevarat si mai potrivit pentru incheiere.

FUMATUL INAMICUL FRUMUSETII

Nicotina este cel mai important factor care poate provoca ?ngalbenirea dintilor, a unghiilor si a degetelor. ?n plus, accelereaza procesul de ?mbatr?nire a fetei si aparitia ridurilor. Pe l?nga faptul ca fumatorii au probleme cu inima si cu plam?nii, cele mai vizibile ?rezultate? negative ale acestui obicei se observa la nivelul pielii si al danturii. Expunerea frecventa la fum de tigara produce modificari majore si uneori ireversibile mai ales la nivelul epidermei. Toxinele din fumul de tigara acopera tenul cu impuritati care afecteaza grasimile naturale ale pielii. ?Nicotina care intra ?n s?nge determina ?nchiderea vaselor, iar tenul capata un aspect tern, lipsit de stralucire si obosit?, explica Adina Alberts, chirurg estetician la clinica Care Zone din Capitala. ?n timp, sub efectul fumului de tigara apar mai repede cearcane, pungi sub ochi si riduri. ?Pungile de sub ochi apar din cauza ca tesutul elastic al tenului este afectat. Culoarea maronie este efectul gudronului si al depunerii de melanina (substanta responsabila de pigmentarea pielii)?, explica Magdalena Ciobanu, medic pneumolog la Institutul de Pneumologie ?Marius Nasta? Bucuresti. Fumatorii care apleaza la esteticieni au mai putine sanse ca tratamentele sa aiba efect din cauza vascularizatiei deficitare. ?La fumatori, ne abtinem sa facem lifting facial chirugical si lipofiling (injectii cu grasime) pentru ca pot aparea complicatii grave, cu urmari ireversibile?, avertizeaza dr. Adina Alberts.

vineri, 7 mai 2010

CUM I-TI RECAPETI SILUETA DUPA NASTERE

In mod firesc, pe parcursul sarcinii nu te-a preocupat problema siluetei - stiai ca este inevitabil sa acumulezi in greutate, chiar daca incerci sa eviti alimentele bogate in grasimi. Acum, cele noua luni de asteptare s-au incheiat si te-ai intors de la maternitate impreuna cu bebelusul. Dupa primele saptamani de adaptare la noua conditie de mamica, problema kilogramelor in plus incepe sa te preocupe tot mai mult. Ce poti face pentru a-ti recapata silueta?

Pe masura ce constientizezi dimensiunile responsabilitatilor materne si importanta acestora, incepi sa intri in panica, spunandu-ti ca nu vei avea timp pentru exercitii fizice. Iar cat despre dieta, nici nu se pune problema. Cel putin, nu un regim drastic, pentru ca organismul tau are nevoie de vitamine si minerale in perioada alaptarii. Intrebarile tale isi pot gasi insa raspunsul...

Una dintre regulile de baza este hidratarea. Cu alte cuvinte, consumul apei trebuie sa devina o prioritate. In felul acesta, organismul va arde mai eficient caloriile, iar procesul de recuperare dupa nastere va fi mai rapid. Prin urmare, inainte de fiecare masa, bea un pahar sau doua de apa - ar trebui sa bei opt pahare zilnic. In alta ordine de idei, incearca sa nu mai mananci nimic dupa ora 19.30, pentru ca metabolismul este mai lent in timpul noptii si este probabil ca acele calorii pe care le acumulezi la cina sa se constituie in tesut adipos.

Exercitiile fizice

Fii realista: nu ai acumulat kilogramele in plus intr-o saptamana, ci pe parcursul a cateva luni - prin urmare, nu te poti astepta sa revii in timp record la vechea silueta. Acest deziderat va putea fi indeplinit in timp. Vestea buna este ca exista cateva exercitii si strategii pe care le poti aplica, in ciuda programului aglomerat pe care ti-l traseaza in fiecare zi micutul tau.

Mai intai, sa lamurim un aspect: nu este neaparat necesar sa astepti ca bebelusul sa adoarma pentru a-ti putea efectua programul de exercitii. De exemplu, iesiti amandoi la plimbare dimineata sau seara, in parc. In primele saptamani dupa nastere, nu este recomandabil sa efectuezi exercitii prea solicitante - mai ales daca ai nascut prin cezariana. Plimbarile sunt indicate insa, cate 20-30 de minute zilnic. Metabolismul tau se va "trezi" treptat la viata, iar circulatia sangelui se va imbunatati. Daca vrei sa faci o pauza si sa stai pe o banca, n-ar fi rau sa-ti contractezi putin musculatura abdominala - fara a forta insa nota.

In cazul in care ai nascut pe cale naturala, organismul se va reface incomparabil mai repede - ceea ce inseamna ca vei putea trece in curand la exercitii precum genuflexiunile si exercitiile abdominale. Ar fi indicat sa lucrezi in seturi scurte, de cate cinci miscari, si cat mai dese - de exemplu, stabileste-ti programul in functie de... schimbarea scutecelor micutului. Cum, in primele saptamani, va fi necesar sa-l schimbi si de zece ori pe zi, concluzia se impune de la sine.

Daca insa episiotomia (necesara, de multe ori, pentru nasterea normala) te impiedica deocamdata sa faci exercitii abdominale, poti recurge la o solutie de compromis: intinde-te pe o suprafata plata si incordeaza-ti musculatura abdomenului, inspirand si expirand adanc.

Nu uita de exercitiile Kegel. Acestea constau in contractarea usoara a musculaturii pelviene care sustine uretra, vezica urinara, uterul si canalul rectal. Sunt benefice nu numai in pregatirea corpului pentru nastere, ci si in procesul de recuperare ulterior acesteia. Incordeaza muschii ca si cum te-ai abtine sa urinezi, mentine-i astfel timp de patru-cinci secunde si apoi relaxeaza-te. Repeta de zece ori. Ideal ar fi sa executi cate trei seturi de cate zece exercitii, de trei ori pe zi - mai ales in primele sase saptamani dupa nastere.

joi, 6 mai 2010

NOUA DIETA BEVERLY HILLS

Noua Dieta Beverly Hills este un program de nutritie de 35 zile, creat de Judy Mazel, bazat pe ideea ca unele alimentele nu ar trebui sa fie amestecate. Conform autoarei, fructele trebuie consumate separat, iar glucidele si proteinele nu trebuie sa fie niciodata consumate impreuna pentru a nu fi depozitate sub forma de grasime. Autoarea sustine ca dupa cele 35 zile de dieta, slabiti intre 5 si 8 kilograme.

Noua Dieta Beverly Hills are la baza principiul alegerii inteligente a alimentelor; astfel, in prima saptamana puteti manca porumb fiert, cartofi copti (cu unt), paste fainoase, fructe proaspete, friptura (sau alte proteine animale la alegere), salate cu ulei si otet -toate in cantitati fara restrictii. Dieta Beverly Hills cuprinde 21 de alimente la alegere.

Principiile alegerii inteligente a alimentelor sunt usor de retinut si de urmat. In timp, aceste principii devin o rutina:

1.Proteinele pot fi combinate cu proteine; glucidele cu glucide; iar fructele trebuie consumate individual.
2.Dimineata consumati un singur fruct din lista inclusa in dieta (ananas, capsuni, struguri, papaya, pepene, mango, kiwi, prune, caise sau smochine). Puteti manca orice fruct in cantitati nelimitate, dar nu amestecati doua fructe diferite (struguri cu capsuni, de exemplu).

Asteapta o ora inainte de a trece de la un tip de fructe la altul si doua ore inainte de a consuma un aliment care apartine unui alt grup. Odata ce ai mancat un aliment din alt grup, nu mai consuma fructe pe toata durata zilei.

3.Dupa fructe, poti consuma glucide fara restrictii, pana cand ajungi la proteine.
4.Odata ce ai consumat proteine, indiferent in ce cantitate -chiar daca e vorba de laptele din cafea sau de puiul din salata Cezar – 80% din ceea ce mananci in restul zilei trebuie sa fie proteine.
5.Glucidele (legume, cereale, etc.) nu trebuie sa fie combinati cu proteinele.
6.Proteinele (carne, peste, lapte, iaurt, branza, nuci, seminte, etc.) nu trebuie sa fie combinate cu glucide.
7.Grasimile (unt, ulei, maioneza, etc.) pot fi combinate fie cu proteinele, fie cu glucidele, dar nu si cu fructele.
8.Eliminati din alimentatie bauturile carbogazoase, indulcitorii artificiali, produsele dietetice care contin indulcitori artificiali, margarina. Limitati, sau eliminati complet, toate produsele care contin aditivi alimentari.
9.Majoritatea bauturilor alcoolice contin glucide (bere, rom, vodka, scotch, tequila) si trebuie sa fie combinate doar cu glucide; vinul provine din fructe si se poate asocia cu alte fructe; sampania se poate asocia cu orice alimente.

Avantajele si dezavantaje dietei Beverly Hills

Avantaje:
Dieta Beverly Hills nu va obliga sa luati 3 mese pe zi. Puteti manca la orice ora, dar nu treceti la urmatorul aliment pana cand nu consumati cantitatea necesara din primul. Dieta va ajuta sa slabiti hranind organismul si nu infometandu-l. De exemplu, cu cat mancati mai multe fructe, cu atat slabiti mai usor.

Dezavantaje:
Persoanele care critica dieta Beverly Hills, sustin ca aceasta nu se bazeaza pe dovezi stiintifice, ci are la baza teorii incorecte privind digestia. Dieta nu furnizeaza necesarul de vitamine si minerale si promoveaza comportamente alimentare periculoase. In plus, prin faptul ca incurajeaza consumul unor alimente in cantitati nelimitate, dieta nu promoveaza cu adevarat reducerea grasimii corporale.
Pierderea in greutate ce poate fi observata dupa cele 35 zile de dieta se datoreaza scaderii apetitului provocata de disocierea alimentelor si nu combinarii inteligente a alimentelor.

miercuri, 5 mai 2010

DIETA ATKINS

Atkins a demonstrat ca dieta creata de el duce la arderea grasimilor mult mai usor decat alte diete, in conditiile consumarii unui numar egal de calorii.

- Acest program de nutritie bazat pe reducerea aportului de glucide din alimentatie nu este unul restrictiv. Infometarea este una din cauzele care duc la esecul vastei majoritati a curelor de slabire. Un regim alimentar de durata trebuie sa fie complet, sanatos si placut. Dieta Atkins presupune renuntarea la zahar si la alte glucide rafinate, dar permite in schimb consumarea unor tipuri variate de carne, peste, salate din legume preparate cat mai gustos -cu unt, smantana, condimente si verdeata. Dieta Atkins este visul oricarui gurmand: savuroasa, variata si sanatoasa.

- Dieta Atkins este cea mai sigura cale de a va mentine greutatea. Principala problema a dieteler traditionale (sarace in calorii sau proteine) este ca odata cu reintoarcerea la vechile obiceiuri alimentare, persoanele pun inapoi kilogramele pierdute deoarece nu sunt pregatite sa-si mentina greutatea cu o alimentatie variata.
Mentinerea greutatii dupa incheierea dietei este un mare avantaj al regimului Atkins si se explica prin faptul ca numarul de calorii consumate in timpul diferitelor faze ale dietei nu difera foarte mult. Dieta Atkins este compusa din 4 etape: Inducerea, Pierderea in greutate, Pre-mentinerea si Mentinerea. Daca respectati toate aceste etape, pierderea in greutate va fi definitiva, iar kilogramele in plus vor disparea pentru totdeauna.
Dieta Atkins nu va lipseste de placerea de a manca, dar va energizeaza si va creaza o stare de bine. De fapt, aproximativ jumatate din pacienti continua dieta deoarece se simt mult mai rau atunci cand se opresc. In plus, dispunand de mai multa energie, pacientii sunt mai dispusi sa faca exercitii fizice, ceea ce duce la inlocuirea tesutului gras cu masa musculara si la pierderea in greutate. Odata ce efectele devin vizibile, pacientii se simt impliniti iar respectul fata de propria persoana creste.

- Reducerea aportului de carbohidrati recomandata de Atkins are o serie de efecte pozitive: diminuarea nivelului de colesterol si de trigliceride din sange, moderarea glicemiei si reducerea tensiunii arteriale. Toate acestea au drept consecinta directa reducerea riscurilor cardiovasculare.

Dezavantajele dietei Atkins

Criticii dietei Atkins afirma ca nu toate persoanele pot tine aceasta dieta, o buna parte renuntand in primele doua saptamani, cand cantitatea de glucide permisa este foarte mica.

Dieta prezinta si o serie de efecte adverse: lipsa energiei, stari de oboseala, constipatie, etc.

Etapa I -Inducerea

Inducerea este o etapa de scurta durata, care determina organismul sa arda grasimile in plus. Pe masura ce reduceti aportul de glucide, organismul va fi nevoit sa utilizeze grasimile drept combustibil pentru energie, rezultatul fiind pierderea in greutate.

Inducerea dureaza 14 zile, la sfarsitul carora rezultatele sunt evidente. Nu este obligatoriu sa incepeti cu aceasta etapa -puteti incepe dieta Atkins cu oricare din cele patru etape.

In fiecare zi sunt permise 20 grame de glucide, furnizate in principal de legume. Astfel, nivelul glucozei din sange va fi stabilizat, iar simptomele precum oboseala si schimbarile de dispozitie vor disparea. In plus, dieta Atkins va ajuta si sa stapaniti dependenta de zahar, alcool, cafeina, sau alte alimente. Pentru persoanele dependente de zahar sau de alimente bogate in glucide, moderatia pur si simplu nu este o solutie.

Alimentele permise:
Peste (ton, somon, sardine, hering, etc.)
Carne (de pasare, vita, porc) si mezeluri
Fructe de mare
Oua
Branzeturi
Legume
Condimente
Apa minerala

Regulile pentru prima etapa:

Consumati cel mult 20 grame de glucide pe zi, dintre care cel putin 12 -15 grame trebuie sa provina din legume.
Consumati toate combinatiile de lipide si proteine fara restrictii: carne de pui, peste, oua, carne rosie, unt, maioneza, ulei de masline, de floarea soarelui si alte uleiuri vegetale.
NU consumati fructe, paine, paste fainoase sau produse lactate (cu exceptia branzei, smantanei sau untului). Nu mancati alune sau nuci in primele doua saptamani. Alimentele care contin atat proteine cat si glucide nu sunt permise in aceasta etapa.
Mancati in oras cat de des doriti, dar fiti atente la glucidele ascunse (sosurile, de exemplu, contin faina sau zahar).
Utilizati indulcitorii artificiali (zaharina, etc.)
Beti cel putin 8 pahare de apa pe zi pentru a preveni constipatia si a elimina toxinele rezultate din arderea grasimilor.
Luati zilnic multivitamine care sa contina minerale (potasiu, magneziu si calciu), dar nu si fier.

Etapa II - Pierderea in greutate

Ritmul accelerat de slabire din prima etapa devine mai lent si stabil in cea de-a doua, datorita introducerii treptate a alimentelor bogate in nutrienti. Prin varietatea de optiuni oferite, aceasta etapa este ideala pentru cei care vor sa slabeasca doar cateva kilograme, sau pur si simplu sa adopte un stil de viata sanatos.

Aceasta etapa iti da cu adevarat posibilitatea de a crea un regim propriu, adecvat necesitatilor tale, prin alegerea si combinarea celor mai hranitoare alimente. Aportul de glucide, limitat la 20 g pe zi in etapa precedenta, creste treptat la 25 g, adaugand cate 5 g pe zi, pana cand pierderea in greutate este incetinita.

Masurarea continutului de glucide este esentiala pentru un control eficient al dietei. Continua aceasta etapa pana cand cantaresti cu 3 -5 kg in plus fata de greutatea dorita.

In continuare, glucidele pot fi obtinute doar din legume. Spre deosebire fata de prima etapa, portiile de legume devin mai numeroase si se pot adauga nuci, seminte si unele fructe. Aceasta etapa nu consta in inlocuirea proteinelor si lipidelor cu glucide, ci in modificarea raportului dintre acestea, in favoarea lipidelor si proteinelor.

Inducerea este poate cea mai usoara etapa a dietei Atkins, deoarece consta intr-un regim strict care functioneaza intotdeauna. Dar, odata cu intrarea in cea de-a doua etapa, pe masura ce regimul ofera mai multa libertate, tentatiile devin mai mari si riscul de a pune kilogramele inapoi creste.

Pe durata urmatoarelor luni, te poti adapta la un nou stil de viata care iti va asigura o stare buna de sanatate. Din acest motiv, etapa II este un moment de rascruce in care vei afla care sunt parametrii stilului tau de viata. Vei descoperi nivelul maxim al aportului de glucide care poate fi suportat de metabolismul tau, pentru a continua pierderea kilogramelor in plus. Odata ce afli cum reactioneaza corpul tau si cum poti adauga noi alimente in dieta, pentru a continua sa slabesti, vei dispune de toate informatiile de care ai nevoie pentru a te bucura de silueta pe care ti-o doresti.

Desi este mai permisiva decat Inducerea, etapa II iti va permite sa pierzi in continuare din greutate si sa arzi grasimile in plus. Ritmul in care kilogramele si centimetrii din talie dispar este mai lent decat in prima etapa.

Atentie insa! Introducerea unor glucide in plus nu echivaleaza cu permisiunea de a te intoarce la vechile obiceiuri de a consuma alimente bogate in zahar, faina alba si alte glucide. Cantitatea glucidelor consumate ramane la fel de importanta ca si calitatea.

Etapa III � Pre-mentinerea

Aceasta etapa trebuie demarata atunci cand depasesti cu 3-5 kilograme greutatea dorita. Etapa este conceputa ca o perioada de tranzitie in care iti poti perfectiona obiceiurile alimentare pentru un stil de viata sanatos.

Aceasta etapa, la fel ca si precedenta, consta in cresterea aportului de glucide, corelata cu pierderea in greutate. In fiecare saptamana, consumul de glucide trebuie crescut cu 10 grame. In mod ideal, aportul de glucide este marit pana cand slabesti mai putin de jumatate de kilogram pe saptamana. Continua aceasta etapa pana cand ajungi la greutatea dorita, pe care trebuie sa o mentii. Scopul final este atingerea echilibrului individual a aportului de glucide (Echilibrul Glucidic Atkins), la care nici nu te ingrasi, nici nu slabesti.

Mentinerea unei greutati adecvate are un rol deosebit de important in bolile cardiovasculare, hipertensiune arteriala si diabet. Pe masura cresterii aportului de glucide cu cate 10 grame pe saptamana, pacientii ajung la un punct in care nu mai slabesc. Daca ai atins greutatea dorita, ramai la acest nivel timp de o luna, inainte de a creste consumul de glucide cu inca 10 grame pentru a vedea daca incepi sa te ingrasi. Daca ai inceput sa pui in greutate, scade cele 10 grame si ai ajuns la starea de echilibru numita Echilibrul Glucidic Atkins.

Pierderea in greutate nu se produce in mod uniform -daca in urma unei cresteri a aportului de glucide observi ca nu mai slabesti, dar ca, dimpotriva, iei in greutate, trebuie sa te intorci la etapa precedenta. Desi poate dura chiar si trei luni pentru a pierde ultimele kilograme in plus si sa descoperi Echilibrul Glucidic Atkins, ritmul lent in care se intampla acestea este esential pentru reusita dietei.

Etapa IV -Mentinerea

Felicitari! Ai atins greutatea pe care o doreai si poti continua sa alegi dintr-o varietate mai mare de alimente si sa consumi mai multe glucide decat in etapele de slabire. Dar nu uita ca in cele mai multe cazuri, persoanele castiga lupta cu kilogramele pentru a pierde razboiul cu mentinerea greutatii.

Pentru a mentine greutatea castigata cu ajutorul dietei Atkins, trebuie sa-ti cunosti nevoile metabolice. Echilibrul Glucidic Atkins, descoperit in etapa precedenta, reprezinta cantitatea de glucide pe care o poti consuma pentru a-ti mentine greutatea. Nu depasi prea mult acest numar, iar greutatea ta nu ar trebui sa fluctueze decat in intervalul normal de 1-2 kilograme.

Etapa de mentinere si obiceiurile alimentare sanatoase trebuie sa devina un mod de viata permanent. Respectand Echilibrul Glucidic Atkins (nivelul maxim al glucidelor consumate la care greutatea se mentine), greutatea ta va fi mereu apropiata de cea pe care ti-o doresti.

De asemenea, trebuie sa te cantaresti cel putin o data pe luna. De fiecare data cand ai cu 2,5 kilograme mai mult decat greutatea dorita, incepe din nou etapa de inducere (etapa I), apoi treci rapid la cea de pierdere in greutate (II), pentru ca in termen de o saptamana sa ajungi din nou la greutatea pe care ti-o doresti. Astfel, nu vei avea niciodata mai mult de 2,5 kilograme in plus.

Nivelul ideal al consumului de glucide este cel la care te simti bine, fara a avea in permanenta senzatia de foame, dar si fara a te ingrasa din nou. Unele persoane descopera ca se simt mai bine atunci cand consuma putine glucide -intre 35 si 40 grame pe zi -decat in etapele mai permisive ale dietei. Altele in schimb, prefera sa consume o cantitate dubla de glucide, iar metabolismul lor suporta acest aport. De aceea, echilibrul glucidic variaza atat de mult de la o persoana la alta, fiecare avand posibilitatea de a-si crea un program nutritiv perfect adaptat nevoilor proprii.

Reguli pentru etapa de mentinere:

- descopera echilibrul glucidic propriu si ghideaza-ti dieta in functie de acesta
- continua sa consumi glucide naturale, neprocesate, bogate in nutrienti
- continua sa iei suplimente nutritive
- incearca in permanenta noi retete culinare, care sa-ti stimuleze apetitul
- nu depasi niciodata greutatea dorita cu mai mult de 2 kg

Exemplu de meniu Atkins

Micul dejun
Salata de ton (1 ceasca) - 240 calorii
O jumatate de grapefruit - 41 calorii
Cafea decafeinizata – 2 calorii

Pranz
Pui la gratar (carne slaba, 170 g) -280 calorii
Salata de rosii – 80 calorii
Sos pentru salata (30 g) -170 calorii

Cina
Friptura de vita (170 g) - 490 calorii
Dovlecei (o jumatate de ceasca) - 19 calorii
Salata de rosii – 80 calorii
Sos pentru salata (30 g) -170 calorii
Apa minerala – 0 calorii

Gustare
Migdale (30 g) - 176 calories
Salata de varza - 174 calorii
Castraveti - 8 calorii

Total: 1 930 calorii

marți, 4 mai 2010

SOACRA , SOACRA POAMA ACRA...???

Da, ştiu, soacra este o problemă general valabilă. Nu puţine dintre noi putem afirma că defectul cel mai mare al soţului este mama acestuia. Mai mult, şi statisticile spun că un divorţ din opt este cauzat de o soacră rea.


Relaţia dintre noră şi soacră nu este deloc roz pentru majoritatea femeilor. Mama partenerului de viaţă este una dintre principalele surse ale conflictelor în cuplu. La începutul oricărei poveşti de dragoste, totul este bine şi frumos, iar cei implicaţi par a fi singuri pe lume, nimeni altcineva neavând loc între ei.

Din nefericire, această perioadă trece destul de repede şi proaspetele doamne descoperă că nu sunt ele singurele femei din viaţa iubitului lor. În inima şi în mintea acestuia mai există o femeie: este vorba despre mama lui. Cu câteva excepţii, relaţiile dintre noră şi soacră sunt dintre cele mai tensionate. Tristeţea de a vedea că fiul său are o nouă prezenţă feminină în viaţă şi dorinţa de exclusivitate care există de o parte şi de alta generează un climat de tensiune între cele două femei.

Cu calm şi diplomaţie se rezolvă totul

Fraze răutăcioase, amintiri legate de fosta iubită a fiului său, telefoane care nu se mai termină şi sfaturi de tot felul, toate acestea vă fac existenţa aproape insuportabilă. Cu toate acestea, în cazul în care vă doriţi ca relaţia dumneavoastră să funcţioneze, trebuie să daţi dovadă de mult calm şi tact. În primul rând, un lucru esenţial de care trebuie să ţineţi cont este acela de a nu vă certa niciodată cu soţul dumneavoastră în faţa soacrei.

În cazul în care între cei doi există o neînţelegere, evitaţi pe cât posibil să interveniţi. Nu încercaţi să rezolvaţi conflictul dintre ei şi în nici un caz nu luaţi apărarea unuia sau altuia. Nu aduceţi critici la adresa soacrei. Partenerul îi va lua în mod sigur apărarea, fapt ce va conduce la ceartă. Dacă mama partenerului de viaţă telefonează sau vă vizitează prea des, discutaţi cu el acest aspect şi spuneţi-i că aţi prefera să petreceţi timpul singuri.

Acordaţi-i însă acestuia posibilitatea de a petrece suficient timp cu mama lui. Dacă soacra dumneavoastră vă dă necontenit sfaturi, nu vă costă nimic să spuneţi „da“. Acest lucru nu înseamnă că veţi şi proceda aşa cum v-a sugerat ea.

luni, 3 mai 2010

DIETA SONOMA


Iata diagrama ideala de alimentatie in alimentatia cea mai sanatoasa: cea mediteraneeana.

Regimul Sonoma promite sa prezinte bucataria proaspata si delicioasa din California si felurile mediteraneene care fac sa va lase gura apa, si in acelasi va vor ajuta sa pierdeti din greutate fara a va sacrifica placerile. Va invata exact cum sa duceti o viata mai sanatoasa si sa mancati bine – inclusiv paine din cereale integrale si vinuri fine.

Bucuria de a manca sau Dieta Sonoma

Diata Sonoma este considerata „cel mai gustos plan de pierdere in greutate de sub soare“ – si pune accentul pe bucuria de a manca. Acest regim izoleaza 10 alimente – numite „alimentele puternice ale dietele Sonoma“.

•migdale
•gogosari
•afine
•broccoli
•struguri
•ulei de masline
•spanac
•capsuni
•rosii
•cereale integrale
•Si da, strugurii pot fi si fermentati – ca in aproape toate regimurile mediteraneene – vinul se regaseste si in meniul regimului Sonoma.
Cele 3 faze in dieta Sonoma

Regimul este structurat in 3 valuri (faze).

Primul val dureaza 10 zile si este mai restrictiv. Al doilea val este faza principala de scadere in greutate, iar valul 3 este faza de intretinere pe tot restul vietii. Totul este portionarea corespunzatoare in locul numararii caloriilor. Conceptul „farfurie si castron“ inseamna folosirea unei farfurii de 18 cm pentru micul-dejun si a unei farfurii de 23 cm pentru pranz si cina. Fiecare val al regimului va explica modul in care trebuie sa umpleti farfuriile!

Iar regim? Alt regim?

Regimul Sonoma nu pare deloc sa fie unic – si nici autoarea lui nu a pretins ca este „revolutionar“. Exista multe surse de informatii despre regimurile mediteraneene si despre controlul portiilor sanatoase, dar Connie Guttersen este considerata creatoarea lui de drept (printre multe altele, ea ofera consultatii in calitate de nutritionist companiilor din industria prelucrarii maslinelor).

Desi pare foarte similar ca structura regimului South Beach, regimul Sonoma nu pare sa restrictioneze in vreun fel carbohidratii. Totusi, ca si in cazul regimului South Beach, mentioneaza pe scurt valoarea exercitiilor fizice – iar retetele nu sunt destinate celor carora urasc bucataria!

Se pare ca printre multele sfaturi de azi in privinta dietei sanatoase – cei care au cea mai buna agentie de editare sau de marketing castiga. Adica regimul Sonoma pare sa aiba o abordare foarte echilibrata si moderata a pierderii in greutate si a alimentatiei.

Regimul Sonoma este unul dintre cele mai bune dintre regimurile actuale si nici nu este costisitor.

Regimul Sonoma se imparte in trei „valuri“ distincte care sa va orienteze pe drumul pierderii in greutate si al sanatatii pentru toata viata!

Cat timp urmati indicatiile de umplere a farfuriei si listele de alimente, puteti alege ce doriti. Puteti urma planul felurilor sugerate sau va puteti crea propriile meniuri – depinde de dumneavoastra!

Valul 1: In primele zece zile ale regimului, va veti schimba obiceiul de a consuma cantitati mari de dulciuri si fainoase rafinate.

Valul 2: Segmentul principal al regimului, in care veti ramane pana cand atingeti greutatea dorita.

Valul 3: Programul de intretinere al regimului, care incepe cand ati ajuns la greutatea dorita sau la alt scop referitor la sanatate. Veti continua sa va bucurati de alimentele Sonoma, precum si de alte rasfaturi ocazionale, cum ar gustarile si deserturile.

Bucurati-va de alimentele delicioase pline de antioxidanti sanatosi, cum sunt...

migdale, capsuni, ulei de masline extra virgin

spanac, rosii, cereale integrale

Invingeti-va pofta de dulciuri

Fiti puternica si veti descoperi ca puteti trai fara dulciuri cu continut ridicat de zahar pana la sfarsitul primului val. Si in mod sigur merita, deoarece nu puteti manca zahar si sa pierdeti in greutate in acelasi timp. In plus, gustul bun natural al fructelor si al legumelor este mai intens cand scapati de obiceiul de a consuma zahar.

Controverse in dieta Sonoma

Unii dieteticieni sustin ca valul 1 nu contine destule calorii si nu este echilibrat din punct de vedere nutritional. Ei sustin ca acest val exista pentru a da senzatia unei pierderi dramatice in greutate si senzatia ca regimul functioneaza.[citat necesar]

Altii sustin de asemenea ca regimul este orientat spre mancarea gatita acasa si ca aceasta orientare are scopul de a ajuta autoarea sa vanda si cartile de bucate corespunzatoare.[citat necesar]

O a treia critica adusa de anumiti oameni acestui regim este ca nu este pus un accent destul de mare pe exercitiile fizice. Desi cartea incurajeaza miscarea fizica, aceasta nu este considerata obligatorie

duminică, 2 mai 2010

ADEVARUL DESPRE BATOANELE DE SLABIT


ARD GRASIMILE

FALS - nimic mai fals , cel mult putem spune ca ne tine in forma , datorita numarului mic de calorii.

POT INLOCUI O MASA

FALS - daca inlocuiesti cele trei mese cu batoane apar stari de oboseala , ameteli , nervozitate . De ce ? Pentru ca aceste batoane sunt sarace in vitamine ,substante minerale si proteine.

I-TI DAU ENERGIE

FALS - cuvantul " energie" mentionat pe ambalaj iseamna de fapt multe calorii date de cereale si faina rafinata. Energia va fi de putina durata si s-ar putea sa ai surpriza sa te trezesti si cu cateva kilograme in plus.

SUNT SANATOASE

FALS - contin ciocolata vegetala mai exact margarina nerecomandata in diete , grasimi saturate periculoase pentru sanatatea omului , dectroza si fructoza odata ajunse in sange i-ti afecteaza pancreasul .

I-TI DAU SENZATIA DE SATIETATE

Aldin
ADEVARAT - i-ti da senzatia de satietate pentru cateva ore , deoarece este bogat in fibre vegetale. Alege batoanele cu proteine de origine animala , deoarece i-ti vor tine de foame mai mult timp .

SUNT O EXCELENTA GUSTARE

ADEVARAT - daca ai chef de ceva dulce poti rontai un baton , dar ai grija ce mananci dupa gustare , mesele trebuie sa fie usoare cu multe legume si mancaruri slabe altfel in loc sa slabesti poti sa ai surpriza sa te ingrasi.