luni, 31 mai 2010

CUM SCAPAM DE PUNCTE NEGRE SI DE PORII DILATATI...!!!

Din cauza secretiei abundente de sebum, porii devin din ce in ce mai dilatati si de aceea, este necesara acordarea unei atentii deosebite pentru ingrijirea tenului. Tratamentele pe baza de fructe si legume proaspete, sunt foarte bogate in compusi activi si actioneaza pentru indepartarea cauzelor care duc la aparitia punctelor negre si a porilor dilatati.

Sunt indicate lotiunile cu suc de castraveti. Pentru prepararea lor aveti nevoie de castraveti mari, bine copti si alcool rafinat. Castravetii se vor curata de coaja si se vor stoarce, obtinanduse un suc fara pulpa si seminte. La 1 litru de suc de castraveti veti adauga 250 ml alcool, dupa care veti lasa lotiunea in repaus o zi. Dupa trecerea celor 24 de ore se va strecura si depozita in sticle bine inchise si tinute la loc racoros.

Un alt tratament bazat pe efectele tamaduitoare ale sucului de lamaie este foarte eficient pentru a scapa de problemele cauzate de porii dilatati. Astfel se poate prepara o lotiune excelenta din o ligurita suc de lamaie si o lingurita lapte crud.

Excesul de sebum duce de cele mai multe ori si la aparitia punctelor negre, care sunt foarte inestetice. Acestea apar de obicei in regiunea nasului si pe barbie. Se recomanda ca intr-o prima etapa sa ne expunem obrazul timp de 5-10 minute la o baie de abur. Se va folsi in acest sens un vas cu apa fiarta in care am adaugat flori de musetel. Cand porii sund deschisi, se vor freca zonele cu probleme cu putina faina de malai. Tratamentul va fi facut astfel incat sa nu va agravati problemele, ci din contra sa vi le diminuati. Acest procedeu va fi facut o data pe luna. Saptamanal puteti folosi pentru spalarea zonelor cu puncte negre urmatoarea compozitie: o lingurita de tarate din grau, 1 lingurita de faina de malai si un varf de cutit de borax.

O lotiune cu efecte foarte bune asupra problemelor tenului gras, se prepara din zeama a doua lamai, 3 albusuri batute spuma si 100 ml alcool de 70 grade. Daca vom depozita lotiunea in sticle bine inchise, la loc uscat si racoros o vom putea folosi pe o perioada mai lunga, dar cel mai indicat este sa se prepare in momentul in care vrem sa o folosim, pentru a nu exista niciun risc.

5 comentarii:

  1. Oul nu are efect de hidratare? Adica ma gandesc pentru un ten seboreic ca al meu, nu l-ar ingrasa si mai mult? Cu toate ca este amestecat cu lamaie. Cred ca si demachiantul, crema de fata si celelalte produse cosmetice pe care le folosim influenteaza aparitia sau reducerea punctelor negre si a cosurilor.

    RăspundețiȘtergere
  2. este buna si masca din ou cu tarate de grau

    RăspundețiȘtergere
  3. Un scrub mai bland nu stii? Tot din categoria home made. Ma gandesc ca taratele iti irita pielea prin frecare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu trebuie sa freci , faci o crema o aplici pe fata si stai cu ea 1/2 h dupa care te clatesti usor cu apa calduta. Uleiul de migdale este bun si pentru corp mai ales daca este insotit si de un masaj. Este destul de scump deoarece la corp folosesti mult mai mult dar poti opta si pentru uleiurile de bebelusi sunt mai convenabile.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ok Aura. Multumesc frumos pentru sfaturi! O sa incerc cand o sa am dispozitia necesara sa imi prepar una acasa ca sa stiu ca este 100% organica (fiecare avem un pitic, dar eu cu produsele organie am o ceata :))).

    RăspundețiȘtergere