marți, 4 mai 2010

SOACRA , SOACRA POAMA ACRA...???

Da, ştiu, soacra este o problemă general valabilă. Nu puţine dintre noi putem afirma că defectul cel mai mare al soţului este mama acestuia. Mai mult, şi statisticile spun că un divorţ din opt este cauzat de o soacră rea.


Relaţia dintre noră şi soacră nu este deloc roz pentru majoritatea femeilor. Mama partenerului de viaţă este una dintre principalele surse ale conflictelor în cuplu. La începutul oricărei poveşti de dragoste, totul este bine şi frumos, iar cei implicaţi par a fi singuri pe lume, nimeni altcineva neavând loc între ei.

Din nefericire, această perioadă trece destul de repede şi proaspetele doamne descoperă că nu sunt ele singurele femei din viaţa iubitului lor. În inima şi în mintea acestuia mai există o femeie: este vorba despre mama lui. Cu câteva excepţii, relaţiile dintre noră şi soacră sunt dintre cele mai tensionate. Tristeţea de a vedea că fiul său are o nouă prezenţă feminină în viaţă şi dorinţa de exclusivitate care există de o parte şi de alta generează un climat de tensiune între cele două femei.

Cu calm şi diplomaţie se rezolvă totul

Fraze răutăcioase, amintiri legate de fosta iubită a fiului său, telefoane care nu se mai termină şi sfaturi de tot felul, toate acestea vă fac existenţa aproape insuportabilă. Cu toate acestea, în cazul în care vă doriţi ca relaţia dumneavoastră să funcţioneze, trebuie să daţi dovadă de mult calm şi tact. În primul rând, un lucru esenţial de care trebuie să ţineţi cont este acela de a nu vă certa niciodată cu soţul dumneavoastră în faţa soacrei.

În cazul în care între cei doi există o neînţelegere, evitaţi pe cât posibil să interveniţi. Nu încercaţi să rezolvaţi conflictul dintre ei şi în nici un caz nu luaţi apărarea unuia sau altuia. Nu aduceţi critici la adresa soacrei. Partenerul îi va lua în mod sigur apărarea, fapt ce va conduce la ceartă. Dacă mama partenerului de viaţă telefonează sau vă vizitează prea des, discutaţi cu el acest aspect şi spuneţi-i că aţi prefera să petreceţi timpul singuri.

Acordaţi-i însă acestuia posibilitatea de a petrece suficient timp cu mama lui. Dacă soacra dumneavoastră vă dă necontenit sfaturi, nu vă costă nimic să spuneţi „da“. Acest lucru nu înseamnă că veţi şi proceda aşa cum v-a sugerat ea.

Un comentariu:

  1. Este adevarat ca relatia nora-soacra =acra.Cea mai mare greseala o face nora pentru ca din prea multa dragoste pentru barbatul iubit,lasa soacra sa-i controleze relatia de familie.Ce trebuie facut :impune-ti punctul de vedere si spune da la tot ceea ce te invata .In concluzie lasa-i impresia ca toate sfaturile ei sunt bune si raspunde scurt cand vrea sa faca programul altora.

    RăspundețiȘtergere