marți, 8 iunie 2010

CE ESTE GOMAJUL SI LA CE NE AJUTA ...!!!

Ce este gomajul si care este rolul acestuia
Deopotriva esential pentru sanatate si frumusete, gomajul se realizeaza cu ajutorul cremelor abrazive si este destinat sa aduca tenului multiple beneficii gratie actiunii ingredientelor acestor produse cum ar fi pudra de coji de migdale, de nuca, granule de zahar nerafinat.

Importanta sa
Celulele tenului tau se nasc in hipoderm, apoi migreaza putin cate putin la suprafata acestuia pana mor. Daca nu sunt indepartate, acestea asfixiaza pielea, care devine terna si lipsita de stralucire si suplete. Cu ajutorul gomajului se indepartaeza stratul de celule moarte, impuritatile care se acumuleaza la suprafata pielii si se stimuleaza microcirculatia sanguina. In plus, dupa aplicarea mastii, tenului tau ii este facilitata absorbtia elementelor nutritive din creme care trebuie folosite obligatoriu dupa gomaj. Rezultatul? Un ten stralucitor cu aspect satinat.

Ce sa faci inainte si dupa aceasta actiune de curatire
Gomajul se efectueaza pe pielea umeda care este in prealabil demachiata si putin umeda, se maseaza cu miscari delicate si circulare cu varful degetelor produsul, evitandu-se conturul ochilor si al buzelor. Acesta se intinde uniform, in strat subtire, pe fata, gat si decolteu. Se lasa sa actioneze in jur de trei minute sau pana in momentul precizat pe ambalajul produsului. Dupa indepartarea mastii, se sterge fata cu o lotiune tonica si se aplica o crema potrivita tipului tau de ten. Dupa fiecare gomaj, pielea ta, mai ales daca este uscata sau sensibila, isi poate pierde filmul hidrolipidic care o protejeaza de agresiunile din exterior, de aceea e imperios necesar ca imediat sa folosesti o crema hidratanta.

La cat timp este necesara exfolierea si ce produse sa folosesti
Daca ai pielea uscata este indicat sa faci un gomaj bland - cu ajutorul produselor cu textura delicata - o data la doua saptamani.

Pielea grasa suporta foarte bine texturile concentrate in granule si are nevoie de o curatare in profunzime de trei ori pe saptamana, iar tenul normal necesita gomaj o data pe saptamana.

gomaj saptamanal, pentru ten semi-gras:
-curatire fata cu lapte demachiant, il prefer pe cel pe baza din plante naturale (galbenele )
-clatesc fata cu apa calduta
-fierb un pumn de flori de tei intr-un ibric de cafea si las sa scada la jumatate continutul
-in acest lichid pun trei linguri malai grunjos
-se obtine o pasta pe care o intind pe obraz cu varful degetelor, prin miscari circulare
-o las sa actioneze10-15 min
-o indepartez de pe ten cu un buretel special, inmuiat in apa calduta, facand miscari de jos in sus
-clatesc fata cu apa calduta, apoi cu multa apa rece
-aplic crema hidratanta de noapte!

Simplu: amesteca zahar pudra cu gelul tau de dus sau ulei de masline, pana cand zaharul va fi imbibat cu ulei. Zaharul poate fi inlocuit cu sare, iar uleiul de masline, cu ulei de migdale dulci.

Cu uleiuri esentiale: amesteca o lingurita cu sare de mare grunjoasa, cinci linguri cu ulei vegetal si sase picaturi de ulei esential de lavanda sau santal. Maseaza cu miscari circulare, apoi clateste-te cu apa calda.

Anticelulitic: clateste-te cu apa calda si apoi unge-te cu un pumn de zat de cafea. Stai asa cinci minute, apoi clateste.

Hidratant si purificator: amesteca in causul palmei o ligura cu miere si o lingurita cu zahar pudra. Proportiile pot varia in functie de sensibilitatea pielii. Acest gomaj este foarte eficient si nu trebuie sa freci prea tare.

7 comentarii:

  1. Aura un gomaj pentru corp? Sau aceleasi retete le pot folosi? Eu ma epilez cu ceara si imi cresc destule fire pe sub piele pe care nu prea le pot indeparta fara a folosi ceva abraziv. Si ma lupt asa in fiecare luna, deoarece folosesc o ceara pe baza de zahar care nu indeparteaza si din piele (tocmai pentru asta am cumparat-o sa nu ma mai epilez cu tot cu piele).

    RăspundețiȘtergere
  2. Poti face un gomaj din cafea, miere de albine si galbenus de ou . Stai 30 minute dupa care te clatesti cu apa calduta , eventual poti sa te si infasori in celofan , fara sa freci ptr. a nu te irita . Dupa aceea neaparat foloseste o crema pe baza de galbenele ptr. calmare .

    RăspundețiȘtergere
  3. O sa incerc. Multumesc frumos pentru sfat! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. pai si ce fac?? fierb zatul cu apa si dupa amestec cu miere de albine si galbenus?
    cam in cat timp scapi de celulita??

    RăspundețiȘtergere
  5. zatul de cafea trebuie sa il fierb aura? sau ... il las asa cum e? si il aplic fierbinte sau rece?

    RăspundețiȘtergere
  6. Zatul este cafeaua ramasa pe fundul ibricului dupa fierbere si scurgere , iar el se aplica rece .Succes!

    RăspundețiȘtergere