luni, 14 iunie 2010

A VENIT VARA , SA NU UITAM DE INGRIJIREA TALPILOR !!!

Dupa o zi obositoare, in care ati mers pe jos, ati urcat multe scari, ati stat in picioare, atunci cand ajungeti acasa talpile va dor si sunt umflate. In fiecare zi, acestea ne sustin intreaga greutate corporala, iar de foarte multe ori, incaltarile, nu sunt cele mai potrivite pentru a face fata unui program solicitant.
Apar asa numitele ingrosari ale pielii, care trebuie indepartate pentru ca pielea sa poata respira din nou. Aceste zone tari, sunt de fapt conglomerate de celule moarte care nu au fost exfoliate la timp. Ar trebui sa fie ceva obisnuit, frecarea talpilor cu piatra ponce la fiecare dus. Prin acest tratament se stimuleaza si terminatiile nervoase iar efectul va fi unul revitalizant.

Pentru eliminarea zonelor ingrosate, va trebui sa va inmuiati in prealabil picioarele intr-un lighen cu apa fierbinte, in care ati adaugat infuzie din plante precum musetel, menta, roinita, cimbrisor. Dupa ce pielea este perfect inmuiata, incepeti insdepartarea calozitatilor cu o piatra ponce. Atentie insa, la duritatea pietrei pentru a nu va rani talpile! Dupa acest tratament, spalati-va cu un sapun bogat in glicerina si apoi masati-va usor cu o crema hidratanta. Pentru ca efectul sa fie garantat, incaltati niste sosete din bumbac, preincalzite. Efectul substantelor nutritive din crema va fi mai mare. Atunci cand mergeti la culcare ar fi bine daca ati reusi sa dormiti cu picioarele mai sus decat nivelul capului, pentru o mai buna circulatie a sangelui.

Un comentariu:

  1. Eu sunt o persoana obsedata de talpile mele. Pe langa faptul ca nu exista zi in care sa nu le frec cu piatra ponce (la fiecare dus execut operatiunea), la fel nu exista zi in care sa nu le masez cu o crema hidratanta pentru calcaie. Saptamanal fac o exfoliere a celulor moarte dar cu un instrument care are un fel de piatra ponce la suprafata dar putin mai delicata. Din cand in cand, atunci cand picioarele mele sunt foarte obosite folosesc un balsam pentru picioare de la Badger cu aroma de menta pe care l-am cumparat de la Rangali. Efectul este unul atat de relaxant...

    RăspundețiȘtergere