vineri, 11 februarie 2011

5 greseli care te imbatranesc inainte de vreme

Nu, nu este vorba despre riduri. Sunt si alte aspecte care te pot face sa pari mai batrana decat esti in realitate, insa pe care le poti evita cu succes. Afla care sunt si ia masuri.

1. Nu iti ingrijesti pielea corespunzator

Un astfel de ten il obtii in urma unei neingrijiri corespunzatoare. Daca nu respecti ritualul zilnic de ingrijire, celulele moarte nu sunt date la o parte si nu lasa pe cele tinere sa iasa la lumina. Celulele moarte se acumuleaza la suprafata, blocand hidratarea si reimprospatarea pielii. In plus, radicalii liberi din atmosfera afecteaza si mai mult pielea atunci cand aceasta contine impuritati ca praf si sebum, imbatranind tenul inainte de vreme.

Solutie:

Urmeaza un ritual zilnic de ingrijire in functie de tipul pielii tale.

2. Te expui la soare fara protectie

Desi iubim pielea bronzata, soarele ne poate aduce cativa ani in plus la varsta noastra reala. Expunerea prelungita la soare, fara protectia corespunzatoare, iti imbatraneste pielea fara cale de intoarcere. Razele UV determina producerea unei cantitati crescute de melanina in piele, iar rezultatul este la fel de negativ ca existenta ridurilor. Pielea fetei capata pete extinse de culoare maro, care nu pot fi indepartate cu nici un produc cosmetic.

Solutie:

Foloseste produse cu factor de protectie solara ridicat, in functie de sezon, de intensitatea si de durata expunerii la soare.

3. Nu iti ingrijesti pielea excesiv de uscata

Probabil ca ai auzit faptul ca persoanele cu tenul gras sunt mai putin predispuse sa faca riduri devreme. Daca tu te afli de cealalta parte a taberei, si anume ai o piele excesiv de uscata, constientizezi, prin comparatie, ce te asteapta. Iar pielea are cu atat mai mult de suferit atata vreme cat temperaturile sunt extrem de scazute. Combinatia de aer rece afara si aer cald si uscat inauntru iti da la o parte bariera protectoare a pielii, facand-o sa para patata, cojita si terna.

Solutie:

Cauta creme hidratante cat mai bune, in functie de tipul de ten pe care il ai.

4. Nu dormi indeajuns

Somnul insuficient si noptile pierdute in cluburi te imbatranesc cu ani buni. Oboseala excesiva duce la o supraproductie de hormoni, care corespund unor inflamatii la exterior in ceea ce priveste pielea ta. Astfel apar pungile de sub ochi.

Solutie:

Ca sa eviti aparitia lor trebuie sa dormi cel putin 7 ore pe noapte. In plus, conteaza si pozitia in care dormi. Daca dormi pe burta sau pe o parte, se pot acumula fluide sub piele in zona ochilor. De aceea, incearca sa dormi pe spate, cu capul putin mai ridicat fata de restul corpului. In plus, pentru micsorarea pungilor de sub ochi foloseste comprese reci in fiecare seara pe care sa le aplici in zona de sub ochi.

5. Tii diete care te slabesc brusc

Toate acele diete care te slabesc brusc iti aduc modificari pe chip: pielea devine mai palida si iti apar cearcane. Cearcanele nu sunt provocate de oboseala cat de pierderea necontrolata a grasimilor din depozitele organismului. Pielea de sub ochi se innegreste treptat, ochii par mai obositi, iar fata ta pare mai matura cu cativa ani fata de varsta ta reala. La varsta de 20 - 30 ani, cearcanele apar fie din cauze genetice, fie din cauza alergiilor sau a efectului yo-yo al dietelor.

Solutie:

Nu tine diete care te infometeaza si care te slabesc brusc. Apeleaza la un nutritionist care sa iti prescrie un regim alimentar potrivit stilului tau de viata si organismului tau.
stilfeminin.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu