duminică, 20 februarie 2011

Ce dieta functioneaza cel mai bine

Ce dieta functioneaza cel mai bine?
Foto: Hepta
Chiar daca vara ni se pare undeva departe (afara inca este ger si innorat), totusi gandul ne mai zboara uneori la faptul ca trebuie sa slabim din timp daca vrem sa avem un corp frumos pe care sa il etalam la plaja. Asa ca incepi sa cauti in disperare tot felul de diete, te pierzi in ele si nu iti poti da seama niciodata care este cea mai buna. Si te intrebi: care este totusi cea mai buna dieta? Afli in continuare.

Decat sa iti pui la incercare sanatatea trecand rapid de la un tip de dieta la altul, mai bine pleci de la baza lor si tii cont in special de urmatoarele reguli:

1. Mananca mai putin si fa mai multa miscare


Simplu si logic, nu? Stiu ca multe dintre voi aplica doar prima regula, a doua lasand-o undeva uitata. Problema sta in felul urmator: daca doar te chinui sa mananci putin, fara exercitii fizice, corpul tau va slabi chinuit. In schimb, daca faci miscare, va slabi armonios. In plus, miscarea fizica te ajuta sa faci alegeri mai sanatoase in ceea ce priveste alimentatia, nu vei mai avea tot felul de pofte ciudate si nici nu te vei mai simti tot timpul obosita, lipsita de chef si infometata. Incearca trucul asta timp de o luna macar si ai sa vezi diferenta. Dupa aceea nu vei mai face altfel, iti garantez.

2. Mananca mai inteligent

Nu asculta doar de stomac atunci cand vrei sa mananci ceva anume. Asculta si de ratiune. Nu mai alege alimentele cele mai colorate, cele mai delicioase si cele mai apetisante. Gandeste-te de doua ori inainte sa iei masa: ce anume ar fi mai bun pentru organismul tau, ce ar fi mai sanatos?

Cauta acele alimente cat mai putin atinse de aditivi chimici, cat mai naturale. Evita fast-food-urile, incearca sa iti gatesti acasa si fa-ti o lista de alimente bune si interzise. Poti gasi un exemplu in lista alimentelor sanatoase si a alimentelor nesanatoase .

3. Incepe ziua corect

Ia micul dejun, pentru ca in orice caz nu de la el te ingrasi. Dimpotriva, te ingrasi tocmai de la faptul ca sari peste el si apoi la masa de pranz recuperezi cat se poate, pentru ca te simti ingrozitor de slabita. In schimb, micul dejun iti da energia necesara pentru intreaga zi, iar masa de pranz nu va reprezenta decat o completare. Vei observa ca nu vei simti nevoia sa faci excese la a doua masa a zilei tocmai pentru ca ai avut grija sa o iei pe prima.
stilfemini.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu