joi, 17 februarie 2011

Uleiuri pentru ten


Noile mele creme de fata… sunt uleiurile vegetale. De cand cu uleiul de argan(ca pana la el nu incercasem), am devenit fan si am vrut sa mai experimentez. Asa ca intre timp am mai incercat uleiul de migdale dulci (presat la rece) siuleiul de susan alb.

Migdalele au o mare putere nutritiva, fiind bogate in vitaminele A, B si E. Uleiul poate fi folosit si pentru uz intern, conform indicatiilor de pe ambalaj, dar si pe corp , deoarece mentine pielea elastica si previne formarea vergeturilor.

Uleiul de susan contine acizi grasi, vitamina E, componenti cu efect bactericid. Este eficient in a trata psoriazisul, dar in egala masura poate fi folosit in bucatarie pentru gustul extraordinar si pentru proprietatile sale de reducere a colesterolului.

uleiuri naturale

Vezi toate uleiurile pentru ten in magazinul Organik

Exista si o teorie pe care tot mai multe femei o impartasesc si deja o pun in aplicare. Se spune ca uleiurile din plante au o structura moleculara mai delicata decat cremele, motiv pentru care reusesc sa patrunda mult mai usor in piele, fara a obtura porii. In plus, la randul sau, prin glandele sebacee, corpul nostru produce propriile uleiuri. Deci, e evident ca un produs cu o structura asemanatoare este acceptat si absorbit cu mai multa usurinta de organism. Pentru rezultate optime, e bine ca pe durata noptii sa aplicati pe fata doar cateva picaturi de ulei vegetal (fara crema), in schimb, in timpul zilei, actiunea sa poate fi completata cu o crema hidratanta.

De asemenea, opinia potrivit careia folosirea uleiurilor in cosmetica ingrasa tenul si provoaca acnee pare complet nejustificata. Dimpotriva, riscul de a obtura porii si a produce inflamatii este mult mai mare in cazul cremelor cu formule complicate si ingrediente chimice de sinteza.

Tips & tricks :

  • pielea trebuie curata riguros cu apa calduta – principiile active sunt absorbite mai bine de pielea incalzita;
  • nu stergeti apa de pe piele! toate uleiurile se absorb mai bine astfel, cand pielea e umeda – in felul acesta ne asiguram ca hidratarea este optima, si nici nu raman urme grase;
  • puneti doar cateva picaturi si masati riguros – in felul acesta se stimuleaza si eliminarea toxinelor din tesuturi;
  • uleiurile vegetale sunt destinate ingrijirii tuturor tipurilor de ten. Ele nu ingrasa tenul – din contra, prin alegerea unui ulei potrivit ati putea elimina o parte din problemele cu care va confruntati;
  • eu le-am cumparat de la magazinul Plafar, flacoane de 10 ml, 5 ron/bucata. Sunt foarte ieftine, sunt 100% naturale, sunt presate la rece, fara solventi!

In continuare vreau sa incerc uleiul de macese, renumit pentru capacitatile sale cicatrizante si de regenerare, pentru continutul bogat de vitamina C, B1, B2, P, K. Am citit ca are efect rapid impotriva ridurilor, petelor pigmentare sau cicatricilor minore.

mamica bio http://organicka.ecosapiens.ro

Un comentariu: