miercuri, 11 august 2010

CODUL BUNELOR MANIERE : Ce facem cand oferim sau primim un cadou

A sti sa oferi mici daruri si sa o faci cu discretie este un semn de noblete sufleteasca. Pretul de pe cadouri va fi inlaturat cu grija. Exceptie fac discurile si cartile, de pe acestea pretul nu se sterge. Cartea nu se atinge!

Cel care primeste un dar il va deschide in fata musafirului si nu-i va strica bucuria protestand ca e prea scump, ca nu trebuia sau, mai rau ... Va multumi, se va bucura si chiar va reveni cu comentarii agreabile de cateva ori in aceeasi seara.

Daca un cadou nu ne place, ne vom ascunde nemultumirea. Orice om are preferintele sale si daca nu i le cunoastem, ne abtinem. Un cadou valoreaza cat doua daca este oferit la timp, adica strict in ziua in care are loc evenimentul.

Ambalajul unui dar este foarte important. Se evita florile prea mari sau prea pretentioase. Florile se ofera fara ambalajul in care le-am cumparat, chiar daca este foarte frumos.

Nu se duc flori barbatilor decat daca sunt la spital. Florile pe care le primim le asezam imediat intr-un vas cu apa.

Un comentariu:

  1. buna ! as vrea si sa stiu daca vi se pare in regula sa oferiti un cadou si cel/ cea care primeste cadoul sa nu se uite ce ute ce este ,sa- l deschida? mie mi se pare o lipsa de respect

    RăspundețiȘtergere