joi, 12 august 2010

CODUL BUNELOR MANIERE - Controlul miscarilor

Ce sa facem cu mainile? Am enumerat ce nu trebuie sa facem :sa nu le miscam fara rost, sa nu le infundam in buzunare, sa nu batem nervos cu degetele pe suprafata mesei etc. Sa nu gesticulam excesiv. Dar, renuntand la orice miscare a mainilor conversatia noastra ar deveni total inexpresiva.

Reamintiti-va anecdota cu eroul italian , decorat pentru ca nu a tradat dusmanului secretele pe care le detinea. Cum as fi putut sa o fac daca aveam mainile legate le spate? - spune nevinovatul soldat ... Niciodata nu vom arata cu degetul un obiect sau o persoana. De asemeni, este agasanta mania unora de a-si trosni degetele sau de a-si incearca elasticitatea falangelor, rotindu-si podul palmei la nesfarsit.

Este aproape inutil sa va spunem ca aceste gesturi sunt socotite proaste obiceiuri. Sa nu terminam acest capitol fara sa mai amintim "miscari" gresite in societate: degetele in nas sunt poate amuzante la copii de doi ani, dar de la aceasta varsta, e un gest care trebuie pedepsit si interzis cu desavarsire.
Cantaretele isi incruciseaza mainile pe piept ceea ce se pare ca le ajuta sa cante mai bine. Pentru restul oamenilor gestul este ridicol. Nici sa-ti pui mainile in sold ca o precupeata, nu este un semn de buna educatie, chiar daca esti foarte suparat.Napoleon a fost imortalizat in tablouri tinand o mana sub nasturii tunicii, iar pe cealalta la spate.

Chiar daca sunteti un tip de genul lui Napoleon, astazi aceasta atitudinea provoaca rasul.
Cand tusesti sau casti , pui mana la gura. Fiecare stie acest lucru, dar din nefericire nu toata lumea o face !
Sa razi nu este numai firesc ci - dupa cum spunea Rablais e chiar , un semn de sanatate. Dar daca ai un ras strident si mai ales daca odata izbucnit, nu-l mai poti stapani, ai grija sa nu te exteriorizezi in acest fel. Dar e la fel de deplasat sa incerci sa acoperi cascadele de ras , ducand mana la gura

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu