miercuri, 18 august 2010

Femeile frumoase, discriminate la locul de munca

Frumusetea este un atu important cand incerci sa obtii un job: nu si daca esti femeie si aplici pentru un job de inginer mecanic, arata un studiu.

Se pare ca femeile frumoase sunt discriminate atunci cand vor sa se angajeze pe posturi ocupate in mod traditional de barbati, arata un studiu realizat la Colorado Denver Busines School, potrivit The Telegraph.

Daca se cauta un manager in cercetare si dezvoltare, un director financiar, un inginer mecanic sau un diriginte de santier, spre exemplu, femeile frumoase vor avea mari probleme in a obtine postul.

Cu toate acestea, barbatii care arata bine nu vor avea dificultati in a convinge ca sunt priceputi pentru astfel de treburi, ceea ce arata ca exista inca discriminare pe baza de sex.

Studiile arata ca persoanele care arata bine au avantaje pe toate planurile: au salarii mai mari, evaluari de performanta mai bune, intra la universitati mai usor, sunt alese in functii publice mai curand decat alte persoane, iar la tribunal primesc sentinte favorabile mai des.

Un alt sondaj, realizat de Newsweek, a aratat ca aspectul fizic conteaza mereu la locul de munca si ca este cu atat mai important pentru femei.

(L.S.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu