marți, 10 august 2010

Codul bunelor maniere: Cum se mananca fructele

Organismul nostru isi ia o mare parte din aportul zilnic de vitamine din fructe, iar in aceasta idee este necesara cunoasterea particularitatilor legate de curatatul/consumatul anumitor fructe.

Kiwi se taie in jumatate, iar una din jumatati se tine in mana stanga si se mananca doar interiorul cu o lingurita.

Bananele se decojesc in farfurie si se mananca cu mana, sau, in cazul in care sunt prea moi, cu un cutit si o furculita.

O para sau un mar se taie intotdeauna in patru parti egale care sunt curatate de coaja pe rand. Se taie apoi fiecare sfert in bucati care se mananca cu furculita. Daca nu se curata de coaja, acestea se mananca cu mana. Intre prieteni, este acceptat muscatul direct din mar, insa nu este recomandat pe deplin.

Grapefruitul se serveste taiat in doua, folosind lingurita. Pentru a preveni stropirea celor din jur, se separa in prealabil pulpa de coaja cu ajutorul unui cutit.

In cazul citricelor, coaja se taie in forma de stea. In cazul mandarinelor si portocalelor, se scoate fructul propriu-zis si se separata in felii care sunt mancate cu mana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu