marți, 15 februarie 2011

7 greseli prin care iti deteriorezi parul

7 greseli prin care iti deteriorezi parul
Foto: Hepta
Inainte sa te plangi ca ai un par rar, uscat, deteriorat, cu varfuri despicate, citeste acest articol si afla unde gresesti. Parul tau nu se imbolnaveste singur, ci are parte de o gramada de probleme din cauza neglijentei tale. Afla unde este vina ta si evita de acum incolo obiceiurile gresite, daca iti doresti un par sanatos, care sa fie invidiat de ceilalti.

1. Astepti prea mult timp pana sa il tunzi

Probabil ca iti doresti un par cat mai lung sau in orice caz amani prea mult timp tunsul varfurilor. Din pacate insa, perioada prea mare de timp care trece intre doua tunsori deterioreaza parul nu doar la varfuri, ci pe jumatate din lungime chiar, asa ca atunci cand intr-un final te vei hotara sa il tunzi, este foarte posibil sa fie mult prea ars si despicat ca sa mai poata fi salvat la lungimea dorita. In plus, toate produsele cosmetice din lume nu iti vor lipi la loc firele despicate, asa ca fa tot posibilul si tunde-ti varfurile la fiecare 6 saptamani cel putin.

2. Iti speli parul in fiecare zi

Parul nu are nevoie de o spalare zilnica, oricat ti-ai dori tu sa il mentii extrem de curat. Din pacate insa, produsele de ingrijire ale parului usuca excesiv scalpul, rezultand ulterior tocmai un exces de sebum care da parului un aspect de ingrasat, determinandu-te cu atat mai mult sa il speli in disperare zi de zi. Solutia consta in mentinerea unui echilibru: alterneaza samponul cu un balsam care confera volum.

3. Il usuci cu foehn-ul la volumul cel mai mare

Orice foehn are cel putin doua trepte de caldura / viteza. Majoritatea obisnuim sa folosim treapta cea mai rapida, pentru ca pur si simplu nu avem rabdare. Caldura artificiala insa face foarte mult rau parului, deoarece usuca excesiv. De aceea fie foloseste treapta minima, fie aerul rece, fie lasa-l sa se usuce natural. In timp, parul tau va arata mult mai sanatos si rezistent.

4. Iti aranjezi parul cand inca este umed

Nu trebuie sa iti coafezi parul pana nu este uscat in proportie de 80%. Atunci cand este umed, parul este foarte foarte sensibil. In plus, coafarea se face mai greu si pot rezulta multe fire incalcite si rupte.

5. Combini fixativ cu placa

Obisnuieste sa te dai cu fixativ sau spuma pe par si apoi sa il coafezi cu placa? Foarte mare greseala. Nu faci decat sa iti "prajesti" parul efectiv, si de multe ori poti simti chiar miros de ars. Contactul dintre caldura fierului si alcool este fatal pentru firele de par, de aceea incearca sa folosesti mai intai o placa pentru coafare care sa aiba neaparat protectie termina si abia apoi finiseaza-ti coafura cu fixativ.

6. Iti vopsesti parul integral in repetate randuri

Daca iti vopsesti parul des, evita sa aplici vopseaua peste tot. Nu are rost! Vopseste-ti doar radacinile care scot la iveala vechea culoare si lasa restul parului neatins. Pentru restabilirea culorii parului vopsit, poti folosi solutia pe toata suprafata parului la distanta de cateva luni. In orice caz, obisnuieste-te sa repari doar in zonele in care este neaparata nevoie, deoarece in timp, parul vopsit se degradeaza si se subtiaza.

7. Prea multa hidratare

Parul uscat ridica probleme la fel ca si parul gras. Are nevoie de o ingrijire speciala si de multa atentie. Insa asa cum parul gras nu trebuie neaparat uscat in exces, la fel nici parul uscat nu trebuie revitalizat obsesiv. Atunci cand aplici o crema hidratanta pentru par, nu folosi cantitati mari si evita sa aplici prea mult la radacina. Axeaza-te in special pe varfuri, deoarece ele tind sa se usuce mult mai repede.


2 comentarii: