marți, 13 aprilie 2010

CE CULOARE DE PAR NI SE POTRIVESTE


Ten deschis (palid) si ochi de culoare deschisa
O nuanta de par inchisa, ca aceea aleasa de Courtney Cox, cunoscuta actrita din serialul Friends, scoate in evidenta pielea de Alba ca Zapada si intensifica stralucirea ochilor. Semanati la piele si ochi cu ea? Nu va fie teama sa incercati o vopsea cu doua-trei tonuri mai inchisa decat culoarea naturala a parului.

Ten deschis (cald) si ochi de culoare deschisa
Culoarea rupta din soare si asezata in pletele ingeresti ale lui Kate Hudson reflecta lumina pe obraji, creand o stralucire trandafirie, de care blondele au neaparat nevoie ca sa nu para obosite. Daca aduceti la fata cu Kate, ar fi ideal sa va deschideti culoarea de baza a parului, aplicand o vopsea blond-aurie.

Ten creol si ochi de culoare inchisa
Suvitele blonde dau volum parului saten deschis al lui Jennifer Lopez si creeaza un contrast subtil cu nuanta creola a tenului, facand ca ochii intunecati sa para mai mari si mai stralucitori.

Ten inchis si ochi de culoare deschisa
Satenul aramiu face ca pielea sotiei lui Will Smith, Jada Pinkett Smith, sa para sarutata de soarele de pe malul oceanului si atrage atentia asupra ochilor verzi, cu izbucniri aurii. Pentru a obtine acelasi efect, aplicati o vopsea aramiu-rosiatica de la radacina pana la jumatatea lungimii parului si lasati-o sa actioneze timp de 15 minute. Apoi aplicati vopseaua si pe restul de par, pana la varfuri. Partea aceasta a podoabei capilare este mai poroasa si de aceea absoarbe culoarea mai repede.
Pastrati-va culoarea parului proaspata si stralucitoare cu ajutorul acestor retete de la bunica

Daca sunteti blonde, fierbeti doua lingurite de rozmarin intr-un sfert de litru de apa, timp de cinci minute, apoi dati ceaiul la racit. Strecurati, apoi turnati elixirul peste parul curat, dar uscat. Uleiul galben continut de planta va imbraca firele de par, dandu-le mai multa stralucire, iar culorii mai multa intensitate.

Daca sunteti brunete, amestecati intr-un castronel doua albusuri, o ceasca cu cafea neagra si o ceasca cu apa, pana cand veti obtine o pasta, pe care o aplicati pe parul umed, mentinand-o timp de 10 minute. Apoi va samponati si puteti aplica produsele de coafat obisnuite. Albusul de ou este un emolient natural care ajuta parul sa retina umezeala, netezind in plus foliculii care au capacitatea de a reflecta lumina. In ceea ce priveste cafeaua, proprietatile ei colorante revigoreaza instantaneu culorile, oricat de terne ar fi.


Daca sunteti roscate, amestecati patru capsune si 60 g apa oxigenata (perhidrol) timp de 20 de secunde. Aplicati mixtura pe par, lasati-o sa actioneze 10 minute, apoi samponati. Amestecati apoi doua cesti cu apa si o ceasca cu otet de mere, iar solutia obtinuta o turnati peste parul umed. O lasati sa actioneze 5 minute, apoi va clatiti cu apa rece. Combinate cu apa oxigenata, capsunele elibereaza pigmentul colorant si pateaza, temporar, parul, imbunatatind culoarea de baza. Otetul de mere este un antiseptic natural care indeparteaza reziduurile de orice fel si da parului stralucire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu