sâmbătă, 24 aprilie 2010

GRESELI FRECVENTE DE INGRIJIRE A TENULUI



Nu mai esti de mult o începatoare cand vine vorba de metodele de îngrijire a tenului. Dar esti sigura ca ritualul pe care îl urmezi este corect?
Curatare, hidratare, hranire si machiaj. Deja ai reflexele formate, nu-i asa? Nu e o mare filosofie, dar s-ar putea sa fii în continuare surprinsa de unele detalii! Tenul poate fi mai luminos si mai curat, iar machiajul poate sa-ti iasa perfect si sa ramana asa pana la sfarsitul zilei. Afla ce poti sa îmbunatatesti în tacticile proprii de îngrijire a tenului! Benessere te ajuta sa înveti din greseli!

Cand îti cureti fata cu lotiune sau gel demachiant, nu aplica produsul direct pe tenul uscat. Umezeste-ti înainte fata cu apa calduta, pentru ca ingredientele acestor produse reactioneaza cel mai bine în contact cu apa. Apoi, nu te gandi ca e suficient sa-ti atingi constiincios tenul cu discheta demachianta, o singura data! Pentru ca procesul sa fie complet, trebuie sa repeti operatiunea de doua-trei ori, pana cand discheta ramane perfect curata, fara nicio urma de fond de ten sau alte produse cosmetice

Nu te demachia mai des de doua ori pe zi, dimineata si seara. Excesul de zel nu ajuta, ba dimpotriva. Exista riscul ca pielea sa devina uscata, sa apara iritatii sau eczeme ori sa se accentueze secretia glandelor sebacee, fapt care duce la astuparea porilor, un aspect uleios al tenului si acnee.

Nu folosi exfoliant mai des de o data pe saptamana! Tenul ar putea fi agresat, iar în timp devine hipersensibil, cu vase de sange subtiri, care se sparg usor. Unul dintre cele mai eficiente
si nonagresive produse de gomaj sunt cele pe baza de acid glicolic sau acid acetilsalicilic.

Fondul de ten
Nu mai e un moft, ci o necesitate - poluarea
este un factor extreme de daunator sanatatii pielii tale!

Niciodata nu folosi aceleasi produse si pentru fata, si pentru corp! Fie ca e vorba de crema hidratanta, lotiunea autobronzanta sau gelul de curatare alege numai produsele recomandate pentru îngrijirea tenului. Pielea fetei este mult mai sensibila decat restul corpului, si daca nu folosesti produsele potrivite, echilibrul glandelor sebacee poate fi usor dat peste cap!

Dupa ce ai aplicat crema hidratanta, asteapta cel putin doua-trei minute înainte sa folosesti serul pentru îngrijirea speciala a zonelor cu probleme, ochii sau ridurile de expresie din colturile buzelor. Ca sa actioneze eficient, e nevoie sa se absoarba bine primul produs. Acelasi principiu se aplica si cand vine vorba de fondul de ten. Daca imediat dupa crema aplici fondul de ten, acesta va fi diluat de crema, si efectul de acoperire se diminueaza. În plus, tenul poate capata un aspect gras, lucios.



Autor: Georgiana Oprea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu