vineri, 23 aprilie 2010

CU TOCURI .....SAU FARA ???


Iată cum îţi alegi pantofii pe care îi poţi purta zilnic fără probleme.

Orice femeie ştie că piciorul ei capătă alt aspect şi pare mai subţire când poartă o pereche de pantofi eleganţi. Ortopezii au descoperit o metodă prin care reprezentantele sexului frumos îşi pot calcula singure dimensiunea ideală a tocurilor.
Nu trebuie decât să te aşezi, desculţă, pe un scaun şi să-ţi întinzi piciorul paralel cu podeaua, lăsând laba piciorului relaxată. Apoi încordeaz-o în aşa fel încât ea să devină perpendiculară pe suprafaţa de susţinere.

Diferenţa dintre poziţia labei piciorului între cele două situaţii arată exact dimensiunea maximă pe care tocul tău trebuie să o aibă pentru a nu-ţi pune în pericol sănătatea piciorului, conform unei descoperiri publicate recent de ziarul britanic Daily Mail. Metoda este acceptată şi de ortopezii români, care susţin că încălţămintea cu toc nu trebuie purtată mai mult de câteva ore pe zi şi doar când nu avem mult de mers pe jos.

Încălţările pot da dureri de picioare

“Platformele sunt de preferat în locul tocurilor”, este de părere dr. Marius Negru, ortoped la Clinica de Diagnostic Gral Medical din Capitală (tel: 021.23.00.00 sau 021.323.00.02). Nici extrema cealaltă nu e mai bună. “Un pantof plat nu e recomandat. Talpa trebuie să urmărească scobitura anatomică a piciorului”, mai spune medicul.

El atrage atenţia că, din cauza pantofilor incomozi, numeroase femei ajung la doctor cu dureri mari, vezicule de lichid la picioare, monturi, calusuri (îngroşări de piele), bătături sau “degete în ciocan” (deformări osoase).

Băile reci calmează şi revigorează

Când picioarele ne dor de la încălţări, e bine să schimbăm pantofii imediat cu o pereche mai confortabilă şi, dacă avem posibilitatea, să ţinem gambele în apă rece. Băile locale reci au efect antiinflamator, calmează durerile şi revigorează picioarele obosite. Masajul tălpii pe un obiect de formă tubulară poate avea un efect similar.

Mergi seara la cumpărături

O încălţăminte bună e cea confortabilă de la prima purtare, fără a mai trebui să se “lase”. “E de preferat să cumpărăm pantofii la sfârşitul zilei, când piciorul e mai umflat, şi să alegem modele care permit aerisirea lui”, spune dr. Negru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu