marți, 3 august 2010

Cum ne dam seama ca produsele sunt intradevar ecologice ...!!!


Stiati ca Eticheta Eco Europeana este o Floare?
Mereu auzim de produse ecologice, de produse care nu afecteaza mediul.
In ultimul timp, chiar a devenit o moda.
Vrem, nu vrem, ne place „verde”.
Toata lumea cauta produse alimentare eco, cosmetice eco si bio, chiar haine si incaltaminte eco.
Cum recunoastem aceste produse? Pentru a nu exista dubii, Uniunea Europeana a creat o eticheta speciala care certifica apartenenta la grupa produselor si a serviciilor care nu polueaza sau nu ataca mediul inconjurator.

Eticheta Ecologica Europeana reprezinta un simbol grafic insotit de un scurt text descriptiv, aplicat pe produs, pe ambalaj, intr-o brosura sau intr-un document informativ care insoteste produsul.
Aceasta eticheta ofera informatii despre cel putin unul si cel mult trei tipuri de impact asupra mediului.

Simbolul etichetei ecologice europene este o floare cu petale sub forma de stelute.

Eticheta Ecologica Europeana (numita si Floarea Europeana), creata de Comisia Europeana in anul 1992, este o schema unica de certificare pentru a ajuta consumatorii sa distinga produsele sau serviciile verzi, care nu afecteaza mediul.

In ultimii 10 ani, Eticheta Ecologica Europeana a devenit un simbol de dimensiune europeana pentru produse si servicii. Ea are urmatoarele obiective:
• incurajarea industriei de a proiecta si realiza produse care sa aiba un impact minim asupra mediului in timpul fazelor de productie, de distributie, de consum si utilizare, chiar si in timpul eliminarii, dupa folosire;
• sa furnizeze consumatorilor cele mai bune informatii asupra impactului asupra mediului al produselor si serviciilor.

Ameliorarea calitatii mediului depinde de comportamentul responsabil al consumatorilor.
Producatorii, importatorii, prestatorii de servicii si comerciantii sunt cei care trebuie sa ofere produse si servicii cu impact minim asupra mediului si au rolul de a informa clientii asupra importantei alegerii acestora

2 comentarii: