sâmbătă, 20 noiembrie 2010

7 alimente pentru micul dejun



Micul dejun trebuie sa reprezinte sursa unui sfert din totalul substantelor nutritive de care ai nevoie zilnic.

CEREALE. Sarace in calorii, zahar si grasimi si cu un continut foarte mare de fibre, cerealele integrale constituie un mic dejun sanatos. Poti adauga si fructe proaspete. Renunta la briosele care sunt pline de grasimi si zahar.

LACTATE. Asigura necesarul zilnic de calciu si sunt foarte gustoase. Poti obtine o bautura delicioasa amestecand in blender un pahar cu lapte sau un iaurt slab in grasimi cu fructe proaspete.

APA RECE. Un paha mic cu apa rece va fluidiza circulatia sangvina. Organismul va lupta pentru a-si regla temperatura, accelerand in acest fel metabolismul.

OUA. Reprezinta o sursa de proteine. Pentru a scapa de grija colesterolului, alege albusul, pe care il poti consuma la discretie in omlete.

PESTE. O sursa bogata in acizi grasi omega 3, tonul, somonul sauu heringul, in combinatie cu un strat subtire de branza,constituie un meniu sanatos si gustos.

FRUCTE. Proaspete sau sub forma de suc sunt cea mai buna alegere pentru micul dejun datorita continutului mare de vitamina C si fibre. Si cele uscate sunt foarte bune in combinatie cu cerealele.

CONDIMENTE. Alimentele calde si condimentate fluidizeaza circulatia sangelui. Amesteca o lingurita cu ghimbir proaspat macinat in ceaiul cald de dimineata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu