marți, 2 noiembrie 2010

Tendinte machiaj toamna - iarna .
Sezonul de toamna-iarna 2010-2011 ne intampina cu o serie de machiaje diverse, care fie continua tendintele din sezonul cald, fie le inlocuiesc cu noutati provocatoare.
Sezonul rece aduce o intensificare a paletei cromatice, insotita de un grafism accentuat si de gustul pentru opulenta. Aceste tendinte sunt insa echilibrate de restrangerea accentuarii cromatice la un singur element fizionomic si de perfecta adecvare a machiajului la tinuta.
Rosul este din nou vedeta sezonului, de aceasta data in intr-o varietate de nuante bogate, imprumutate de la fructele de toamna. Fie ca este vorba de caramiziul maceselor sau de rosul-rozaliu al zmeurei, de textura cremoasa sau de cea usor stralucitoare, batonul de ruj rosu a devenit accesoriul favorit al toamnei.

Daca rosul divelor din alte timpuri este prea indraznet pentru noi, putem alege sa accentuam alta parte a fizionomiei noastre - de exemplu, pleoapele. Pentru acest sezon, stilistii ne propun nuante in acord cu cele din natura: brun, cafeniu, crem, aramiu, auriu sau culoarea cuprului, insotite de nuante asemanatoare pe buze. Pentru un look impecabil vom folosi texturile lucioase ori stralucitoare fie numai pe buze, fie numai pe pleoape.

Iar daca nuantele toamnei nu se afla printre favoritele noastre, putem apela oricand la clasicul contur negru/inchis la culoare, aplicat acum din abundenta in stilul Cleopatrei. Pentru a spori luminozitatea ochilor vom folosi fie o nuanta naturala, luminoasa pe restul pleoapei, fie un strop de creion alb/auriu in coltul intern al ochiului sau pe pleoapa inferioara. Iar pentru buze vom folosi o nuanta de roz nude sau una cu tenta de alb.

Nici machiajul de tip "smokey eyes" nu a iesit din tendinte, fiind adaptat cu nuantele metalice ale sezonului rece (incluzand aici albastrul marin sau petrol). Sunt permise si combinatiile de doua sau chiar trei nuante metalice, atata timp cat finisajul machiajului ramane unul curat.

Fie ca aplicam o varianta soft de smokey eyes, fie ca preferam un machiaj nude, sprancenele accentuate cu ajutorul creionului ne vor desavarsi machiajul ochilor, permitandu-ne in acelasi timp sa renuntam la mascara. Sprancenele conturate merg de minune si in cazul buzelor rosii, mai ales daca renuntam la fardul de pleoape (si la mascara).
De asemenea, putem opta pentru accentuarea obrajilor, aplicand un blush sidefat in centrul lor si unul mat - in nuante de piersica ori caramiziu - pe pometi. Nu vom folosi insa cele doua variante de accentuare (a sprancenelor, respectiv a obrajilor) impreuna, deoarece riscam sa stricam echilibrul intregului machiaj.

O ultima tendinta in makeup-ul acestui sezon este simetria. Astfel, daca aplicam o nuanta fructata de buze, putem folosi linistite o nuanta din aceeasi gama cromatica pentru pleoape. Iar daca machiajul ochilor este minimal, un ruj intr-o nuanta de rozaliu nude devine complementul perfect.

stilfeminin.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu