marți, 16 noiembrie 2010

Destinatii ieftine pentru schi


Vremea pentru schi va sosi cât de curând, aşa că este timpul pentru a-ţi face planuri. Cele mai ieftine destinaţii pentru sporturile de iarnă sunt în România şi Bulgaria, iar multe dintre oferte au reduceri de până la 10% pentru cei care îşi cumpără un pachet turistic până la 1 noiembrie.

În munţii din ţara noastră şi pe pârtiile vecinilor de la sud se poate petrece o vacanţă la schi fără să scoţi mulţi bani din buzunar. În Bulgaria, serviciile din staţiuni se situează deasupra celor de pe meleagurile noastre, dar sub cele austriece. Cele mai importante trei staţiuni de aici sunt Bansko, Borovets şi Pamporovo. În prima dintre ele, poţi găsi oferte de cazare, prin intermediul portalului infoturism.ro, începând de la 29 de euro pentru patru nopţi. În plus, operatorii hotelieri de aici oferă reduceri de 10% pentru cei care îşi cumpără din timp un pachet turistic. Separat, există şi alte oferte avantajoase: la trei nopţi plătite, ai una gratis. Tarifele estimative la schipass pentru o zi sunt de 25,5 euro pentru adulţi şi 15,3 euro pentru copii.

Maramureşul, mai ieftin ca Valea Prahovei
În România, cele mai ieftine regiuni optime pentru schi se află în Maramureş, însă aici sezonul începe abia din decembrie. La Borşa, cea mai populară staţiune din regiune, poţi găsi pachete turistice la hoteluri de trei stele începând de la 95 de euro, ce includ cazare pentru patru nopţi cu demipensiune. Situată în inima Maramureşului, localitatea Cavnic oferă turiştilor un loc ideal pentru drumeţii, dar şi pârtii de schi de calitate. Cazarea este ceva mai scumpă, pornind de la 164 de euro pentru trei nopţi. În ceea ce priveşte preţul pentru schipass, la Borşa, abonamentul valabil o zi costă 75 de lei pentru adulţi, în timp ce la Cavnic, pentru 16 urcări se plătesc 35 de lei.

Austria, cel mai popular loc
Şi în acest an, staţiunile din Austria rămân cele mai atractive, în special în ce priveşte calitatea serviciilor. În plus, hotelierii au anunţat că preţurile din acest an rămân aceleaşi ca în 2009. La Kaprun, una dintre destinaţiile preferate de turiştii români, un sejur de şapte zile ajunge la 490 de euro. În preţ sunt incluse cazarea şi un schipass cu valabilitate de şase zile. De asemenea, beneficiezi de reduceri substanţiale la cursurile de schi şi la închirierile de echipament.
ziarul ring

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu