miercuri, 17 noiembrie 2010

Coafuri toamna-iarna 2010: cocuri chic

Marti, 16 Noiembrie 2010

Foto: Hepta
Cocul
reprezinta una dintre coafurile mereu la moda, atat datorita usurintei de realizare, cat si datorita alurii sofisticate, dar usor de asortat la numeroase tipuri de tinute.

Cocurile clasice sunt din nou pe val, in variante studiate, precum vedem in colectiile Donna Karan, Prada sau Yves Saint Laurent. Daca la Prada si YSL gasim o interpretare moderna a cocurilor updo din anii '50-'60, la Donna Karan se remarca folosirea inventiva (si de efect) a bentitelor negre din lac.

donna_karan_coc2_aw2010.jpg
Coafuri toamna-iarna 2010: cocuri chic
prada_coc_aw2010.jpg
yves_saint_laurent_coc_aw2010.jpg


In acelasi registru al coafurilor studiate intra si cocurile "sculptate" cu ajutorul gelului si al spumei de par, fie ca vorbim de variantele rock'n'roll propuse in colectia Barbara Bui, de cele geometrizate de la Donna Karan sau de variantele futuriste din colectia Ellie Saab.

barbara_bui_aw2010.jpg
donna_karan_coc_aw2010.jpg
ellie_saab_coc_aw2010.jpg


In galeria celor mai hot coafuri ale sezonului putem include si cocurile messy (ravasite), care isi consolideaza acum pozitia de top obtinuta sezonul trecut. Unele dintre cele mai interesante variante de cocuri messy le intalnim in colectiile Dolce&Gabbana (sub forma unui coc clasic lejer), Giambattista Valli (cu aspect messy si la nivelul texturii parului) si Fendi (unde aspectul ravasit se impleteste inedit cu alura rock'n'roll a cocului).

fendi_coc_aw2010.jpg
giambattista_valli_coc2_aw2010.jpg
giambattista_valli_coc_aw2010.jpg


O alta varianta de coafuri in trend este reprezentata de cocurile impletite, care in functie de modul de realizare, pot fi incadrate atat intr-o tinuta boema, cat si intr-una casual-chic sau eleganta. Elementele de stilizare pot fi astfel imprumutate din aria coafurilor messy sau din cea a coafurilor studiate, in functie de stilul personal, de context si de indemanarea fiecareia dintre noi.

custo_barcelona_coc_aw2010.jpg
max_mara_coc_aw2010.jpg
valentino_coc_aw2010.jpg

Andreea Peticaru

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu