joi, 16 septembrie 2010

Expozitie vintage de palarii la Baneasa Shopping City

Expozitia de palarii vintage “Probeaza si pozeaza” revine la Baneasa Shopping City in weekendul 18-19 septembrie, intre orele 13:00 si 21:00.

Data fiind importanta palariei pentru moda tuturor timpurilor, Baneasa Shopping City readuce acest obiect vestimentar acolo unde ii este locul: in lumina reflectoarelor. Din acest motiv si datorita succesului de care s-a bucurat la prima editie, expozitia “Probeaza si pozeaza” revine weekendul acesta intr-o formula speciala.

Purtata pentru prima data in Grecia antica, palaria avea la inceput in principal rol de protectie. In timp, palaria a evoluat catre statutul de insemn al puterii si apoi a devenit simbol al rafinamentului. Pana la sfarsitul secolului al XVI-lea, palariile erau create exclusiv pentru barbati, femeile purtand doar versiuni adaptate ale acestora. In era eduardiana, palaria era atat de larg raspandita, incat a nu purta palarie echivala cu lipsa manierelor.

In perioada celor doua razboaie mondiale, palaria a cunoscut un declin, vestimentatia devenind in primul rand functionala. In anii ’80 palaria a revenit in atentia publicului, fiind personajul principal in multe din aparitiile publice ale Dianei, Printesa de Wales. In prezent, regina Elisabeta a Marii Britanii detine o colectie impresionanta de 5000 de palarii.

De la turbanul oriental la palariile indraznete conice, de la palaria comoda de fetru la palaria de paie de inspiratie asiatica, cu boruri largi, cu voaluri si dantele sau cu pene, palaria nu reprezinta doar un simplu accesoriu, ci elementul care desavarseste o tinuta.

Colectia de palarii vintage care va fi expusa la Baneasa Shopping City cuprinde peste 150 de modele: palarii valoroase din 1810, palarii romantice de la inceputul secolului al XX-lea, palarii cloche din anii ’30, palarii asimetrice indraznete din anii ’40 si palarii ultrafeminine din anii ’50.

Doamnele și domnișoarele sunt invitate sa se fotografieze cu pretioasele exponate, intr-un studio foto de epoca. In plus, ele vor putea admira reviste de moda, gravuri și accesorii rare, cu o vechime de peste 100 de ani.

Palarii Vintage este printre cele mai valoroase colectii de palarii din Europa și singura care este disponbila in astfel de evenimente interactive. Intrarea la eveniment este gratuita.
stilfeminin.ro

Un comentariu:

  1. Buna ziua, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro

    RăspundețiȘtergere